Συμβουλές ασφάλειας εστιατορίου για COVID-19

Συμβουλές ασφάλειας εστιατορίου για COVID-19

Διατηρήστε τους υπαλλήλους του εστιατορίου σας ασφαλείς

Δημοσιεύτηκε από Victoria Crowe την 22 Δεκεμβρίου 2020

Τα εστιατόρια και οι επαγγελματικές κουζίνες μπορεί να είναι δυνητικά επικίνδυνα μέρη για εργασία εάν δεν ακολουθούνται αποτελεσματικά μέτρα ασφαλείας. Χρειάζεται μόνο μία υγρή επιφάνεια ή ένα βαρύ αντικείμενο για να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό σε έναν υπάλληλο. Χρειάζονται κατά μέσο όρο 30 ημέρες για να επιστρέψει κάποιος στη δουλειά μετά από τραυματισμό και γι 'αυτό είναι τόσο σημαντικό να διατηρείτε τους υπαλλήλους σας ασφαλείς.

Γενικές συμβουλές ασφάλειας για εστιατόρια κατά τη διάρκεια του COVID-19

Είναι πλέον πιο σημαντικό από ποτέ για τη διατήρηση της ασφάλειας - είτε σε εξωτερικούς χώρους είτε σε εσωτερικούς χώρους, όπως το εστιατόριο σας. Είναι δική σας δουλειά να διασφαλίσετε ότι προστατεύετε όχι μόνο τον εαυτό σας, αλλά και τους υπαλλήλους και τους πελάτες σας κατά τη διάρκεια του coronavirus. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε τώρα για να διατηρήσετε όλους ασφαλείς:

  • Διεξαγωγή εκτίμησης κινδύνου: Μια αξιολόγηση κινδύνου COVID-19 θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τον κίνδυνο και να προστατεύσετε τους ανθρώπους. Προσδιορίστε τι μπορεί να προκαλέσει μετάδοση του ιού, σκεφτείτε ποιος μπορεί να κινδυνεύει, αποφασίστε πόσο πιθανό είναι να εκτεθεί κάποιος και να ενεργήσει για να αφαιρέσει ή να ελέγξει τον κίνδυνο.
  • Καθαρίστε πιο συχνά: Αυξήστε τη συχνότητα με την οποία καθαρίζετε τις επιφάνειες, ειδικά αυτές που αγγίζονται πολύ. Προσθέστε περισσότερους σταθμούς απολύμανσης χεριών και ζητήστε από το προσωπικό και τους πελάτες να τους χρησιμοποιήσουν και επίσης να πλένουν τα χέρια τους πιο συχνά. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε ένα εστιατόριο όπου το προσωπικό της κουζίνας θα διαχειρίζεται τακτικά φαγητό.
  • Καλύμματα προσώπου: Όπου απαιτείται από το νόμο, ζητήστε από τους πελάτες σας να φορούν κάλυμμα προσώπου, ώστε να διατηρούν τον εαυτό τους και τους γύρω τους - συμπεριλαμβανομένων των υπαλλήλων σας - ασφαλείς. Αυτό ισχύει και για τους υπαλλήλους σας. Πρέπει είτε να φορούν μάσκες προσώπου ή ασπίδες για να σταματήσουν την πιθανή μετάδοση.
  • Επιβολή κοινωνικής απόστασης: Ως εργοδότης, ίσως χρειαστεί να αλλάξετε τη διάταξη του εστιατορίου σας τόσο στην κουζίνα όσο και στον κύριο χώρο καθιστικού. Μπορείτε να έχετε λιγότερο προσωπικό στην κουζίνα, ακόμη και να τοποθετήσετε πινακίδες και συστήματα μονής κατεύθυνσης για να ακολουθήσουν όλοι, ώστε όλοι να μπορούν να μείνουν σε απόσταση ασφαλείας.
  • Αυξήστε τον εξαερισμό: Διατηρήστε τις πόρτες και τα παράθυρα ανοιχτά όπου είναι δυνατόν και τρέχετε επίσης συστήματα εξαερισμού ανά πάσα στιγμή.
  • Στείλτε το προσωπικό στο σπίτι όταν εμφανίζουν συμπτώματα: Ακόμα κι αν αποφασίσετε να έχετε λιγότερα μέλη του προσωπικού κατά τη διάρκεια των αλλαγών, εάν κάποιος εμφανίζει συμπτώματα κοροναϊού, στείλτε το σπίτι για αυτο-απομόνωση. Είτε πρόκειται για βήχα, υψηλή θερμοκρασία ή ακόμα και χάνοντας την αίσθηση της γεύσης ή της μυρωδιάς τους, δεν θα πρέπει να εργάζονται στο εστιατόριο.

