Προμηθευτές εστιατορίων: Πώς να αποκτήσετε το καλύτερο;

Προμηθευτές εστιατορίων: Πώς να αποκτήσετε το καλύτερο;

Μάθετε εδώ πώς να αποκτήσετε τους καλύτερους προμηθευτές εστιατορίων για την επιχείρησή σας!

Δημοσιεύτηκε από Victor Delgadillo την 15 Νοεμβρίου 2021

Δεν ξέρετε πώς να επιλέξετε προμηθευτές για το εστιατόριό σας;

Πρέπει να αρχίσετε να επιλέγετε προμηθευτές για την επιχείρησή σας τροφίμων;

Όταν πρόκειται για εστιατόρια, η επιλογή των πιο βολικών παρόχων μπορεί να σας σώσει ή να σας δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Είναι αυτοί που έχουν τη δύναμη να απενεργοποιήσουν πλήρως ή μερικώς το εστιατόριό σας σε μια μέρα !

Σε αυτό το άρθρο, θα σας μιλήσω για:

  • Η σημασία της επιλογής των καλύτερων προμηθευτών για το εστιατόριό σας.
  • Η διαδικασία επιλογής προμηθευτή.
  • Τους τύπους παρόχων που πρέπει να εξετάσετε.
  • Συμβουλές για να επιλέξετε τα καλύτερα.

Επιπλέον, θα σας δώσω μερικές συμβουλές ώστε να γίνετε ο καλύτερος πελάτης για τους προμηθευτές σας, καθώς η ενίσχυση της σχέσης με τους εμπορικούς σας συμμάχους είναι ζωτικής σημασίας για την επιχείρησή σας.

Ας αρχίσουμε!

Σημασία της επιλογής των καλύτερων προμηθευτών για το εστιατόριό σας

προμηθευτής εστιατορίου φορτηγό εκφόρτωσης

Η επιλογή των καλύτερων προμηθευτών για το εστιατόριό σας είναι θέμα ζωής και θανάτου — η επιχείρησή σας είναι να μετατρέψετε τα προϊόντα τους σε νόστιμα πιάτα για τους δείπνους σας!

Επομένως, εάν αυτά τα προϊόντα δεν υπάρχουν, το εστιατόριό σας αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα.

Είναι αλήθεια ότι ένας κακός προμηθευτής μπορεί να απενεργοποιήσει την επιχείρησή σας σε μια μέρα ή απλώς να εμποδίσει τη λειτουργία του εστιατορίου σας, φτάνοντας λίγα λεπτά ή ώρες αργότερα από το προγραμματισμένο.

Είναι τόσο σημαντικά για το εστιατόριό σας που θα πρέπει ακόμη και να τα συμπεριλάβετε στο επιχειρηματικό σας σχέδιο .

Επιπλέον, μπορούν επίσης να σας κάνουν να ξοδέψετε πολλά χρήματα αν σας στείλουν προϊόντα που δεν παραγγείλατε (ειδικά αν τα παραλάβετε χωρίς να τα ζητήσετε) ή προϊόντα κακής ποιότητας ή ακόμα χειρότερα προϊόντα πολύ κοντά στην ημερομηνία λήξης που πρέπει να χρησιμοποιήσετε πιο γρήγορα από ό,τι είχατε προγραμματίσει.

Από την άλλη, το να έχεις τους σωστούς προμηθευτές στο πλευρό σου μπορεί να βοηθήσει πολύ το εστιατόριό σου.

Πως? Δίνοντάς σου αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι και περισσότερα από όσα περιμένεις.

Να θυμάστε ότι μια υγιής επιχείρηση είναι μια αναπτυσσόμενη επιχείρηση — εάν οι προμηθευτές σας αναπτυχθούν, θα έχετε περισσότερες ευκαιρίες να αποκτήσετε καλύτερα προϊόντα, μεγαλύτερη ποικιλία και πολλά άλλα.

