8 savjeta za novi uspjeh restorana

8 savjeta za novi uspjeh restorana

poslovne savjete za nove vlasnike restorana

Objavio Michael Elkins dana 21. studenoga 2017.

Novi vlasnici restorana, konoba, ugostiteljskih objekata i drugih poslovnih subjekata s hranom imaju mnogo različitih pristupa kuhinji i stvaranje atraktivne atmosfere za svoje klijente. Međutim, prvo se pravilo uvijek odnosi na svaku kulinarsku operaciju - pokrenete ste posao. Bez obzira na to koliko volite hranu, kuhati ili komunicirati s kupcima, morate upravljati operacijom s dobrim poslovnim praksama kako biste uspjeli.

Najbolje eaterije čine uslugu hrane jednostavnim jer se vlasnici ili menadžeri pripremaju kao da idu u bitku. Misija je pružiti veliko iskustvo svakom kupcu, što uključuje stvaranje pravog ambijenta blagovaonice, poticanje druženja među gostima i isporuku velike hrane. Osam savjeta za upravljanje novim poslovanjem uključuje sljedeće preporuke:

1. Istraživanje poslovnih aspekata otvaranja novog restorana

Mnogo je poslovnih pojedinosti koje treba planirati prije nego što otvorite vrata, a nije ih moguće pokriti u općem postu - posebno onima koji bi se primjenjivali bilo gdje u svijetu. Međutim, troškovi i lokacija ključni su svugdje. Morat ćete istražiti zakonske zahtjeve za otvaranje ove vrste poslovanja u planu za rad. Neki od ključnih pitanja istraživanja uključuju:

  • Kakvo osiguranje je potrebno i što se preporučuje za vašu određenu radnju?
  • Kakve dozvole, licence i registracije su potrebni, kao što je dobivanje ovlaštenja za naplatu poreza na promet, kvalifikacije za zdravstvene licence, prijave za posluživanje alkohola i registraciju s vladinim agencijama?
  • ERP i CRM softver mogu automatizirati mnoge zadatke i povećati prodaju pa morate odlučiti hoćete li automatizirati poslovanje ili upravljati ručno.
  • Kako ćete upravljati svojim računovodstvenim, platnim knjigama i obvezama izvješćivanja?
  • Koji sigurnosni problemi imate?
  • Hoćete li poslužiti alkohol, vino i / ili pivo? Kako ćete osigurati usklađenost s propisima i spriječiti obveze?

2. Odabir teme i kulinarskog koncepta

Odabir prepoznatljive teme, koncepta i izjave o misiji pomoći će da privučete željeni profil korisnika bez obzira na to je li to casual diner, urbani pojedinačni klubovi, sportski zaljubljenici, stanovnici susjedstva, obiteljski restorani, poznavatelji hrane ili poslovna misao.

3. Promoviranje vašeg poslovanja na društvenim medijima

Današnje tvrtke povezane s hranom suočavaju se s novim izazovima kako bi potaknuli preporuke usmene prirode, koje su već generacije ključne za ugostiteljske objekte. Te preporuke često se danas digitalno izrađuju, a korisnici konzultiraju web-lokacije za pregledavanje blagovaona, društvene medije i platforme trećih strana kako bi odlučili gdje će se ručati. Zato bi vaše poslovanje trebalo uspostaviti snažnu prisutnost na mreži.

4. Pružanje opcija naručivanja prilagođenih kupcu

Klijenti danas često istražuju ugostiteljske objekte na svojim telefonima, pa je postavljanje izbornika na mreži ključno. Uspostava posebnog područja za postavljanje odlaznih naloga također može pojednostaviti operacije i brzinu.

Više ugostitelji sada nude proširene mogućnosti naručivanja, kao što su internetske narudžbe, telefonske narudžbe i narudžbe. Više načina na koje klijenti mogu naručiti, brže će vaš prihod rasti.

5. Zadržavanje struje s kulinarskim i marketinškim trendovima

Mnogi novi vlasnici imaju jasan koncept kulinarskog na umu, ali da bi ponovili prvo pravilo, vaša kulinarna operacija je posao. Na vrlo osnovnoj razini, vaš poslovni uspjeh ovisit će o zadovoljavanju niza kupaca, jer blagdanske zabave uključuju ljude s različitim ukusima.

To znači da će pametni ugostitelj uključiti predmete s različitim cijenama, zdrave prehrambene alternative i posebne narudžbe za pokrovitelje s posebnim dijetama.

Trendovi objeda brzo se razvijaju, a današnji restoran često zahtijeva zdravije stavke izbornika, prilagođene pripreme i informacije o tome gdje hrana potječe. Trend farmi na stol je važan, stoga pokušajte pronaći lokalne dobavljače kada je to moguće. Trebali biste istražiti trendove nacionalnih, međunarodnih i lokalnih blagovaona kako biste pronašli najbolje mogućnosti za svoj koncept, prostor i profil korisnika.

