Απαραίτητη Τεχνολογική Υποδομή για το Σημερινό "Συνδεδεμένο" Εστιατόριο

Απαραίτητη Τεχνολογική Υποδομή για το Σημερινό "Συνδεδεμένο" Εστιατόριο

επενδύστε με σύνεση στην τεχνολογία πολλαπλών χρήσεων

Δημοσιεύτηκε από Michael Elkins την 13 Δεκεμβρίου 2017

Δεν χρειάζεστε ένα κέντρο ψηφιακών εντολών για να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά την τεχνολογία και να δώσετε ταυτότητα στο εστιατόριο σας ή για να προωθήσετε την επιχείρησή σας και να δημιουργήσετε την πελατεία σας. Ωστόσο, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε τον ρόλο που παίζει η τεχνολογία στα σημερινά εστιατόρια. Η τεχνολογία περιλαμβάνει τόσο την ψηφιακή τεχνολογία όσο και τις προηγμένες συσκευές και τον εξοπλισμό. Αυτό το άρθρο εξετάζει την ψηφιακή τεχνολογία όσον αφορά τα εστιατόρια. Τα gadgets είναι ευχάριστα για όλους αλλά όχι και τόσο σημαντικά για τους έμπειρους σεφ που πάντα προσπαθούν να βρουν βιώσιμες λύσεις.

Η τεχνολογία διευκολύνει τις αμφίδρομες επικοινωνίες με τους πελάτες σας και σας προσφέρει νέους τρόπους για να προσεγγίσετε τις προοπτικές του εστιατορίου σας, αλλά και εναλλακτικές εισοδηματικές ροές όπως οι υπηρεσίες catering. Οι πλατφόρμες κοινωνικών μέσων δικτύωσης παρέχουν ασύγκριτες ευκαιρίες μάρκετινγκ και προώθησης, όπως η φιλοξενία διαγωνισμών φωτογραφίας που δημιουργούνται από τους πελάτες. Επίσης, οι πελάτες ενθαρύνονται να προσκαλούν τους φίλους τους σε αυθόρμητες συγκεντρώσεις στο εστιατόριο σας και να μοιράζονται κριτικές, φωτογραφίες φαγητού και φωτογραφίες των πιάτων που είναι το σήμα - κατατεθέν σας.

Κατά τη φάση προγραμματισμού του εστιατορίου είναι σημαντικό να εξετάσετε ποια τεχνολογική υποδομή θα χρειαστείτε για να προωθήσετε το εστιατόριο σας. Θα χρειαστείτε ένα σημείο πώλησης, ή ένα σύστημα POS, μια γρήγορη ιστοσελίδα και τουλάχιστον ένα λογισμικό διαχείρισης . Μπορείτε να προσθέσετε κι άλλες τεχνολογίες καθώς μεγαλώνει η επιχείρησή σας, αλλά είναι πολύ πιο εύκολο να δημιουργήσετε από την αρχή μια ισχυρή τεχνολογική υποδομή για να επωφεληθείτε από όλες τις επιλογές του ηλεκτρονικού μάρκετινγκ.

Επιμεληθείτε την Εμπειρία του Πελάτη

Για τους περισσότερους, η ικανοποίηση του πελάτη θεωρείται πλέον πιο σημαντική από τη γεύση του φαγητού. Η εμπειρία του πελάτη περιλαμβάνει όλες τις πτυχές της λειτουργίας του εστιατορίου σας. Από την αμφίδρομη αλληλεπίδραση μέχρι και την παροχή πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο, σχετικά με την αλυσίδα εφοδιασμού σας, αλλά και το διατροφικό προφίλ των στοιχείων του μενού σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι καταναλωτές ενδιαφέρονται περισσότερο για το πώς αγοράζουν αντί για το τι αγοράζουν και η ψηφιακή τεχνολογία είναι απαραίτητη για την παροχή αυτών των ελκυστικών εμπειριών.

Οι έρευνες δείχνουν ότι η τεχνολογία στα εστιατόρια μπορεί να βελτιώσει την ικανοποίηση των πελατών, επιταχύνοντας τη διαδικασία παραγγελίας, μειώνοντας τα σφάλματα, παρέχοντας ψυχαγωγία ενώ οι πελάτες περιμένουν να καθίσουν και επιτρέποντας στους χρήστες να συνδεθούν με τις αγαπημένες κοινωνικές τους πλατφόρμες ενώ γευματίζουν. Οι πελάτες μπορούν να διαβάζουν σχόλια σε πραγματικό χρόνο από τους πελάτες του εστιατορίου, να λαμβάνουν εξατομικευμένα κίνητρα και ανταμοιβές επιβράβευσης και πραγματοποιούν ταχύτατες συναλλαγές στους σταθμούς παραγγελίας αυτοκινήτου και στα εσωτερικά περίπτερα παραγγελιών. Παρακάτω θα δείτε τις τεχνολογικές εφαρμογές που δημιουργούν μια απίστευτη εμπειρία στου πελάτες.