Πραγματοποιήστε ελέγχους ασφαλείας για την κουζίνα σας

Οι εργαζόμενοι πρέπει να επικεντρωθούν στη δουλειά τους χωρίς να ανησυχούν για την ασφάλειά τους. Ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε είναι με μια αξιολόγηση κινδύνου ασφάλειας της κουζίνας. Αυτό περιλαμβάνει τον εντοπισμό των κινδύνων που υπάρχουν στην κουζίνα και ποιος κινδυνεύει περισσότερο να βλάψει. Αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε, από αιχμηρά μαχαίρια και βαριά κουτιά μέχρι υγρά δάπεδα και ζεστά υγρά.

Όταν εργάζεστε στο ίδιο μέρος κάθε μέρα, είναι εύκολο να παραβλέψετε πιθανούς κινδύνους, οπότε βεβαιωθείτε ότι η διαδικασία αναγνώρισης είναι ολοκληρωμένη. Ζητήστε από το προσωπικό της κουζίνας να εξετάσει τους κινδύνους που μπορεί να έχετε χάσει.

Μόλις δημιουργήσετε μια λίστα με όλους τους πιθανούς κινδύνους στην κουζίνα, σκεφτείτε ποιος μπορεί να βλάψει και πώς. Αυτές οι πληροφορίες είναι χρήσιμες για τη λήψη μέτρων προστασίας.

Μερικοί από τους κινδύνους θα είναι προφανείς, αλλά είναι εξίσου σημαντικοί για την ασφάλεια της κουζίνας και πρέπει να αντιμετωπίζονται σοβαρά. Το προσωπικό που είναι καινούργιο σε περιβάλλοντα κουζίνας μπορεί να μην αντιληφθεί μερικούς από τους πιο κοινούς κινδύνους, οπότε μια αξιολόγηση θα διασφαλίσει ότι προστατεύονται.

Αφού συγκεντρώσετε τους κινδύνους, σκεφτείτε εάν μπορείτε να τους αφαιρέσετε εντελώς ή τουλάχιστον να τους μειώσετε εκεί όπου είναι απίθανο να βλάψετε. Οι λύσεις ενδέχεται να αποτρέψουν την πρόσβαση στον κίνδυνο, τη διανομή προστατευτικού εξοπλισμού ή την εύρεση εναλλακτικής λύσης.

Μόλις ολοκληρωθεί, μοιραστείτε τα ευρήματά σας με την ευρύτερη ομάδα κουζίνας και ενημερώστε τα για τυχόν αλλαγές που έχουν γίνει. Στη συνέχεια, θυμηθείτε να ελέγχετε τακτικά την αξιολόγηση καθώς οι κίνδυνοι αλλάζουν και τα νέα μέλη συμμετέχουν στην ομάδα.

Πραγματοποιήστε τακτικές συνεδρίες εκπαίδευσης προσωπικού

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος μείωσης των περιστατικών ασφαλείας στην κουζίνα είναι μέσω τακτικής εκπαίδευσης. Όλα τα μέλη του προσωπικού πρέπει να γνωρίζουν τις διαδικασίες ασφαλείας που πρέπει να ακολουθούνται για διάφορα σενάρια και συμβάντα.

Εκτελέστε μερικές ασκήσεις για να δείτε την απόδοση του προσωπικού. Ξέρουν τι να κάνουν; Έκαναν λάθη; Ακόμη και απλές καταστάσεις όπως ένα σπασμένο γυαλί απαιτούν μια συγκεκριμένη διαδικασία. Γνωρίζει το προσωπικό της κουζίνας σας τι είναι αυτό;

Η τακτική εκπαίδευση διασφαλίζει ότι όλοι είναι προετοιμασμένοι για οποιοδήποτε σενάριο ασφάλειας. Αφιερώστε χρόνο για να εκτελέσετε διαφορετικές ασκήσεις, ώστε όλα τα μέλη της ομάδας να είναι προετοιμασμένα για την απίθανη περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Εκτελέστε τακτικές ασκήσεις πυρκαγιάς και εκκένωσης, ώστε το προσωπικό να μπορεί να προστατεύσει τόσο τον εαυτό του όσο και τους επισκέπτες, εάν το απαιτεί η κατάσταση. Πρέπει να γνωρίζουν τα κρίσιμα βήματα που πρέπει να λάβουν για τον συγκεκριμένο ρόλο τους και πού να συναντηθούν έξω μετά την εκκένωσή τους.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη διαχείριση του προσωπικού του εστιατορίου σας σε αυτό το άρθρο.

Εξασφαλίστε την ασφάλεια του εξοπλισμού

Τα εστιατόρια και οι επαγγελματικές κουζίνες φιλοξενούν εξοπλισμό που μπορεί να είναι επικίνδυνος εάν δεν συντηρείται σωστά. Οι αναμικτήρες, οι μύλοι, οι φούρνοι και οι κοπτήρες παρουσιάζουν κινδύνους για τους χρήστες, εάν δεν ακολουθούν καλές πρακτικές ασφάλειας.