Για αυτούς τους λόγους, η ύπαρξη υπεύθυνων επιχειρηματικών εταίρων που δημιουργούν συνέργεια μεταξύ της επιχείρησής σας και της δικής τους είναι ζωτικής σημασίας.

Πώς όμως μπορείς να πετύχεις αυτή τη συνέργεια; Όλα ξεκινούν από την επιλογή των παρόχων.

Θα σας πω περισσότερα για τη διαδικασία παρακάτω.

Η διαδικασία επιλογής προμηθευτών για την επιχείρησή σας τροφίμων

χειραψία με έναν προμηθευτή εστιατορίου

Η επιλογή των καλύτερων προμηθευτών για οποιοδήποτε είδος εστιατορίου δεν χρειάζεται να είναι δύσκολη υπόθεση. Στην πραγματικότητα, είναι αρκετά απλό, ειδικά αν βρίσκεστε σε μια περιοχή με μεγάλη διαθεσιμότητα παρόχων.

Γι' αυτό μοιράζομαι εδώ τη διαδικασία που έχω χρησιμοποιήσει για να τα επιλέξω.

1. Προσδιορίστε τις ανάγκες του εστιατορίου σας

Οι ανάγκες του εστιατορίου σας είναι αυτές που θα υπαγορεύσουν το είδος των διανομέων που θα χρειαστείτε ως επιχειρηματικούς συνεργάτες.

Θα πρέπει να εξετάσετε:

  • Προμηθευτές βοείου κρέατος.
  • Προμηθευτές λαχανικών. Ορισμένα εστιατόρια θα χρειαστούν πωλητές λαχανικών εκτός της περιοχής τους για να προμηθευτούν ένα ή δύο είδη λαχανικών.
  • Προμηθευτές πουλερικών για κοτόπουλο, αυγά και άλλα πτηνά.
  • Προμηθευτές ψαριών και θαλασσινών.
  • Διανομείς καρυκευμάτων.
  • Διανομείς φυτικών ελαίων.
  • Διανομείς βιομηχανικών προϊόντων καθαρισμού.

Σε ορισμένες χώρες, είναι απαραίτητο τα εστιατόρια να διαθέτουν συγκεκριμένες υπηρεσίες που εμπίπτουν στην κατηγορία των παρόχων. Για παράδειγμα, υπηρεσίες καθαρισμού βιομηχανικού εξοπλισμού, καθαρισμός παγίδων λίπους, υπηρεσίες βιώσιμης διαχείρισης απορριμμάτων για πράγματα όπως χρησιμοποιημένο λάδι και πολλά άλλα.

Επιπλέον, ορισμένα εστιατόρια χρησιμοποιούν επιπλέον υπηρεσίες από τους ίδιους πωλητές, όπως καθαρά, έτοιμα για σερβίρισμα κρέατα, συγκεκριμένα μέρη κοτόπουλου και άλλα.

Φροντίστε να μελετήσετε αυτή τη λίστα πολύ καλά.

Μόλις έχετε μια λίστα με τις συγκεκριμένες ανάγκες του εστιατορίου σας, έρχεται το επόμενο βήμα.

2. Προσδιορίστε πιθανούς προμηθευτές

πολύχρωμα λαχανικά

Τώρα που ξέρετε τι χρειάζεστε, ήρθε η ώρα να αρχίσετε να αναζητάτε προμηθευτές. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να λάβετε πληροφορίες προμηθευτή.

  • Μπορείτε να κάνετε αναζήτηση σε ιστότοπους, όπως καταχωρίσεις και φόρουμ.
  • Μπορείτε να κάνετε έρευνα στα κοινωνικά δίκτυα.
  • Μπορείτε να ζητήσετε πληροφορίες από τα εμπορικά επιμελητήρια σχετικά με τους προμηθευτές.
  • Μπορείτε να ρωτήσετε συναδέλφους από άλλα εστιατόρια.
  • Μπορείτε να ρωτήσετε στα εστιατόρια.

