Osnovna tehnološka infrastruktura za današnji povezani restoran

Osnovna tehnološka infrastruktura za današnji povezani restoran

ulagati mudro u višenamjensku tehnologiju

Objavio Michael Elkins dana 13. prosinca 2017.

Ne trebate digitalni zapovjedni centar kako biste učinkovito koristili tehnologiju za brandiranje restorana, promidžbu svoje tvrtke i angažiranju svojih kupaca. Međutim, od ključne je važnosti prepoznati ulogu koju tehnologija igra za današnje restorane. Tehnologija uključuje i digitalnu tehnologiju i napredne naprave i opremu, ali ovaj članak istražuje digitalnu tehnologiju za restorane. Gadgeti su zabavni, ali manje važni za iskusne kuhare koji uvijek mogu pronaći praktične rješenja.

Tehnologija potiče dvosmjernu komunikaciju s vašim klijentima i pruža vam nove načine za postizanje izgleda za vaš restoran i alternativne prihode poput usluga ugostiteljstva. Na društvenim medijskim platformama pružaju se neusporedive marketinške i promotivne mogućnosti poput hostinga kupaca koje stvaraju kupci, potičući ljude da pozovu svoje prijatelje na improvizirane okupljanja u vašem restoranu te dijele recenzije, fotografije i fotografije vaših jela s potpisom.

Tijekom faze planiranja restorana važno je razmotriti kakvu tehnologijsku infrastrukturu trebate promovirati svoj restoran. Potrebno vam je na najmanju moguću mjeru prodajni ili POS sustav, odgovarajući web-lokaciju i softver za upravljanje. Možete dodati druge tehnologije kako vaša tvrtka raste, ali mnogo je lakše ako izradite robusnu tehnologijsku infrastrukturu da biste iskoristili prednosti svih vaših mrežnih marketinških i angažiranih interakcija s korisnicima.

Skrivanje iskustva korisnika

Iskustvo kupca sada je važnije od okusa hrane za mnoge ljude. Iskustvo korisnika obuhvaća sve aspekte vašeg poslovanja u restoranu s dvosmjernog angažmana, pružajući informacije o vašem opskrbnom lancu u stvarnom vremenu i nutritivni profil vaših stavki izbornika. Zato većina potrošača postaje više zainteresirana za ono što kupuju umjesto onoga što kupuju, a digitalna tehnologija bitna je za pružanje privlačnih iskustava.

Istraživanja pokazuju da tehnologija restorana može poboljšati korisničko iskustvo ubrzavanjem procesa naručivanja, smanjenjem pogrešaka, pružanjem smetnji dok korisnici čekaju sjedenje i omogućavanjem povezivanja korisnika s omiljenim društvenim platformama tijekom blagovanja. Korisnici mogu pročitati recenzije u stvarnom vremenu od svojih kolega, primati personalizirane poticaje i nagrade za lojalnost i brzinu transakcija na prijenosnim stanicama i kućnim kioscima za naručivanje. Tehnološke aplikacije koje stvaraju korisničko iskustvo s kupcima uključuju:

  • Korištenje digitalnog izbornika i marketinških znakova

    Digitalni izbornici omogućuju vam da svoje tržište oglašavate, promovirate posebne pogodnosti, angažirate svoje klijente s informacijama u stvarnom vremenu i objavite ili pregledajte izbornik i posebne ponude. Digitalni izbornici ubrzavaju redoslijed i pomažu u bržem skretanju tablica. Ako posjedujete više od jednog restorana, možete automatski upravljati svakom lokacijom i upravljati porukama na više zaslona.

    Jedna od najvećih prednosti digitalnih znakova je sposobnost daljnjeg sugestivne prodaje. Ne možete se uvijek oslanjati na nametnute poslužitelje da ponovi ponudu svakom korisniku. Možete predložiti stavke, prodavati i promicati trgovačku robu i alternativne usluge kao što su isporuka, ugostiteljstvo ili operacija pokretne hrane.

  • Poboljšavanje mogućnosti zabave

    Svaki restoran treba neku vrstu zvučnog sustava za pozadinsku glazbu, ali sve više i više tvrtki sada nude specijalizirane zabavne opcije kao što su igranje igara dok slušate društvene medije, karaoke, vijesti i lokalne informacije o turizmu.

    Uvijek postoje sveprisutni televizori velikog zaslona za emitiranje sportskih događaja. Tu tehnologiju možete upotrebljavati i za prepoznavanje korisnika koji imaju rođendan ili obljetnicu.

