Menütervezés: Az étterem leghatásosabb marketing eszköze

Menütervezés: Az étterem leghatásosabb marketing eszköze

Vonzon be vendégeket kulináris információkkal

Feladta: Michael Elkins, 2017. december 26.

A menütervezés túl bonyolultnak tűnik, ahhoz hogy sok feltörekvő vendéglős fontolóra vegye, de a hozzáértő étteremtulajdonosok a történelem során használták ezeket a technikákat, A marketingtáblák, az ételek vonzó fotói és a meggyőző leírások mindig az éttermi élmény részét képezték. A mai digitális kultúrában, ahol az embereknél rövidebb a figyelem, az ön menüjének tervezési elemeire és promóciós stratégiáira való figyelem kritikus fontosságú a bevétel és a profit maximalizálása szempontjából.

Az étterem tulajdonosai mindig kiemelték a legfontosabb menüelemeket és aláírási ételeket. A "menedzser" menü csak továbbfejleszti a dolgokat a bevált technikák kodifikálásával és a fogyasztói kutatások asszimilációjával, hogy ösztönözze az ügyfeleket magasabb árú termékek vásárlására vagy olyan elemek áthelyezésére, amelyek nem értékesítenek, de elengedhetetlenek a menük megtartásához, mert vonzzák az ügyfeleket.

A menü az étterem elsődleges marketing eszköze, ezért fontos, hogy maximalizálja a befolyását. Az éttermi tervezési folyamat során el kell kezdeni a menütervezést . Ez lehetővé teszi, hogy hozzon létre egy minta menüt, amelyet felhasználhat a potenciális befektetők megmutatásához és bemutathatja, mennyire alaposan tervezte az üzleti stratégiáját.

Az Ön valódi nyeresége 15% -kal vagy annál tovább nőhet

A menütervezés segít Önnek egyensúlyban tartani az élelmiszerköltségeket és növelni a vendégellenőrzés összegeit, desszertek, levesek, előételek és a la carte termékek értékesítésével. Egy tanulmány kimutatta, hogy az egyszerű menedzsmentmenedzsment egy vezető menedzsment cég szerint 15% -os vagy annál nagyobb nyereséget tud növelni. Ez az előny a menü táblákra, a digitális jelekre, az online menükre és a speciális menükre, például borlistákra, desszert menükre stb. Vonatkozik.

Egyszerű lépések a "Mérnöki" menü elindításához

Az első lépés az egyes elemek felmérése a menüben. Lényegében költségelemzést kell végezni, amely magában foglalja a kapcsolódó munkaerőköltségeket, és meghatározza, hogy mi vagy - vagy úgy gondolja - a legkedveltebb és legeredményesebb elemei. A nyereségesség és a népszerűség meghatározása vagy becslése minden egyes elemet négy négyzet egyikébe helyezi:

  1. Nyereséges és népszerű

    Ez egyszerű. Az Ön menüjének kiemelnie kell ezeket az elemeket elsődleges pozíciókban. Használhatja a menü betéteket, hogy elmondhasson bonyolult és érdekes történeteket.

  2. Népszerű, de nem nyereséges

    Ezek közé tartoznak a komfort ételek és az alap hamburgerek és a krumpli. Az ínyenc hamburgerek és a pizza azonban gyakran az első negyedévbe esnek, mert nagyon nyereségesek lehetnek. Megfontolhatja a módját, ha minden második kvadráns tétel jövedelmezőbbé válik, például drága sampler tálcákat kínál, olcsóbb összetevőket használva, és opcionális extrákat kínál.

  3. Nyereséges, de nem népszerű

    Ez az a pont, ahol a marketingérzetet gyakorolja, hogy ezeket a tételeket napi vagy heti ajánlatokként reklámozza a megrendelések számának növelése érdekében.

  4. Nem jövedelmező és nem népszerű

    Ezek olyan elemek, amelyeket megfontolhat a megszüntetés, hacsak nem áll fenn kényszerítő ok. Valami a lista alján van, ezért óvatosan vegye figyelembe ezeket az elemeket. Gyorsan mozgó alapvető készletekkel készültek, vagy különleges összetevőket igényelnek? Ezek az elemek összetevői nagyon romlandóak? Vonzanak azok a befolyások, akik más vendégeket hoznak? A gyerekek menüjében található elemek közül sok ebbe a kategóriába esik, de a menüben kell tartani, hogy vonzza a családi vacsorákat.

A tervezés célja - mivel a lista mindig a lista alján van -, hogy csökkentse a legjobb és a legrosszabb eladók közötti különbséget a lehető legkisebb számban.

Ossza el a menüt a kategóriákba

A menük általában olyan kategóriákba sorolhatók, mint a marhahús, csirke, baromfi, tészta, különlegességek, tenger gyümölcsei, italok, desszertek vegetáriánus ételek és mások. A menüpontokat is fel lehet osztani a reggeli, az ebéd és a vacsora, vagy külön menüket használhat. Minden egyes részosztályt fel kell osztani a négy negyedre, hogy élvezhesse a menedzsment előnyeit.

A menü nem csak az értékesítést maximalizálja, hanem vonzza az új és az ismétlődő ügyfeleket is. Néhány étterem a menüket az ablakukba helyezi el, hogy vonzerővel járjon, és a legsikeresebb éttermek a weboldalukon és más platformokon, például a diszkontálás és a helyszínek és a közösségi média platformokon való közzétételüket tegyék közzé.

emberek ivott likőr és beszélnek az étkező asztalra

Legjobb design és elhelyezés a menükben

Valószínűleg már hallottad, hogy egy fillért sem lehet pszichológiai előnyhöz jutni - például 2,99 dollár helyett 3,00 dollár helyett. Igazság van ebben a filozófiában, de jobban működik a gyorséttermek, az alkalmi éttermek és a szomszédos éttermek számára. A menedzsment egyéb közös elvei:

  • Állítsa be a legnépszerűbb eladókat

    Boksz kulcs menüpontok felhívja a figyelmet. Néhány ember elolvassa a menübejegyzéseket, de sokan egyszerűen csak az első vonzó ételre telepednek, amely felkeltette a figyelmüket.

