Τι υλικό POS χρειάζεστε για την επιχείρησή σας;

Τι υλικό POS χρειάζεστε για την επιχείρησή σας;

Μάθετε εδώ τα πάντα για τα διάφορα είδη εξοπλισμού που χρειάζεστε για την επιχείρησή σας.

Δημοσιεύτηκε από Victor Delgadillo την 9 Νοεμβρίου 2021

Δεν είστε σίγουροι τι εξοπλισμό POS χρειάζεστε για την επιχείρησή σας;

Ένα POS δεν είναι πλέον αυτό που ήταν — μια σύνοψη εξοπλισμού για τη βελτιστοποίηση της διαδικασίας πωλήσεων μιας επιχείρησης, η οποία περιλαμβάνει διάφορες πτυχές της υπηρεσίας.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι τα σημεία πώλησης έχουν χάσει τη λειτουργικότητά τους, αλλά ότι έχουν εκσυγχρονιστεί σιγά σιγά καθώς προχωρούν οι διάφορες τεχνολογίες.

Αυτό κάνει επίσης το POS να περιλαμβάνει περισσότερες δυνατότητες από ό,τι στο παρελθόν, όπως ενσωματώσεις μέσων κοινωνικής δικτύωσης, διαδικτυακές πωλήσεις και άλλα.

Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσω για:

  • Το διαφορετικό υλικό που χρειάζεστε για ένα POS.
  • Οι διαφορετικοί τύποι εξοπλισμού που χρειάζεστε για ορισμένους τύπους επιχειρήσεων.
  • Οι πιο συναρπαστικές καινοτομίες στα σύγχρονα συστήματα POS.
  • Και τα οφέλη από την ύπαρξη του απαραίτητου εξοπλισμού στην επιχείρησή σας.

Ένα σύστημα POS είναι ένα εργαλείο που δεν μπορεί να λείπει από την επιχείρησή σας, ανεξάρτητα από τη φύση της επιχείρησής σας. Δεν είστε σίγουροι τι εξοπλισμό χρειάζεστε;

Μάθετε εδώ!

Η απλότητα του σύγχρονου POS

αντίκα POS

Ένα σύγχρονο POS είναι ελαφρύτερο, πιο συμπαγές και πιο αισθητικό από τις ταμειακές μηχανές των περασμένων ετών — αν και αυτές οι αντίκες ταμειακές μηχανές μπορούν να σας βγάλουν ένα ή δύο δολάρια αν πουληθούν.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι συνέπεια της αλλαγής των τρεχουσών καταναλωτικών συνηθειών, των λειτουργιών που απαιτούνται από τους πελάτες, λόγω της τεχνολογικής προόδου όσον αφορά το υλικό και το λογισμικό και λόγω της αυξανόμενης πολυπλοκότητας των σημερινών επιχειρήσεων.

Ένα σύγχρονο σύστημα POS διαθέτει χαρακτηριστικά που το προσαρμόζουν στην εποχή του διαδικτύου, των smartphone και των εφαρμογών.

Επομένως, μπορείτε να βρείτε λειτουργίες όπως:

  • Αποθήκευση πληροφοριών στο cloud.
  • Ενσωματώσεις με κοινωνικά δίκτυα.
  • Ενσωματώσεις με διαδικτυακές πωλήσεις, παράδοση και παράδοση σε πακέτο.
  • Ενσωματώσεις με διαδικτυακούς καταλόγους.
  • Ηλεκτρονικές λειτουργίες που σας επιτρέπουν να προβάλλετε τα δεδομένα της επιχείρησής σας από οποιαδήποτε συσκευή με πρόσβαση στο Διαδίκτυο.
  • Ενσωματώσεις με καμπάνιες μάρκετινγκ, διοχετεύσεις πωλήσεων, μάρκετινγκ μέσω email και πολλά άλλα.

Επιπλέον, μπορείτε επίσης να βρείτε λειτουργίες που απλοποιούν τις εσωτερικές λειτουργίες της επιχείρησής σας και όχι μόνο τις πτυχές που είναι ορατές στους καταναλωτές.

Για παράδειγμα, ένα POS μπορεί να λειτουργήσει για τη διαχείριση παραγγελιών με ενσωματώσεις με το απόθεμά σας, ανάλυση απόδοσης υπαλλήλων και πολλά άλλα.

