Tavaszi éttermi promóciós promóciók

Tavaszi éttermi promóciós promóciók

tippeket a húsvét, a Szent Patrik és az Áprilisi bolondok számára,

Feladta: Michael Elkins, 2018. február 12.

A sikeres éttermek ma is használják az ökológiai és fizetős reklámokat, hogy érdeklődésüket online népszerűsítsék. A digitális marketing rendkívül fontos, mert a fogyasztók GPS-alapú telefonjaikat használják a közeli vállalkozások és éttermek megtalálásához, a menük ellenőrzéséhez és a kritikák olvasásához. Az ügyfelek használhatják telefonjukat asztal foglalására, elrendelésre, vagy ételt szállítanak. Digitális módszereket alkalmaznak a személyzet felvételére, a hűség erősítésére és az éttermi márkára.

Fontos, hogy optimalizálja az éttermet a helyi keresésekre, ha teljes potenciálját szeretné megvalósítani. Ideális esetben azt szeretné, hogy az egyik elsődleges név, amely egy keresőmotor-visszalépés oldalán vagy a SERP-ben jelenik meg. A szerves keresések online kulcsszó-kifejezésekkel, például "pizza étterem" vagy "közeli fúziós konyha" segítségével érhetők el. Az étterem optimalizálása szerves keresésekhez keresőoptimalizálásnak vagy SEO-nek nevezik. A digitális marketingkampányok gyakran fizetett hirdetésekből és SEO-ból állnak.

A fizetett hirdetések általában fizetésenkénti fizetést vagy PPC-t jelentenek. Ez a módszer hatékonyan eredményezi a webes forgalmat. Csak akkor fizetsz hirdetéseket, ha az ügyfelek rákattintanak rájuk. Saját magad írhatsz hirdetéseket, vagy felvehetsz egy ügynököt a munkához. Fontos, hogy felhívja a figyelmet, írjon egy tömör leírást és használjon olyan kulcsszavakat, amelyeket az ügyfelek a keresési kérelmekben valószínűleg használnak. A fizetett keresőmotor-hirdetések az éttermek negyedik legnépszerűbb digitális marketingjévé váltak.

SEO Marketing

Az ökológiai marketing erőfeszítései sok időt vesz igénybe, de állandó vásárlói folyamatot tudnak nyújtani. A siker kulcsa egy vonzó online profil kialakítása. Ezt úgy teheti meg, hogy optimalizálja a helyszíni tartalmat keresésekre a Google és más keresőmotorok irányelvei alapján. A Google a legnépszerűbb keresőmotor, így a legtöbb vendéglátó cég optimalizálja a Google-t. A kiemelt szövegre kattintva a Google SEO legjobb gyakorlatairól tájékozódhat.

Az off-page SEO magában foglalja az Ön nevének közzétételét más fórumokon, például a közösségi médiában, éttermi értékelő oldalakon, üzleti szervezetekben, kuponvállalatoknál és a helyi médiában. Az ökológiai marketing ingyenes, de költségei vannak a friss tartalmak létrehozásában és közzétételében, az interneten és a potenciális ügyfelekkel való kapcsolattartásban. A következő erőfeszítések segítenek Önnek abban, hogy egyre több webhelyforgalmat, megrendelést és foglalást kapjon:

Szabadalmaztatott hirdetéseinek igénylése

A helyi idézetek fontosak egy étterem online profiljának kiépítéséhez. A hivatkozások listák, említések és weboldalak linkek más oldalakra. Az online könyvtárak tartalmazzák a sárga oldal típusú hirdetéseket, a generikus üzleti címtárakat, az éttermi felülvizsgálati webhelyeket, mint például a Yelp, a Google Térkép és a helyi média, például újságok, városi újságok stb.

A legtöbb ilyen weboldal ingyenes hirdetéseket kínál a helyi vállalkozásokról, és számos más információ nyomtatási adatait anélkül, hogy meggyőződne arról, hogy az aktuális vagy pontos. Ezért fontos megvizsgálni, hogy mi jelenik meg online az Ön vállalkozása számára. Javíthatja a pontatlanságokat, frissítheti a kapcsolattartási adatokat, és válaszolhat a negatív véleményekre, blogbejegyzésekre és hírekre.

Egy tanulmány szerint a fogyasztók nagyra értékelték azokat a éttermeket, amelyek azonnal reagáltak a panaszokra. A hírnevének megfigyelése lehetővé teszi, hogy válaszoljon a negatív sajtóra, és lássa el ügyfeleit az ügyfélszolgálat iránti elkötelezettséggel kapcsolatban.

