Forradalmi marketing stratégiák az Ön bár üzemeltetéséhez

Forradalmi marketing stratégiák az Ön bár üzemeltetéséhez

a stratégiai bár marketing céljai

Feladta: Michael Elkins, 2018. január 2.

A bar műveletek szembesülnek az éttermek hagyományos marketing kihívásaival, de vannak olyan egyedi problémái, amelyek magukban hordozzák a túlzott ivás elősegítésének és a kiszolgált vendégek befogadásának kockázatát. A bároknak is meg kell tárgyalniuk az ételt olyan környezetben, amely gyakran zsúfolt, fanyar és a konyhából leválik.

Nagyon óvatosnak kell lenned, ha alkoholt árulsz, hogy ne fusson a helyi bor, sör és szeszes italok törvényei alól. Számos joghatóság korlátozza hirdetési lehetőségét, illetve alkoholfogyasztást és "happy hour" árakat kínál. Azonban sok felelősségteljes munkahely létezik, például a "felső polcon" alkoholos italok, az aláíró italok, amelyek molekuláris keverési technikákat alkalmaznak, és az élelmiszert az italvásárlások kiegészítésére kínálják.

Határozza meg marketingcéljait

Végső soron a célok a megnövekedett értékesítések és a nagyobb nyereségek, de a homályos, általános célokat nehéz ellenőrizni és elérni. Céljai a sáv forgalmazásában lehetnek az alkoholtartalmak növelése, társadalmi zűrzavarok létrehozása az üzleti életben, kulcsfontosságú demográfiai szegmensek - például a millenniumok - vonzása, vagy az emberek meghosszabbítása és több pénz felhasználása. Lehet, hogy egy új menüt vagy egy alkoholtartalmú és alkoholmentes italok sorát kívánja bemutatni. Lehet, hogy a bárját szórakoztató helyszínsé kívánja alakítani. A nyomon követhető és mérhető célok megteremtése megbízható házirend minden marketing vagy üzleti terv számára.

Függetlenül a céljaitól és stratégiájától, meg kell vizsgálnia a helyi alkohollal kapcsolatos szabályokat, hogy ne kerüljenek jogi problémákba. Ne feledje, hogy nem minden promóciós ötlet alkalmas minden típusú bárra. Például egy szüreti borkóstoló rendezvény megszervezése nem megfelelő lehet egy szomszédos bár és grill számára. Mindig meg kell igazítanod a célzott ügyfelek, a rendelkezésre álló helyek és az árazási profilok bárminemű promócióját, de a következő javaslatoknak kreatív marketinges ötleteket kell felállítaniuk:

A közösségi média elfogadása

A közösségi média platformok hasonló érdeklődésű embereket hoznak párhuzamosan. A millenniumok sokszor olyan aktív társadalmi életet építenek ki, amely összekapcsolja a közelben lakó embereket a közösségi médián keresztül. A közösségi média marketing ötletei a bar műveletekhez a következő lehetőségeket tartalmazzák:

  • Szociális-tagok csak ösztönzők

    Az egyes társadalmi csoportok hirdetési akciói szélesíthetik társadalmi profilját, és kiterjeszthetik elérését.

  • Felhasználó által generált ötletek beépítése

    Felhasználó által generált versenyt rendezhetsz különböző közösségi oldalakon, hogy új ételekre, snackekre, italokra és témákra vonatkozó ötleteket kérek.

  • Közösségi csoportok termesztése

    A közösségi médiumok ideális platformot jelentenek a közösségi helyek, az adománygyűjtők, a kaszinó éjszakák számára a jótékonysági és egyéb rendezvényekhez szükséges forrásokhoz.

  • Legyél részt a helyi hírességek és az influenzákkal

    Használhatja a közösségi médiát, hogy kapcsolatba léphessen a helyi hírességekkel és befolyásaival, és ráveszi őket arra, hogy elősegítsenek egy ötletet, okot vagy terméket a bárjában.

  • Hozzon létre releváns bejegyzéseket

    Fotók, cikkek, tweetek és videók közzététele, amelyek bemutatják a bar koncepcióját és ügyfeleit.

  • Az Impromptu események rendezése

    Bátoríthatja ügyfeleit arra, hogy meghívják barátaikat rögtönzött összejövetelekre, informális versenyen tartva, hogy kiderüljön, ki kaphatja meg a legtöbb munkatársat, csapattagot vagy barátait.

