Tradicionalne i gerilske marketinške ideje za vaš restoran

Tradicionalne i gerilske marketinške ideje za vaš restoran

Kreativne i pristupačne marketinške ideje za restorane

Objavio Michael Elkins dana 6. veljače 2018.

Postoje tri uobičajena načina na koje restorateri prodaju svoje poslovanje: tradicionalni marketing, digitalne promocije i gerilski marketing. U ovom ćete članku pronaći neke savjete o tradicionalnom i gerilskom marketingu. Digitalne promocije obrađene su u ovom drugom članku .

Tradicionalne marketinške ideje za restorane

Mnogi stručnjaci sugeriraju da tradicionalni marketing današnjih povezanih restorana ima malu vrijednost, ali to jednostavno nije točno. Marketing se može definirati kao bilo što što radite za razvoj svog restorana. To uključuje pripremu izvrsne hrane i pružanje osobnih usluga. Tradicionalno oglašavanje dobro djeluje i za marketing restorana i barova . Ovisno o konceptu vašeg restorana, tradicionalni marketing može biti učinkovitiji od digitalnog oglašavanja. Na primjer, sljedeće su neke tradicionalne marketinške ideje koje mogu donijeti solidne rezultate:

  • Izrada letaka

    Interni letci idealan su način za promicanje novih stavki na jelovniku i posebnih događaja. Sve što trebate učiniti je napisati svoj opis i napraviti kopije. Možete ih ostaviti na pultu, a kupci će ih preuzeti i odgovoriti na vašu poruku. Ovi se letci također mogu distribuirati vani, postaviti na vjetrobranska stakla automobila i distribuirati po susjednim kućama u bilo kojem području koje želite ciljati.

  • Korištenje vanjskih znakova

    Vanjski natpisi odlični su načini za promoviranje vašeg restorana u vašem susjedstvu. Možete upotrijebiti oglasne ploče, autobusne klupe i znakove na lokalnim autobusima kako biste podigli svijest o svojoj robnoj marki.

  • Oglasi i kuponi putem pošte

    Izravna pošta dobro funkcionira za restorane koji uvelike ovise o ljudima koji žive u blizini. Možete ciljati ljude prema njihovim poštanskim brojevima i kupovati popise adresa od posrednika popisa i sastavljača popisa . Međutim, uvijek možete ručno sastaviti popise adresa u četvrtima do kojih želite doći.

  • Ciljanje lokalnih poslodavaca

    Lokalni poslodavci često pružaju veliku publiku tijekom ručka i nakon radnog vremena. Često se možete dogovoriti za promicanje svoje hrane nudeći kupone i objavljujući informacije o svom poslu na oglasnoj ploči poslodavca. Ako ne možete ništa dogovoriti s društvom, možete podijeliti letke za vrijeme pauze za ručak i nakon završetka svake smjene.

  • Pisanje priopćenja za javnost

    Pisanje tradicionalnog priopćenja za medije odličan je način za promociju vašeg restorana. Te podatke možete poslati lokalnim novinama, časopisima, radio postajama i tvrtkama. Važno je nagnuti svoju priču tako da se svidi vašem idealnom potencijalnom kupcu. Na primjer, ako ciljate poslovne ljude, pisanje o vašim prostorijama za sastanke izvrsna je ideja. Ako ciljate na mlade i moderne samce, mogli biste promovirati događaje za samce, barove, plesove, karaoke i druge proslave prilagođene samcima. Ako ciljate na gurmansku gomilu hrane, mogli biste pisati o svojoj kulinarskoj filozofiji i vjerodajnicama svog kuhara. Trebali biste dodati vezu na svoju web stranicu i oblikovati svoje priopćenje za javnost u standardiziranom obliku. Predloške za izradu priopćenja za javnost možete pronaći ovdje.