  • Poticanje bešavne komunikacije restorana

    Tehnologija omogućuje besprijekornu komunikaciju između leđa i ispred kuće. Kuhinja može trenutačno obavijestiti poslužitelje pri izlasku iz stavke izbornika, a žalbe klijenata mogu se odmah poslati upravitelju.

  • Savjeti, trikovi i videozapisi vašeg kuhara

    Sve više i više slavnih kuhara filmske kuhanje i video recepti. Neki nude tečajeve za kuhanje i savjete o korištenju kulinarske opreme. Možda biste htjeli ugraditi tehnologiju snimanja videozapisa i / ili graditi prostor za pripremu za nastavu za kuhanje.

  • Objavljivanje sadržaja društvenih medija u stvarnom vremenu

    Možete objaviti recenzije, izjave i informacije o različitim kuhinjama s vaših stranica društvenih medija. Live postovi vašeg posebnog dana mogu potaknuti korisnike da fotografiraju i dijele svoja iskustva u restoranu.

  • Personaliziranje poticajnih ponuda i kupona

    Tehnologiju možete upotrebljavati na tržište postojećim korisnicima kako biste ih podsjetili na posebne događaje, pružili poticajne ponude ili ciljali korisnike u blizini koji su uključeni GPS lokatori.

  • Bolje vožnje kroz pogon

    Digitalna tehnologija može korisnicima omogućiti naručivanje prije no što stignu na pogon za ubrzanje transakcija. Kupci mogu uštedjeti na plin parkiranjem i nakon što im nose naloge za isporuku kada im je hrana spremna.

koristiti svoj postojeći telefon kao POS

Vaš POS sustav - okosnica digitalne tehnologije

Istraživanja pokazuju da 65 posto korisnika više voli platiti kreditnom ili debitnom karticom za niske cijene - kao što je kava - dok 90 posto plastičara plati višu cijenu gosta i velikih ulaznica prema članku o trendove restoranskih tehnologija koje poboljšavaju korisničko iskustvo . Nudeći jednostavne mogućnosti plaćanja, brzina naručivanja i plaćanja čeka, tako da vaš POS sustav može lako generirati veću prodaju.

Nažalost, neki POS sustavi zahtijevaju prilično ulaganje u hardver kao što su tablete, narudžbe i pisači. Zato je sustav Waiterio POS idealno za početnike i male i srednje velike restorane. Ovaj intuitivan i jednostavan sustav zahtijeva malo treninga, a vaše osoblje može preuzeti aplikaciju na postojeće telefone, što uvelike smanjuje vaše kapitalno ulaganje u POS sustav.

Možete upotrebljavati relativno jeftine telefone za primanje narudžbi na stolovima, prenošenje narudžbi na različite stanice, upravljanje učinkovitijim postavljanjem stolova, prihvaćanje plaćanja i smanjenje dugih linija na POS stanicama, što pojednostavljuje i pojednostavljuje dizajnersku strategiju i obrasce protoka restorana . To je ono što tehnologija troškovne vrijednosti čini: generira višestruke koristi od korištenja najjeftinijih i najsloženijih aplikacija. Ostale prednosti višenamjenskog POS sustava uključuju:

  • Kupci mogu naručiti na svoj raspored.
  • Mobilno naručivanje povećava točnost i brzinu transakcije.
  • Možete promijeniti cijene i jednostavno dodati stavke izbornika.
  • Poslužitelji mogu brže preuzeti narudžbe i više vremena provoditi u interakciji s korisnicima.

Digitalna tehnologija može pružiti izvrsna iskustva kupaca svaki put, ali potpomognuta infrastruktura mora biti oblikovana kao sastavni dio dizajna i strategije servisa vašeg restorana. Tehnologija omogućuje restoranima da dijele informacije na više platformi i svojstvima pa ćete imati mnoštvo podataka za nove operacije i prihode.

Tehnološki problem je polovica problema, stoga ću sljedeći obraćati drugu polovicu jednadžbe - ljudske resurse. Unajmljivanje, obuka i upravljanje osobljem stvaraju ekstremne izazove, ali pravi tehnološki alati mogu pojednostaviti i automatizirati mnoge probleme zapošljavanja, zapošljavanja, obuke i upravljanja ljudskim resursima.

Obogatite posao s hranom pomoću Waiterio POS-a

Pridružite se 40.000 restorana pomoću konobarskog prodajnog sustava

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Besplatno preuzimanje

Nedavni članci