Meny Engineering: Din restaurang mest inflytelserika marknadsföringsverktyg

Meny Engineering: Din restaurang mest inflytelserika marknadsföringsverktyg

engagera gäster med kulinarisk information

Upplagt av Michael Elkins den 26 december 2017

Menyneknik låter för komplex för många eftertraktade restauratörer att överväga, men kunniga restaurangägare har använt några av dessa tekniker genom historien, eftersom chuckvagnar levererade mat som de första "popup-restaurangerna". Marknadsskyltar, attraktiva bilder av mat och övertygande beskrivningar har alltid varit en del av restaurangupplevelsen. I dagens digitala kultur där människor har kortare uppmärksamhet spänner, är uppmärksamhet på designelementen och kampanjstrategierna i din meny avgörande för att maximera intäkter och vinst.

Restaurangägare har alltid markerat viktiga menyalternativ och signaturrätter. Menyn "engineering" tar bara saker lite längre genom att kodifiera beprövade tekniker och assimilera konsumentforskning för att uppmuntra kunder att köpa högre prissatta artiklar eller flytta saker som inte säljer också men är väsentliga för att hålla på menyn eftersom de lockar kunder.

Din meny är restaurangens primära marknadsföringsverktyg, så det är viktigt att maximera dess inflytande. Du bör börja menyteknik under restaurangens planeringsprocess . Det gör att du kan skapa en samlingsmeny som du kan använda för att visa potentiella investerare och visa hur noggrant du har planerat din affärsstrategi.

Din Real-World-vinst kan öka med 15% eller mer

Menyteknik hjälper dig att balansera dina kostnadskostnader och öka antalet gäster genom att sälja desserter, soppor, aptitretare och à la carte-objekt. En studie visade att enkel menyteknik kunde öka vinsten med 15% eller mer enligt ett ledande menyutskriftsföretag . Denna fördel kan gälla menybrädor, digitala skyltar, onlinemenyer och specialmenyer som vinlistor, dessertmenyer etc.

Enkla steg för att börja "Engineering" din meny

Att bedöma varje objekt på din meny är det första steget. I grund och botten måste du köra en kostnadsanalys, som inkluderar tillhörande arbetskraftskostnader och bestämma vad som är - eller du tror kommer att vara - dina mest populära och lönsamma saker. Att bestämma eller uppskatta lönsamhet och popularitet sätter varje objekt i en av fyra kvadranter:

 1. Lönsam och populär

  Detta är enkelt. Din meny bör markera dessa objekt i prime positioner. Du kan också använda menyinsatser för att berätta komplexa och spännande historier.

 2. Populär men inte lönsam

  Dessa inkluderar komfortmat och grundläggande hamburgare och pommes frites. Gourmet hamburgare och pizza faller emellertid ofta i den första kvadranten eftersom de kan vara mycket lönsamma. Du kan överväga sätt att göra alla andra kvadrantartiklar mer lönsamma, till exempel att erbjuda dyra samplerskivor, använda billigare ingredienser och erbjuda en mängd extra tillbehör.

 3. Lönsam men inte populär

  Det är här du utövar din marknadsföring kunniga för att marknadsföra dessa objekt som dagliga eller veckovisa specialerbjudanden för att öka antalet beställningar.

 4. Inte lönsamt och inte populärt

  Det här är saker du kan överväga att eliminera om det inte finns en tvingande anledning att behålla dem. Någonting måste finnas längst ner på listan, men betrakta dessa objekt noggrant. Är de gjorda med snabba basmaterial, eller behöver de speciella ingredienser? Är ingredienserna i något av dessa föremål mycket ömtåliga? Ritar de influencers som tar med andra gäster? Många av föremålen på din barnmeny kommer att falla in i denna kategori men måste hållas på menyn för att locka till familjen middagar.

Målet med teknik - eftersom någonting alltid ligger längst ner på listan - är att minska klyftan mellan dina bästa och sämsta säljare så lite som möjligt.

Dela din meny i kategorier

Menyerna är vanligtvis uppdelade i kategorier som nötkött, kyckling, fjäderfä, pasta, speciella förrätter, skaldjur, drycker, desserter vegetariska rätter och andra. Du kan också dela menyalternativen till frukost, lunch och middag eller använda separata menyer. Varje underavdelning måste delas in i de fyra kvadranterna för att skörda fördelarna med menyteknik.

Din meny maximerar inte bara försäljningen utan lockar också nya och upprepa kunder. Några restauranger lägger sina menyer i sina fönster för att locka till förbi, och de mest framgångsrika restaurangerna lägger in sina menyer på sina webbplatser och på andra plattformar som diskonterings- och granskningswebbplatser och sociala medier.

människor dricker sprit och pratar på matbordet

Bästa design och placeringspraxis för menyer

Du har förmodligen redan hört att det kan ge en psykologisk fördel att slå ut ett öre, till exempel laddning $ 2,99 istället för $ 3,00. Det finns sanning i denna filosofi, men det tenderar att fungera bättre för snabbmat, lediga restauranger och restauranger i närheten. Andra gemensamma principer för menyteknik inkluderar:

 • Stäng av dina toppsäljare

  Boxing key menyobjekt uppmärksammar. Vissa läser varje menyuppgift, men många avgör bara för den första tilltalande skålen som fångar sin uppmärksamhet.

