Hur kan du välja den bästa platsen för din restaurang?

Hur kan du välja den bästa platsen för din restaurang?

Platsen är avgörande för en restaurangs framgång

Upplagt av Abhi Chatterjee den 11 mars 2021

Funderar du på vilken plats du ska välja för din restaurang?

Platsen är en av de viktigaste faktorerna för varje restaurangs framgång. Faktum är att många säger att platsen är allt för en restaurang. Vi håller med om det.

Det är därför det är så viktigt att du väljer rätt plats för din restaurang.

Så huvudfrågan är:

"Hur väljer du en lämplig plats för din restaurang?"

I den här artikeln kommer vi att berätta hur.

Vad är en dålig plats för en restaurang?

Ett kors på en plats

Restaurangsexperter säger att dålig plats är en av de största anledningarna till att en restaurang misslyckas. Så låt oss diskutera de tre saker som du bör tänka på när du väljer en webbplats:

1. Dålig sikt på restaurangen

Om din restaurang inte lätt kan ses från gatan är det en enorm nackdel för din restaurang.

Tänk noga igenom detta en stund. Hur upptäcker vi vanligtvis nya restauranger?

Troligtvis går vi på gatan eller åker bil och vi ser en restaurang som fångar vår uppmärksamhet. Om vi gillar det besöker vi restaurangen.

Om naturligtvis maten är utmärkt rekommenderar vi naturligtvis våra vänner och familj den till oss och vi får reda på den nya restaurangen. Om platsen inte är bra blir det dock svårt att få dina första kunder, vilket gör det svårt att få sådana hänvisningar.

Så gör det till en prioritet att få en plats som är lätt synlig för fotgängare och passagerare.

Viktig anmärkning : Om det av någon anledning är omöjligt att få en bra plats bör du arbeta med din närvaro online . Registrera din restaurang på Google Business , bygg en webbplats för din restaurang och börja acceptera onlinebeställningar.

2. Parkeringsmöjligheter

Om många av dina kunder använder sina bilar för att besöka restaurangen måste du erbjuda dem en parkeringsanläggning. Även om din restaurang inte har någon egen parkeringsplats bör det finnas en parkeringsplats någonstans i närheten där de kan parkera sina bilar.

3. Dålig lokalitet

Två huvudsakliga skäl till varför en ort kan ha fel i en restaurang:

  • Hög brottsfrekvens : Det gör dina kunder obekväma att besöka platsen. Det kan också vara riskabelt för dina anställda och din restaurang.
  • Orolig plats : Det är onödigt att säga att orten ska vara ren. Så det är bättre att inte placera din restaurang för nära illaluktande platser som en marknad.

Fråga alltid detta innan du väljer en plats

En användbar idé

Innan du väljer plats, svara på den här frågan:

'Är de andra restaurangerna i detta område framgångsrika?'

Om du upptäcker att det finns många restauranger i området som har misslyckats eller inte är särskilt framgångsrika, är det bättre att inte välja den platsen .

Det är dock viktigt att notera att om en eller två restauranger inte har lyckats betyder det inte nödvändigtvis att platsen inte är bra. Det kan också betyda att restaurangerna hade hemsk mat, dålig service eller svag atmosfär. Det kan också finnas många andra skäl.

Men om flera restauranger har misslyckats tidigare betyder det verkligen att det är något fel med platsen.

Hur väljer man den bästa platsen för din restaurang? (7 saker du borde veta)

Låt oss nu gå till huvudfokus för denna artikel.

Ja, att välja en restaurangplats kan vara mycket utmanande. Så vi hjälper dig med det.

Här är de sju viktigaste faktorerna som du måste tänka på:

1: Känn dina potentiella kunder

En kund i en restaurang

Innan du börjar din restaurang är det en av de viktigaste sakerna att känna till dina kunder.

Här är några frågor som du behöver svara på:

  1. Vad är din idealiska kunddemografi?
  2. Vem kommer att vara dina vanliga kunder? (Demografi)
    • Ålder
    • Rikedom
    • Kön
  3. Vad gillar de?

Viktigt: Se till att din plats är lämplig för din kund demografiska .

Till exempel: antar att du planerar att starta en dyr restaurang. Kan du gissa vilken plats du ska välja?

Det är enkelt: välj en plats där invånarna eller besökarna är ekonomiskt rik. Det bör också matcha deras preferenser.

Så här är några viktiga frågor som du behöver svara på:

  • Har platsen tillräckligt med invånare eller personer som besöker den?
  • Har dessa människor råd med maten i din restaurang?
  • Är din plats lämplig för dina kunddemografiska?

