Βασικά στοιχεία καλής διαχείρισης για εστιάτορες

Βασικά στοιχεία καλής διαχείρισης για εστιάτορες

Διαχειριστείτε έξυπνα το προσωπικό, τις διαδικασίες και τους πελάτες

Δημοσιεύτηκε από Michael Elkins την 19 Μαρτίου 2018

Υπάρχουν δύο τομείς διαχείρισης ενός εστιατορίου στους οποίους πρέπει να απευθυνθεί κάθε ιδιοκτήτης και διευθυντής. Το πρώτο είναι η διαχείριση των λεπτομερειών της παραγγελίας φαγητού, της διατήρησης ενός καθαρού εστιατορίου, της παρακολούθησης του αποθέματος, της εμπορίας του εστιατορίου, του μαγειρέματος με συνέπεια και της διασφάλισης της ασφάλειας των τροφίμων. Ο δεύτερος τομέας είναι συχνά μια πιο δύσκολη δουλειά - η διαχείριση πελατών και προσωπικού. Οι ιδιοκτήτες εστιατορίων πρέπει να αλληλεπιδρούν με το προσωπικό και τους πελάτες τους για να μάθουν τι πιστεύουν, να ανταποκριθούν στις ανησυχίες τους και να διασφαλίσουν ότι τα μέλη του προσωπικού εκτελούν τα καθήκοντά τους σύμφωνα με τους όρους απασχόλησής τους.

Οι εστιάτορες φορούν πολλά καπέλα

Οι εστιάτορες συχνά εργάζονται σε κάθε χώρο του εστιατορίου, αλλά μερικοί εστιάζουν στο μπροστινό μέρος του σπιτιού ή στο πίσω μέρος του σπιτιού. Είναι σημαντικό να ορίσετε έναν διευθυντή σε κάθε τομέα για να εφαρμόσετε τη φιλοσοφία διαχείρισης. Στην κουζίνα, ο σεφ μπορεί να διαχειρίζεται τα πράγματα, αλλά σε μεγαλύτερα εστιατόρια, ένας διευθυντής κουζίνας μπορεί να αναλάβει τη δουλειά. Ένας ισχυρός διευθυντής μπορεί να χειριστεί τις καθημερινές λειτουργίες του εστιατορίου, αλλά οι ιδιοκτήτες πρέπει να ελέγχουν τακτικά τα αποτελέσματα για να αποτρέψουν την ανάπτυξη κακών συνηθειών. Νέες πληροφορίες σχετικά με τις τιμές προμήθειας, τα δημογραφικά στοιχεία των πελατών και τις παρακείμενες διακοπές λόγω κατασκευαστικών έργων θα μπορούσαν να σας αναγκάσουν να επανεξετάσετε το επιχειρηματικό σας σχέδιο . Σως χρειαστεί να αλλάξετε τις τιμές του μενού, να επεκτείνετε τη στοχευμένη βάση πελατών σας ή να προσθέσετε εναλλακτικές ροές εισοδήματος, όπως εστίαση ή μάρκετινγκ εκδηλώσεων.

Οι διαχειριστές ή οι ιδιοκτήτες πρέπει επίσης να διαχειρίζονται το μάρκετινγκ εστιατορίων. Οι παραδοσιακές διαφημιστικές πλατφόρμες - αν και εξακολουθούν να είναι αποτελεσματικές για ορισμένα εστιατόρια - δεν λειτουργούν τόσο καλά όσο για τις προηγούμενες γενιές. Αυτές οι αλλαγές ανάγκασαν τα εστιατόρια να εισέλθουν σε νέες περιοχές προώθησης, όπως το μάρκετινγκ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι προωθήσεις GPS και πολλές άλλες. Μια πρόσφατη έρευνα στις Ηνωμένες Πολιτείες διαπίστωσε ότι το 82% των πελατών χρησιμοποιεί τηλέφωνα για να βρει οδηγίες, τοποθεσίες και ώρες λειτουργίας εστιατορίων. Περίπου το 75% μπαίνει στο διαδίκτυο για να λάβει πληροφορίες μενού. Οι ισχυροί διαχειριστές εφαρμόζουν μια στρατηγική διαφήμισης πολλαπλών καναλιών για να προσεγγίσουν τους καλύτερους πελάτες τους όπου περνούν τον περισσότερο χρόνο τους - στο διαδίκτυο και στο τηλέφωνο.

