Marknadsföring Särskilda tillfällen på restauranger: Carnival och Alla hjärtans dag

Marknadsföring Särskilda tillfällen på restauranger: Carnival och Alla hjärtans dag

Restaurang Promotion Idéer för februari

Upplagt av Michael Elkins den 8 januari 2018

Restauranger kan få enorma ekonomiska och kund-lojalitetsfördelar genom att hålla specialerbjudanden för att fira gemensamma globala helgdagar och lokala festivaler. Över hela världen är två av de viktigaste firandet Carnival och Alla hjärtans dag. I själva verket är Valentinsdag ofta den näst mest travla dagen på året för restauranger, så att du skapar en special meny, lägger till några extrafunktioner och främjar evenemanget kan hjälpa dig att maximera intäkterna.

Carnival eller Mardi Gras restaurang erbjudanden

Karneval är en religionsbaserad fest som ofta vandrar in i ett ganska vildt territorium där fester partier tungt, närvarar parader, äter orubbligt, klär på kostymer, ökar mer än vad de borde, sjunger jordnära sånger och uppträder naughtily. Några av de bästa globala karnevalsfesten kallas av olika namn, inklusive Mardi Gras, Carnival, Karneval, Fastnacht, Fat Tuesday, Carnevale och andra. Firandet sker i upp till två, eller till och med tre veckor före det ultimata evenemanget: Fett tisdag eller Shrove tisdag, dagen före Ash Wednesday när katolska kristna börjar börja observera sex veckor av Lent. Detta kräver fastande och försoning som slutar i påsk. År 2018 kör de flesta karnevalsfester mellan den 2 februari och 13 februari, vilket är den sista dagen.

Under denna veckolånga fest kan restauranger producera speciella menyer med karnevalfavoriter från hela världen, som New Orleans King Cake, etniska favoriter, gatufood som säljs framför restaurangen och färdigförpackade menyer för att fira familjer som inte har tid att kock. Vissa restauranger kanske vill boka privata fester i Krewes, hemliga samhällen och andra grupper. Några typiska idéer för att främja Carnival inkluderar:

 • Live underhållning

  Underhållningsmöjligheter spänner från calypso musik till toppnamn underhållare. Din restaurang kan anställa ett band, presentera amatörtalang, använda en DJ eller skapa en karnevalspecifik spellista. Karaoke är alltid populär, och många deltagare kan klä sig som sångaren som de efterliknar.

 • Kostympartier

  Kostymfester är mycket stora under karnevalen i nästan alla länder och kulturer. Du kan vara värd för en kostymskonkurrens för att locka karnevalsfester, men var medveten om att många människor skapar förvånansvärt utarbetade kostymer för denna händelse, vilket kan skapa logistiska problem för att komma runt restaurangen.

 • Bar Promotions

  Bar-reklamidéer för Carnival kan inkludera video marknadsföring för att visa upp festligheterna vid förra årets evenemang och glöm inte att filma festen i år för framtida kampanjer. Du kan dela dessa videoklipp omedelbart på sociala nätverk för att generera restaurangreklam. Karneval är den perfekta tiden att skapa fina drycker som använder molekylär mixologi.

 • GPS-marknadsföring till närliggande Revelers

  De flesta karnevalsfester inkluderar både inomhus- och utomhusevenemang. Med hjälp av GPS-teknik kan du bjuda in närliggande partygoers för att vila ett tag, slappna av i komfort och ta en paus från folkmassan av dansare, parader och människor som visar sina kostymer.

 • Främja dina händelser

  Det är viktigt att marknadsföra ditt evenemang före, under och efter karneval för att locka till sig flest människor och få mest publicitet från dina ansträngningar. Inkludera länkar för personer att boka bord vid dina signaturhändelser. Du kan genomföra en täckningsavgift och köra en öppen stapel i en fördefinierad period, men du bör begränsa drycker till bottnarhyllor, vanliga öl och husviner.