Απαιτείται εξοπλισμός για σύστημα POS

υλικό σημείου πώλησης

Ένα τρέχον σύστημα POS μπορεί να λειτουργήσει από φορητό υπολογιστή, tablet ή smartphone οποιασδήποτε μάρκας, με οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα, οπουδήποτε στον κόσμο, με ή χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο.

Όμως, το κύριο πλεονέκτημα είναι ότι μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς την ανάγκη διαφορετικών εξαρτημάτων υλικού, εκτός από την κύρια συσκευή, όπως φορητό υπολογιστή ή smartphone.

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι τύποι επιχειρήσεων μπορούν να λειτουργήσουν με αυτόν τον τρόπο ή ότι δεν χρειάζεστε τίποτα άλλο. Στην πραγματικότητα, οι περισσότερες επιχειρήσεις διαθέτουν συνήθως τον ακόλουθο εξοπλισμό:

  • Αναγνώστες καρτών : για την επεξεργασία πληρωμών με πιστωτική και χρεωστική κάρτα.
  • Ταμειακές μηχανές : για λήψη πληρωμών με μετρητά.
  • Θερμικοί εκτυπωτές : για εκτύπωση τιμολογίων για κάθε συναλλαγή.

Στη συνέχεια, σας λέω για τον διαφορετικό εξοπλισμό που χρειάζεστε ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για ορισμένους τύπους επιχειρήσεων.

Εξοπλισμός Point-Of-Sale για εστιατόρια

Το υλικό του σημείου πώλησης που απαιτείται για τη λειτουργία ενός εστιατορίου ποικίλλει. Μπορείτε πραγματικά να λειτουργήσετε ένα εστιατόριο με ελάχιστο εξοπλισμό, όπως αυτά που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Ωστόσο, ορισμένα κομμάτια εξοπλισμού μπορούν να βελτιώσουν διάφορες πτυχές της επιχείρησής σας, όπως η ταχύτητα εξυπηρέτησης.

Σύστημα προβολής κουζίνας

Ένα σύστημα οθόνης κουζίνας είναι πολύ χρήσιμο για την επιτάχυνση της λειτουργίας του εστιατορίου σας.

Γιατί;

Επειδή η επικοινωνία μεταξύ του προσωπικού της κουζίνας και των διακομιστών στο εστιατόριό σας είναι ζωτικής σημασίας. Έχοντας ένα KDS θα σας βοηθήσει να εμφανίσετε αμέσως στην κουζίνα κάθε παραγγελία που λαμβάνετε στο μπροστινό μέρος του εστιατορίου σας με μια ειδοποίηση για τους μάγειρες να αρχίσουν να κάνουν τα μαγικά τους. Μπορεί επίσης να λειτουργήσει εάν διαθέτετε ανεπαφικά μενού POS ή QR που παραγγείλετε μόνοι σας.

Αυτά τα συστήματα μπορούν επίσης να εμφανίζουν παραγγελίες σε εκκρεμότητα, έτσι ώστε οι μάγειρες να κάνουν λιγότερα λάθη, όπως να ξεχάσουν ορισμένες παραγγελίες ή να παρατείνουν τους χρόνους προετοιμασίας.

Αυτό επιταχύνει σημαντικά τη λειτουργία του εστιατορίου σας, βελτιώνει την επικοινωνία του προσωπικού σας, καταργεί τη χρήση γραπτών παραγγελιών, μειώνει την παρουσία σερβιτόρων στην κουζίνα και βελτιώνει τη συνέργεια του προσωπικού σας.

Θερμικοί εκτυπωτές

Οι θερμικοί εκτυπωτές είναι απαραίτητοι για την εκτύπωση τιμολογίων για τους πελάτες σας, τις επιταγές τους και πολλά άλλα, κάτι που αποτελεί σημαντικό μέρος της οικονομικής και διοικητικής πτυχής της επιχείρησής σας.

Επιπλέον, αυτοί οι τύποι εκτυπωτών είναι ευέλικτοι και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εκτυπωτές παραγγελίας.

Έτσι, κάθε παραγγελία που λαμβάνεται στο μπροστινό μέρος του εστιατορίου φτάνει ως τυπωμένη παραγγελία στην κουζίνα με συγκεκριμένες λεπτομέρειες για την προετοιμασία του πιάτου.

Εάν δεν θέλετε να εγκαταστήσετε ένα σύστημα οθόνης κουζίνας, μπορεί να αντικατασταθεί ένας θερμικός εκτυπωτής.