Saznajte koje su vam blagdanske opcije dostupne u vašem području i pokušajte dizajnirati izbornik koji rezonira s lokalnim stanovnicima, ali nudi nešto jedinstveno koje vaši konkurenti ne nude ili neće.

6. Stvaranje organizirane operacije

Vaš objekt za blagovanje - bez obzira na koncept kuhinje ili obroka - često djeluje na brišu ruba profita, stoga je ključno nadzirati inventar, otpad, krađu, veličine dijelova i lošeg upravljanja. Svaka stavka na vašem izborniku treba razvrstati po sastojcima i po cijeni prema aktualnim cijenama. Postupno povećanje cijena može učinkovito pretvoriti isplative stavke u stavke koje gube novac ako redovito ažurirate svoje troškove. Mali porast cijena je lakši za klijente da prihvate od većih, rijetkih povećanja cijena.

Smanjivanje otpada izravno utječe na vaše poslovanje, jer svako malo otpada smanjuje izravnu zaradu. Nemoguće je izbjeći svaki otpad, ali ključno je pratiti situaciju kako biste saznali kako se generira otpad. Ako vaši kuhari, kuhari ili kuhinjsko osoblje rade previše pogrešaka ili poslužuju dijelove koji su preveliki, korektivno djelovanje postaje neophodno.

Organiziranje vaše operacije može donijeti marginalne poslovne profitabilne i top-grossing tvrtke nevjerojatno unosan. Kontinuirana organizacija bitna je jer se kulinarski trendovi tako brzo razvijaju. Zato su toliko važni točni računovodstveni, učinkovit upravljanje zalihama, kontrola dijelova i otkrivanje otpada i krađe.

Proaktivne tehnike upravljanja također mogu smanjiti troškove plaća tako što učinkovitije raspoređuju zaposlenike i osoblje unakrsnog osposobljavanja, tako da je potrebno manje radnika.

7. Upravljanje osobljem FOH-a i BOH-a

Upravljanje osobljem je često najveći problem u tijeku s kojima će se ugostiteljica suočiti. Zato je važno uspostaviti zapovjedni lanac i za front-of-the-house (FOH) i back-of-the-house (BOH). Uspješni restorani shvaćaju da su njihovi članovi osoblja kritični jer izravno komunicirati s kupcima i pripremaju svoju hranu.

Vaša potreba za osobljem će varirati ovisno o sezoni, posebnim događajima, vremenu, lokalnim festivalima, broju turista i drugim čimbenicima. Pronalaženje i obuka pravog osoblja, zapošljavanje sezonskog osoblja i organiziranje privremenih radnika u hitnim situacijama bilo bi potrebno za izgradnju uspješnog kulinarstva.

Tu su i tehnički detalji plaća, naknada, zdravstvenog osiguranja i raspoređivanja. Obratite se lokalnoj udruzi restorana za savjete o raspoređivanju, vođenju plaće i ispunjavanju regulatornih zahtjeva zaposlenika.

8. Izgradnja alternativnih dohodovnih tokova

Broj mjesta, brzina prometa i brzina ispunjavanja narudžbi kupaca često ograničavaju rad servisiranja hrane i njihov prihod. Zato tako mnogi poduzetnici hrane stvaraju druge prihode za njihovo poslovanje. To uključuje:

  • Ugostiteljstvo izvan i izvan nje
  • Naredbe za prijenos
  • Prethodno pripremljena hrana za brzo uzimanje, kao što su kutije za ručak, sendviči itd.
  • Flaširana, konzervirana i pakirana hrana
  • Usluge isporuke
  • Kamioni za hranu koji se bave restoranom
  • Prodaja robe koja može uključivati ​​kulinarske zalihe i opremu, odjeću s logotipom tvrtke, turističkim suvenirnicama i predmetima lokalne sportske reprezentacije
  • Hosting stranke, sastanci i posebni događaji kao što su hrana i vino degustacije
  • Kamioni za hranu cirkuliraju u različitim četvrtima i proširuju vaš doseg
  • Prodaja robe koja može uključivati ​​kulinarske zalihe i opremu, odjeću s logotipom tvrtke, turističkim suvenirnicama i predmetima lokalne sportske reprezentacije
  • Prodaja kolača, slastica i kruha

To su samo neka od kritičnih područja koje trebate uzeti u obzir prilikom otvaranja novog restorana. Ne možete sve učiniti sami, pa ćete morati postaviti računovodstvene i softverske sustave za automatizaciju vođenja evidencija, popunjavanja izvješća i praćenja poslovanja.

Važno je identificirati kompetentne članove osoblja kako bi se delegirale odgovornosti upravljanja i na frontu i na leđima. Dobrodošli na blog "Restoran uspjeha" gdje ćete moći pronaći ključne informacije o otvaranju i upravljanju tvrtkom.

Obogatite posao s hranom pomoću Waiterio POS-a

Pridružite se 40.000 restorana pomoću konobarskog prodajnog sustava

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Besplatno preuzimanje

Nedavni članci