Sammanfattning : Det kommer att vara jättebra om du väljer en plats där ditt mål demografiska hemvist eller besök. Försök att hålla dig inom en radie på 3 kilometer från sådana platser.

Detta avsnitt ingår också i din affärsplan. Läs den här artikeln för att lära dig mer om hur du skriver en affärsplan för din restaurang .

Långsiktigt mål: Analysera psykografi

Att förstå demografi är avgörande för din restaurangs framgång. Men det finns en viktigare sak som du behöver förstå - psykografi.

Medan demografi berättar vem som besöker din restaurang, säger psykografisk analys dig varför de besöker din restaurang.

Låt mig visa dig ett exempel. Antag att du startar en bar och din genomsnittliga ålder för dina kunder är 40 år. Du märker dock att din restaurang besöks av många unga par under dina "Happy Hours".

Efter att ha undersökt får du reda på att de besöker din bar eftersom de gillar maten och det är överkomligt för dem. Så du bestämmer dig för att marknadsföra detta mer och du ökar rabatterna. Detta ökar dina intäkter avsevärt.

Att få denna typ av affärsinsikter hjälper dig att skala ditt företag.

2: Analysera dina konkurrenter

En rad restauranger

Precis som att känna dina kunder är det också viktigt att känna dina konkurrenter för din restaurangs framgång. Här är några frågor som du behöver ställa:

  1. Hur många populära restauranger finns det på din plats?
  2. Hur många restauranger är dina direkta konkurrenter?
    (Låt oss anta att du driver en kinesisk restaurang. Om det finns en annan kinesisk restaurang på den platsen kommer den restaurangen att vara din direkta konkurrent.)
  3. Är dina konkurrenter framgångsrika?

Nu när du har dessa svar, här är några viktiga saker du behöver veta:

  • Om det finns för många konkurrenter (särskilt direkta konkurrenter), skulle det vara bra att inte välja den platsen. Detta beror på att marknaden redan är mättad.
  • Det är bäst om det finns färre konkurrenter, men de befintliga restaurangerna blomstrar.

Tips : Tänk på hur du kan sticka ut från dina konkurrenter. "Varför ska dina kunder välja dig snarare än dina konkurrenter?" Det är grunderna i alla marknadsföringsstrategier.

3: Analysera platsen

En ikon för en restaurangs plats på en karta

Det finns två huvudsakliga saker för att analysera platsen:

  1. Tillgänglighet för platsen
  2. Kompletterande företag

A. Tillgänglighet för platsen

Det betyder hur lätt tillgänglig din plats är för fotgängare och fordon.

Fottrafik: Det här måttet betyder hur många som går i närheten av din restaurang på en dag. Mer "fottrafik" ökar dina kunder.

Fordonstrafik: Det här måttet betyder hur många fordon som kör förbi din restaurang på en dag. Mer fordonstrafik är alltid önskvärt.

B. Kompletterande företag

Ett kompletterande företag betyder ett företag som inte är din konkurrent men som påverkar ditt företag på ett positivt sätt. Till exempel, om det finns en kontorsbyggnad i närheten av din restaurang, kommer din restaurang att dra nytta av den eftersom vissa kontorsarbetare under lunchtiden kan besöka din restaurang.

Några andra kompletterande företag är:

  • Tågstationer
  • Biografer
  • Sportstadion
  • Shoppingcenter varuhus

Viktigt tips: Glöm inte detta avsnitt när du arbetar med att analysera dina kunder. Du kan använda Google Maps för att ta reda på alla närliggande lokala företag.

4. Restaurangens synlighet

Restaurangens plats på kartan

Som vi diskuterade tidigare, välj en plats som är lätt synlig från gatan. Det bör lätt hittas på Google Maps . Platser med hög trafik är bra för restauranger.

Det finns många tekniker som du kan använda för att öka din restaurangs synlighet. Du kan till exempel använda fängslande elektroniska skyltar för att fånga uppmärksamhet. Ett annat bra sätt att fånga uppmärksamhet är att ha en iögonfallande yttre design.

Numera är marknadsföring på nätet ett utmärkt sätt att förbättra din restaurangs synlighet. Det är därför det är avgörande att registrera ditt företag på Google. För att ta detta ett steg längre kan du starta en Facebook-sida och börja köra småskaliga Facebook-reklamkampanjer. Om du kan göra en video om din restaurang kan det vara mycket lönsamt att köra Youtube-annonser för din restaurangverksamhet.

(För att förbättra synligheten online kan du lära dig hur du kan bygga en webbplats för din restaurang och börja acceptera leveransorder online.)