Ασύρματες συσκευές ανάγνωσης καρτών

συσκευή ανάγνωσης καρτών που έχει εκδοθεί από τράπεζα

Οι ασύρματες συσκευές ανάγνωσης καρτών λειτουργούν όπως οι κανονικές.

Ωστόσο, είναι εξαιρετικά γιατί μεγιστοποιούν την άνεση του επισκέπτη σας, ο οποίος δεν χρειάζεται να σηκωθεί από τις θέσεις του για να πάει στο ταμείο του εστιατορίου για να πληρώσει.

Smartphones ή Tablets

Τα smartphone μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους διακομιστές σας για να δέχονται παραγγελίες εύκολα, αντί να τις λαμβάνουν με μολύβι και χαρτί.

Επιπλέον, μπορούν να ενσωματωθούν στο σύστημα σημείων πώλησης του εστιατορίου σας, έτσι ώστε οι παραγγελίες να εμφανίζονται στην κουζίνα, είτε σε οθόνη είτε σε παραγγελία που εκδίδεται από θερμικό εκτυπωτή.

Εξοπλισμός POS για καταστήματα λιανικής

Ο εξοπλισμός σημείου πώλησης για ένα κατάστημα λιανικής είναι πολύ διαφορετικός από αυτό που χρειάζεται για ένα εστιατόριο. Ένα κατάστημα λιανικής και οι πελάτες του έχουν διαφορετικές συγκεκριμένες ανάγκες που μπορούν να ικανοποιηθούν μόνο με συγκεκριμένο εξοπλισμό.

Και πάλι, ο κύριος εξοπλισμός είναι ένας φορητός ή επιτραπέζιος υπολογιστής, μια συσκευή ανάγνωσης καρτών και μια ταμειακή μηχανή.

Ωστόσο, η πολυπλοκότητα του εξοπλισμού μεγαλώνει με το μέγεθος της επιχείρησης.

Αναγνώστες γραμμωτού κώδικα

Όταν μια επιχείρηση έχει μεγάλο αριθμό αντικειμένων στο απόθεμά της, είναι καλή ιδέα να δημιουργήσετε ένα σύστημα ανάγνωσης γραμμωτού κώδικα και ετικετών.

Έτσι, η γνώση της τιμής των προϊόντων γίνεται πολύ πιο εύκολη στο ταμείο.

Μπορούν επίσης να εγκατασταθούν συσκευές ανάγνωσης γραμμωτού κώδικα σε μικρή οθόνη που διανέμονται σε όλο το κατάστημα για χρήση από τους πελάτες.

Ορισμένες επιχειρήσεις επέλεξαν να δημιουργήσουν εφαρμογές που επιτρέπουν τον προσδιορισμό της τιμής ορισμένων προϊόντων διαβάζοντας κωδικούς QR, κάτι που είναι βολικό για τους πελάτες επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν αυτήν τη στιγμή smartphone.

Εκτυπωτές ετικετών

Στα καταστήματα λιανικής που διαθέτουν εκτυπωτές ετικετών για τη διαχείριση του αποθέματος είναι ζωτικής σημασίας.

Για αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τυπικούς εκτυπωτές ή φορητούς εκτυπωτές ετικετών, για να καταχωρήσετε το εμπόρευμα αμέσως μόλις φτάσει.

Εξοπλισμός Point-Of-Sale για αγορές

ψηφιακή κλίμακα

Ο εξοπλισμός σημείων πώλησης μιας αγοράς ή ενός μικρού παντοπωλείου διαθέτει τον βασικό εξοπλισμό που αναφέραμε παραπάνω, με σαρωτές barcode και εκτυπωτές ετικετών.

Υπάρχει μόνο ένα κομμάτι εξοπλισμού που είναι απαραίτητο για αυτό το είδος επιχείρησης.

Ηλεκτρονική Ζυγαριά

Οι αναλογικές ζυγαριές έχουν αντικατασταθεί από ψηφιακές ζυγαριές που είναι ενσωματωμένες στο σύστημα του σημείου πώλησης για τον υπολογισμό και την προσθήκη της τιμής στο τελικό τιμολόγιο.

Αυτά επιταχύνουν σημαντικά τη διαδικασία ταμείου για μικρά παντοπωλεία ή σούπερ μάρκετ.

