Τραπεζικοί λογαριασμοί για ιδιοκτήτες εστιατορίων

Τραπεζικοί λογαριασμοί για ιδιοκτήτες εστιατορίων

Μάθετε εδώ ποιες είναι οι καλύτερες τραπεζικές επιλογές για τους ιδιοκτήτες εστιατορίων

Δημοσιεύτηκε από Victor Delgadillo την 31 Οκτωβρίου 2021

Εξακολουθείτε να σκέφτεστε να ανοίξετε έναν τραπεζικό λογαριασμό για το εστιατόριό σας;

Η οικονομική πτυχή της ιδιοκτησίας ενός εστιατορίου είναι, συνήθως, ένας γρίφος για νέους ιδιοκτήτες εστιατορίων που θέλουν απλώς να ξεκινήσουν την επιχείρησή τους .

Ειλικρινά, το άνοιγμα ενός τραπεζικού λογαριασμού είναι μια ταλαιπωρία — ειδικά αν είστε σαν εμένα και μισείτε τη γραφειοκρατία.

Πηγαίνοντας στην τράπεζα, περιμένοντας στην ουρά περιτριγυρισμένοι από κόσμο (κάτι που ξέρουμε τώρα είναι κακή ιδέα ), να έχεις όλα τα απαραίτητα έγγραφα, να ξεχνάς κάτι, να πηγαίνεις πέρα δώθε και ούτω καθεξής.

Ουφ , γιατί εξακολουθούμε να χρησιμοποιούμε τράπεζες;

Μάλλον επειδή δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τον τρόπο που λειτουργεί ο κόσμος!

Σε αυτό το άρθρο, θα σας πω για:

  • Γιατί πρέπει να δημιουργήσετε έναν τραπεζικό λογαριασμό για το εστιατόριό σας
  • Οι τύποι τραπεζικών λογαριασμών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε
  • Ποιος είναι ο καλύτερος τύπος λογαριασμού για τους ιδιοκτήτες εστιατορίων
  • Και για τη μόνη εναλλακτική που πρέπει να παραλείψετε να ανοίξετε έναν τραπεζικό λογαριασμό

Όταν ολοκληρώσετε την ανάγνωση αυτού του άρθρου, θα έχετε καλύτερη κατανόηση της ανάγκης να έχετε αυτό το εργαλείο για να φροντίζετε τα οικονομικά του εστιατορίου σας.

Ας μπούμε κατευθείαν σε αυτό!

Σημείωση: Δεν πρόκειται για οικονομική συμβουλή, αλλά για μερικά μόνο σχόλια σχετικά με τη σημασία της ύπαρξης τραπεζικού λογαριασμού για το εστιατόριό σας.

Γιατί είναι σημαντικό να έχετε τραπεζικό λογαριασμό εάν είστε ιδιοκτήτης εστιατορίου;

εξαγωγή χρημάτων σε ΑΤΜ

Οι τραπεζικοί λογαριασμοί είναι απαραίτητο εργαλείο για να διαχειριστείτε πολλά πράγματα στο εστιατόριό σας.

Εάν ανοίγετε ένα εστιατόριο, χρειάζεστε έναν τραπεζικό λογαριασμό για:

  • Λάβετε πληρωμές από πελάτες
  • Αποστολή πληρωμών σε παρόχους
  • Πληρώστε για υπηρεσίες
  • Πληρώστε τους υπαλλήλους σας
  • Αγοράστε νέο εξοπλισμό
  • Συσσωρεύστε κέρδη
  • Και για να αποκτήσετε πρόσβαση σε δάνεια, πιστωτικά όρια, χρηματοδότηση και άλλα εργαλεία.

Όλες αυτές οι χρήσεις είναι ζωτικής σημασίας για κάθε είδους επιχείρηση, συμπεριλαμβανομένων των εστιατορίων.

Επιπλέον, οι περισσότερες τράπεζες προσφέρουν τραπεζικές συναλλαγές μέσω κινητού τηλεφώνου και μέσω διαδικτύου, γεγονός που διευκολύνει τον χειρισμό των συναλλαγών για μια ευέλικτη επιχείρηση όπως τα εστιατόρια.