Διαχείριση των ανθρώπων με συνέπεια και αποτελεσματικότητα

Πολλοί εστιάτορες προτιμούν το σπίτι πίσω, αλλά κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει εντελώς από τις δημόσιες σχέσεις. Μια αμερικανική μελέτη στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο διαπίστωσε ότι το 60% των εστιατορίων κλείνουν ή αλλάζουν ιδιοκτησία τον πρώτο χρόνο και το 80% των νεοσύστατων επιχειρήσεων κλείνουν εντός πέντε ετών. Αυτό δεν πρέπει να σας αποθαρρύνει αν έχετε καλό φαγητό, καλή εξυπηρέτηση και καλή τοποθεσία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο προγραμματισμός της επιχειρηματικής σας στρατηγικής είναι τόσο σημαντικός. Ένα από τα πράγματα που πρέπει να προγραμματίσετε είναι πώς θα διαχειριστείτε το εστιατόριο σας. Ο χειρισμός των ανθρώπων με διακριτικότητα, σταθερότητα και συνέπεια μπορεί να εξασφαλίσει μια επιτυχημένη επιχείρηση.

Κάθε εργαζόμενος πρέπει να γνωρίζει τα καθήκοντά του. Αυτό σημαίνει εκπαίδευση του προσωπικού στην προετοιμασία φαγητού, στην εξυπηρέτηση πελατών και στην καθαριότητα. Κάθε υπάλληλος πρέπει να γνωρίζει πώς να αντιμετωπίζει τα παράπονα των πελατών και ακόμη και να τα μετατρέπει σε ευκαιρίες. Οι περισσότεροι πελάτες καταλαβαίνουν ότι τα πράγματα μπορεί να πάνε στραβά. Είναι το πώς ένα εστιατόριο αντιμετωπίζει τα παράπονα που τα κρατά επιτυχημένα.

Αντιμετώπιση κρίσιμων ζητημάτων και εκείνων που μπορούν να περιμένουν

Οι διευθυντές και ο ιδιοκτήτης/διευθυντές έχουν διαφορετικές προσωπικότητες. Αν και ορισμένοι διευθυντές φωνάζουν στους υπαλλήλους, αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποφύγετε, ειδικά μπροστά σε άλλα άτομα. Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με κάτι, θα πρέπει να προγραμματίσετε μια συνάντηση όταν οι επιχειρήσεις χαλαρώνουν για να συζητήσουν το θέμα. Κάνοντας αυτό με συνέπεια θα σας εμποδίσει να χάσετε την ψυχραιμία σας. Οι περισσότεροι υπάλληλοι θα καταλάβουν ότι έχουν κάνει κάτι λάθος και θα ανησυχούν γι 'αυτό αντί να απαντήσουν αμυντικά και να πυροδοτήσουν έναν αγώνα φωνής.

Η αντιμετώπιση δυστυχισμένων πελατών, ωστόσο, είναι κάτι που δεν πρέπει να καθυστερήσει. Εάν είστε απασχολημένοι, προσπαθήστε να βρείτε κάποιον που θα αναλάβει αυτό που κάνετε, ώστε να συζητήσετε το θέμα. Ακούστε ενεργά και συνοψίστε τι πιστεύετε ότι εννοεί ο πελάτης. Μπορεί να παρερμηνεύετε την καταγγελία. Μόλις καταλάβετε το ζήτημα, ζητήστε συγγνώμη για την υπαιτιότητα του εστιατορίου ακόμα κι αν δεν είστε σίγουροι αν ο πελάτης έχει δίκιο. Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο όταν κάνει μια καταγγελία. Υποσχεθείτε να διερευνήσετε περαιτέρω, να γράψετε τις λεπτομέρειες και να συντάξετε όλο ή μέρος του γεύματος του πελάτη. Για σοβαρά προβλήματα, προσφέρετε ένα γενναιόδωρο κίνητρο για ένα άλλο γεύμα.