Πλεονεκτήματα του να έχετε την επιχείρησή σας καλά εξοπλισμένη

μητρώο αντίκες

Τα οφέλη από την ύπαρξη μιας επιχείρησης εξοπλισμένης με όλα όσα χρειάζεστε είναι πολλά:

  • Η διαδικασία πώλησης διευκολύνεται για τους υπαλλήλους σας.
  • Η διαδικασία αγοράς είναι βελτιστοποιημένη για τους πελάτες σας.
  • Οι επιχειρηματικές σας συναλλαγές γίνονται πολύ πιο γρήγορες.
  • Είναι πιο εύκολο να διαχειριστείτε το απόθεμά σας με ένα καλό σύστημα ετικετών.
  • Γίνονται λιγότερα λάθη που μπορούν να οδηγήσουν σε απώλειες για την επιχείρησή σας.
  • Η ικανοποίηση των πελατών βελτιώνεται.
  • Ο σωστός εξοπλισμός διευκολύνει την εκπαίδευση του προσωπικού σας. Οι καλύτερες ομάδες έχουν βελτιώσει τη χρηστικότητα για να διευκολύνουν τις νέες προσλήψεις.

Ωστόσο, όπως θα διαβάσετε παρακάτω, το πιο σημαντικό κομμάτι υλικού μπορεί να μην είναι μέρος της επιχείρησής σας .

Ενσωμάτωση του Υλικού του Πελάτη στη Διαδικασία Πωλήσεων

Tablet και smartphone

Σε όλο τον κόσμο, οι καταναλωτές εμπλέκονται όλο και περισσότερο στη διαδικασία αγοράς και πώλησης των αγαπημένων τους εμπορικών σημάτων και εταιρειών.

Προς το παρόν, η διαδικασία πώλησης δεν ξεκινά από το κατάστημα αλλά μπορεί να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή με ηλεκτρονικά καταστήματα και smartphone.

Επομένως, το smartphone (και άλλες κινητές συσκευές) και όλες οι δυνατότητές του — και αυτές που βρίσκονται ακόμη υπό ανάπτυξη — είναι οι μεγαλύτερες καινοτομίες που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε για την επιχείρησή σας.

Η δημιουργία ενός συστήματος σημείου πώλησης που είναι διαδραστικό και αλληλεπιδραστικό με τους πελάτες μπορεί να σας βοηθήσει με πολλούς τρόπους.

Για παράδειγμα, η δημιουργία εφαρμογών για το κατάστημά σας, η δημιουργία εικονικών καταλόγων, η δημιουργία ιστοσελίδων, η ενσωμάτωση μεθόδων πληρωμής όπως το NFT, η πληρωμή Apple, ακόμη και η χρήση επαυξημένης πραγματικότητας μπορεί να κάνει την επιχείρησή σας και την τεχνολογία της να ξεχωρίσει.

Ποια είναι η πιο σημαντική πτυχή του Σημείου Πώλησής σας;

Αν και το υλικό είναι ζωτικής σημασίας, το πιο σημαντικό μέρος ενός συστήματος σημείου πώλησης είναι, στην πραγματικότητα, το λογισμικό .

Με το λογισμικό, μπορείτε να ενσωματώσετε όλα τα διαφορετικά κομμάτια εξοπλισμού που αναφέρονται σε αυτήν τη λίστα.

Επιπλέον, με την εξέλιξη των καταναλωτικών συνηθειών, οι διαδικτυακές λειτουργίες αποκτούν μεγαλύτερη σημασία.

Το σωστό λογισμικό POS μπορεί εύκολα να ψηφιοποιήσει την επιχείρησή σας, να ενσωματώσει τη διαδικασία πωλήσεων με τη στρατηγική μάρκετινγκ και να μεγιστοποιήσει την απήχηση του καταστήματός σας.

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι το υλικό είναι λιγότερο σημαντικό, επομένως η αγορά του κατάλληλου εξοπλισμού για την επιχείρησή σας θα σας βοηθήσει να το εκτελέσετε.

Εξοπλίσατε καλά την επιχείρησή σας;

Αναπτύξτε την επιχείρηση τροφίμων σας με το Waiterio POS

Γίνετε μέλος 40.000 εστιατορίων χρησιμοποιώντας το σύστημα σημείων πώλησης

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

ΔΩΡΕΑΝ Λήψη

Πρόσφατα Άρθρα