 • Themed Foods

  Det här är en bra tid på året att hålla vin och matprovningshändelser - speciellt de som har etniska och kryddiga livsmedel.

firande rosa dryck

Alla hjärtans dag - många restauranger får en tidig "svart fredag"

Restauranger över hela världen firar nu "Black Friday" som den dag som många återförsäljare börjar fungera i svart på grund av dagens enorma försäljningsvolym. Restauranger njuter av sin egen svarta fredag ​​den 14 februari när Alla hjärtans dag antändar försäljningen under den årliga vinterns avmattning. För det andra endast till Mors dag levererar Alla hjärtans dag årets näst högsta försäljningsvolym för de flesta restauranger. Priset för hur mycket folk spenderar på Alla hjärtans dag är en häpnadsväckande 18,2 miljarder dollar bara i USA.

Du kan maximera din inkomst genom att förbereda en special meny och skapa en romantisk kväll. Även om det alltid finns risk för att din händelse avbrutits på grund av dåligt väder, låter de flesta hjärtans dagpar inte något mindre än en snöstorm avskräcka dem från deras firande. Du kan omplanera händelsen eller tillhandahålla ett annat snödatum för dem som inte kan göra det på grund av dåligt väder.

Alla hjärtans dag handlar om romantik och par, så du kanske vill ordna din matsal för att rymma fler två-bord. Du vill skapa en intim och dekorativ atmosfär med dukar, blommor på bordet, ljus och andra möten. Planera en händelse som appellerar till dina riktade kunder och en som de har råd med.

 • Värd ett vinprovningsmiddag

  Vinerna väljs utifrån ett geografiskt eller kulinariskt tema. Du kan servera mat från en viss region eller skapa spektakulära lagerförrätter. Varje kurs åtföljs av en eller flera viner för paren att smaka.

 • Servera afrodisiak mat

  Vanliga livsmedel som tros uppmuntra romantik inkluderar ostron, honung, bananer, choklad, chili peppers och andra.

 • Tänk på en Prix-Fixe-meny

  En fastprismeny kan erbjuda ett begränsat antal entrees, aptitretare, sallader och desserter. Detta hjälper till med snabb service och gör dina bord lite snabbare. Du kan också sälja biljetter i förväg och acceptera förskottsbetalning, vilket kan hjälpa till att finansiera eventuella speciella planer som du har som att hyra ett band eller underhållare.

 • Ge ytterligare

  Du kan leverera en meny, chokladkaka, champagne och andra extrafunktioner till varje bord när gästerna anländer.

 • Erbjud varje par AZ Swag Bag

  En swag väska kan innehålla ett incitament erbjudande för en framtida måltid på restaurangen eller en gratis efterrätt, dryck eller aptitretare. Du kan hämta några affärskränkar för att bevisa en enda ros, en låda med choklad eller annat memento för kunder. Detta är ett utmärkt sätt att få mer körsträcka från din händelse än en enda kvälls kvitton.

 • Hyr en Tarot Reader of Fortune Teller

  Att hyra en förmögenhetskalkylator kan vara jättekul och lägga till kvällens romantik.

Lägg till ytterligare personal och förbered dina anställda för kontrollerad galenskap

Både Carnival och Valentinsdag lovar att utlösa stora folkmassor, och din personal måste vara redo att möta långa och krävande serviceperioder. Det är också viktigt att planera tillräckligt med hjälp för att hantera arbetsbelastningen. Du kanske också behöver korta konsulter som förtrollare, underhållare och externa leverantörer av blommor, godis och andra godisar. Att anställa anställda i dina säljfrämjande åtgärder är viktigt för din framgång.

Om du inte redan har ett mobilt POS-system kanske du vill överväga Waiterios enkla system , vilket är billigt, lätt att lära dig och snabbt att implementera i din restaurang. Detta kommer att påskynda orderingången och betala gästkontroller så att din personal kan koncentrera sig på service.

Både Carnival och Valentinsdag är idealiska för restaurangreklam som ger dina gäster en oförglömlig upplevelse. Dina kunder kan njuta av ökad romantik, underhållande kostymer och oöverträffad social interaktion.

(Grow your food business with Waiterio POS)

Gå med i 40 000 restauranger med hjälp av servitörsförsäljningssystemet

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Gratis nedladdning

Senaste artiklar