Συμβουλές για τη Διαχείριση των Εγκαινίων του Εστιατορίου Σας

Συμβουλές για τη Διαχείριση των Εγκαινίων του Εστιατορίου Σας

τα επιτυχημένα εγκαίνια δημιουργούν επαναλαμβανόμενη δουλειά

Δημοσιεύτηκε από Michael Elkins την 22 Ιανουαρίου 2018

Τα εγκαίνια του εστιατορίου σας θα μπορούσαν να είναι πιο σημαντικά από ό,τι νομίζετε, ειδικά αν πρόκειται για μια σχετικά πολυτελή επιχείρηση. Οι περισσότεροι εστιάτορες αισθάνονται ότι μπορούν να διορθώσουν τα προβλήματα με τον καιρό, και αυτό είναι αλήθεια ως κάποιο βαθμό. Ωστόσο, αν διαφημίσετε μια εκδήλωση εγκαινίων που είναι ανοργάνωτη, ανεπαρκής και απογοητευτική, ίσως χάσετε το σημαντικό πλεονέκτημα να κάνετε μια καλή εντύπωση. Εάν το άνοιγμα σας είναι επιτυχές, μπορείτε να επωφεληθείτε από την επιτυχία σας προσελκύοντας πολλές συστάσεις και επαναλαμβανόμενη δουλειά.

Οι σημαντικές πτυχές της διαχείρισης του ανοίγματος του εστιατορίου σας είναι τόσο σημαντικές που τα περισσότερα εστιατόρια κάνουν δοκιμαστική λειτουργία με ένα δοκιμαστικό άνοιγμα. Εάν το άνοιγμά σας είναι τόσο γεμάτο που η υπηρεσία είναι αργή ή το φαγητό δεν είναι το αναμενόμενο, πολλοί πελάτες δεν θα σας δώσουν δεύτερη ευκαιρία. Οι συμβουλές για επιτυχημένα εγκαίνια περιλαμβάνουν:

  • Προγραμματισμός Πλήθους Προσωπικού

    Δεν είναι σημαντικό να εξορθολογίζετε τη μισθοδοσία κατά τη διάρκεια των εγκαινίων σας. Προγραμματίστε αρκετό προσωπικό ώστε να υπάρχει πλεονασμός. Ίσως θελήσετε να βάλετε στο πρόγραμμα αρκετούς «μετακινούμενους υπαλλήλους» που είναι εκπαιδευμένοι να εργάζονται σε αρκετές σημαντικές θέσεις.

  • Εκπαιδεύοντας τους Υπαλλήλους σας

    Το προσωπικό σας θα πρέπει να γνωρίζει πού είναι τα πάντα, να εξοικειωθεί με το μενού και να έχει εμπειρία στη χρήση του συστήματος POS.

  • Ενθάρρυνση μιας Ισχυρής Εργασιακής Ηθικής

    Οι ιδιοκτήτες και οι διαχειριστές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα ορατοί. Παρόλο που είναι σημαντικό να αλληλεπιδράτε με τους πελάτες, τα διευθυντικά στελέχη θα πρέπει να διαθέσουν πολύ χρόνο στα παρασκήνια για να διασφαλίσουν ότι τα πράγματα λειτουργούν ομαλά. Το μέλλον σας εξαρτάται από το πόσο καλά διαχειρίζεστε τις πρώτες σας μέρες, οπότε μην τεμπελιάζετε.

  • Πρόσκληση Φίλων και Οικογενειών

    Η πρόσκληση φίλων, μελών της οικογένειας και συνεργατών που σας εύχονται τα καλύτερα πολύ πριν το επίσημο άνοιγμα μπορεί να προσφέρει πολύτιμες γνώσεις για τη μεγάλη μέρα.

  • Αναζήτηση Tοπικών Eμπόρων

    Μπορείτε να πάρετε ένα μεγάλο προωθητικό xτύπημα ζητώντας από τους τοπικούς εμπόρους να δοκιμάσουν το μενού σας ή να έρθουν σε μια συνάντηση-υποδοχή στο μπαρ σας το βράδυ.