  • Prepoznavanje vašeg restorana

    Važno je razlikovati vaš restoran od drugih restorana u okolici. Tradicionalne marketinške ideje mogu uključivati partnerstvo s lokalnim tvrtkama radi promicanja blagdana, dobrotvornih i lokalnih događaja. Usluga je važna, pa koristite tradicionalna prodajna mjesta kako biste pojačali svoju marketinšku poruku, koncept i robnu marku. Na primjer, mogli biste se udružiti s lokalnim farmama kako biste promovirali zalihe hrane s farme na stol. Ako prodajete brzu hranu, rad s lokalnim školama i fakultetima dobar je način za privlačenje posla nakon škole.

  • Oglašavanje u lokalnim medijima

    Lokalni mediji - poput novina, časopisa, radija i televizije - i dalje privlače lokalne kupce. Stariji ljudi često lakše reagiraju na ove oglase nego na digitalni marketing. Ako pokušavate doseći popularnu, gradsku publiku, oglasi na lokalnim radijskim postajama mogu precizno ciljati korisnike. Ako ste dobar restoran, oglašavanje na postajama koje puštaju klasičnu glazbu može biti vrlo učinkovito.

  • Organiziranje velikog otvaranja

    Održavanje svečanog otvorenja jedan je od najmoćnijih načina za plasman vašeg novog restorana.

jesti desert budi čudovište

Gerilski marketing

Što je gerilski marketing? Izraz se odnosi na neobično i nepravilno oglašavanje koje stvara iznenađenje. Primjeri gerilskog marketinga uključuju nošenje kostima, održavanje „događanja“ uživo na kojima se okuplja gomila, korištenje grafita za promicanje poslovanja i ostavljanje poruka bilo gdje, poput javnih zahoda, kazališta i skupova na otvorenom. Postavljanje letaka i plakata na gradilištima te ostavljanje kupona na hotelima i autobusnim stanicama također su uobičajeni primjeri gerilskog marketinga. Prilikom razvoja gerilske marketinške kampanje za restoran postoji nekoliko važnih pitanja:

  • Pažljivo planirajte

    Gerilske kampanje mogu izazvati negativne posljedice. Važno je dobiti dozvolu za postavljanje na gradsko vlasništvo ili napuštene zgrade. Možete očistiti područje, ali stvaranje bilo kakvog nereda ili poremećaja moglo bi vas dovesti u toplu vodu.

  • Dodajte nešto u okoliš

    Jedna uobičajena gerilska strategija je dodati nešto privremeno u zgradu, kip ili ogradu. Postavljanje umjetničkih djela na gradske nogostupe izvrstan je način za privlačenje pozornosti - osobito ako u svom restoranu izlažete djela lokalnih umjetnika.

  • Ostavite znakove na zatvorenim mjestima

    Znakove, letke i oglase možete ostavljati na salvetama ili papirnatim vrećicama na zatvorenim mjestima, poput trgovina, željezničkih postaja, fakultetskih kampusa i stadiona.

  • Koristite tehnike zasjede

    Možete dobiti veliku kilometražu s kostimima i potpisanim događajima na koncertima, festivalima i sportskim događajima.

  • Ciljajte specifične profile kupaca

    Gerilsko oglašavanje može se koristiti za ciljanje ljubitelja vina, ekologa, urbanih hipstera, studenata i drugih.

  • Napravite "čiste" grafite

    Ružni grafiti uobičajeni su u urbanim sredinama, ali ružno područje možete očistiti dodavanjem umjetničkih grafita. Morat ćete prvo dobiti dopuštenje, ali mnogi iznajmljivači preferiraju čiste, umjetničke grafite nego nasumično mrljanje.

I tradicionalne i gerilske marketinške kampanje mogu biti visoko ciljani i proračunski prihvatljivi načini za plasman vašeg restorana. Možete iznenaditi svoje goste, angažirati ih tamo gdje žive i dati im razlog da razgovaraju o vašem restoranu. Tradicionalni i gerilski marketing idealni su za promicanje posebnih prilika u vašem restoranu, poput karnevala i Valentinova

Obogatite posao s hranom pomoću Waiterio POS-a

Pridružite se 40.000 restorana pomoću konobarskog prodajnog sustava

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Besplatno preuzimanje

Nedavni članci