Alapvető technológiai infrastruktúra a mai összekapcsolt éttermek számára

Alapvető technológiai infrastruktúra a mai összekapcsolt éttermek számára

Fektessen be bölcsen többcélú technológiákba

Feladta: Michael Elkins, 2017. december 13.

Nincs feltétlen szükség egy digitális intéző központra, hogy hatékonyan használhasson technológiákat éttermében, csupán reklámoznia kell a vállalkozását és bevonzania az ügyfeleit. Ugyanakkor nagyon fontos felismerni, hogy a technológia milyen szerepet játszik a mai éttermekben. A technológia magába foglalja mind a digitális technológiát, mind a speciális eszközöket és berendezéseket, azonban ez a cikk az éttermek digitális technológiáját vizsgálja. A kütyük szórakoztatóak, de kevésbé fontosak azon tapasztalt szakácsok számára, akik mindig képesek jó megoldásokat találni egyes szituációkra.

A technológia elősegíti az ügyfelekkel való kétirányú kommunikációt, és új lehetőségeket kínál az éttermet illető kihívások eléréséhez, valamint alternatív bevételi forrásokhoz, például a vendéglátó-ipari szolgáltatásokhoz. A közösségi média platformok páratlan marketing és promóciós lehetőségeket kínálnak, mint például vendégek által létrehozott fotós versenyek megrendezése, az emberek ösztönzése arra, hogy barátaikkal rögtönzött összejövetelekre jöjjenek az étterembe, és hogy megosszák véleményüket, fényképeiket magukról és az étterem védjegyéül szolgáló ételekről.

Az étterem tervezési fázisában fontos megfontolni, hogy milyen technológiai infrastruktúrára lehet szükség az étterem reklámozásához. Szüksége lesz egy értékesítési pontra vagy POS rendszerre, de legalább egy rugalmas weboldalra és kezelő szoftverre. Később más technológiákat is alkalmazhat, ahogy vállalkozása növekszik, de sokkal könnyebb, ha egy erőteljes technológiai infrastruktúrát épít ki a kezdetektől, hogy kihasználhassa az összes online marketing szolgáltatást és az ügyfél-elkötelezettség lehetőségeit.

A vendég élményeinek figyelemmel követése

A vendégeknek való élmény nyújtás sokak számára mára már sokkal fontosabb, mint magának az ételnek az íze. Az vendég-élmény magában foglalja az étterme működésének minden aspektusát, a kétirányú részvételtől kezdve a valós idejű információk biztosításán át, az ellátási lánc és a menüelemek tápanyag profiljáig. Éppen ezért a legtöbb fogyasztót egyre inkább az érdekli, hogy miként vásárolnak ahelyett, hogy miket, és a digitális technológia elengedhetetlen ahhoz, hogy az étterem vonzó élményeket nyújthasson.

A kutatások azt mutatják, hogy az étterem technológiája javíthatja az vendégek élményét, ha felgyorsítja a megrendelési folyamatot, csökkenti a hibákat, figyelem elterelésekkel szolgál, miközben a vendégek az asztaljaikra várakoznak, és lehetővé teszi az emberek számára, hogy étkezés közben felmenjenek kedvenc közösségi platformjukra. A vendégek valós idejű véleményeket olvashatnak éttermektől, személyre szabott ösztönzőket és hűségjutalmakat, valamint gyors-tranzakciókat kaphatnak az autós állomásokon és a házon belüli megrendelési kioszkokon. A legjobb felhasználói élményt teremtő technológiai alkalmazások a következők:

  • Digitális menü és marketing jelek használata

    A digitális menütáblák lehetővé teszik a vállalkozásának marketingjét, az akciók népszerűsítését, a vendégek valós idejű információkkal való kiszolgálását, valamint a napi menü és az akciók egyszerű közzétételét vagy felülvizsgálatát. A digitális menük felgyorsítják a rendelést és segítik az asztalok gyorsabb forgását. Ha Ön egynél több étterem tulajdonosa, akkor automatikusan kezelheti az egyes helyszíneket, és egyszerre több képernyőn kezelheti a berékező üzeneteket.

    A digitális jelek egyik legnagyobb előnye az, hogy távolról lehet javasolni és eladni. Nem mindig támaszkodhat a lassú szerverekre, hogy megismételjék ugyan azt az ajánlatot az ügyfeleknek. Javasolhat tárgyakat, kereszt-értékesíthet és reklámozhat éttermi portékákat és alternatív szolgáltatásokat, például kiszállítást, vendéglátást vagy mobil ételkocsi-üzemeltetést.

  • Szórakozási lehetőségek javítása

    Minden étteremnek szüksége van valamilyen hangrendszerre háttérzene céljából, de egyre több vállalat kínál speciális szórakozási lehetőségeket, mint például játék várakozás közben, élő közösségi posztok, karaoke, hírek és helyi turisztikai információk.