Όποιος χρειάζεται να χρησιμοποιήσει εξοπλισμό θα πρέπει να λάβει την απαραίτητη εκπαίδευση που χρειάζεται για να παραμείνει ασφαλής. Επιπλέον, όλα τα μηχανήματα πρέπει να καθαρίζονται τακτικά, να επιθεωρούνται και να συντηρούνται έτσι ώστε να πληρούν πάντα τα απαιτούμενα πρότυπα.

Πραγματοποιήστε έναν γρήγορο έλεγχο του εστιατορίου ή της κουζίνας στην οποία εργάζεστε. Πότε έγινε η τελευταία φορά που επιθεωρήθηκε ή αντικαταστάθηκε η μηχανή; Είναι δυνητικά επικίνδυνα μηχανήματα εξοπλισμένα με προστατευτικά προστατευτικά για να διατηρήσουν τον χρήστη ασφαλή;

Φορέστε τη σωστή ενδυμασία

Για να μειώσετε την πιθανότητα ατυχημάτων στο χώρο εργασίας, θα πρέπει να φοράτε τη σωστή ενδυμασία για τον ρόλο σας. Τα ρούχα, οι ποδιές, τα γάντια, τα καλύμματα μαλλιών και άλλα βασικά είδη πρέπει να φοριούνται όταν χρειάζεται για να διατηρείται η κουζίνα ένα ασφαλές και υγιεινό μέρος για όσους τη χρησιμοποιούν.

Κάτι που συχνά αγνοείται είναι τα υποδήματα ενός ατόμου. Το να φοράτε τα σωστά παπούτσια μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ μιας κανονικής βάρδιας και ενός ατυχήματος που δεν σας επιτρέπει να εργαστείτε λόγω τραυματισμού.

Όταν επιλέγετε το σωστό ζευγάρι παπούτσια εργασίας, υπάρχουν μερικά κριτήρια που πρέπει να έχετε υπόψη. Πρώτον, πόσο ανθεκτικά είναι ολίσθηση; Οι κουζίνες και τα εστιατόρια μπορούν να έχουν βρεγμένα δάπεδα που αναγκάζουν τα μέλη του προσωπικού να γλιστρήσουν και να πέσουν. Με αντιολισθητικά παπούτσια, μπορείτε να μετακινηθείτε μεταξύ διαφορετικών επιφανειών δαπέδου χωρίς να ανησυχείτε για πιθανό ατύχημα.

Κάτι άλλο που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι πόσο ανθεκτικά και άνετα είναι. Θα ξοδεύετε πολύ χρόνο στα πόδια σας κατά τη διάρκεια πολυάσχολων αλλαγών. Χρειάζεστε υποδήματα που μπορούν να προστατεύσουν τα πόδια σας και να σταματήσουν να αναπτύσσονται οι πόνοι στις αρθρώσεις. Τα παπούτσια που δεν έχουν σχεδιαστεί για να αντιμετωπίζουν τέτοιες εντατικές περιόδους εργασίας είναι λιγότερο πιθανό να προσφέρουν στα πόδια σας την υποστήριξη που χρειάζονται.

Οι κουζίνες μπορεί να είναι πολυσύχναστο περιβάλλον για εργασία και βαριά αντικείμενα ή αιχμηρά μαχαίρια μπορούν εύκολα να χτυπηθούν από τις επιφάνειες. Είναι ζωτικής σημασίας να φοράτε υποδήματα που έχουν τα χαρακτηριστικά ασφαλείας που απαιτούνται για να διατηρείτε τα πόδια σας προστατευμένα. Αναζητήστε παπούτσια που είναι αδιάβροχα και διαθέτουν καπάκια toe, καθώς θα προστατεύουν τα πόδια σας από αιχμηρά αντικείμενα και δάχτυλα ποδιών ασφαλή από πτώση αντικειμένων.

Η υγεία και η ασφάλεια του προσωπικού του εστιατορίου είναι ευθύνη όλων. Εάν κάποιος δει έναν κίνδυνο που θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα, πρέπει να λάβει την απαραίτητη ενέργεια. Είτε πρόκειται για το θέμα της ενημέρωσης των άλλων, θα πρέπει να είναι αποφασιστικά και προορατικά. Το να αφήνεις ζητήματα να αντιμετωπίσουν άλλα άτομα είναι πώς συμβαίνουν ατυχήματα.

Αναπτύξτε την επιχείρηση τροφίμων σας με το Waiterio POS

Γίνετε μέλος 40.000 εστιατορίων χρησιμοποιώντας το σύστημα σημείων πώλησης

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

ΔΩΡΕΑΝ Λήψη

Πρόσφατα Άρθρα