  • Bátorítsd a megosztást

    Bátorítsa vendégeit, hogy osszák meg képeiket az ételeiről, előételekről és színes italokról. Megoszthatja ezeket a bejegyzéseket digitálisan vagy nagyképernyős monitoron.

  • Felhasználó által generált tartalom beépítése a marketingbe

    A felhasználó által generált fotók, vélemények, karaoke-előadások és más tartalmak megosztása kedvező nyilvánosságot vonzhat, ösztönözheti a hivatkozásokat és erősítheti az ügyfélhűséget.

  • Szállj be a személyzetedbe

    A bár munkatársai tippekből állnak, így minden szerver természetesen befektetett a sikerhez. Ösztönözni kell alkalmazottait, hogy osszanak meg információkat a bar eseményeiről, ételeiről és italairól az Instagramon, a Facebookon és a Twitteren. Ezeknek a hozzászólásoknak nem kell összetettnek lenniük - a szerverek csak azt mondhatják, hogy dolgoznak, és a bár nagyon különleges.

bár ital koktélok

A kreatív kulináris trendek használata az ügyfelek vonzására

Mind a bárok, mind az éttermek népszerűsítik és vonzzák az ügyfeleket azáltal, hogy ötleteket fogadnak el a molekuláris gasztronómiától és a mixológiától. A molekuláris keverékmozgalmat először Ferran Adrià szakács 2003-ban nevezte el és vezették be Spanyolországban. Kezdetben Adrià kifejlesztett egy szögetéstechnikát, amely a folyadékokat színes, szilárd gömbökké változtatta. Ezek a gömbök művészi tapintást adhatnak a koktélokhoz, és gyakran hatalmas ízfokozatot eredményeznek.

Más technikák vált ismertté a habok, rétegzett italok, gélek és italok készítéséhez, amelyek színüket megváltoztatják, amikor iszik. Az italok keverése a bar-promóció versenykörnyezetében művészetté vált, és a bár tulajdonosai évezredeket és városi hipstereket vonzhatnak olyan italokkal, amelyek magukban foglalják az alkímiai mágiát és a művészetet. A trendi rudak speciális felszerelései közé tartoznak a folyékony nitrogén, a dehidrátorok, a cukorgyártó eszközök, a fúvókák, az összetevők penészgombái és a fúvókák. A kreatív mixológia gyakran tartalmaz habokat, zseléket, étkezési koktélokat, infúzusokat és folyadékokat, amelyek felfüggeszthetik a szilárd összetevőket.

Tervezési kérdések, amelyek hatással vannak a bárokra

Számos olyan belsőépítészeti probléma van, amelyek befolyásolják a bárokat , amelyek a hozzáértő tulajdonosok megkérdőjelezik, hogy a létesítmény kényelmesebb és vonzóbbá váljon az ügyfelek számára. Különleges alkalmakra szolgáló dekorációk fontosak, és a bárok gyakran választják a hűtőszekrényeket és a rövid időtartamú előkészítő területeket, hogy gyorsítsák fel az élelmiszereket a bar ügyfelek számára. Fontos, hogy keresse meg a bár környékét a mellékhelyiségek közelében. A világítás általában gyenge. Ha karaoke vagy szórakoztató programot tervez, hasznos az infrastruktúra telepítése a színpad és a műsorszóró hang létrehozásához.

GPS marketing

A mobil helyalapú marketing a bárok és éttermek hatékony eszköze. Az egyik brit felmérés szerint a marketingesek 66% -a úgy véli, hogy a helyalapú marketing a legígéretesebb hirdetési promóciós lehetőségeket kínálja a digitális technológia használatának. Az embereket egy közeli színházban vagy sporteseményen célozhatja meg, amikor elhagyják őket, és meghívják őket egy koktélra, vacsorára vagy snackre.