Χτίζοντας μια κουλτούρα ομαδικής εργασίας

Μερικοί άνθρωποι μειώνουν την αξία της ομαδικής εργασίας και ορισμένοι εστιάτορες βασίζονται στους καλύτερους υπαλλήλους τους περισσότερο από τους μισθωτούς μερικής απασχόλησης ή κατώτατου μισθού. Ωστόσο, οι ομάδες εργασίας μπορούν να δώσουν καλύτερα αποτελέσματα εάν διαχειριστούν αποτελεσματικά. Ακόμα και οι καλύτεροι εργαζόμενοι μπορούν να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους για πολλούς λόγους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η δημιουργία ενός προγράμματος κατάρτισης και η ανάθεση ομάδων μπορεί να βελτιώσει τη ροή εργασίας και να καλύψει άλλα καθήκοντα όταν το εστιατόριο στερείται προσωπικού. Κάθε μέλος του προσωπικού πρέπει να γνωρίζει τα καθήκοντά του και να είναι εξοικειωμένο με το τι κάνουν οι άλλοι υπάλληλοι. Θα πρέπει να συμπεριληφθεί κάποια βασική διασταυρούμενη εκπαίδευση για κάθε εργαζόμενο έτσι ώστε να μπορεί να πηδήξει για να βοηθήσει κάποιον στα ζιζάνια.

μπάρμαν που κοιτάζει τους πελάτες

Διαχείριση των Τεχνικών Λειτουργιών

Τα τεχνικά σας καθήκοντα διαχείρισης είναι ευκολότερα εάν χρησιμοποιείτε λογισμικό διαχείρισης - CRM, ERP ή και τα δύο. Αυτές οι εφαρμογές μπορούν να διαχειριστούν το απόθεμα, να παρακολουθούν τις τιμές προμήθειας, να διαχειρίζονται τη μισθοδοσία, να παρακολουθούν τις ταμειακές ροές και να σας προειδοποιούν όταν ένα στοιχείο μενού γίνεται λιγότερο κερδοφόρο ή δεν παραγγέλνεται τόσο συχνά. Ωστόσο, οι εστιάτορες με προϋπολογισμό μπορούν να δημιουργήσουν λίστες σε υπολογιστικά φύλλα με την τιμή κάθε είδους, το τρέχον απόθεμα, το τυπικό απόθεμα, τις ειδικές ανάγκες και άλλες λεπτομέρειες. Μια γρήγορη εκτύπωση την ημέρα του αποθέματος μπορεί να προσαρμοστεί για διαφορετικούς προμηθευτές που ενδέχεται να παραδίδονται σε διαφορετικές ημέρες.

Το λογισμικό CRM μπορεί να παρακολουθεί τους τακτικούς πελάτες σας, να προσαρμόζει τα μηνύματα μάρκετινγκ και να παρακολουθεί τις προτιμήσεις των πελατών, όπως αγαπημένα καθίσματα και προτιμώμενα τρόφιμα και ποτά. Μπορείτε να καταγράψετε αυτές τις πληροφορίες με μη αυτόματο τρόπο, αλλά είναι πολύ πιο εύκολο αν έχετε λογισμικό CRM για να αυτοματοποιήσετε πολλές από τις διαδικασίες. Το λογισμικό CRM μπορεί επίσης να παρέχει δυνητικούς πελάτες για πελάτες που είναι πιθανώς υποψήφιοι για μάρκετινγκ ειδικών εκδηλώσεων.

Οι τιμές των τροφίμων παρουσιάζουν μεγάλες διακυμάνσεις, επομένως είναι ιδιαίτερα σημαντικό να διατηρούμε τις αλλαγές στις τιμές. Το σύστημα POS σας μπορεί να παρακολουθεί το απόθεμα και τις πωλήσεις. Αυτό απλοποιεί τις καθημερινές δραστηριότητες διαχείρισης και επιτρέπει στους ιδιοκτήτες και τους διαχειριστές να βλέπουν περιλήψεις βασικών τομέων σε καθημερινή βάση. Μπορείτε να μειώσετε το κόστος, να εντοπίσετε τα απόβλητα και να πιάσετε κλοπή εργαζομένων, ενώ επιταχύνετε τις παραγγελίες, τις πληρωμές και τα ποσοστά κύκλου εργασιών.