Helyi digitális marketingkampányok optimalizálása éttermek számára

Rengeteg helyi marketing lehetőség áll rendelkezésre online. Használhatja a GPS technológiát a közeli fogyasztók számára a reggeli, ebéd és vacsora promóciójára. Ha Ön az internetes ingyenes listáját igényelte, ezek rendszeres ügyfeleket és turistákat hozhatnak az ajtóhoz. A helyi marketing kiváló módja a különlegességeknek, a menü változásának, az éttermi eseményeknek, mint a kóstolóknak és az üzleti mérföldköveknek. Azt is elrendezheti, hogy az éttermet digitálisan reklámozza a helyi gyárakban és irodaházakban. Ha kapcsolatba léphet a közeli fesztiválokkal, sportegyesületekkel és iskolákkal, akkor elősegítheti éttermének lenyűgöző tartalmát az Ön konyhájával, személyzettel, ellátási lánccal és szórakoztató mögötti történetekkel.

Közösségi promóciók létrehozása

Az étterem első lépése a közösségi médiában a legfontosabbak közül választhat. Ha üzleti típusokat szolgál fel, akkor a LinkedIn valószínűleg jó választás. A Facebook, a Twitter és az Instagram használata szinte minden éttermi számára nagyszerű, hiszen a közönségét célozhatja meg, elcsábítaná a fotókat és videókat az ételeiről, és olyan kényelmes tartalmakat írhat, amelyeket az ideális közönség a hasonló gondolkodású barátainak megoszthat.

Mindig tartalmaznia kell a közösségi megosztó gombokat a webhelyen és a weboldalakon jól látható pozíciókban. Testreszabhatja tartalmát csatornánként - például az Instagram, a Facebook és a Pinterest vizuális tartalmának kiválasztásával. A rövid üzenetek ideálisak a Twitter marketinghez. Ha van olyan e-mail lista, ahol az ügyfelek megállapodtak abban, hogy SMS-üzeneteket kapnak, időben elküldheti a marketinges üzeneteket, például napi különlegességeket, a közelgő eseményekről szóló információkat stb.

Facebook Instagram social network notebook

A weboldal használata és a menüed marketingje

A webhelynek funkcionálisnak és könnyen kezelhetőnek kell lennie a kiváló minőségű tartalmakkal két okból. Az első az, hogy a potenciális ügyfelek csak annyit tudnak Önről, hogy mit látnak online, így a weboldal kialakítása és a funkcionalitása döntő fontosságú a kedvező benyomás kialakításához. A második az, hogy az érzékeny tervezés, a könnyű navigálhatóság és a jó minőségű tartalom fontos, közel a felső a SEO keresések.

A weboldalakat ma mobiltelefonokra kell optimalizálni. Ezt hívják érzékeny tervezésnek, és ez azt jelenti, hogy a kijelző a maximális vonzerőhöz igazodik az egyes képernyőkön és böngészőkön. Nagy gombok segítségével könnyedén kattintva a kisebb telefon képernyők segítségével az ügyfelek asztalok lefoglalására és az élelmiszerek megrendelésére. Ha webhelye webhelyek lassan töltődnek be, vagy nem működnek, akkor üzletet veszítesz.

A menüt a webhelyén és más platformokon is közzéteszik. Az Ön menüje a legfontosabb marketingeszköz, így optimalizálhatja tetszetős fotókkal, okos leírásokkal és menütervezéssel a magasabb értékesítés ösztönzésére.

Elektronikus táblákkal is felveheti étlapjait, különlegességeit és tartalmát nagy képernyőkön, hogy az ügyfelek elolvashassák, amikor az étkezőben vannak. Ezeknek a hozzászólásoknak a közvetlensége segít a nagyobb válaszadási arányok biztosításában.

Sajtóközlemények és blogbejegyzések

A sajtóközlemények küldése hatékony digitális marketing eszköz lehet. A siker kulcsa az, hogy a hozzászólás hírnevet nyerjen új menüpont bejelentésével, a személyzet változásával, a szezonális borlistával vagy a vállalat mérföldkövekkel. A különböző konyhákról, borokról, sörökről és felső polcokból származó likőrökről és likőrökről sajtóközleményeket írhat. A táplálkozási és étrendi információk szintén népszerűek.

Személyre szabott marketing üzenetek

A bejövő marketingelemzés segítségével a demográfiai profilokat nagyfokú pontossággal hozhatja létre meglévő ügyfeleinek. Ez lehetővé teszi a marketinges üzenetek személyre szabását, például egy születésnapi ösztönző e-mail küldését, egy pár éves gratulálását, az iskolai tánc és promóciós vacsora promócióját, valamint az ügyfelek kulináris preferenciáit, nemét, életkorát, jövedelmét és egyéb adatait.