A siker kulcsa a személyre szabott üzenet a megfelelő időben a közeli emberek számára. Az emberek szívesen osztják meg helymeghatározó adataikat mobileszközükkel, és egyedi üzeneteket küldhetnek azokon a helyeken, ahol történnek:

  • Üzenetek a saját nyelvükön
  • Ideális javaslatok az esti szórakoztatásuk meghosszabbítására
  • Különleges ösztönzők az üzenetedre válaszolva
  • Egy asztal vagy asztalok mobil könyvelése egy nagy csoport számára
  • Az életkoron alapuló kilátások célzása
  • Ösztönözni az embereket, hogy lazítsanak egy hektikus bevásárlási napon

Kóstoló események

A szociális vállalkozók, az előkelő párok és az italok kedvelői mindenféle ízvilági eseményeket élvezhetnek, ezek közé tartozik a sör, a bor, az aláírások, az alkoholmentes italok, sőt a kávé és a teák is. Számos promóciós futást is kaphat, ha egy sört a világból származó kóstoló eseményt vagy egy kézműves sörözőt rendez. Ha kézműves söröket készítesz, azok előmozdítása vonzza a millenniumokat, a söröket és az embereket, akik kíváncsiak a kézműves-sör trendre.

Ezek a kóstoló események témája lehet - például egy adott szellem, származási ország, ünnepi ünnepi italok és egyéb kreatív koncepciók. A menüvezérelt ételek kóstoló rendezvényei egyben a hangulatos bárosokat is, ahol a vendégek különböző ételeket, előételeket és italokat kóstolhatnak meg. Vegye fontolóra, hogy hívást kapjon a telefonján, hogy egy koktélt kapjon, miközben a tapasokat tapasztalta meg, amikor sétálgat a bárban, ami az ajánlatot tette.

Helyi sportcsapatok támogatása

A legtöbb csík nagymértékben függ az ismétlődő ügyfelektől, és az emberek nagyon különösek lehetnek a bár légköréről és az ügyvédekről. Az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy vonzóvá tegye a rendszeres ügyfeleket, akik megkülönböztetik magukat egy helyi sportcsapat támogatásával. Kiválaszthatja a professzionális, főiskolai vagy akár iskolai csapatokat, és felajánlja a csapat tagjai számára egy ingyen étkezést vagy inni helyi játék után.

Számos promóciós lehetőség kínálkozik a helyi csapatok számára, amelyek márkás árucikkeket, játéktáblákat, élő adásokat, sporttárgyakat és buta sportversenyeket tartalmaznak. A bárban virtuális sportcsapatokat és ligákat is elhelyezhetnének - különösen a bajnoki események esetében.

Nyilvánosság létrehozása eseményekkel és stuntokkal

A sikeres bar-promóciós események közé tartoznak a bar-kúszások, a rágcsálók vadászata, a versenyek, az ünnepi események és a szórakozás. A guerrillai marketingesemények - például az elhagyott épületek jelzéseinek megjelentetése, a graffiti tisztítása a városban, valamint a hallgatóknak a Halloween-re vagy a bosszúálló filmre vagy sportbajnokságra való kötődése sok nyilvánosságot hozhatnak létre az interneten és a hagyományos médiában .

Élő nagy az azonnali megrendeléssel

A bar profit gyakran koncentrálódik mindössze néhány órával, amelyek megelőzik és követik éjfél. Ez azt jelenti, hogy kritikus fontosságú a szolgáltatás gyorsítása, a megrendelések gyors megrendelése, és még mindig ideje arra, hogy bevonják az ügyfeleket, és értékeljék az egyes védnökök egyértelmű fejlodését. Egy mobil és egyszerű kezelőfelület - mint például a Waiterio által kínált megfizethető POS rendszer - lehetővé teheti az italok megrendelésének gyors továbbítását a csapos számára, csökkenti a hibákat és a szerverek szabad idejét az ügyfelekkel való kapcsolathoz.

A mai összekapcsolt világban a sávok szélsőséges versenytársakkal küzdenek, hogy vonzóvá váljanak a divatos kislemezek magas rendelkezésre állású jövedelemmel és üzletemberekkel, akik szeretnék szórakoztatni ügyfeleiket. A bárszolgálatok versengenek a szállodai társalgók, raves, privát házigazdák és pop-up klubok versenyével szemben. Azonban a kreatív ötletek fejlesztése, amelyek a célzott közönséggel rezonálódnak, biztos ügyfeleket biztosíthatnak, növelhetik a nyereséget, és létrehozhatják a sávot népszerű helyi hangoutként a célzott vásárlói demográfiai célok érdekében.

Növelje élelmiszeripari vállalkozását a Waiterio POS segítségével

Csatlakozzon 40 000 étterembe a waiterio értékesítési pontok rendszerével

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Ingyenes letöltés

Friss cikkek