Τύποι τραπεζικών λογαριασμών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο εστιατόριό σας

Κομψό εστιατόριο

Υπάρχουν διάφοροι τύποι τραπεζικών λογαριασμών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στην επιχείρησή σας. Που περιλαμβάνει:

  • Προσωπικοί τραπεζικοί λογαριασμοί, οι οποίοι χωρίζονται σε διάφορες κατηγορίες, όπως αποταμιεύσεις και επιταγές.
  • Και επιχειρηματικοί τραπεζικοί λογαριασμοί, οι οποίοι χωρίζονται επίσης σε διάφορες κατηγορίες, όπως λογαριασμοί επιταγών επιχειρήσεων και λογαριασμοί επιχειρηματικής ταμιευτηρίου.

Όλοι οι διαφορετικοί τύποι τραπεζικών λογαριασμών έχουν διαφορετικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, όπως χαμηλότερα επιτόκια, υψηλότερες προμήθειες συναλλαγών και πολλά άλλα.

Ποιος είναι ο καλύτερος τραπεζικός λογαριασμός για ιδιοκτήτες εστιατορίων;

Γνωρίζουμε εκ πείρας ότι οι περισσότεροι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων χρησιμοποιούν τους προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς τους για να διευθύνουν τις επιχειρήσεις τους, κάτι που είναι εύκολο, αλλά μια τρομερή ιδέα που μπορεί να οδηγήσει σε λογιστικό χάος.

Η λειτουργία ενός εστιατορίου σημαίνει ότι θα έχετε πολλά χρήματα που θα έρθουν και πολλά χρήματα θα βγουν έξω, τα οποία μπορούν εύκολα να μπερδευτούν με τα προσωπικά σας έξοδα.

Γι' αυτό είναι καλύτερα να έχετε ξεχωριστό λογαριασμό για να διευθύνετε την επιχείρησή σας.

Παρακάτω, αναλύω τις επιλογές που έχετε.

Προσωπικός λογαριασμός ελέγχου για την επιχείρησή σας

Εάν έχετε ένα μικρό εστιατόριο, ένας από τους καλύτερους τραπεζικούς λογαριασμούς που μπορείτε να έχετε είναι ένας ξεχωριστός λογαριασμός όψεως .

Είναι εύκολο να εγκατασταθούν, δεν αργούν να ανοίξουν και είναι εύχρηστα.

Κατά ειρωνικό τρόπο, αυτός ο τύπος λογαριασμού μπορεί να είναι πιο ωφέλιμος από έναν επαγγελματικό λογαριασμό, ειδικά αν θέλετε να ξεκινήσετε το συντομότερο δυνατό.

Επιχειρηματικοί λογαριασμοί για την επιχείρησή σας

Διαδικτυακή πληρωμή

Οι επιχειρηματικοί λογαριασμοί είναι πιο περίπλοκοι, χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να ανοίξουν, συνήθως έχουν υψηλότερες χρεώσεις συναλλαγών, τέλη συντήρησης κ.λπ.

Ωστόσο, είναι καλύτερα να διευθύνουν μεγαλύτερες ή αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις, ειδικά επειδή ορισμένες τράπεζες προσφέρουν δάνεια που μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της επιχείρησής σας με ταχύτερους ρυθμούς.

Μόλις το εστιατόριό σας αρχίσει να αναπτύσσεται, και ειδικά αν θέλετε να ανοίξετε franchise ή άλλα εστιατόρια, θα χρειαστεί να δημιουργήσετε επαγγελματικούς τραπεζικούς λογαριασμούς.

Στην ιδανική περίπτωση, θα είχατε τουλάχιστον τρεις ξεχωριστούς λογαριασμούς για τη διαχείριση μιας μεσαίας επιχείρησης — έναν για την καθημερινή λειτουργία και αυτός στέλνει χρήματα σε έναν λογαριασμό αποθεματικών και σε έναν ξεχωριστό λογαριασμό για φόρους.

Αυτό θα διατηρήσει τη ροή των μετρητών σας προς τη σωστή κατεύθυνση, θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα του εστιατορίου σας για διαφορετικές δυσμενείς καταστάσεις και θα σας βοηθήσει να συμβαδίζετε με τους φόρους σας εύκολα.

Αποταμιεύσεις έναντι Έλεγχων λογαριασμών

+ Αποταμιευτικός λογαριασμός

Τόσο οι λογαριασμοί αποταμίευσης όσο και οι λογαριασμοί όψεως έχουν πολλά πλεονεκτήματα που μπορούν να σας βοηθήσουν να διευθύνετε μια επιχείρηση, γι' αυτό και αυτό δεν είναι στην πραγματικότητα κάτι τέτοιο .