Εάν χρειάζεστε δυσεύρετα προϊόντα, ίσως χρειαστεί να αναζητήσετε εταιρείες που δεν είναι εξοικειωμένες με τον κοινό καταναλωτή, για υπηρεσίες όπως η εισαγωγή ορισμένων συστατικών και άλλα.

Εάν συμβαίνει αυτό, μπορείτε να προσεγγίσετε εστιατόρια παρόμοια με αυτά που έχετε στο μυαλό σας για να μάθετε την ιδέα σας για τους προμηθευτές τους, κάτι που είναι ζωτικής σημασίας εάν θέλετε να επιτύχετε την αυθεντικότητα. Αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό εάν θέλετε να εφαρμόσετε λιγότερο δημοφιλείς γαστρονομίες.

3. Επικοινωνήστε με τους Παρόχους

Μόλις έχετε μια αξιοπρεπή λίστα με τους παρόχους που χρειάζεστε, ήρθε η ώρα να επικοινωνήσετε μαζί τους.

Θα πρέπει να κάνετε διάφορες ερωτήσεις σχετικά με την υπηρεσία που παρέχουν:

  • Εάν μπορούν να χειριστούν τον όγκο που χρειάζεστε για κάθε παραγγελία.
  • Εάν μπορούν να χειριστούν τον αριθμό των παραγγελιών που θα πρέπει να κάνετε εβδομαδιαία ή μηνιαία.
  • Το κόστος της υπηρεσίας.
  • Εάν είναι δυνατό να αυξηθεί ο όγκος των παραγγελιών στο μέλλον — εάν το εστιατόριό σας είναι επιτυχημένο, σίγουρα θα χρειαστείτε περισσότερες προμήθειες για να λειτουργήσετε και δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό εάν δεν έχετε μια σταθερή υποδομή.
  • Και όποιες πιο σημαντικές ερωτήσεις μπορεί να έχετε — είναι καλή ιδέα να ρωτήσετε όσα περισσότερα μπορείτε για να αποφύγετε παρεξηγήσεις αργότερα.

Μην ξεχάσετε να περιγράψετε διεξοδικά την επιχείρησή σας και τις ανάγκες σας, καθώς αυτό είναι επίσης σημαντικό μέρος μιας καλής σχέσης με τους διανομείς σας.

Φυσικά, μπορείτε πάντα να προσπαθήσετε να διαπραγματευτείτε, αλλά να το κάνετε συντηρητικά, γιατί δεν μπορούν να σας προσφέρουν καλή εξυπηρέτηση χωρίς να χρεώσουν τα απαραίτητα.

4. Δοκιμάστε τους Προμηθευτές σας

Τέλος, θα πρέπει να αρχίσετε να εργάζεστε με τους νέους σας προμηθευτές, διανομείς, παραγωγούς και πολλά άλλα. Αυτό είναι μέρος της αναζήτησης γιατί πρέπει να μετατρέψετε τη λίστα των αναγκών σας από το πρώτο βήμα σε λίστα ελέγχου.

Για τους πρώτους τρεις μήνες, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι πάροχοι τιμούν το τέλος της συμφωνίας τους.

Που περιλαμβάνει:

  • Παράδοση παραγγελιών έγκαιρα.
  • Χωρίς κατεστραμμένα προϊόντα.
  • Δεν υπάρχουν προϊόντα κοντά στην ημερομηνία λήξης.
  • Ότι δεν φέρνουν πράγματα που δεν χρειάζεσαι ή δεν έχεις ζητήσει.
  • Και ότι διατηρούν μια καλή τιμή ή τουλάχιστον μια σταθερή τιμή στις διάφορες εποχές.

Τέλος, εάν δεν μπορούν να διατηρήσουν τη δική τους πλευρά στη συμφωνία, θα πρέπει να αρχίσετε να ψάχνετε ξανά — εάν υπάρχουν και άλλοι, φυσικά.