Hozzon létre egy hűségprogramot az automatizált belső rekordokkal

A hűségprogramok több szakaszon mentek keresztül, mivel a digitális marketing közösvé vált. Egy időben az emberek oly sok hűségkártyát gyűjtöttek fel, hogy abbahagyták őket. A digitális technológia lehetővé teszi az éttermek számára a hűségjutalmak automatizálását azáltal, hogy információt gyűjtenek a POS rendszerből . Ez könnyű, ha a POS rendszer - például az egyszerű és olcsó Waiterio felület - kritikus információt szolgáltat a CRM szoftveréhez. Kezelheti a zökkenőmentes hűségprogramot, amely automatikusan nyilvántartja az ügyfelek vásárlásait. A digitális technológia lehetővé teszi, hogy szélesebb körű ösztönzőket és visszaváltási lehetőségeket kínáljon.

Online hálózatépítés értékesítéshez

Az online hálózatépítésben eltöltött idő az értékesítést és az ügyfelek hűségét növelheti. Például ha sportbajnokságod van, érdemes cikkeket elhelyezni vagy hirdetni a sporthoz kapcsolódó webhelyeken. Ön is kapcsolódhat a helyi üzleti szervezetekkel, csatlakozhat a kereskedelmi kamarához és részt vehet olyan programokban, amelyek az ebédre vonzzák a terület üzleti vezetőit. A helyi kamarák és az üzleti szervezetek gyakran hírlevelekkel rendelkeznek, amelyek elősegítik az éttermet. Sok üzleti szervezet hozzáférést biztosít a tagjai fax- és e-mail listáihoz, amelyeket éttermének piacára használhat.

Számos vendéglátó cég kereszt-promóciós rendezvényeket hoz létre és digitális marketingkampányokkal támogatja őket. Bármely hasonló gondolkodású vállalkozással partnere lehet, amely kiegészíti az éttermi műveleteit. Ezek a kereszt-promóciók különösen hatásosak lehetnek. Példák erre a promócióra:

  • Kerékpár-megosztási és / vagy lovagolási lehetőség szponzorálása az étterem látogatásához
  • Partnerek egy virágüzlet vagy egy cukorka társasággal, hogy olyan különleges alkalmakat, mint a Valentin-napot, tavaszi promóciókat és más ünnepeket reklámozzanak.
  • Idegenforgalmi csomagok szervezése, étkezést, szállodai szálláslehetőséget és jegyeket a helyi múzeumok és látnivalók számára
  • A márkás sportcikkek népszerűsítése a helyi csapatok számára, és hírességes sportolók számára az étteremben
  • Jótékonysági rendezvényt szerveznek, ahol a jövedelem egy százalékát adományozzák az ügynek

Ezek ideális promóciók online piacon az Ön webhelyén és a közösségi média platformokon. Keresztül hivatkozhat minden promócióra a hagyományos médiumok és a gerilla marketing kampányok révén.

Helyezés a felülvizsgálatra és a kupon oldalakra

Az éttermi weblapok és a kuponvállalatok reklámozzák az éttermeket, a postmenüket és reklámozzák az olyan promóciókat, mint a napi ajánlatok. A véleményeknek pozitív és negatív hatásaik is lehetnek, de csökkentheti a negatív bejegyzések hatását azáltal, hogy gyorsan reagál az interneten, ha rossz értékelést vagy ügyfélpanaszt talál.

A Yelp különösen fontos a vendéglők számára. Függetlenül attól, hogy szeretsz vagy gyűlölsz a Yelp-et, az intelligens tulajdonosok igyekeznek a legtöbbet kihozni a kedvező hírekből, miközben minimalizálják a megvető állások hatását. Beállíthat Google-figyelmeztetéseket az Ön éttermének nevére, hogy figyelemmel kísérje, mit mondanak az Ön étterméről.

Minél hosszabb ideig dolgozol a szerves SEO-en, annál erősebb lesz az étterem online profilja. A siker kulcsa a friss tartalmak rendszeres közzététele, az online hírnév figyelése, a hatékony hálózatépítés és a közösségi média kampányok készítése.

Növelje élelmiszeripari vállalkozását a Waiterio POS segítségével

Csatlakozzon 40 000 étterembe a waiterio értékesítési pontok rendszerével

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Ingyenes letöltés

Friss cikkek