Upravljanje osobljem restorana: Vaš najveći resurs ili najveća glavobolja?

Upravljanje osobljem restorana: Vaš najveći resurs ili najveća glavobolja?

osoblje može stvoriti ili pružiti rješenja

Objavio Michael Elkins dana 19. prosinca 2017.

Zapošljavanje, upravljanje i osoblje vašeg restorana može stvoriti probleme i rješenja. Ako radite posao prilično i profesionalno, možete potaknuti lojalnost i stvoriti tim povoljnih ambasadora marke koji bi mogli biti najveći resurs vašeg restorana. Zadovoljni zaposlenici zapošljavaju svoje vješte prijatelje, služe kao veleposlanici marke i privlače visokoobrazovne kandidate za posao. Zato je važno planirati zapošljavanje, regrutiranje i svakodnevno upravljanje ljudskim resursima pri razvoju vašeg poslovnog plana.

Suočavanje s vlastitim slabostima kao Restaurateur

Vaša prva i najvažnija odluka o zapošljavanju trebala bi biti podrška slabosti vaše poslovne djelatnosti. Ako ste starija osoba koja uživa u kreiranju izbornika, obuke kuhara, pa čak i rad na liniji, možda trebate nekoga tko razumije poslovni softver, marketing ili predavaonice. Neki vlasnici restorana vole interakciju s gostima, a ako vam to čini neugodno ili imate druge dužnosti koje ne želite delegirati, morat ćete zaposliti nekoga da preuzme te dužnosti. Ako volite stvaranje krugova među stolovima i gostima, trebat će vam netko tko će upravljati kuhinjom.

Utvrđivanje koje vrste zaposlenika trebate, koje vještine koje su im potrebne i koje programe obuke možete ponuditi za razvoj karijere ključni je dio vašeg planiranja ljudskih resursa. Svaki tim će trebati menadžer, pa je važno naučiti kako timovi funkcioniraju. To ne znači da vaši zaposlenici ne bi smjeli pristupiti vama ili generalnom upravitelju s bilo kakvim zabrinutošću koja se ne bavi, ali osoblje bi prvo trebalo slijediti zapovjedni lanac za većinu pitanja upravljanja osobljem.

Upotreba tehnologije za upravljanje zaposlenicima

Tehnologija može pojednostaviti upravljanje vašim zaposlenicima na mnogo načina, a pojednostavljuje vašu radnju. Intuitivni softver može izračunati plaće, upravljati dobrovoljnim, obveznim i sudskim rješenjima obračuna plaća i automatizirati pripremu vladinih i izvješća o osiguranju. Pravi hardver i softver također mogu označiti vaš restoran na način koji privlači kvalificirane radnike. CRM i ERP softver mogu pomoći u procjeni vaših potreba za osobljem na temelju sezone, blagdana, lokalnih festivala i doba dana. Važno je imati dovoljno osoblja za pokrivanje vaših potreba bez trošenja više na plaću nego što je potrebno. Vaši poslužitelji neće biti sretni ako ste prekomjerno zaposlenici jer neće zaraditi dovoljno savjeta.

Međutim, dobivanje jednostavnog i praktičnog POS sustava može vašem osoblju olakšati primanje narudžbi, generirati prilagođena izvješća, učinkovitije upravljati svojim tablicama i izvršiti plaćanje točno u tablici. Waiterio nudi besplatne planove za male restorane koji traju manje od 100 narudžbi mjesečno i plaćene pretplatničke planove za više valuta. Sustav je vrlo intuitivan, tako da vaše osoblje neće trebati puno treninga.

Milenijsko zagonetka

Restorani diljem svijeta doživljavaju nezabilježene poteškoće u zapošljavanju. Preporuke ostaju najučinkovitiji način za zapošljavanje djelatnika restorana, ali tehnologija je promijenila način na koji se upućuje preporuka. Društveni mediji, osobne mreže prijatelja i suradnika, on-line radne zajednice i profesionalni headhunters zamijenili su tradicionalne preporuke riječima usta s medijskim preporukama pomoću digitalne tehnologije. Jedna studija zapošljavanja od strane Jobvitea pokazala je da je potrebno manje vremena i troškova za angažiranje referiranog kandidata nego što to čini za glavnog podnositelja zahtjeva. Preporuke i dalje zadržavaju svoje poslove i doživljavaju veće zadovoljstvo poslom.

Milenijeri se često brinu o radnoj okolini i konceptu restorana nego njihovim stopama plaća. Poslovi u restoranima upravljaju sve višim stopama plaća - posebno za kvalificirane pozicije i slavne kuhare. Međutim, tisućljeće dobro reagiraju na raspored fleksibilnosti, pojedinosti opskrbnog lanca restorana i rad u raznolikom okruženju. Mnoge tisućljeće skrbe mnogo o svojim karijerama i kako će njihove mreže prijatelja vidjeti svoje poslove umjesto njihove neposredne plaće i beneficije na razini ulaza.

Pridruži nam se

Zapošljavanje i zapošljavanje

Važno je pružiti atraktivno radno okruženje za privlačenje kvalificiranih zaposlenika. Samo stvaranje self-service portala gdje zaposlenici mogu pristupiti njihovoj evidenciji, mijenjati svoje osobne podatke, zatražiti vrijeme i dobiti informacije o njihovim koristima može biti veliki plus. Ako se zaposlenici mogu lako na brodu i offboardu, poslovanje restorana privući će tisućljećima pametnih računala.

