Választás a meglévő étterem megvásárlásával és a saját megkezdése között

Választás a meglévő étterem megvásárlásával és a saját megkezdése között

az önálló tulajdonjog és az étterem franchise előnyei és hátrányai

Feladta: Michael Elkins, 2018. január 16.

Vannak nagy előnyök és hátrányok, hogy fontolja meg, amikor megpróbálja eldönteni, hogy vásárol egy meglévő étterem, szerződést egy franchise, vagy indítsa el a vállalkozást a semmiből. Ideális esetben a legtöbb törekvõ vállalkozó saját akaratát akarja megtenni, de vannak olyan hátrányai is, amelyek magukban foglalják az ügyfélbázis vonzását, az alkalmazottak felvételét, a képzési rendszerek kialakítását , a pénzforgalmat és az üzlet marketingjét.

Fontos figyelembe venni a célokat, az üzleti tapasztalatokat, az élelmiszerekkel kapcsolatos tudást és a kulináris készségeket. A franchise-k gyakran nyújtanak oktatást és berendezéseket, amelyek megkönnyítik az üzleti tevékenységet, de semmi nem csökkenti az éttermi tulajdonjog igényeit. A Webrestraurantstore.com szerint a kockázati tényezők attól függnek, hogy franchise-e vagy önálló tulajdonos-e. A független vendéglők sok kreatív ellenőrzést, de magas szintű felelősséget viselnek. A franchise-tulajdonosoknak erőteljes pénzügyi forrásokra van szükségük, és a franchise-tulajdonosnak átengedik az irányítást, mert bizonyítottan sikeres.

Egy meglévő étterem megvásárlása

A meglévő étterem megvásárlásával biztosítható, hogy van egy állandó ügyfélbázis és azonnali névfelismerés. Azonban sok meglévő étterem nem rendelkezik nagy hírnévvel. Lehet, hogy nehéz vagy lehetetlen megváltoztatni ezt a felfogást. Vannak, akiknek vannak olyan káros munkatársai, akik esetleg aggódnak a változás miatt. A meglévő nyitvatartási idő és a kulináris részletek talán nem felelnek meg a terveknek. Elég könnyű megváltoztatni az órákat és a menüt, de ezzel megteheti az ügyfeleket és a munkavállalókat.

Kutassa az étteremét gondosan

Fontos megfontolni, hogy miért értékesítette a vendéglőt a vállalkozás. Elsősorban két ok van: személyes és üzleti. Személyi okok közé tartozik a tulajdonos egészsége, a nyugdíjba vonulásról szóló döntés vagy egyéb személyes kérdések, például kevesebb munkaidő kevesebb felelősséggel. Üzleti okok közé tartozik az, hogy nem elég pénzt, a változó szomszédság demográfiai, ami erodálja az ügyfélbázis és az azonnali készpénz szükségességét.

Az utolsó oka lehet aggasztó, de nem feltétlenül üzletkötő. Az étterem első két üzleti oka figyelmeztető jelzés. Kérje meg az összes kilátást, ha átnézheti a könyvet, hogy meghatározza a bruttó eladást, a közüzemi átlagokat, a bérszámfejtést és a nyereséget. Fontos nyomon követni, hogy az értékesítés és a nyereség folyamatosan növekszik, vagy csökken. Ha a tulajdonos megtagadja a könyvek megnyitását, vagy azt jelzi, hogy az étterem tényleges jövedelme magasabb, mint a könyveké, ne vegye figyelembe a művelet megvásárlását. Egyéb megfontolandó kritikus kérdések:

  • Helyszín, értékesítési történelem és növekedési potenciál
  • Az üzleti terv és a pénzügyi erőforrások részletes elemzése annak megállapításához, hogy a tervezett nyereséggel fognak-e működni
  • Megfontolandó, hogy a jelzálogköltség többletköltséget jelent-e, amely nem tartozik az étterem pénzügyi helyzetébe
  • Megállapítani, mennyire stabil a szomszédság, és vannak-e jelentős építési tervek
  • Találkozás az épület földesúrjával, ha van ilyen, és annak megállapítása, hogy hosszú távú bérleti jogviszonyban áll-e

Ön elveszít egyes ügyfeleket és alkalmazottakat

A legjobb időkben az éttermi munkatársak ritkán mutatják a hosszú távú lojalitást, és a menedzsment változása mindig valamilyen dezertálást eredményez. Egyes ügyfelek személyes kapcsolatot alakítottak ki a tulajdonossal, és nem dönthetnek úgy, hogy folytatják a védnökséget, hacsak nem létesíthet kapcsolatot. Szüksége lesz egy marketing és bérbeadási tervre, hogy elkerüljék az elkerülhetetlen türelmet és bármilyen bővítési tervet.

Bizonyos fontos változtatásokat - például egy új menü létrehozását és az árak változását a menedzsment technikák segítségével - megteheti, mielőtt átveszi a meglévő éttermi működést. Ideális világban az eladó megállapodhat abban, hogy rövid időn belül együtt dolgozik veled, hogy jobban megismerhesse az üzleti tevékenységet és megfeleljen a rendszeres ügyfeleknek. Azonban sok eladó inkább az eladást tartja bizalmasan a lehető leghosszabb ideig. Ön vagy a tulajdonos lehet, hogy nem kényelmesen dolgozik együtt, így nem számíthat semmilyen segítségre, hacsak nem adja meg a szerződésben.