 • Använd beskrivningar strategiskt

  Om din restaurang inte är specialiserad på gourmetostsmörgåsar, vill du inte skriva en paragraf om en enkel grillad ost. Skriv långa beskrivningar om signaturartiklar som Hummer Thermidor, Peking duck, Cassoulet, Paella, Louisiana gumbo eller en signaturbiff. Använd inspirerande text och bilder av tilltalande tallrikar och tallrikar. Nämn varumärken för viktiga ingredienser, eller beskriv preparatteknikerna om de är relevanta. Att skapa en historia säljer mat.

 • Undvik kolumner som ser ut som kalkylblad

  Ange inte priser i kolumner eftersom de uppmuntrar folk att leta efter lägsta pris. Många restauratörer rekommenderar att man inte använder valutaskyltar men enkla siffror placerar två platser efter att texten slutar.

 • Det sista föremålet får ökad uppmärksamhet

  De första två eller tre objekten i listan får mest uppmärksamhet, men då tittar de flesta gäster på sista objektet. Detta är ett bra ställe att inkludera något från kvadrant en eller två. Du bör också hålla dina listor korta genom att begränsa dem till fem eller sex saker och skapa en ny indelning för andra objekt.

 • Din menys designinfrastruktur

  Din meny bör komplettera din inredningsinfrastruktur medan du resonerar med din ideal riktade kund. Menyn kan vara en laminerad enkel sida eller en flerskiktad design med ett attraktivt lock. Människor fattar snabbare beslut med en enpanelsmeny, vilket kan vara fördelaktigt om snabba bordomsättning är ditt mål. Menyn med två paneler är den mest populära eftersom den ger dig stark kontroll över hur varje objekt presenteras. Stora menyer kan leda till mindre kontroll av gästens beslut. Du kan dock fortfarande använda två-paneldisplayen effektivt i flervalsmenyer.

 • Faror med att markera det högsta prissatta menyobjektet

  Om du har ett dyrt objekt som inte stämmer överens med dina andra priser, markerar du det som den främsta kontaktpunkten kan vara ett misstag eftersom det kan få kunder att tro att dina priser är för höga.

 • Använd noga menypaneler för att göra jobbet

  Trots riskerna med att förlora kontrollen är det viktigt att använda tillräckligt menypaneler för att täcka varje meny som erbjuds på lämpligt sätt. Om det behövs kan du använda tvåpanelens layout för förrätter och en annan tvåsidig layout för smörgåsar, sidor, efterrätter och drycker.

 • Använd fotografier

  Att använda högkvalitativa bilder av din egen mat kan öka försäljningen av en vara med 30%.

 • Marknadsföringsinitiativ

  Du kan använda din kreativitet för att öka försäljningen av objekt i kvadranter tre och fyra. Dessa objekt kan erbjudas som en daglig special, eller du kan ge incitament för att beställa dem som en gratis dryck eller dessert.

 • Håller nuvarande matrendenser

  Din meny bör ändras när nya objekt blir populära och äldre föremål bleknade. Kostnader och lönsamhet förändras också, så det är viktigt att ompröva din meny regelbundet.

Förslag till säljtips

Din personal ska utbildas i hur din meny är utformad för att fungera så att de kan göra intelligenta förslag. Till exempel bör nya kunder styras till de mest populära objekten eftersom de är mer benägna att njuta av dem. Vanliga kunder som alltid beställer populära föremål kan uppmuntras att försöka lönsamma men mindre populära livsmedel.

Fyndprismat kan föreslås som tillägg för att öka det totala beloppet för gästkontrollen. Din personal kommer att ha mer tid att spendera hos kunder när de kan ordna sina beställningar enkelt från en telefon eller surfplatta med ett intuitivt mobilt POS-system .

Din meny kan rikta kunder mot bättre matval samtidigt som de utbildar dem om kulinarisk kultur, näringsinnehållet på menyalternativ och för-och nackdelarna med beredningstekniker. Därför står din meny som din mest värdefulla icke-mänskliga resurs .

Det finns saker i restaurangbranschen som du inte alltid kan styra som kostnader för uthyrning, hyra, utrustningskostnader, försäkringar och grundläggande personalutgifter. Du kan dock öka vinsten, uppmuntra upprepade affärer och attrahera nya kunder med en väldesignad och starkt promoterad meny.

Utöka din livsmedelsverksamhet med Waiterio POS

Gå med i 40 000 restauranger med hjälp av servitörsförsäljningssystemet

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Gratis nedladdning

Senaste artiklar