Marketing különleges alkalmak éttermekben: Karnevál és Valentin-nap

Marketing különleges alkalmak éttermekben: Karnevál és Valentin-nap

Étterem promóciós ötletek februárra

Feladta: Michael Elkins, 2018. január 8.

Az éttermek óriási pénzügyi és ügyfél-hűségbeli előnyöket nyerhetnek különleges promóciók megrendezésével, hogy közös ünnepeket és helyi fesztiválokat ünnepeljenek. Világszerte két legjelentősebb ünnep a karneváli és a valentin-nap. Valójában a Valentin-nap gyakran az év második legforgalmasabb napja az éttermeknek, így egy speciális menü létrehozásával, extrák hozzáadásával és az esemény népszerűsítésével segíthet a bevétel maximalizálásában.

Carnival vagy Mardi Gras étterem promóciók

A karnevál olyan vallásalapú ünneplés, amely gyakran vándorol valami szép vad területre, ahol az ünnepélyesek nagy részében részt vesznek, felvonulnak, rettenetesen étkeznek, öltözködnek a jelmezekben, imbibe többet, éneklik földi dalokat és naughtily viselkednek. A legnagyszerűbb globális karneváli ünnepségek egy része különböző nevek, köztük a Mardi Gras, a Carnival, a Carnival, a Fastnacht, a Fat Tuesday, a Carnevale és mások. Az ünneplés legfeljebb két, vagy akár három héttel a végső esemény előtt zajlik: a Fat Tuesday, vagy a Shrove Tuesday, a hamutartalom előtti napon, amikor a katolikus keresztények gyakran megkezdik hat hetes böjt megfigyelését. Ez megköveteli, hogy a böjt és az engesztelés véget érhessen húsvétkor. 2018-ban a legtöbb karneváli ünnepség február 2. és február 13. között zajlik, ami az utolsó nap.

Ez a heteken át tartó ünnepség alatt az éttermek különféle menüket kínálnak a világ minden tájáról származó karneváli kedvencekből, mint a New Orleans King Cake, az etnikai kedvencek, az étterem előtt értékesített utcai ételek és előrecsomagolt menük a családok ünneplésére, amelyeknek nincs ideje szakács. Egyes éttermek krewes, titkos társaságok és más csoportok privátjait szeretnék lefoglalni. Néhány tipikus ötlet a karnevál népszerűsítésére:

  • Élő szórakoztatás

    A szórakoztatási lehetőségek a calypso zenétől a top-name szórakoztatókig terjednek. Az étterem felvehet egy zenekart, bemutathatja az amatőr tehetségeket, használhat DJ-t, vagy létrehozhat karnevál-specifikus lejátszási listát. A karaoke mindig népszerű, és sok résztvevő öltözködik, mint az énekes, akit imitálnak.

  • Costume Parties

    A jelmezes pártok nagyon nagyok a karneváli időszakban szinte minden országban és kultúrában. A farsangi ünneplők bevonására jelmezes versenyt rendezhet, de ne feledje, hogy sokan meglepően kidolgozott jelmezeket hoznak létre erre az eseményre, ami logisztikai problémákat okozhat az étteremben.

  • Bár promóciók

    A karneváli promóciós ötletek magukban foglalhatják a videomegjelenést, hogy bemutassák az ünnepeket a tavalyi eseményen, és ne felejtsük el, hogy idén a jövő promócióiért filmezik a pártot. Ezeket a videókat azonnal megoszthatja a közösségi hálózatokon, hogy éttermi nyilvánosságot generáljon. A karnevál ideális alkalom arra, hogy szeszélyes italokat hozzon létre molekuláris mixológiával.

  • GPS marketing a közeljövőben

    A legtöbb farsangi ünnepség tartalmaz beltéri és szabadtéri rendezvényeket is. A GPS technológia használatával meghívhatja a közelben tartózkodó felnőtteket, hogy pihenjen, kényelmesen pihenjen és szünetet tartson a táncosok, a felvonulók és a jelmezüket bemutató emberek tömegéből.

  • Az események népszerűsítése

    Fontos elősegíteni az eseményt a karnevál előtt, alatt és után, hogy vonzza a legtöbb embert, és a legtöbbet kihasználja erőfeszítéseitől. Adjon meg linkeket az emberek számára az asztalok táblázathoz az aláírási eseményeknél. Lehetõség van egy fedõlap feltöltésére és egy nyitott sáv használatára egy elõre meghatározott idõszakra, de az italokat az alsó polcokra, a rendszeres sörökre és a házborokra korlátozni kell.

  • Tematikus élelmiszerek

    Ez az év nagyszerű éve, hogy tartsanak bort és ételkóstoló eseményeket - különösen azokat, amelyek etnikai és fűszeres ételeket tartalmaznak.