    Mindenhol akadnak indokolatlanul nagy TV képernyők sportesemények közvetítésére. Ezt a technológiát használhatja azon vendégek észrevételére is, akiknek éppen születésnapja vagy évfordulója van.

  • A zökkenőmentes étterem kommunikáció támogatása

    A technológia lehetővé teszi a zökkenőmentes kommunikációt a ház mögötti és a ház előtti rész számára. A konyha részleg azonnal tájékoztathatja a kiszolgálókat, amikor elfogy egy menüelem, és az ügyfelek panasza azonnal elküldhető egy menedzsernek.

  • Tippek, trükkök és videók az Ön séfjétől

    Egyre több híres séf készít főzős és recept videókat. Néhányan főzőtanfolyamokat és tippeket kínálnak a kulináris eszközök használatáról. Érdemes lehet kiépíteni egy video-készítési technológiát és / vagy építeni egy külön helyiséget főző tanfolyamok számára.

  • Közösségi posztok közzététele valós időben

    A közösségi média oldalain véleményeket, ajánlásokat és információkat közölhet a különféle konyhákról. A napi ételkülönlegességek posztolása arra ösztönözhetik a vendégeket, hogy fényképezzék le és osszák meg éttermi élményeiket.

  • Ösztönző ajánlatok és kuponok személyre szabása

    Használhat technológiát arra is, hogy a meglévő ügyfeleknek reklámozzon, vagy hogy emlékeztesse őket a közelgő különleges eseményekről, ösztönző ajánlatokat biztosítson, vagy olyan közelben lévő embereket célozzon meg, akiknek GPS koordinátái be vannak kapcsolva.

  • Jobb autós-kiszolgálás

    A digitális technológia a tranzakciók felgyorsításával lehetővé teszi az ügyfelek számára azt, hogy rendeljenek mielőtt az étterem autós-kiszolgálójához érkeznének. A vendégek megtakaríthatják a benzint, ha leparkolnak és oda kapják a megrendelt ételüket.

használja a meglévő telefonját POS rendszerként

A POS rendszer - a digitális technológia tartóoszlopa

A kutatások azt mutatják, hogy az ügyfelek 65 százaléka inkább hitelkártyával vagy betéti kártyával fizet az olcsóbb termékekért - például kávéért -, míg 90 százalék készpénzel fizet magasabb vendég-ellenőrzési és nagy tételekért egy cikk szerint: Vendéglátói technológiai trendek, amelyek növelik az ügyfelek élményét . Könnyű fizetési lehetőségekkel felgyorsítja a csekk kiírását és kifizetését, így a POS-rendszer könnyen magasabb eladásokat generálhat.

Sajnos néhány POS-rendszer meglehetősen nagy beruházást igényel hardverek tekintetében, például a táblagépekben, a megrendelő állomásokban és a nyomtatókban. Ez az oka annak, hogy a Waiterio POS rendszer ideális a kezdő vállalkozások számára és kis-közepes méretű éttermekhez. Ez az intuitív és felhasználóbarát rendszer kevés tanulást igényel, a munkatársak pedig letölthetik az alkalmazást meglévő telefonjukra is, ami jelentősen csökkenti a POS-rendszerbe történő tőkebefektetését.

Viszonylag olcsó telefonok segítségével rendeléseket vehet fel az asztaloknál és akár továbbíthatja azokat a különböző állomásoknak, hatékonyabban kezelheti az asztalok ültetését, hatékonyan dolgozhatja fel a fizetéseket és csökkentheti a hosszú sorokat a POS állomásokon, ami ésszerűsíti és egyszerűsíti az étterem tervezési stratégiáját és folyamatábráját . Az ár-érték technológia erre szolgál: Többféle funkciót biztosít a lehető legolcsóbb és legegyszerűbb alkalmazásokkal. A többcélú POS rendszer további előnyei a következők:

  • Az ügyfelek saját menetrendjük szerint rendelhetnek
  • A mobilos rendelés növeli a rendelés pontosságát és a tranzakció sebességét.
  • Az árakat könnyen módosíthatja, és egyszerűen adhat hozzá a menühöz új elemeket.
  • A szerverek gyorsabban tudnak megrendeléseket kezelni és több időt töltenek az ügyfelekkel való kapcsolattartásban.

A technológia kérdése csak a probléma fele, tehát a következőkben az egyenlet másik feléről ejtek szót - az emberi erőforrásról. A személyzet felvétele, kiképzése és irányítása rendkívüli kihívásokkal jár, de a megfelelő technológiai eszközök sok toborzási, felvételi, képzési és HR menedzsment problémát egyszerűsíthet és automatizálhat.

Növelje élelmiszeripari vállalkozását a Waiterio POS segítségével

Csatlakozzon 40 000 étterembe a waiterio értékesítési pontok rendszerével

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Ingyenes letöltés

Friss cikkek