Franchise művelet kiválasztása

Sok törekvő vendéglők vonzódnak az ötlethez, hogy sikeres franchise-t kapjanak. A névfelismerés, a megbízható élelmiszerek és szolgáltatások, a megalapozott ellátási lánc és a strukturált marketingprogram biztosítja, hogy a földre kerüljön. Ha sikeres vagy, akkor sokkal könnyebbé válik vállalkozásának bővítése. Sok franchise-tulajdonos több mint egy franchise-tulajdonnal rendelkezik . A franchisorok most keresnek olyan gazdag befektetőket, akik megengedhetik maguknak, hogy több egységet fejlesszenek ki, és ha engedélyt kapnak egy franchise vásárlására, a franchise-k többsége támogatni fogja a bővítésre irányuló erőfeszítéseit.

franchise étkezés okostelefon közelében

Előnye és hátránya az étterem franchise

A franchise kiválasztásának előnyei közé tartozik az azonnali névfelismerés és a bevált eladás. A hagyományos hitelezők ugyanolyan okok miatt kedvezőbben hatnak a franchise finanszírozásra. Ellenőrizheti más közeli franchise-ok pénzügyi helyzetét, és sok ilyen tulajdonos szívesen osztja meg az elvárásaikat.

Azonban nincsenek abszolút garanciák. Egyes franchiseek telítődnek a piacon, hogy versenyezzenek egy másik franchise művelettel, csak néhány háztömbnyire a városi területeken. A kezdeti beruházások gyakran nagyon magasak, mert minden berendezés szabványosított. A legtöbb franchisor széles körű képzést és támogatást nyújt, de ezek a kérdések kevésbé vonzóvá tehetik a franchise vásárlását:

  • A helyi szabályozásokkal való foglalkozás
  • Az alacsony fizetésű munkakörökben dolgozó alkalmazottak gyakran kihívást jelentenek az éttermi munkatársak megtartása érdekében
  • Menük és műveletek, amelyek versenyképesek a minimális haszonkulccsal és a nagy mennyiségű bruttó értékesítéstől való függőséggel
  • Tulajdonos / menedzser munkaidő, amely a legmagasabb az élelmiszeriparban
  • A beszállítók és a menüpontok kiválasztásának függetlensége
  • Nincs választási lehetőség a POS rendszer használatához

Általában olyan POS rendszert kell használnia, amely sok hardvert, például terminálokat, képernyőket és nyomtatókat igényel. A franchise-ok többsége átgondolt ablakot kínál, így költségkereteket kell fizetnie a csillagászati ​​eszközök költségeinek fedezésére.

Mielőtt vásárolna franchise, fontos, hogy tanulmányozza a pénzügyi, meghatározza a területet, és megtudja, minden jövőbeli tervek franchise hozzáadása a területen. Ezek a műveletek jelentősen csökkenthetik az ügyfelek bázisát. Jellemzően, a franchise-megállapodások bizonyos számú évig kizárólagos területet garantálnak Önnek.

Saját étterem indítása

Ha küszködsz egy étterem finanszírozásában, nem biztos, hogy elég pénzforgalmat generálsz ahhoz, hogy túlélje az első néhány hónapot a megnyitás után, mert nincsenek megalapozott ügyfelei. Ideje van ahhoz, hogy felépíthessük az identitást és az éttermet megcélozzuk a célzott kilátásokkal. Nehezebb finanszírozást szerezni egy nem bizonyított koncepció és egy tapasztalatlan menedzsment csapat számára.

A saját éttermünk megkezdésének legjobb módja a helyszín és környék feltárása, az étterem tervezése és felszerelése költségeinek becslése, valamint egy szilárd üzleti terv kidolgozása. Tény, hogy üzleti tervre van szüksége, függetlenül attól, melyik éttermi lehetőséget választja. Szerencsére összehasonlíthatja a saját éttermünket, és választhat a legkedvezőbb árú szállítókat, a helyi gazdaságokkal szerződést köthet a farm-to-table szolgáltatásokhoz és kiválaszthat egy olyan POS rendszert, amely a költségvetés és az éttermi stílus tekintetében működik.

Ellenőrizze ezt a blogot más megfontolások miatt egy egyedi étterem elindításához. Ezek a cikkek értékes intelligenciát is nyújtanak egy franchise üzemeltetéséhez vagy egy meglévő étterem átvételéhez.

A marketing önmagában nem oldja meg az éttermi problémákat, például egy olyan környéket, amely megváltoztatja annak jellegét vagy építési helyszínét, és gyenge hozzáférést biztosít a megcélzott ügyfeleknek. A marketing többlet nyereséget eredményezhet, elősegítheti az új bevételi forrást, és eljuthat a kezdő vállalkozásához. Egy régi hely felállítása új életet lélegezhet be egy területre, ha túlélheti a létrejött időt. Sok dolog kell figyelembe venni a franchise vagy a megalapozott étterem megvásárlása vagy a saját ötletei alapján, hogy egyedi éttermet hozzanak létre.

Növelje élelmiszeripari vállalkozását a Waiterio POS segítségével

Csatlakozzon 40 000 étterembe a waiterio értékesítési pontok rendszerével

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Ingyenes letöltés

Friss cikkek