Éttermi biztonsági tanácsok a COVID-19-hez

Éttermi biztonsági tanácsok a COVID-19-hez

Védje étterme alkalmazottait

Feladta: Victoria Crowe, 2020. december 22.

Az éttermek és a professzionális konyhák potenciálisan veszélyes munkahelyek lehetnek, ha nem tartják be a hatékony biztonsági intézkedéseket. Csak egy nedves felületre vagy nehéz tárgyra van szükség ahhoz, hogy az alkalmazott súlyos sérülést okozzon. Átlagosan 30 napba telik, amíg valaki sérülés után visszatér a munkába , ezért olyan fontos, hogy biztonságban tartsa az alkalmazottait.

Általános biztonsági tanácsok éttermek számára a COVID-19 alatt

Mostantól minden eddiginél fontosabb a biztonság fenntartása - legyen az szabadban vagy bent, például az étteremben. Az Ön feladata, hogy ne csak önmagát, hanem alkalmazottait és ügyfeleit is megvédje a koronavírus során. A következőket teheti most, hogy mindenki biztonságban legyen:

  • Végezzen kockázatértékelést: A COVID-19 kockázatértékelés segít a kockázat kezelésében és az emberek védelmében. Határozza meg, mi okozhatja a vírus átterjedését, gondolkodjon el azon, hogy kik lehetnek veszélyben, döntse el, mennyire valószínű, hogy valaki ki lehet téve, és tegyen lépéseket a kockázat megszüntetése vagy ellenőrzése érdekében.
  • Tisztítás gyakrabban: Növelje a felületek tisztításának gyakoriságát, különösen azokat, amelyek sokat érintenek. Adjon hozzá több kézfertőtlenítő állomást, és kérje meg mind a személyzetet, mind az ügyfeleket, hogy használják őket, és gyakrabban mossanak kezet is. Ez különösen fontos egy olyan étteremben, ahol a konyhai személyzet rendszeresen foglalkozik ételekkel.
  • Arcburkolatok: Ha a törvény ezt előírja, kérje meg ügyfeleit, hogy viseljenek arcvédőt, hogy biztonságban tartsák magukat és a körülöttük élőket - beleértve az alkalmazottait is. Ez érvényes az alkalmazottaira is; vagy arcmaszkot vagy pajzsot kell viselniük a potenciális átvitel leállításához.
  • A társadalmi távolságtartás érvényesítése: Munkaadóként előfordulhat, hogy meg kell változtatnia az étterem elrendezését mind a konyhában, mind a fő ülősarokban. Kevesebb személyzete lehet a konyhában, sőt táblákat és egyirányú rendszereket is feltüntethet mindenki számára, hogy mindenki biztonságos távolságot tudjon tartani egymástól.
  • Növelje a szellőzést: Tartsa nyitva az ajtókat és ablakokat, és működtesse a szellőzőrendszereket is.
  • Küldje haza a személyzetet, amikor tünetei vannak: Még akkor is, ha úgy dönt, hogy kevesebb alkalmazott van a műszakban, ha bárkinek koronavírus tünetei vannak, küldje haza önálló elszigetelésre. Legyen szó köhögésről, magas hőmérsékletről, vagy akár íz- vagy szagérzékük elvesztéséről, nem szabad az étteremben dolgozniuk.

Végezzen biztonsági ellenőrzéseket a konyhában

Az alkalmazottaknak a munkájukra kell koncentrálniuk, anélkül, hogy aggódnának a biztonságuk miatt. Jó kiindulópont a konyhai biztonsági kockázatok felmérése. Ez magában foglalja a konyhában előforduló veszélyek azonosítását, és kiket fenyeget leginkább a károsodás. Ez bármi lehet, az éles késtől és a nehéz dobozoktól a nedves padlóig és a forró folyadékokig.

Ha mindennap ugyanazon a helyen dolgozik, könnyen figyelmen kívül hagyhatja a lehetséges veszélyeket, ezért győződjön meg arról, hogy az azonosítási folyamat alapos. Kérje meg a konyhai személyzetet, hogy vegye figyelembe az esetlegesen elszalasztott veszélyeket.

Miután elkészítette a konyha összes lehetséges kockázatát, fontolja meg, hogy kinek és hogyan lehet káros. Ez az információ hasznos a védintézkedések eldöntésében.

Néhány kockázat nyilvánvalónak tűnik, de ugyanolyan fontos a konyha biztonsága szempontjából, és komolyan kell kezelni őket. Az a személyzet, aki új a konyhai környezetben, előfordulhat, hogy nem veszi észre a gyakoribb kockázatokat, így az értékelés biztosítja a védettségüket.

Miután összevonta a kockázatokat, fontolja meg, hogy teljesen eltávolíthatja-e őket, vagy legalábbis csökkentheti-e azokat olyan mértékben, ahol a kár valószínűtlen. A megoldások megakadályozhatják a veszély elérését, a védőfelszerelések terjesztését vagy alternatívák megtalálását.

