Τα Πλεονεκτήματα Ανάπτυξης ενός Επαγγελματικού Επιχειρηματικού Σχεδίου για Εστιατόρια

Τα Πλεονεκτήματα Ανάπτυξης ενός Επαγγελματικού Επιχειρηματικού Σχεδίου για Εστιατόρια

ένα επιχειρηματικό σχέδιο ενθαρρύνει την ουσιώδη έρευνα

Δημοσιεύτηκε από Michael Elkins την 9 Δεκεμβρίου 2017

Το άνοιγμα ενός εστιατορίου είναι δύσκολη δουλειά. Η αγάπη σας για το μαγείρεμα ή την ψυχαγωγία δεν θα μετατρέψει το όνειρό σας σε μια βιώσιμη επιχείρηση. Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο πρέπει να αναπτύξετε ένα επιχειρηματικό σχέδιο. Παραδοσιακά, τα επιχειρηματικά σχέδια δημιουργούνται για να σας βοηθήσουν να λάβετε χρηματοδότηση ή να ικανοποιήσετε πιθανούς επενδυτές. Ωστόσο, ακόμα κι αν αυτοχρηματοδοτήσετε εξ ολοκλήρου την επιχείρηση, ένα επιχειρησιακό σχέδιο μπορεί να σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε και να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα που ίσως προκύψουν.

Τα οφέλη της δημιουργίας ενός τυποποιημένου επιχειρηματικού σχεδίου για το εστιατόριο σας περιλαμβάνουν τη χρηματοδότηση και την κατανόηση του τι θα αντιμετωπίσετε στο εστιατόριό σας με το που το ανοίξετε. Επίσης, σημαντικά οφέλη είναι η εξερεύνηση σημαντικών λεπτομερειών όπως το concept, οι βασικές αξίες και η επιχειρηματική στρατηγική. Το επιχειρηματικό σας σχέδιο χρησιμεύει ως οδικός χάρτης, με την έννοια ότι το εστιατόριό σας "μετακινείται" σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Αφού εγκατασταθεί η επιχείρησή σας, μπορείτε να ανατρέξετε στο σχέδιο σας για να δείτε αν είστε στο σωστό δρόμο ή αν πρέπει να τροποποιήσετε τη στρατηγική σας.

Σημαντικές Συνιστώσες του Επιχειρηματικού Σας Σχεδίου

Τα επιχειρηματικά σχέδια ακολουθούν γενικά μια τυποποιημένη μορφή, η οποία βοηθά τους υπεύθυνους των δανείων και τους επενδυτές να βρουν τις σημαντικές πληροφορίες που χρειάζονται. Οι πληροφορίες περιλαμβάνουν τις λεπτομέρειες της επιχείρησης, τον προκαταρκτικό προϋπολογισμό, τις πληροφορίες σχετικά με την ιδέα σας, την εμπειρία σας και τα οικονομικά σας στοιχεία. Τα ακόλουθα τμήματα είναι σημαντικά και θα πρέπει να καλυφθούν:

Περίληψη των Κυριότερων Σημείων

Η σύνοψη είναι μια εισαγωγή που αντικατροπτίζει ολόκληρο το σχέδιο. Σε αυτό το τμήμα, θα πρέπει να τραβήξετε την προσοχή του αναγνώστη με την βασική ιδέα του εστιατορίου σας. Θα αναφέρετε το στυλ του εστιατορίου, την τοποθεσία, τους πελάτες στους οποίους θα στοχεύσετε και γιατί είστε κατάλληλοι να διοικείτε ένα εστιατόριο τέτοιου τύπου. Θα επισημάνετε επίσης πόσα χρήματα θα επενδύσετε εσείς ή οποιοσδήποτε συνέταιρος, πόσα χρειάζεστε και πότε νομίζετε ότι θα κάνετε απόσβεση.

Concept

Η βασική ιδέα και η δήλωση του στόχου σας θα πρέπει να είναι απλή και κατανοητή. Για παράδειγμα, η δήλωση στόχου της Applebee αναφέρει ότι η εταιρεία θέλει να συμβάλει στην "ανάπτυξη, τη χαρά και τον εμπλουτισμό όλων των ανθρώπων που αγγίζουμε". Η αλυσίδα διαθέτει περισσότερα από 1.500 εστιατόρια παγκοσμίως .

Το concept του εστιατορίου σας μπορεί να είναι το γρήγορο φαγητό, το οικογενειακό, το γκουρμέ, το casual ή το φαγητό σε πακέτο. Είναι χρήσιμο να διαβάσετε μια ποικιλία επιχειρηματικών σχεδίων άλλων εστιατορίων για να έχετε μια καλή αίσθηση του στιλ γραφής, των επιλογών στησίματος του εστιατορίου και της τεχνολογίας που θα χρειαστεί το εστιατόριο σας.