  • Χρησιμοποιώντας Ψηφιακό Μενού και Εμπορικά Σήματα

    Τα ψηφιακά σήματα του μενού σας επιτρέπουν να προωθήσετε την επιχείρησή σας και τις προσφορές σας, να εμπλέξετε τους πελάτες σας με πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο και να δημοσιεύσετε ή να αναθεωρήσετε εύκολα το μενού και τις προσφορές της ημέρας. Τα ψηφιακά μενού επιταχύνουν τις παραγγελίες και βοηθούν στην γρηγορότερη εξυπηρέτηση των τραπεζιών. Εάν έχετε περισσότερα από ένα εστιατόρια, μπορείτε να διαχειρίζεστε αυτόματα κάθε τοποθεσία και να ελέγχετε τα μηνύματα μέσω πολλών οθονών.

    Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα των ψηφιακών σημάτων είναι η δυνατότητα να πωλούν "από απόσταση". Δεν μπορείτε πάντοτε να βασίζεστε σε σερβιτόρους, που συνήθως βιάζονται, για να επαναλαμβάνουν τις προσφορές σε κάθε πελάτη. Μπορείτε να προτείνετε πιάτα, να προωθήσετε το cross-selling, τα εμπορικά προϊόντα αλλά και εναλλακτικές υπηρεσίες όπως το delivery, το φαγητό σε πακέτο ή την λειτουργία κινητής καντίνας.

  • Αύξηση των Επιλογών Ψυχαγωγίας

    Κάθε εστιατόριο χρειάζεται κάποιο είδος ηχητικού συστήματος για μουσική. Ωστόσο, όλο και περισσότερες εταιρείες παρέχουν πλέον εξειδικευμένες επιλογές ψυχαγωγίας, όπως το "gaming-while-you-wait" (παιχνίδι κατά την αναμονή), live αναρτήσεις στα social media, καραόκε, ειδησεογραφικά δελτία και τοπικές τουριστικές πληροφορίες.

    Υπάρχουν πάντα οι κλασικές τηλεοράσεις με τις μεγάλες οθόνες για τη μετάδοση αθλητικών γεγονότων. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτήν την τεχνολογία για να βρείτε τους πελάτες που έχουν γενέθλια ή εορτασμό επετείου.

  • Ενίσχυση της Ομαλής Επικοινωνίας του Εστιατορίου

    Η τεχνολογία επιτρέπει την συνεχή επικοινωνία μεταξύ του πίσω και του μπροστινού μέρους του εστιατορίου. Η κουζίνα μπορεί να ενημερώσει αμέσως τους σερβιτουρους όταν εξαντληθεί κάποιο πιάτο του μενού και τα παράπονα των πελατών μπορούν να σταλούν αμέσως σε έναν διαχειριστή.

  • Συμβουλές, Μυστικά και Βίντεο Οδηγιών από τον Σεφ Σας

    Όλο και περισσότεροι γνωστοί μάγειρες κάνουν βίντεο μαγειρικής και συνταγών. Ορισμένοι προσφέρουν μαθήματα μαγειρικής και συμβουλές για τη χρήση μαγειρικού εξοπλισμού. Ίσως θελήσετε να ενσωματώσετε την τεχνολογία των βίντεο ή / και να δημιουργήσετε κάποιον βοηθητικό χώρο για μαθήματα μαγειρικής.

  • Δημοσίευση Περιεχομένου στα Social Media σε Πραγματικό Χρόνο

    Μπορείτε να δημοσιεύσετε κριτικές, αναφορές και πληροφορίες σχετικά με διαφορετικές κουζίνες μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης. Οι live αναρτήσεις των πιάτων της ημέρας μπορούν να ενθαρρύνουν τους πελάτες να τραβήξουν φωτογραφίες και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους από την επίσκεψή τους στο εστιατόριο σας.

  • Προσαρμοσμένα Κίνητρα για Προσφορές και Κουπόνια

    Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τεχνολογία για να προωθήσετε και να υπενθυμίσετε στους υφιστάμενους πελάτες σας τις ξεχωριστές εκδηλώσεις του εστιατορίου σας, να προσφέρετε κίνητρα ή να στοχεύσετε τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά και έχουν ενεργοποιήσει το GPS τους.

  • Οι Χώροι Στάθμευσης Βελτιώνουν τις Διαδικασίες

    Η ψηφιακή τεχνολογία μπορεί να επιτρέψει στους πελάτες να παραγγείλουν προτού φθάσουν στον χώρο στάθμευσης για να επιταχύνουν τις συναλλαγές. Επίσης, οι πελάτες μπορούν να εξοικονομήσουν χρήματα από την βενζίνη, παρκάροντας και παίρνοντας τις παραγγελίες τους, όταν το φαγητό είναι έτοιμο.