5. Areastorlek är viktig

Golvets storlek

Ganska ofta underskattar nya blivande restaurangägare det utrymme som krävs för en restaurang. Det är inte bara matsalen som behöver plats.

Även en liten bistro eller ett kafé kräver mycket utrymme för kök, utrustning och förvaring. Även matsalen kan behöva lite extra utrymme för väntrummet.

6. Säkerhet och faciliteter

Se alltid till att byggnaden du använder för din restaurang har rätt faciliteter. Här är några viktiga saker som du bör kontrollera:

  • Rätt elektriska ledningar
  • Korrekt brandsäkerhet
  • Rätt VVS
  • Faciliteter för funktionshindrade

Oavsett om du anställer ett utrymme i en byggnad eller bygger en egen restaurang, kontrollera dessa saker.

7. Parkeringsplats

En bil på en parkeringsplats

Betydelsen av en parkeringsplats beror på kundens demografiska läge. Du måste fråga: 'Kommer de flesta av mina kunder att använda en bil för att köra till min restaurang?'

Om du inte vet svaret på det, kolla in de andra restaurangerna i orten. Ta reda på hur de flesta av deras kunder besöker dessa restauranger. Detta ger dig en uppfattning om vad som händer.

Det beror också på platsen. Till exempel, om din restaurang ligger nära motorvägen eller utkanten av staden måste du självklart erbjuda en parkeringsplats. Men i livliga städer kan din restaurang mest besöks av fotgängare, så en parkeringsplats kan vara en onödig kostnad.

Kontrollera också om det finns någon tillgänglig allmän parkeringsplats i närheten. Om det är tillgängligt behöver du inte investera i en parkeringsplats för din restaurang.

Köpa eller hyra?

En man med en fråga

En vanlig fråga som de flesta nya restaurangägare ställer är:

"Ska jag köpa eller hyra platsen?"

Det beror på.

Det är definitivt ett bra beslut att köpa platsen om du har tillräckligt med pengar. Du bör också tänka att driva restaurangbranschen på lång sikt. På lång sikt kan köp av fastigheten vara mer ekonomiskt än att hyra.

Men att köpa restaurangens plats kräver en enorm summa pengar som en utbetalning. Dessutom, eftersom det här är en tillgång, kanske du inte får något skatteavdrag.

Å andra sidan kräver en hyresavtal bara små insättningspengar (vanligtvis hyran på ett par månader). Detta kan vara bra för företagare som har låg budget. Observera också att vissa platser inte kan köpas på grund av statliga begränsningar. Så i så fall är hyra det enda alternativet. Dessutom, om du använder en hyrd plats kan du också vara berättigad till skatteavdrag.

Bonus : Stora restaurangkedjor som McDonalds följer en smart strategi. McDonalds är inte bara inom livsmedelsbranschen; de är också i fastighetsbranschen. Den köper en fastighet, bygger restaurangen och hyr den sedan ut till franchisetagaren.

Exempel på restaurangkrav

Detta är ett praktiskt exempel på platsanalys. Du kan använda detta som en mall när du väljer din restaurangplats.

Platskrav: (exempel)

  • Minsta befolkning (stad): 25 000 inom en radie av 5 km
  • Minsta yta: 10000 kvadratmeter / 1000 kvadratmeter
  • Parkering (om tillämpligt): 15 platser
  • Platsen måste vara lättillgänglig
  • Önskad maximal trafikhastighet: 35 miles per timme / 60 kmph
  • Ha minst ett kompletterande företag i närheten
  • Borde inte ha mer än 3 direkta konkurrenter på orten
  • Önskad hushållsinkomst: $ 30.000 - $ 70.000

Obs! Detta betyder inte att dina platskrav ska likna exakt detta. Detta för att ge dig en grov uppskattning.

Bra restaurang på ett dåligt läge?

Platsen är avgörande, men det betyder inte att en fel plats alltid kommer att få en restaurang att misslyckas. Även om framgång kommer att vara utmanande men inte omöjlig.

Till exempel blev en restaurang som heter ' Underdog Coffee ' framgångsrik även om de hade en dålig plats. Hur? De använde högkvalitativa kaffebönor, som var bättre än sina konkurrenter. Dessutom skapade de engagerande bakgrundsbelysta skyltar för att locka kundens uppmärksamhet.

Tips: Det bästa sättet att göra din restaurang framgångsrik trots att du har en dålig plats är att bygga en online-närvaro och starta en leveransservice.

Försök dock få den bästa platsen du kan.

Utöka din livsmedelsverksamhet med Waiterio POS

Gå med i 40 000 restauranger med hjälp av servitörsförsäljningssystemet

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Gratis nedladdning

Senaste artiklar