Design

Το design περιλαμβάνει τόσο τον εσωτερικό όσο και τον εξωτερικό σχεδιασμό του εστιατορίου σας. Περιλαμβάνει επίσης το μενού, τα χρώματα της εταιρείας σας, το λογότυπο και ακόμη και τα περιτυλίγματα του φαγητού σε πακέτο. Όλα τα παραπάνω θα πρέπει να λειτουργήσουν άψογα για να δημιουργήσετε το brand του εστιατορίου σας. Θα πρέπει να συμπεριλάβετε το κόστος της επίπλωσης και του εξοπλισμού καθώς και τα έξοδα μίσθωσης εργολάβου και διακοσμητή.

Μενού και Εξυπηρέτηση

Θα πρέπει να εξετάσετε λεπτομερώς το είδος των τροφίμων και των ποτών που σκοπεύετε να σερβίρετε, αλλά και το πώς θα σερβίρετε τα τρόφιμα. Ορίστε το τι θα είναι μοναδικό στο εστιατόριο σας και γιατί θα πετύχει, κατά την γνώμη σας, στην περιοχή που έχετε επιλέξει να εγκαταστήσετε την επιχείρησή σας. Συμπεριλάβετε ένα δείγμα μενού με τις προβαλλόμενες τιμές, το κόστος των τροφίμων και τις λεπτομέρειες της αλυσίδας εφοδιασμού. Οι σημερινές τάσεις τείνουν να ευνοούν τα εστιατόρια που χρησιμοποιούν τοπικούς προμηθευτές και αγροκτήματα, οπότε προσπαθήσετε να ενσωματώσετε τα τοπικά προϊόντα στα σχέδιά σας. Θα πρέπει να προβείτε σε λεπτομερή ανάλυση κόστους. Σε αυτό το στάδιο, θα πρέπει δημιουργηθεί ένα λογότυπο για το εστιατόριο σας, το οποίο θα συμπεριληφθεί στο επιχειρηματικό σας σχέδιο.

υπολογιστής προϋπολογισμού εστιατορίου

Προϋπολογισμός

Θα χρειαστεί να αναπτύξετε έναν αναλυτικό προϋπολογισμό, συμπεριλαμβανομένων των γενικών εξόδων, του μισθώματος, της προβλεπόμενης μισθοδοσίας, των φόρων, των δαπανών σχεδιασμού και της αναδιαμόρφωσης, των δαπανών μάρκετινγκ, των δαπανών του συστήματος POS, της ασφαλιστικής κάλυψης και του τρόπου με τον οποίο σχεδιάζετε να αντιμετωπίσετε τα πλεονάζοντα απόβλητα, την κλοπή και την αλλοίωση τροφίμων. Είναι σημαντικό να δείξετε στους δυνητικούς δανειστές - και άλλους ενδιαφερόμενους - ότι έχετε καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να επιτευχθεί ο προγραμματισμός σας. Το κόστος των τροφίμων μπορεί να κυμανθεί μεταξύ 20 και 35%. Οι πιτσαρίες γενικά έχουν το χαμηλότερο κόστος, ενώ τα "κυριλέ" εστιατόρια έχουν το υψηλότερο.

Ανάλυση SWOT

Υπάρχουν πάντα προκλήσεις και ευκαιρίες σε κάθε εστιατόριο. Ο καλός προγραμματισμός σας βοηθά να εντοπίσετε τα πλεονεκτήματα, τις αδυναμίες, τις ευκαιρίες και τις απειλές σας. Αυτό ονομάζεται ανάλυση SWOT. Η δημιουργία της ανάλυσης αυτής είναι πολύ σημαντική - τόσο για τον εαυτό σας όσο και για τους δυνητικούς δανειστές.

Στα πλεονεκτήματα περιλαμβάνονται το δίκτυο φίλων και συνεργατών σας, η τοποθεσία σας, το "καλό όνομα" του εστιατορίου σας και άλλα υλικά και άυλα στοιχεία. Οι αδυναμίες ενδέχεται να περιλαμβάνουν την μη επαγγελματική συμπεριφορά ή τον υπερβολικό ανταγωνισμό με κοντινά εστιατόρια. Στις ευκαιρίες θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν οι εναλλακτικές εισοδηματικές ροές, όπως η παροχή υπηρεσιών delivery, η τροφοδοσία εντός και εκτός καταστήματος και τα επώνυμα εμπορεύματα προς πώληση στο εσωτερικό του καταστήματος αλλά και στο διαδίκτυο. Στις απειλές μπορούν να συμπεριληφθούν η απώλεια ενός καλού προμηθευτή, οι φυσικές καταστροφές, οι ενέργειες των ανταγωνιστών σας ή τι θα συμβεί αν υποστείτε ανικανότητα προς εργασία. Θα πρέπει να συμπεριλάβετε την ασφάλιση στην στρατηγική σας, για την αντιμετώπιση των πιο κοινών απειλών.