χρησιμοποιήστε το υπάρχον τηλέφωνο σας ως POS

Το Σύστημα POS - Η Ραχοκοκαλιά της Ψηφιακής Τεχνολογίας

Οι έρευνες δείχνουν ότι το 65% των πελατών προτιμούν να πληρώνουν με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα για προϊόντα χαμηλού κόστους - όπως ο καφές - ενώ το 90% χρησιμοποιεί κάρτα για να πληρώσει τους μεγαλύτερους λογαρισμούς σύμφωνα με ένα άρθρο που αναφέρεται στις τάσεις της τεχνολογίας των εστιατορίων, που βελτιώνουν την εμπειρία των πελατών . Προσφέροντας εύκολες επιλογές πληρωμής επιταχύνετε την παραγγελία και την πληρωμή του λογαριασμού, έτσι το σύστημα POS μπορεί εύκολα να δημιουργήσει υψηλότερες πωλήσεις.

Δυστυχώς, ορισμένα συστήματα POS απαιτούν μεγάλη επένδυση σε υλικό όπως tablet, συσκευές παραγγελιών και εκτυπωτές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το σύστημα POS Waiterio είναι ιδανικό για νεοσύστατες επιχειρήσεις και εστιατόρια μικρού έως μέσου μεγέθους. Αυτό το ευκολονόητο και φιλικό προς το χρήστη σύστημα απαιτεί ελάχιστη εκπαίδευση. Επίσης, το προσωπικό σας μπορεί να κατεβάσει την εφαρμογή στα smartphones, γεγονός που μειώνει σημαντικά την επένδυσή σας σε ένα σύστημα POS.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχετικά φθηνά τηλέφωνα για τις παραγγελείες από τα τραπέζια, για την προώθηση των παραγγελιών σε διαφορετικούς σταθμούς, για να διαχειριστείτε πιο αποτελεσματικά τα τραπέζια σας, για να δεχτείτε πληρωμές και για να μειώσετε τις μεγάλες ουρές στα μηχανήματα POS, γεγονός που εξομαλύνει και απλοποιεί τη στρατηγική σχεδιασμού του εστιατορίου αλλά και τα μοτίβα ροής . Αυτό είναι το σημαντικό με την τεχνολογία που αξίζει τα λεφτά της: παράγει πολλαπλά λειτουργικά οφέλη, χρησιμοποιώντας τις λιγότερο δαπανηρές και πολύπλοκες εφαρμογές. Άλλα πλεονεκτήματα ενός συστήματος POS πολλαπλών χρήσεων είναι τα παρακάτω:

  • Οι πελάτες μπορούν να παραγγείλουν με το δικό τους πρόγραμμα.
  • Η παραγγελία μέσω κινητού αυξάνει την ακρίβεια και την ταχύτητα συναλλαγής.
  • Μπορείτε να αλλάξετε τις τιμές και να προσθέσετε εύκολα κι άλλα στοιχεία στο μενού.
  • Οι σερβιτόροι μπορούν να λαμβάνουν εντολές γρηγορότερα και να δαπανούν περισσότερο χρόνο στην εξυπηρέτηση των πελατών.

Η ψηφιακή τεχνολογία μπορεί να προσφέρει εξαιρετικές εμπειρίες στους πελάτες, αλλά η υποστηρικτική υποδομή θα πρέπει να σχεδιαστεί ως αναπόσπαστο μέρος της στρατηγικής σχεδιασμού και εξυπηρέτησης του εστιατορίου σας. Η τεχνολογία επιτρέπει στα εστιατόρια να μοιράζονται πληροφορίες σε πολλαπλές πλατφόρμες, οπότε θα έχετε πληθώρα δεδομένων για νέες λειτουργίες και εισοδηματικές ροές.

Το τεχνολογικό πρόβλημα είναι το ήμισυ του προβλήματος. Στην συνέχεια θα αναφερθώ στο άλλο μισό της "εξίσωσης", που είναι οι ανθρώπινοι πόροι. Η πρόσληψη, η εκπαίδευση και η διαχείριση του προσωπικού θα σας δημιουργήσουν μεγάλες προκλήσεις. Ωστόσο, τα σωστά τεχνολογικά εργαλεία μπορούν να απλοποιήσουν και να αυτοματοποιήσουν πολλά προβλήματα όσον αφορά την πρόσληψη, την εκπαίδευση και τη διαχείριση του προσωπικού.

Αναπτύξτε την επιχείρηση τροφίμων σας με το Waiterio POS

Γίνετε μέλος 40.000 εστιατορίων χρησιμοποιώντας το σύστημα σημείων πώλησης

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

ΔΩΡΕΑΝ Λήψη

Πρόσφατα Άρθρα