  • Διαφήμιση στα Κοινωνικά Μέσα

    Χρησιμοποιήστε τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης για να δημιουργήσετε ενδιαφέρον για το εστιατόριο σας, δημοσιεύοντας μια σειρά άρθρων. Αυτό το προωθητικό περιεχόμενο μπορεί να περιλαμβάνει επεξήγηση διαφορετικών κουζινών, εικόνες από το μέρος προετοιμασίας των πιάτων του εστιατορίου σας και προώθηση της εμπειρίας του προσωπικού σας.

Οργανώστε ένα Δοκιμαστικό Άνοιγμα του Εστιατορίου σας

Το δοκιμαστικό άνοιγμα μπορεί να αποτρέψει τη συντριβή, με περισσότερη δουλειά από ό,τι είναι έτοιμα να διαχειριστούν τα μέλη του προσωπικού σας. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ή δύο πριν από το μεγάλο άνοιγμα, το προσωπικό σας μπορεί να αντιμετωπίσει λειτουργικά προβλήματα κατά τη μετάβαση σε γεμάτο μαγαζί. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μπορείτε να ρυθμίσετε την λειτουργία της κουζίνας σας, να δείτε αν οι σταθμοί σας χρειάζονται ανακατασκευή, να ενημερώσετε το μενού σας χρησιμοποιώντας τις αρχές του μενού και να βελτιώσετε τα μοντέλα ροής εργασίας για να ανακουφίσετε τη συμφόρηση. Άλλα πλεονεκτήματα του δοκιμαστικού ανοίγματος περιλαμβάνουν:

  • Λήψη τελικών αποφάσεων σχετικά με το ντεκόρ και τα τραπέζια
  • Εξοικειώστε τους σερβιτόρους, τους μπάρμαν και το προσωπικό της κουζίνας με το μενού, τις ώρες μαγειρέματος, τις τακτικές προετοιμασίας, τις τεχνικές στησίματος πιάτου και τη στρατηγική διατήρησης τροφίμων
  • Εκπαιδεύστε το προσωπικό στο πως να διαχειρίζονται τους πελάτες, να υποδεικνύουν προτάσεις πώλησης και να χρησιμοποιούν το σύστημα POS
  • Η εξοικείωση όλων για το που βρίσκονται όλα, όπως πιάτα, μαχαιροπίρουνα, καρυκεύματα κλπ.

Τα δοκιμαστικά ανοίγματα είναι η ιδανική στιγμή για να προσκαλέσετε ιδιαίτερους επισκέπτες, συμπεριλαμβανομένων αυτών που έχουν κοινωνική επιρροή, τοπικές διασημότητες, κριτικούς τροφίμων, δημοσιογράφους και άτομα που τους ενδιαφέρουν τα εστιατόρια. Εάν είστε νευρικοί, προσκαλέστε ανθρώπους που γνωρίζετε ώστε να σας κάνουν εποικοδομητική κριτική.

Ελάτε ανοιχτά

Τα Εγκαίνιά σας Μπορεί να Γίνει Ένας Μαγνήτης Δημοσιότητας

Κατά τη διοργάνωση τυπικών εγκαινίων το εστιατόριο ή το μπαρ σας τραβάει την προσοχή των τοπικών ειδήσεων και των μέσων μαζικής ενημέρωσης δημιουργώντας δημοσιότητα, αναζωογονώντας την περιέργεια και εμπνέοντας την ιδέα του εστιατορίου σας στο μυαλό των δυνητικών πελατών. Η δημοσιότητα που λαμβάνετε εκτείνεται πέρα ​​από την ημερομηνία ή τις ημερομηνίες των ιδιαίτερων εκδηλώσεών σας - οι προσκεκλημένοι επισκέπτες θα αισθανθούν προνομιούχοι αν συμπεριληφθούν και όσοι λατρεύουν το μαγειρικό σας προφίλ θα κάνουν σχέδια για επίσκεψη στο εγγύς μέλλον ακόμη και αν δεν παρευρίσκονται στο άνοιγμα. Οι ικανοποιημένοι πελάτες θα επιστρέψουν.