  • A leírások leírása stratégiailag

    Hacsak az étterem ínyenc sajtos szendvicsekre nem specializálódott, nem akar egy bekezdést írni egy egyszerű grillezett sajtról. Írjon hosszú leírást az aláírási tételekről, mint például a Lobster Thermidor, a pekingi kacsa, a cassoulet, a paella, a Louisiana gumbo vagy az aláírással. Használjon hangulatos szöveget és képeket a vonzó lemezekről és tányérokról. Említse meg a legfontosabb összetevők márkaneveit, vagy írja le az előkészítési technikákat, ha relevánsak. A történet létrehozása élelmiszereket árul.

  • Kerülje az olyan oszlopokat, amelyek megjelenítik a táblázatokat

    Ne tüntesse fel az árakat az oszlopokban, mert arra ösztönzik az embereket, hogy keressék meg a legalacsonyabb árat. Sok vendéglátóhely nem ajánlott pénznemjelzőt használni, de egyszerű számok két szóközzel helyezik el a szöveg befejezése után.

  • Az utolsó elem egyre nagyobb figyelmet kap

    A lista első két vagy három eleme a legnagyobb figyelmet kapja, de a legtöbb vendég az utolsó elemre néz. Ez egy jó hely, ha valamit bevennünk egy-két kvadránsból. A listákat is meg kell őrizned, ha öt vagy hat elemre korlátozod őket, és új elemeket hozol létre más elemekre.

  • A menük tervezési infrastruktúrája

    A menünek ki kell egészítenie belsőépítészeti infrastruktúráját, miközben az ideális célzott vásárlóval rezonál. A menü lehet laminált egyoldalas vagy többlapos kivitelű, vonzó borítással. Az emberek gyorsabb döntéseket hoznak egy paneles menüvel, ami hasznos lehet, ha a gyors asztali forgalom a cél. A kétpaneles menü a legnépszerűbb, mivel erősen befolyásolja az egyes elemek bemutatását. A nagy menük kevésbé vezérelhetik a vendég döntését; azonban a kétpaneles megjelenítést még mindig a többoldalas menükben is használhatja.

  • A legmagasabb árú menüpont kiemelésének veszélyei

    Ha van olyan drága eleme, amely nem illeszkedik a többi árhoz, kiemelt figyelem középpontjába állításként hiba lehet, mert az ügyfelek azt gondolhatják, hogy az áraid túl magasak.

  • Használjon elég menürendszert a munka elvégzéséhez

    Annak ellenére, hogy elveszíti az ellenőrzést, fontos, hogy elegendő menütáblát használjon az egyes menübeállítások megfelelő fedezésére. Szükség esetén használhatja a kétlapos elrendezést az előételekhez és egy másik kétoldalas elrendezést szendvicsekhez, oldalakhoz, desszertekhez és italokhoz.

  • Fényképek használata

    A saját élelmiszerének kiváló minőségű képeinek használata 30% -kal növelheti az elemek értékesítését.

  • Marketing kezdeményezések

    Használhatja a kreativitását a negyedik és negyedik kvadránsok értékesítésének növelésére. Ezek az elemek napi különlegességként is felajánlhatók, vagy ösztönözheti őket megrendelésükre, például ingyenes italra vagy desszertre.

  • Az étkezési trendek fenntartása

    Az Ön menüje megváltozik, ahogy az új elemek népszerűvé válnak, és az idősebb elemek elhalványulnak. A költségek és a jövedelmezőség is változik, ezért fontos újraértékelni a menüjét rendszeresen.

Javasolt értékesítési tippek

A személyzetet arra kell kiképezni, hogyan működik a menük a munka érdekében, hogy intelligens javaslatokat tegyenek. Például az új ügyfeleket a legnépszerűbb elemekre kell irányítani, mert nagyobb valószínűséggel élvezik őket. Rendszeres vásárlók, akik mindig népszerű termékeket rendelnek, biztatóak lehetnek arra, hogy jövedelmező, de kevésbé népszerű ételeket próbáljanak ki.

Kedvezményes árú ételek lehetnek extrákként, hogy növeljék a vendégek ellenőrzésének teljes összegét. Az alkalmazottaknak több időt fognak eltölteni az ügyfelekkel, ha egyszerűen elhelyezhetik megbízásaikat telefonról vagy táblagépről intuitív mobil POS rendszerrel .

A menü az ügyfelek felé irányítja a jobb étkezési lehetőségeket, miközben tájékoztatja őket a kulináris kultúráról, a menüelemek táplálkozási tartalmáról és az előkészítési technikák előnyeiről és hátrányairól. Ezért a menüed a legértékesebb nem emberi erőforrásnak számít .

Vannak olyan dolgok az éttermi üzletágban, amelyeket nem mindig tud vezérelni, mint például az általános költségek, a bérleti díjak, a berendezések költségei, a biztosítási költségek és az alapvető személyzeti költségek. Azonban növelheti a nyereséget, ösztönözheti az ismétlődő üzleti tevékenységet és vonzóvá teheti az új ügyfeleket egy jól megtervezett és erősen támogatott menüvel.

Növelje élelmiszeripari vállalkozását a Waiterio POS segítségével

Csatlakozzon 40 000 étterembe a waiterio értékesítési pontok rendszerével

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Ingyenes letöltés

Friss cikkek