ünneplés rózsaszín ital

Valentin-nap - Sok étterem Kap egy korai "Fekete Péntek"

A világ minden tájáról származó éttermek a "Fekete Péntek" ünneplését ünneplik a nap, amikor sok kiskereskedő a napi hatalmas értékesítési volumen miatt kezdi el működését. Az éttermek február 14-én élvezik saját fekete péntekjüket, amikor a Valentin-nap az éves téli lassulás során meggyújtja az értékesítést. Másodszor csak az anyák napja, a Valentin-nap az év második legnagyobb értékesítési volumenét biztosítja a legtöbb étterem számára. Az ármód azon, hogy mennyi ember tölt valódi napra , meglepő 18,2 milliárd USD dollár az Egyesült Államokban.

A jövedelmét maximalizálhatja egy speciális menü elkészítésével és egy romantikus estét létrehozva. Bár mindig fennáll annak a veszélye, hogy rossz események miatt a rendezvényed megszűnik, a legtöbb Valentin-nap párok nem hagynak semmit, mint egy hóvihar, hogy megakadályozzák őket az ünnepségükből. Az eseményt átütemezheti, vagy alternatív hó dátumot adhat azoknak, akik nem tudják ezt a kellemetlen időjárási viszonyok miatt elkészíteni.

A Valentin-nap a romantikáról és a párokról szól, ezért érdemes elrendezni az étkezőedet, hogy több kétasztalos asztal befogadására is alkalmas legyen. Szeretne egy bensőséges és dekoratív hangulatot teremteni asztalterítőkkel, virágokkal az asztalon, gyertyákon és egyéb találkozókon. Tervezzen egy olyan eseményt, amely felhívja a célzott ügyfeleket, és azt, amit megengedhetnek maguknak.

  • Szálljon be borkóstoló vacsorát

    A borokat földrajzi vagy kulináris téma alapján választják ki. Lehet, hogy egy adott régióból származó ételeket szolgálnak fel, vagy látványos réteges előételeket hoznak létre. Mindegyik tanfolyamot egy vagy több bor kísérik, hogy a párok megkóstolják.

  • Szolgálnak afrodiziákus ételeket

    Az olyan romantikus ételeket, mint az osztriga, a méz, a banán, a csokoládé, a chili paprika és mások.

  • Tekintsünk egy Prix-Fixe menüt

    A fix árú menü korlátozott számú ételt, előételeket, salátákat és desszerteket kínálhat. Ez segít a kiszolgálás gyorsításában, és kicsit gyorsabban megfordíthatja tábláit. A jegyeket előre is értékesítheti, és elfogadhatja az előtörlesztést, amely segíthet olyan speciális tervek finanszírozásában, mint például zenekarok vagy szórakoztatók felvétele.

  • Tartozékok biztosítása

    A vendégek érkezéskor minden asztalhoz menüt, csokoládé dobozt, pezsgőt és egyéb extrákat adhatnak el.

  • Kínál minden pár AZ Swag Bag

    A kesztyű táska tartalmazhat egy incentív ajánlatot egy későbbi étkezéshez az étteremben, vagy egy ingyenes desszertet, italt vagy étvágyat. Lehet, hogy felvesz néhány üzleti munkatársat, hogy bizonyítson egy rózsa, egy doboz csokoládé vagy más emléke az ügyfelek számára. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy több kilométert érjen el az eseményedtől, mint egy estélyi bevétel.

  • A Fortune Teller tarot olvasója

    A szerencsejátékosok felvétele nagyon szórakoztató lehet, és az esti romantikát is kiegészítheti.

Add hozzá a személyzetet, és készítsd el az alkalmazottadat a szabályozott őrületre

Mind a karneváli, mind a valentin-napi ígéret arra, hogy nagy tömegeket indítanak, és a személyzetnek készen kell állnia a hosszú és igényes szolgálati időszakokra. Fontos továbbá, hogy ütemezzenek elég segítséget a munkaterhelés kezeléséhez. Lehet, hogy röviden olyan tanácsadókat is meg kell kérdezned, mint például a szerencse-pénztárosok, szórakoztatók és a virágok, cukorkák és egyéb ételek. Az alkalmazottak bevonása az értékesítési promóciókba fontos az Ön sikeréhez.

Ha még nem rendelkezik mobil POS rendszerrel, érdemes figyelembe vennie a Waiterio egyszerű rendszerét , amely olcsó, könnyen megtanulható és gyorsan megvalósítható az étteremben. Ez gyorsítja a megrendelést és fizet a vendégellenőrzést, így a személyzet a szolgáltatásra koncentrálhat.

Mind a karneváli, mind a valentin-nap ideális éttermi promóciókra, amelyek felejthetetlen élményt nyújtanak vendégeinek. Az ügyfelek élvezhetik a megnövekedett romantikát, szórakoztató jelmezeket és páratlan társadalmi interakciókat.

Növelje élelmiszeripari vállalkozását a Waiterio POS segítségével

Csatlakozzon 40 000 étterembe a waiterio értékesítési pontok rendszerével

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Ingyenes letöltés

Friss cikkek