Ιδέες Προώθησης των Εγκαινίων

Οι διαφημιστικές ιδέες για τα εγκαίνιά σας μπορεί να περιλαμβάνουν ειδικές διακοσμήσεις, πιατέλες με δείγματα, κίνητρα στους πελάτες για να ξανάρθουν, ζωντανή ψυχαγωγία και συνεργασία με άλλους τοπικούς εμπόρους ή φεστιβάλ της πόλης. Αν βρίσκεστε σε μια περιοχή καλλιτεχνικής δημιουργίας, μπορείτε να προσκαλέσετε τοπικούς καλλιτέχνες και φωτογράφους ώστε να προβάλουν το έργο τους. Εάν υπάρχει ένα τοπικό φεστιβάλ, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εξωτερικό περίπτερο για να προσφέρετε μερικά από τα στοιχεία του μενού σας. Θα μπορούσατε επίσης να συνεργαστείτε με ένα τοπικό φιλανθρωπικό ίδρυμα κατά τη διάρκεια των εγκαινίων και να δωρίσετε μερικά από τα έσοδα. Μπορείτε να παρουσιάσετε δείγματα μπροστά από το εστιατόριο σας για να προσελκύσετε πελάτες. Υπαίθριες πινακίδες, ψηφιακές πινακίδες και πανό μπορεί επίσης να δημιουργήσουν μεγάλη δημοσιότητα.

Ανεξάρτητα από τη στρατηγική προώθησης, θυμηθείτε ότι τα τρόφιμα και οι υπηρεσίες πρέπει να είναι οι πιο σημαντικές σας σκέψεις. Το Instagram προσφέρει μια δωρεάν εφαρμογή για την προσθήκη φωτογραφιών και βίντεο στον ιστότοπό σας και στις σελίδες κοινωνικών μέσων. Τραβήξτε πολλές φωτογραφίες κατά τη διάρκεια των εγκαινίων για χρήση σε πολλαπλές διαφημιστικές καμπάνιες και ενθαρρύνετε τους πελάτες να μοιράζονται τις φωτογραφίες και τα σχόλιά τους.

Μάρκετινγκ της Εκδήλωσης των Εγκαινίων σας

Τα εγκαίνια απαιτούν μια καλή διαχείριση μάρκετινγκ, ακόμη και αν γίνει απλά. Μπορείτε να στοχεύσετε άτομα στη γειτονιά με φυλλάδια ή διαφημιστικά από πόρτα σε πόρτα, αλλά εάν το εστιατόριό σας έχει ευρύτερη απήχηση, θα θελήσετε να το προωθήσετε σε ένα ευρύτερο κοινό στην πόλη ή ακόμα και πέρα ​​από αυτή. Η συμμετοχή σε τοπικές επιχειρηματικές ομάδες - όπως το τοπικό Εμπορικό Επιμελητήριο,International Business Networking , οι ροταριανοί όμιλοι και οι επιχειρηματικές οργανώσεις μπορούν να βοηθήσουν το εστιατόριό σας να δημιουργήσει στρατηγικές σχέσεις με πιθανούς πελάτες μέσω δικτύωσης.

Σχεδιάζοντας ένα Χρονοδιάγραμμα για το Άνοιγμά Σας

Είναι σημαντικό να οργανώσετε το άνοιγμά σας έτσι ώστε να ταιριάζει με την ιδέα και το στοχοθετημένο κοινό σας. Μπορείτε να ανοίξετε ήσυχα πριν από την εκδήλωση των εγκαινίων σας για να επεξεργαστείτε τις επιχειρησιακά προβλήματα που επηρεάζουν κάθε εστιατόριο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μπορείτε να οργανώσετε ιδιωτικές εκδηλώσεις γευσιγνωσίας κρασιού και τροφίμων, να διανείμετε δείγματα μενού, να τοποθετήσετε το μενού σας online και να διανείμετε φυλλάδια σε κοντινά καταστήματα λιανικής πώλησης. Το χρονοδιάγραμμά σας μπορεί να περιλαμβάνει αυτές τις δραστηριότητες εκκίνησης:

  • Προσκαλέστε τους φίλους σας για μια πολύ προκαταρκτική και ανεπίσημη δοκιμή στην κουζίνα.
  • Ερευνήστε τους τοπικούς influencers, τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων που χρησιμοποιούνται από το στοχευόμενο κοινό σας και τις επιχειρηματικές ομάδες στην περιοχή σας.
  • Δημιουργήστε τον ιστότοπό σας και συνδεθείτε με αξιόλογους και έγκυρους ιστότοπους.
  • Σχεδιάστε το λογότυπό σας, επιλέξτε τα χρώματα της εταιρείας και σχεδιάστε τα γραφικά που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε.
  • Σχεδιάστε επαγγελματικά πακέτα τύπου με δείγματα μενού, μαγειρικές πληροφορίες, βιογραφίες σεφ και άλλες λεπτομέρειες.
  • Επιλέξτε μια ημερομηνία έναρξης που σας επιτρέπει να λάβετε όλες τις απαραίτητες άδειες, να τελειώσετε την κατασκευή και να κάνετε ένα δοκιμαστικό άνοιγμα.