Miután elkészült, ossza meg eredményeit a tágabb konyhai csapattal, és tájékoztassa őket az elvégzett változásokról. Ezután ne felejtse el rendszeresen felülvizsgálni az értékelést, mivel a veszélyek változnak, és új tagok csatlakoznak a csapathoz.

Rendszeresen tartson személyzeti képzést

A konyhai biztonsági események csökkentésének leghatékonyabb módja a rendszeres képzés. A személyzet minden tagjának ismernie kell a különféle forgatókönyvek és események során követendő biztonsági eljárásokat.

Végezzen el néhány gyakorlatot, hogy lássa a személyzet teljesítményét. Tudták, mit tegyenek? Hibáztak? Az olyan egyszerű helyzetek is, mint egy összetört üveg, bizonyos eljárást igényelnek. A konyhai személyzet tudja, mi ez?

A rendszeres képzés biztosítja, hogy mindenki felkészült bármilyen biztonsági forgatókönyvre. Szánjon időt különböző gyakorlatok lebonyolítására, hogy a csapat minden tagja felkészüljön a valószínűtlen vészhelyzet esetén.

Végezze el a rendszeres tűz- és evakuálási gyakorlatokat, hogy a személyzet megvédje önmagát és a vendégeit is, ha a helyzet megköveteli. Tudniuk kell a kulcsfontosságú lépéseket, amelyeket meg kell tenniük sajátos szerepükért, és hogy hol találkozzanak kint, miután kitelepítették őket.

Ebben a cikkben többet megtudhat az étterme személyzetének irányításáról .

Biztosítsa a berendezések biztonságát

Az éttermekben és a professzionális konyhákban olyan berendezések találhatók, amelyek nem megfelelő karbantartás esetén veszélyesek lehetnek. A keverők, darálók, sütők és szeletelők mind veszélyt jelentenek a felhasználókra, ha nem tartják be a megfelelő biztonsági gyakorlatokat.

Bárkinek, akinek felszerelést kell használnia, meg kell kapnia a szükséges biztonságot biztosító képzést. Ezenkívül az összes gépet rendszeresen tisztítani, ellenőrizni és karbantartani kell, hogy az mindig megfeleljen az előírt követelményeknek.

Gyorsan ellenőrizze az éttermet vagy a konyhát, ahol dolgozik. Mikor ellenőrizték vagy cserélték legutóbb a gépeket? Vannak-e potenciálisan veszélyes gépek védőburkolatokkal a felhasználó biztonsága érdekében?

Viseld a megfelelő öltözéket

A munkahelyi balesetek esélyének csökkentése érdekében a szerepéhez megfelelő öltözéket kell viselnie. Szükség esetén ruházatot, kötényt, kesztyűt, hajhálót és egyéb alapvető tárgyakat kell viselni, hogy a konyha biztonságos és higiénikus hely maradjon mindenki számára, aki használja.

Valami, amit gyakran figyelmen kívül hagynak, az az ember cipője. Megfelelő cipő viselése lehet a különbség a normál váltás és a baleset között, amely sérülés miatt munkaképtelenné válik.

A megfelelő munkacipő kiválasztásakor néhány szempontot szem előtt kell tartani. Először is, mennyire csúszásállóak? A konyhákban és éttermekben nedves padló lehet, ami a munkatársak csúszását és leesését okozza. Csúszásgátló cipőkkel mozoghat a különböző padlófelületek között anélkül, hogy aggódna egy esetleges baleset miatt.

Még valamit figyelembe kell venni, hogy mennyire tartósak és kényelmesek. A forgalmas műszakokban sok időt tölt el a lábán. Olyan lábbelire van szüksége, amely megvédi a lábát, és megakadályozza az ízületi fájdalmak kialakulását. Azok a cipők, amelyeket nem ilyen intenzív munkaidők kezelésére terveztek, kevésbé adják meg a lábának a szükséges támogatást.

A konyhák forgalmas környezetekben dolgozhatnak, és nehéz tárgyak vagy éles kések könnyen leválaszthatók a felületekről. Fontos, hogy olyan lábbelit viseljen, amely rendelkezik a láb védettségéhez szükséges biztonsági funkciókkal . Keressen szúrásbiztos cipőket és orrvédőket, mivel megvédik a lábát az éles tárgyaktól és az ujjaitól a leeső tárgyaktól.

Az éttermi személyzet egészsége és biztonsága mindenki felelőssége. Ha valaki olyan veszélyt lát, amely problémákat okozhat, meg kell tennie a szükséges intézkedéseket. Akár a mások tájékoztatásának kérdésével foglalkoznak, határozottaknak és proaktívaknak kell lenniük. A balesetek bekövetkeznek, ha más emberek kezelik a problémákat.

Növelje élelmiszeripari vállalkozását a Waiterio POS segítségével

Csatlakozzon 40 000 étterembe a waiterio értékesítési pontok rendszerével

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Ingyenes letöltés

Friss cikkek