Funkcionális belsőépítészet az új étteremhez

Funkcionális belsőépítészet az új étteremhez

A funkcionalitás az éttermek sikerének esztétikáját segíti

Feladta: Michael Elkins, 2017. november 28.

Az étterem üzlet nem olyan könnyű, mint néhány kezdõ gondolkodó. Egyszerűnek tűnik - csak kellemes környezetben kell jó ételeket készíteni, ésszerű áron. Azonban e célok elérése nem garantálja a pénzügyi sikert. Sok tényező befolyásolja annak meghatározását, hogy az étterem nyereségessé válik-e. Számos tanulmány és felmérés szerint az éttermi dizájn és az atmoszféra a legfontosabb kritériumok közé tartozik, amelyek befolyásolják az Ön vállalkozásának jövedelmezőségét.

Az éttermi dizájn módszerei nagyban különböznek koncepciójától, konyhájuktól és költségvetésétől függően, de az egyik terület rendkívül fontos az esztétikai tervezéstől függetlenül. Éttermének zökkenőmentesen kell működnie, vagy elfogadhatatlan késésekkel és problémákkal kell számolni. Ez azt jelentheti, hogy az ügyfelek számára egy dedikált területre van szüksége, hogy helyezze el a megbízásokat. Biztosan létre kell hoznia a könnyű hozzáférést a fürdőszobákhoz és a szabadtéri étkező területekhez. A táblák nem lehetnek olyan közel, hogy a szerverek és az ügyfelek szabadon mozoghatnak. Elengedhetetlenül szükséges a kerekes székek, gyalogosok és egyéb segédeszközök felszerelése is.

Tárolóhely: gyakran figyelmen kívül hagyott éttermi kialakítás

Az éttermi dizájn kétféleképpen befolyásolja az étterem minden területét: vonzó az ügyfelek esztétikai preferenciáihoz és hatékony áramlási minták létrehozása, amelyek megkönnyítik a megrendelések elkészítését, kiszolgálását és kifizetését. Fontos azonban, hogy ne engedjék meg az esztétikai aggodalmaknak a hatékony működést. Például kívánatos lehet egy központi, fókuszpontú, tiszta, kényelmetlen étkező, de fűszereket, poharakat, ezüstanyagokat, hordozható anyagokat, etetőszéket és extra üléseket kell tárolni. Egy gyönyörű hajlított fal vagy központi akvárium kiváló fókuszpontként szolgálhat, amely arra ösztönzi az ügyfeleket, hogy vegyék fel és osszák meg a selfie-ket, de mindkét funkció akadályozhatja az ügyfeleket és a szervereket a belső forgalom hatékony áramlásának megakadályozásával.

A tárolás elengedhetetlen mind a ház előtt, mind a házon belül. Elképzelhető, hogy egyértelmű útvonalakat kíván létrehozni a betöltőállomásról a tárolási területekre. Ha az alagsorban vagy a felső emeleten van tárolóhely, az árufelvonó felvonójának telepítése bizonyulhat az egyik legbölcsebb befektetésnek.

Funkcionális étterem tervezési kérdések

Az egyik gyakori probléma az, hogy senki nem akar egy adott területen vagy egy adott asztalon ülni. Ezt a problémát elháríthatja, mielőtt megnyitná az éttermet, minden asztalnál, és megjegyezve a nézetet. Ha egy asztal túl közel van a konyhai forgalomhoz, vagy nincs más éttermei, akkor szükség lehet módosításokra. A vendégek kényelme kritikus, ezért szükség lehet arra is, hogy több étkezőt hozzanak létre, amelyek különféle típusú ügyfeleket vonzanak, például az intim vacsorát és a nagy csoportok közötti kölcsönhatásokat. Tervezési részletei a koncepciótól függenek, amely a következő kategóriák valamelyikébe tartozhat:

  • Gyors kaja
  • Okozati
  • Gyors alkalmi
  • Jó étkezés
  • Modern
  • Gastropub
  • Szomszédos bár és grill
  • Beltér kültér
  • Kávézók és bisztrók
  • Fúziós konyha

Példának okáért egyértelmű, hogy egy fúziós konyha étterme valószínűleg tartalmazna mindkét konyhából készült design elemeket. A beltéri / kültéri éttermek olyan helyet tervezhetnek, amely könnyű hozzáférést biztosít a területek között. A különálló kiszolgálóállomások csökkenthetik a forgalom vissza-és visszafelé történő kiszolgálását. Számos kritikus területet kell figyelembe venni a funkcionalitás tervezésénél, és ezek közé tartozik:

  • A bár és a várakozó hely
  • Bejáratok és kabát ellenőrzési területek
  • Fő étkező
  • Különleges étkezési területek, például csoportok, büfék és magánszobák számára fenntartott terek
  • Kiszolgáló állomások
  • Konyha design
  • Területek a szállítási megbízások elhelyezésére

Néhány étterem kínál bizonyos elemeket az étterem elől, a szabadban, az automatákban és még a közeli helyeken is, mint pl. Forgalmas gyárak vagy irodaházak. Fontos, hogy ezeket a tereket úgy tervezze meg, hogy megfeleljenek a koncepciónak az étteremben.

Vendégmegfigyelések kifizetése és megrendelés biztosítása

A kifizetések és az átvételi megbízások valóban akadályozhatják az étterem áramlását - különösen az ebédidőben, amikor az embereknek korlátozottabb ideje van enni. A hosszú sorok a pénztárgépen vagy a POS állomáson blokkolhatják a mellékhelyiségeket vagy bejáratokat és kilépéseket. Ezek a rögtönzött vonalak is blokkolhatják a szerverek hatékony haladását a konyha és a táblák között. Természetesen a modern POS rendszerek, amelyek lehetővé teszik a tabletta és okostelefonok megrendelését, valamint az előre fizetett és fizetős fizetéseket, csökkenthetik ezeket a problémákat az alapvető tervezési hibáktól a kezelhető operatív problémákig.

szakácsok a munkahelyen

Az étterem konyha

Az éttermi konyhák általában rövidek a helyszínen, és nem számít, mennyire nagy a konyhája, az igényei gyorsan kibővülnek az összes rendelkezésre álló hely kihasználásával. Szakemberek séfjei - azok, akik valóban megértik, hogy az éttermek a vállalkozások - kevesebb eszközökkel és eszközökkel jár majd. Olyan berendezéseket kell kiválasztani, amelyek többféle kulináris igényt tudnak kielégíteni, és Önnek és munkatársainak meg kell tervezniük, hogy a konyhában lévő területek legalább kettős célt szolgáljanak. Az éttermi konyhákban a legjobb helytakarékos stratégiák közé tartoznak:

  • Hasonló funkciókat tároló eszközök tárolása - a hiányzó szerszám könnyen lecserélhető hasonló rohanó helyzetben.
  • Rajzoljon vagy rögzítse az árnyékvonalakat, hogy egyszerűsítse a tárolást és megtalálja a megfelelő eszközt.
  • A konyhai állomások tervezése stratégiai szempontból a szeleteléshez és előkészítéshez, sütéshez, sütéshez, szendvics készítéséhez, fűtött elkészített ételek tárolásához, hűtőberendezések tárolásához és bevonáshoz.
  • A függőleges terek és polcok megkönnyíthetik az alapvető eszközök és berendezések megtalálását, így az üres falakat és a szekrényajtókat az alapvető kések és szerszámok tárolására helyezni.
  • A mosogatószemélyzet raktárainak világos elérési útja szintén fontos a forgalmas szervizidőben.
  • A munkaasztalok alatt lévő polcok szintén fontos raktárterületek.
  • Tervezze meg éttermét, hogy a leggyakrabban használt hűtött összetevők szendvics asztaloknál és bejáratoknál álljanak rendelkezésre.
  • Tervezési főzési folyamatok, így a szakácsoknak a lehető legkevesebbet kell mozogniuk.
  • Időnként szükség van kereskedelemre - pl. A csökkentett energiahatékonyság elfogadásával, ha a fagyasztókat a mély sütők közelében helyezzük a nagyobb sütési hatékonyság érdekében.