Σκέψεις για την Τεχνολογία και το Προσωπικό

Η οικοδόμηση μιας τεχνολογικής υποδομής για το εστιατόριό σας είναι απαραίτητη για τη σημερινή ανταγωνιστική βιομηχανία της φιλοξενίας. Δεν έχετε την πολυτέλεια να αγνοήσετε τη σημερινή διαχείριση των εστιατορίων και την πραγματικότητα του μάρκετινγκ. Οι παραγγελίες σας δεν πρέπει να γράφονται χειροκίνητα από τους σερβιτόρους που βιάζονται, και πιθανότατα δεν θα πρέπει να βγάζετε το πρόγραμμα των υπαλλήλων σας σε ένα λευκό πίνακα ή ένα φύλλο χαρτιού. Η απογραφή δεν πρέπει να αποτυπώνεται σε χαρτί. Οι εφαρμογές λογισμικού απλοποιούν σε μεγάλο βαθμό τις καθημερινές δραστηριότητες διαχείρισης και παρέχουν πληροφορίες που εξομαλύνουν το εστιατόριο σας και αποτρέπουν την κλοπή και τη χασούρα.

Η απόκτηση ενός συστήματος POS μπορεί να απλοποιήσει την παραγγελία, τη μετάδοση εντολών στους κατάλληλους σταθμούς, τη λήψη πληρωμών με πιστωτικές κάρτες και την παρακολούθηση των πωλήσεων. Θα έχετε πάντα ένα αντίγραφο κάθε παραγγελίας και πώλησης για να συγκρίνετε τις αποδείξεις της ημέρας. Επίσης, θα μπορείτε να παρακολουθείτε τις πωλήσεις ανά ώρα, τύπο τροφίμων και άλλα κριτήρια, τα οποία αποτελούν πολύτιμη εργασιακή ευφυΐα.

Περίπου το 80% των σημερινών εστιατορίων χρησιμοποιεί πλέον τεχνολογικές εφαρμογές όπως το λογισμικό CRM και ERP και πολλοί χρησιμοποιούν επίσης συστήματα παραγγελιοληψίας και κρατήσεων. Περίπου το 49% όλων των εστιατορίων προσφέρουν δυνατότητες πληρωμής μέσω κινητού τηλεφώνου, οπότε ένα σύστημα POS είναι απαραίτητο εάν δεν θέλετε να χάσετε από την επιχείρησή σας την πλειοψηφία των πελατών που χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα.

Προσπαθήστε να επιστρατέυσετε τους υπαλλήλους σας για την επιτυχία του ανοίγματος, ενθαρρύνοντας την υπερηφάνεια τους με εικόνες, βιογραφίες και διαγωνισμούς. Φροντίστε να τους εκπαιδεύσετε επιμελώς, να τους δώσετε τα εργαλεία που χρειάζονται για να πετύχουν και επαινέστε τους όταν κάνουν καλή δουλειά.

Υπερβείτε τις προσδοκίες

Οι άνθρωποι περιμένουν κάτι ιδιαίτερο στα εγκαίνια των εστιατορίων, οπότε προσπαθήστε να ξεπεράσετε τις προσδοκίες τους. Εάν το κατορθώσετε, θα είστε σε καλό δρόμο για την οικοδόμηση μιας πελατειακής βάσης, ενθαρρύνοντας τη διαφήμιση από στόμα σε στόμα και ενεργοποιώντας τα αγαπημένα τοπικά μέσα ενημέρωσης και την προβολή στο Internet.

Αναπτύξτε την επιχείρηση τροφίμων σας με το Waiterio POS

Γίνετε μέλος 40.000 εστιατορίων χρησιμοποιώντας το σύστημα σημείων πώλησης

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

ΔΩΡΕΑΝ Λήψη

Πρόσφατα Άρθρα