Očekuje se da će tisućljećima biti oko 75 posto radne snage u svijetu do 2025. godine , tako da je ključno da ih učinkovito zapošljavate. Neke od najboljih praksi za zapošljavanje i zapošljavanje zaposlenika u restoranu uključuju:

  • Sastavite opise zapaženih poslova

    Učinkovito zapošljavanje zahtijeva snažnu samo-promociju. Važno je stvoriti jasne i privlačne opise poslova.

  • Koristite svoju web stranicu za zapošljavanje

    Milenijeri često vole tražiti restorane gdje osjećaju da bi uživali u radu, stoga koristite svoju web stranicu kako biste promovirali prednosti rada za svoju tvrtku.

  • Aktivno sudjelujte u društvenim medijima

    Povezivanje i preporuke društvenih medija sve su važnije platforme za brendiranje i zapošljavanje. Zapošljavanje osoblja također može koristiti društvene medije za istraživanje kandidata za posao.

  • Ciljajte i ocijenite kandidate za posao

    Možete koristiti mnoge digitalne alate za procjenu sposobnosti i stavova kandidata.

  • Promicanje društvenih uzroka i lokalnih događaja

    Možete dobiti puno pogodnosti za zapošljavanje podupirući vrijedne uzroke koje favoriziraju ciljani korisnici i željeni kandidati za posao.

  • Potaknite postojeće zaposlenike da promoviraju vaš restoran

    Odani i zadovoljni zaposlenici mogu postati vaš najveći resurs za zapošljavanje kada objavljuju povoljan sadržaj o vašem poslovanju.

  • Zaslon kandidata putem telefona

    Važno je razviti kontrolni popis onoga što tražite u zaposlenicima za svaki restoranski položaj.

  • Utvrdite kandidate za razvoj karijere

    Što je brže što ste identificirali izglede za promociju i cross-training, to će biti veće zadovoljstvo poslom.

  • Držite životopise na datoteci

    Dok primate životopise, zadržite važne informacije o datoteci. Možda vam ne treba kuhar, ali održavanje otvorenih linija komunikacije može se pokazati neprocjenjivo u budućim nastojanjima za zapošljavanje.

  • Osigurati obuku i mentorstvo

    Možete znatno uštedjeti na prosječnim troškovima zapošljavanja i osposobljavanja osoblja stvaranjem vlastitog programa samoprovjere. Vaši alati za vježbanje mogu uključivati ​​pisane materijale, testove, videozapise, fotografije i druge pomagala za obuku. Dodajte ljudski dodir svojoj strategiji treninga dodjeljivanjem mentora ili trenera za nove zaposlenike koji će im pomoći da nauče svoje dužnosti.

  • Dajte zaposlenicima mrežne alate i tablice

    Ako želite da Vaši zaposlenici pomažu vašim naporima za zapošljavanje, važno je poticati ih. Prepoznajte svoje društvene napore, nagradite ih za dokazivanje društvene odgovornosti i stvaranje raznolikog radnog okruženja. Potaknite svoje zaposlenike da razviju empatiju za ljude iz drugih kultura i socioekonomskog podrijetla.

Upravljanje rizikom i sigurnost zaposlenih

Restaurateurs moraju biti spremni za rješavanje raznih pitanja sigurnosti zaposlenika. Stara ili neispravna oprema, problemi s kanalizacijom, slijepe i pada, rezovi, opekline i bolesti uzrokovane hranom zajednički su čimbenici rizika u restoranima. Bar članovi osoblja imaju dodatne opasnosti da se bave pijanim i nepristojnim kupcima i pazeći da ne služe alkoholu maloljetnicima i nepoželjnim kupcima, što bi moglo potaknuti odgovornost za bilo kakve povezane nesreće, pijane incidente u vožnji, borbe itd. Ako je jedan od vaših zaposlenika zlostavljači ili nasilnici, mogli biste se sučeliti s napastom uznemiravanja ili diskriminacije.

Upravljanje rizicima, pokriće osiguranja i programi sigurnosti zaposlenika potrebni su za zaštitu vaših gostiju i zaposlenika. Stvaranje sigurne, privlačne i nježne radne okoline najbolji je način da pokrenete svoje napore za zapošljavanje i izgradite lojalnost zaposlenika, a to će zauzvrat privući pravu vrstu redovitih kupaca.

Atraktivno okruženje jednako je važno za zaposlenike na razini ulaza kao i za visoko profesionalne kandidate za posao. Osiguravanje osoblja s redovitim promocijama, povećanjem plaća i povećanom odgovornošću potaknut će veću lojalnost, pomoći pri planiranju sukcesije za ključne pozicije i vašim zaposlenicima ponosno raditi za vas. Poticati timsku atmosferu, podržati održivost i lokalni izvor, osigurati fleksibilne rasporede rada i odmah se baviti problemima uznemiravanja i diskriminacije.

Obogatite posao s hranom pomoću Waiterio POS-a

Pridružite se 40.000 restorana pomoću konobarskog prodajnog sustava

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Besplatno preuzimanje

Nedavni članci