Néha drasztikusabb fellépésre van szükség, ha a konyhája nagyon kicsi. Előfordulhat, hogy le kell ütögetni a falakat, hogy bővítse a rendelkezésre álló helyet, vagy lefedje a menüt. Az előkészítés annyi ételt, amennyit csak lehetséges előre, egy másik stratégia, amelyet sok étterem kis konyhával foglalkoztat.

A bárjának támogatása a kiegészítő tervezési funkciók révén

A bárok gyakran vezetik az utat egy bizonyos típusú ügyfélkör vonzásához - a fiatal városi szakemberek és a millenniumok, a trendi klubtakarók és a bar-kúszósok. Egy tanulmány szerint az éttermi ügyfelek 68 százaléka hajlandó teljes estét tölteni egy olyan étteremben, amely vonzó bárral rendelkezik. A bár tömeg számára történő tervezése magában foglalja a kényelmes helyet, ahol az emberek enni vagy inni. Előfordulhat, hogy külön élelmiszer-előkészítési területet kell megtervezni, hogy elősegítse a hatékonyságot az ételek elhelyezésében. Szüksége lehet néhány magasan specializált élelmiszer-formázó eszközre és berendezésre a saját húsok feldolgozásához, valamint aláírással ellátott élelmiszerek és italok létrehozásához a molekuláris gasztronómia segítségével.

Engedélyezi a belső íz változását

Az éttermek sok lakóhelynek otthont adó házak, ezért fontos, hogy az idényminták lehetővé teszik az étkezési szokások megváltoztatását, a szezon előmozdítását és a pártok, különleges alkalmak és üzleti megbeszélések tervezési jellemzőinek módosítását. A moduláris kialakítások - bár drágábbak - az idő múlásával olcsóbban bizonyulhatnak, ha gyakori változtatásokra van szükségük a belső dekorációban.

Tervezési költségkeret tervezése

A legjobb stratégia az, hogy először tervezze meg a funkcionalitást, hogy ne legyen túlságosan csatolva egy adott esztétikai kialakításhoz. Meg kell fontolnod a márkát, koncepciót és milyen típusú szolgáltatást fogsz biztosítani. Például, a finom étkezés nagyobb beruházási beruházást igényel, mint egy szomszédsági étterem vagy gyorsétterem. Az étterem építésének költségei a helyszín és a koncepció függvényében változnak, de az átlagok 85 és 300 dollár között vannak. A tervezés általában az építési költségkeret körülbelül 10% -át teszi ki, de többet költenek egy finom étterembe, vagy élő szórakoztató helyre.

Ha először tervezik a funkcionalitást, akkor könnyebben el lehet fogadni az éttermünket megkülönböztető esztétikai mintákat. Ha mind a funkcionalitás, mind az esztétikai tervezés tökéletesen működik együtt, az eredmény rendkívül vonzó és nyereséges lehet. Nem számít, mennyire jó az étterem, vagy milyen csodálatos az élelmiszer, a sikere függ a zökkenőmentes funkcionalitástól, a hatékony kiszolgálással, a gyors felkészülési idővel és az ügyfelek kényelmével. Soha nem akar olyan helyzetben lenni, ahol a funkcionalitást egy előre meghatározott esztétikai tervezésbe kívánja építeni.

Növelje élelmiszeripari vállalkozását a Waiterio POS segítségével

Csatlakozzon 40 000 étterembe a waiterio értékesítési pontok rendszerével

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Ingyenes letöltés

Friss cikkek