Διαχείριση Ειδικών Εκδηλώσεων

Οι επιτυχημένες εκδηλώσεις στο εστιατόριό σας χρειάζονται εποπτεία σχεδιασμού και διαχείρισης. Η οργάνωση είναι κρίσιμη για την επιτυχία, αλλά θα υπάρχουν πράγματα που δεν πάνε σύμφωνα με το σχέδιο. Η πραγματοποίηση ειδικών εκδηλώσεων στο εστιατόριο σας λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως η προσέλκυση πελατών. Πρέπει να στοχεύσετε δυνητικούς πελάτες, να υποβάλετε προσφορές για εκδηλώσεις στην πόλη, να απαντήσετε αποτελεσματικά σε ερωτήσεις και να εφαρμόσετε μια διαδικασία για την καταγραφή πληροφοριών σχετικά με το είδος του ειδικού γεγονότος που θέλει ο πελάτης. Εάν σκοπεύετε να πραγματοποιήσετε πολλές ειδικές εκδηλώσεις, ο διορισμός ενός διαχειριστή εκδηλώσεων μπορεί να είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα.

Οι επιτυχημένοι ιδιοκτήτες εστιατορίων εμπλέκουν το προσωπικό τους στη διαδικασία υποβολής προσφορών για επιχειρήσεις. Μια καλή στρατηγική είναι να οργανώσετε κάποια βασικά πακέτα για να δώσετε στους επισκέπτες και τους υπαλλήλους σας ένα σημείο εκκίνησης. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να σημειώνουν πληροφορίες σε μια σημείωση ή ένα κομμάτι χαρτί, αλλά να διατηρούν τις πληροφορίες σε ένα ειδικό συνδετικό υλικό ή να εισάγουν τις λεπτομέρειες στο σύστημα υπολογιστή του εστιατορίου. Προσπαθήστε να προσφέρετε πακέτα εκδηλώσεων που είναι μοναδικά για το εστιατόριο σας. Το λογισμικό μπορεί να βοηθήσει με πολλούς τρόπους επιταχύνοντας τις τιμές και παρακολουθώντας τις διαθέσιμες ημέρες και ώρες.

Η διαχείριση ενός προγράμματος εκδηλώσεων μπορεί να γεμίσει το εστιατόριο σας σε αργές ημέρες και σε αργές εποχές. Ωστόσο, υπάρχουν πάντοτε κίνδυνοι ακυρώσεων της τελευταίας στιγμής. Γι 'αυτό θα πρέπει πάντα να απαιτείτε μη επιστρέψιμη κατάθεση 10% έως 50%. Τα χρήματα θα σας αποζημιώσουν για τον προγραμματισμό, την παραγγελία επιπλέον φαγητού και τη μείωση της ημερομηνίας για άλλες πιθανές κρατήσεις.

Η διαχείριση είναι μια κρίσιμη λειτουργία

Η δημιουργία ενός ισχυρού συστήματος διαχείρισης στο εστιατόριο σας μπορεί να πάρει χρόνο - ειδικά αν αλλάζετε πολιτικές του παρελθόντος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι εστιάτορες θα πρέπει να σχεδιάσουν τη στρατηγική διαχείρισής τους όταν αποφασίζουν για την υποδομή και το λογισμικό του εστιατορίου. Ωστόσο, οι καλές πρακτικές διαχείρισης μπορούν να εισαχθούν σε ένα τρέχον εστιατόριο - απλά μην χτυπάτε τους υπαλλήλους με πάρα πολλές αλλαγές πολύ γρήγορα, εκτός εάν είστε έτοιμοι να επαναπροσδιορίσετε πλήρως τη λειτουργία.

Αναπτύξτε την επιχείρηση τροφίμων σας με το Waiterio POS

Γίνετε μέλος 40.000 εστιατορίων χρησιμοποιώντας το σύστημα σημείων πώλησης

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

ΔΩΡΕΑΝ Λήψη

Πρόσφατα Άρθρα