Στρατηγική Μάρκετινγκ

Οι παλιές καλές ημέρες της διαφήμισης από στόμα σε στόμα έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Ακόμη και οι κάτοικοι της γειτονιάς στρέφονται στο internet για να διαβάσουν τις κριτικές του κάθε καταστήματος. Οι πελάτες σας πιθανότατα ξοδεύουν πολύ χρόνο σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οπότε πρέπει να "συνδεθείτε" μαζί τους. Είναι σημαντικό να αναπτύξετε ένα σχέδιο μάρκετινγκ πριν το άνοιγμα και ένα σχέδιο για να διατηρήσετε αυτό το μομέντουμ μετά το άνοιγμα του καταστήματός σας.

Εάν σχεδιάζετε να προσλάβετε μια ομάδα για PR ή ένα διαφημιστικό πρακτορείο, τώρα είναι η κατάλληλη ώρα να το κάνετε, ώστε να μπορείτε να τους αναφέρετε στο επιχειρηματικό σας σχέδιο. Θα πρέπει επίσης να προσλάβετε έναν νομικό εκπρόσωπο που θα σας βοηθήσει να καθορίσετε τη δομή της επιχείρησής σας και να αντιμετωπίσετε τυχόν νομικά ζητήματα. Ο δικηγόρος σας μπορεί επίσης να αναθεωρήσει το επιχειρηματικό σας σχέδιο και να κάνει προτάσεις.

Αναλύστε τους τύπους των δημοσιεύσεων που διαβάζουν οι ιδανικοί για εσάς πελάτες και ποιες κοινωνικές πλατφόρμες χρησιμοποιούν. Επίσης, αποφασίστε εάν θέλετε να ενσωματώσετε ένα αυτοματοποιημένο πρόγραμμα ανταμοιβής των καλών πελατών σας.

Οικονομολόγοι, Ειδικοί και Σύμβουλοι

Δεν μπορείτε να κάνετε τα πάντα μόνοι σας, γι 'αυτό θα πρέπει να μεταβιβάσετε κάποια εξειδικευμένα καθήκοντα, όπως ο σχεδιασμός του ιστοτόπου σας, το μάρκετινγκ του εστιατορίου σας και τη διαχείριση των οικονομικών σας. Ένας λογιστής είναι πολύ χρήσιμος στην καθοδήγηση των οικονομικών σας και στον προβλεπόμενο προϋπολογισμό. Μπορεί να επιλέξετε να προσλάβετε έναν επαγγελματία για να συντάξετε το επιχειρηματικό σας σχέδιο, αλλά μπορείτε επίσης να βρείτε κάποια πρότυπα και να σας βοηθήσουμε εμείς στην ολοκλήρωσή του.

Ο λογιστής σας θα πρέπει να γνωρίζει πόσα καθίσματα θα έχει το εστιατόριό σας, τον μέσο όρο του αριθμού των πελατών, το ποσοστό του κύκλου εργασιών, τη στρατηγική διαχείρισης κινδύνου και τα σχέδια μάρκετινγκ για να προβούν σε ακριβείς και λογικές προβλέψεις.

Στα σημερινά εστιατόρια, είναι σχεδόν υποχρεωτικό να αποκτήσετε λογισμικό διαχείρισης πελατών ή CRM και λογισμικό προγραμματισμού πόρων της επιχειρήσεις ή ERP. Το τελευταίο είναι το παραδοσιακό λογιστικό σύστημα (back-of-the-house).

Οι Τελευταίες Πινελιές

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν "τελευταίες" πινελιές, επειδή το επιχειρηματικό σας σχέδιο δεν ολοκληρώνεται ποτέ. Θα πρέπει να το ενημερώνετε τακτικά όταν διατίθενται νέες πληροφορίες. Ωστόσο, είναι σημαντικό να δημιουργήσετε ένα επαγγελματικό έγγραφο με καλή γραμματική, ακριβή ορθογραφία και ελκυστική διάταξη. Ελέγξτε προσεκτικά το σχέδιό σας για ορθογραφικά, συντακτικά ή τυπογραφικά λάθη.

Το στυλ είναι σημαντικό, οπότε αυτό το έγγραφο που θα παρουσιάσετε θα πρέπει να είναι προσεγμένο, ακριβές, λογικό και συναρπαστικό. Τα καλύτερα επιχειρηματικά σχέδια είναι ευανάγνωστα, κατανοητά, εμπνέουν σιγουριά και έχουν σχετικά επίσημο ύφος. Προσπαθήστε να αποφύγετε να είστε αλαζονικοί, παραπλανητικοί ή λαϊκοί. Αντιμετωπίζετε επιχειρηματίες που γνωρίζουν τι ψάχνουν, οπότε βεβαιωθείτε ότι θα τους παρέχετε αυτό που θέλουν.

Αναπτύξτε την επιχείρηση τροφίμων σας με το Waiterio POS

Γίνετε μέλος 40.000 εστιατορίων χρησιμοποιώντας το σύστημα σημείων πώλησης

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

ΔΩΡΕΑΝ Λήψη

Πρόσφατα Άρθρα