Τι να κάνετε εάν δεν υπάρχουν πολλοί πάροχοι στην περιοχή σας;

Εάν συμβαίνει αυτό, ίσως χρειαστεί να εφαρμόσετε άλλες στρατηγικές για να τις πετύχετε, όπως συνεργασία με μικρούς προμηθευτές ή οικογενειακές φάρμες ή δημιουργία δικών σας προμηθευτών επενδύοντας σε αγροκτήματα και πολλά άλλα.

Το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να ξοδέψετε πολλά περισσότερα χρήματα ή ακόμα και να ξανασκεφτείτε αν το άνοιγμα ενός εστιατορίου στην περιοχή σας είναι καλή ιδέα. Έτσι είναι σημαντικοί οι πάροχοι.

Συμβουλές για την επιλογή των καλύτερων προμηθευτών για το εστιατόριό σας

χέρια που κρατούν σταφύλια

Ακολουθούν μερικές απλές συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε για να βρείτε τους καλύτερους προμηθευτές:

  1. Αναζητήστε τους περισσότερους προμηθευτές στην περιοχή σας — με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζετε ότι όλα είναι πάντα φρέσκα. Αυτό είναι ζωτικής σημασίας εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε πολλά λαχανικά στο εστιατόριό σας.
  2. Αναζητήστε τοπικούς παραγωγούς που μπορούν να σας παραδώσουν τα βασικά προϊόντα πιο γρήγορα. Εάν δεν είναι οι καλύτεροι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες τους σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
  3. Μην προσπαθήσετε να βρείτε χαμηλές τιμές χωρίς να δοκιμάσετε πρώτα την υπηρεσία. Υπάρχουν εταιρείες με χαμηλές τιμές που δεν μπορούν να ανταγωνιστούν σε ποιότητα υπηρεσιών με ακριβότερες.
  4. Εάν χρειάζεστε προϊόντα από άλλη περιοχή, αναζητήστε τα στην πλησιέστερη περιοχή που μπορεί να τα προσφέρει. Αυτό σας εξοικονομεί έξοδα μεταφοράς και διασφαλίζει ότι όλα είναι φρέσκα.
  5. Αναζητήστε κριτικές παρόχων στο διαδίκτυο και στα κοινωνικά δίκτυα. Μπορείτε επίσης να μιλήσετε με άλλους ιδιοκτήτες εστιατορίου για να ρωτήσετε για την υπηρεσία και εάν τη συστήνουν.
  6. Μην αρκεστείτε στα πρώτα που θα βρείτε! Θα πρέπει πάντα να δοκιμάζετε την υπηρεσία για λίγο για να βεβαιωθείτε ότι καλύπτει όλες τις ανάγκες της επιχείρησής σας. Εάν υπάρχει κάτι που μπορεί να βελτιωθεί, μπορείτε πάντα να συνεννοηθείτε με άλλο πάροχο.

Extra tip: Εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε εισαγόμενα προϊόντα, ελέγξτε ποια είναι η καλύτερη μέθοδος. Μπορεί να είναι φθηνότερο να τα εισάγετε μόνοι σας παρά να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία για να το κάνετε. Επιπλέον, μπορείτε να δημιουργήσετε μια δευτερεύουσα επιχείρηση εισάγοντας προϊόντα που χρησιμοποιούν άλλες επιχειρήσεις ή που πωλούν καλά απευθείας στον καταναλωτή.

Θυμηθείτε να είστε καλός πελάτης

διεκπεραίωση επιχειρήσεων με φορητό υπολογιστή

Κάτι που δεν αναφέρουν όλοι είναι ότι το να έχεις καλούς παρόχους δεν έχει να κάνει μόνο με το τι μπορούν να κάνουν για σένα — όπως κάθε σχέση, είναι αμφίδρομος .

Επομένως, πρέπει πάντα να θυμάστε να είστε καλός πελάτης για τους διανομείς σας.

Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βελτιώσετε τη σχέση σας με αυτούς τους επιχειρηματικούς συνεργάτες:

  1. Πληρώστε έγκαιρα και με πλήρη ποσά. Μπορεί να είναι μια φιλία, αλλά κυρίως, είναι μια επαγγελματική σχέση.
  2. Αντιμετωπίστε καλά τους υπεύθυνους για την παράδοση των προϊόντων. Προσφέρετε νερό, απλά γεύματα, ποτά και άλλες ευγένειες για να κερδίσετε την εμπιστοσύνη τους. Επίσης, το να είσαι καλός άνθρωπος δεν θα σου κοστίσει τίποτα!
  3. Συγχαίρετε τους διανομείς και τους προμηθευτές με τους οποίους διατηρείτε επαφή για μια καλή δουλειά. Μπορείτε επίσης να τους προσκαλέσετε σε δείπνο για ευγένεια τουλάχιστον μία φορά.
  4. Οργανώστε τις παραγγελίες σας και πραγματοποιήστε τις πάντα στην ώρα τους. Αυτό θα απαιτήσει επίσης καλή διαχείριση αποθεμάτων.
  5. Συστηματοποιήστε την παραλαβή των παραγγελιών ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο γρήγορη. Οργανώστε την ομάδα της κουζίνας σας και άλλους υπαλλήλους για να σας βοηθήσουν να λάβετε παραδόσεις. Το εστιατόριό σας μάλλον δεν είναι το μόνο στο οποίο πρέπει να παραδώσουν!
  6. Μην προσπαθήσετε να διαπραγματευτείτε εάν είστε ικανοποιημένοι με την υπηρεσία που σας παρέχουν.
  7. Εργαστείτε στη σχέση που έχετε με κάθε άτομο που συνεργάζεται με τους προμηθευτές σας. Από τους διανομείς και τους υπεύθυνους εξυπηρέτησης πελατών μέχρι τους ανθρώπους με την υψηλότερη κατάταξη. Θα χαρούν να συνεργαστούν μαζί σας!

Αυτές οι απλές συμβουλές θα σας βοηθήσουν πολύ να διατηρήσετε μια καλή σχέση με τους προμηθευτές σας.

Τον καιρό που δούλευα με εστιατόρια, γνώρισα πολλούς ιδιοκτήτες εστιατορίων που δεν συνειδητοποιούν ότι οι προμηθευτές δεν είναι κακοί, αλλά ότι είναι κακοί πελάτες και ότι αυτό είναι ένα μεγάλο μέρος του ζητήματος.

Μην είστε αυτός ο πελάτης με τον οποίο κανείς δεν θέλει να συνεργαστεί.

Οι προμηθευτές υπαγορεύουν την ποιότητα του εστιατορίου σας!

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι προμηθευτές είναι αυτοί που υπαγορεύουν την ποιότητα των προϊόντων που χρησιμοποιείτε για να προετοιμάσετε τα υπέροχα πιάτα του μενού σας , είναι καλή ιδέα να διατηρείτε πάντα μια καλή σχέση μαζί τους.

Μια κακή σχέση μαζί τους μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα. Προϊόντα που είναι κατεστραμμένα, κοντά στη λήξη, κακώς συσκευασμένα ή ακατάλληλα για κατανάλωση θα χάνουν πολύ χρόνο — και αν τα χρησιμοποιήσετε, μπορεί να χάσουν το εστιατόριό σας.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κάθε μέρος της διαδικασίας ενός πιάτου από τη φάρμα ή το εργοστάσιο μέχρι το τραπέζι, πρέπει να ληφθεί μέριμνα, αλλά και η σχέση με τους ανθρώπους που το κάνουν εφικτό.

Έχετε καλή υποδομή προμηθευτών στο εστιατόριό σας;

Αναπτύξτε την επιχείρηση τροφίμων σας με το Waiterio POS

Γίνετε μέλος 40.000 εστιατορίων χρησιμοποιώντας το σύστημα σημείων πώλησης

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

ΔΩΡΕΑΝ Λήψη

Πρόσφατα Άρθρα