Πρόκειται για τη χρήση των πόρων στους οποίους έχετε πρόσβαση για να ικανοποιήσετε τις διαφορετικές σας ανάγκες.

Για παράδειγμα, εάν πρέπει να δημιουργήσετε έναν αποθεματικό λογαριασμό για να αφήσετε στάσιμα χρήματα σε αυτόν, καλύτερα να είναι ένας λογαριασμός ταμιευτηρίου που μπορεί να σας βοηθήσει να κερδίσετε χρήματα χωρίς καμία προσπάθεια, χάρη στα επιτόκια.

Ωστόσο, εάν πρέπει να διατηρήσετε τη ροή των χρημάτων, ένας λογαριασμός όψεως θα σας βοηθήσει, ειδικά αν επιλέξετε μια επιλογή που είναι καλά στρογγυλεμένη και με βολικές χρεώσεις συναλλαγών.

Ποια είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση για τους τραπεζικούς λογαριασμούς;

Wise, πρώην Transferwise στα αγγλικά για το ΗΒ

Υπάρχει μόνο μία βιώσιμη απάντηση: Σοφός .

Η Wise, πρώην TransferWise, είναι μια διεθνής τραπεζική υπηρεσία που σας παρέχει αξιόπιστους λογαριασμούς που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τη λειτουργία της επιχείρησής σας.

Το Wise σάς δίνει πρόσβαση σε έναν λογαριασμό χωρίς σύνορα, ο οποίος μπορεί να σας βοηθήσει να μεταφέρετε χρήματα, να ανταλλάξετε άλλα νομίσματα και πιο εύκολα.

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα που κάνουν τον Wise τον τέλειο λογαριασμό για επιχειρήσεις είναι ότι έχει πολύ διαφανείς τιμές — δεν θα σπαταλάτε τα χρήματά σας σε χρεώσεις συναλλαγών φαντασμάτων.

Είναι επίσης απίστευτα εύκολο στη χρήση, οπότε δεν είναι περίεργο γιατί χρησιμοποιείται από περισσότερα από 7 εκατομμύρια άτομα.

Επίσης, λαμβάνετε μια δωρεάν χρεωστική κάρτα Wise Business, την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στα ΑΤΜ, να κάνετε ηλεκτρονικές πληρωμές και πολλά άλλα.

Μπορείτε να ρυθμίσετε απρόσκοπτα τον λογαριασμό Wise χωρίς περιθώρια για να λαμβάνετε ηλεκτρονική πληρωμή, κάτι που είναι απαραίτητο εάν θέλετε να προσφέρετε επιλογές παράδοσης ή σε πακέτο στο εστιατόριό σας.

Και τέλος, το Wise είναι διαθέσιμο σε περισσότερες από 50 χώρες, οπότε ανεξάρτητα από το πού ζείτε, πιθανότατα θα έχετε πρόσβαση σε αυτό.

Δοκιμάστε το σήμερα!

Ο λανθασμένος τραπεζικός λογαριασμός μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην επιχείρησή σας

Η φροντίδα των οικονομικών του εστιατορίου σας μπορεί να είναι δύσκολη, ειδικά αν χρησιμοποιείτε λάθος οικονομικές πρακτικές σε συνδυασμό με λάθος εργαλεία.

Γι' αυτό η επιλογή του σωστού τραπεζικού λογαριασμού, με το σωστό σύνολο πλεονεκτημάτων και λίγους περιορισμούς πρέπει να είναι ο στόχος σας όταν πρόκειται για τη λειτουργία της επιχείρησής σας.

Ακόμα κι αν τα κάνετε όλα σωστά, συνιστάται ιδιαίτερα να αναζητήσετε επαγγελματική συμβουλή για λογιστικά θέματα, ώστε να αποφύγετε προβλήματα στο μέλλον.

Ο τραπεζικός λογαριασμός σας ικανοποιεί τις ανάγκες της επιχείρησής σας;

Αναπτύξτε την επιχείρηση τροφίμων σας με το Waiterio POS

Γίνετε μέλος 40.000 εστιατορίων χρησιμοποιώντας το σύστημα σημείων πώλησης

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

ΔΩΡΕΑΝ Λήψη

Πρόσφατα Άρθρα