Revolutionerande marknadsföringsstrategier för din baroperation

Revolutionerande marknadsföringsstrategier för din baroperation

sätta mål för strategisk barmarknadsföring

Upplagt av Michael Elkins den 2 januari 2018

Barverksamheten står inför alla traditionella marknadsutmaningar för restauranger, men de har några unika problem som innebär riskerna för att främja överdriven dricks och betjäning av inebriated gäster. Barer måste också förhandla om att servera mat i en miljö som ofta är trångt, boisterous och frånkopplad från köket.

Du måste vara väldigt försiktig när du säljer alkohol, för att inte rinna av lokala vin-, öl- och spritlagar. Många jurisdiktioner begränsar din förmåga att annonsera eller erbjuda dricksincitament och "happy hour" -priser. Det finns dock många ansvarsfulla arbetsuppgifter som att erbjuda rabatter på "top shelf" -vätska, signaturdrycker som använder molekylär mixologiteknik och diskonterar matvaror som kompletterar dryckesköp.

Definiera dina marknadsföringsmål

I slutändan är dina mål ökad försäljning och större vinster, men dumma, generiska mål är svåra att övervaka och uppnå. Dina mål i marknadsföring av din bar kan vara att öka alkoholförsäljningen, skapa social upplevelse för ditt företag, locka till viktiga demografiska segment - som tusenåriga - eller få människor att stanna längre och spendera mer pengar. Du kanske vill introducera en ny meny eller en signaturlinje av alkoholhaltiga och alkoholfria drycker. Du kanske vill omvandla din bar till en nöjesplats. Att ställa in några spårbara och mätbara mål är en sund policy för någon marknadsföring eller affärsplan.

Oavsett dina mål och strategier måste du undersöka eventuella lokala alkoholrelaterade bestämmelser så att du inte kommer in i juridiska problem. Kom ihåg att inte alla kampanjidéer är lämpliga för varje typ av bar. Till exempel kan det vara olämpligt att organisera en vinprovning i vintern för en grannskapsbar och grill. Du bör alltid skräddarsy någon barförbättring till din riktade kund, ledig plats och prisprofil, men följande förslag bör utlösa några kreativa marknadsföringsidéer:

Omfamna sociala medier

Sociala medier plattformar kopplar nu människor med liknande intressen på oöverträffade sätt. Millennials bygger ofta ett aktivt socialt liv genom att ansluta sig till människor som bor i närheten genom sociala medier. Sociala medier marknadsföring idéer för bar verksamhet omfattar följande möjligheter:

 • Sociala medlemmar-bara incitament

  Reklamspecialer för specifika sociala grupper kan bredda din sociala profil och utöka din räckvidd.

 • Innehåller användargenererade idéer

  Du kan vara värd för en användargenererad konkurrens på olika sociala webbplatser för att söka idéer för nya livsmedel, snacks, drycker och teman.

 • Odla gemenskapsgrupper

  Sociala medier är den perfekta plattformen för att främja barens utrymme för samhällsgrupper, fundraisers, kasinonätter för att samla in pengar till välgörenhetsorganisationer och andra evenemang.

 • Engagera med lokala kändisar och influencers

  Du kan använda sociala medier för att kontakta lokala kändisar och influencers och övertyga dem om att marknadsföra en idé, orsak eller produkt i din bar.

 • Skapa relevanta inlägg

  Skicka in foton, artiklar, tweets och videor som visar upp din bars koncept och kundkrets.

 • Organisera impromptu händelser

  Du kan uppmuntra dina kunder att bjuda in sina vänner för improviserade möten genom att hålla en informell tävling för att se vem som kan få de flesta medarbetare, lagmedlemmar eller vänner att släppa av.

 • Uppmuntra delning

  Uppmuntra dina gäster att dela foton av din mat, aptitretare och färgglada drycker. Du kan dela dessa inlägg på ett digitalt tecken eller en storskärmskärm.

 • Inkorporera användargenererat innehåll i din marknadsföring

  Att dela användargenererade bilder, recensioner, karaokeföreställningar och annat innehåll kan locka till sig gynnsam publicitet, uppmuntra hänvisningar och stärka kundlojalitet.

 • Hämta din personal

  Din barpersonal beror på tips, så varje server investeras självklart i din framgång. Uppmuntra dina anställda att dela information om barens händelser, mat och dryck på Instagram, Facebook och Twitter. Dessa inlägg behöver inte vara komplexa - servrar kan bara ange att de arbetar och baren kör en bra speciell.

bar drinkar cocktails

Använda kreativa kulinariska trender för att locka kunder

Både barer och restauranger genererar reklam och lockar kunder genom att anta idéer från molekylär gastronomi och mixologi. Den molekylära mixologibevægningen namngavs och introducerades i Spanien 2003 av kocken Ferran Adrià. Ursprungligen utvecklade Adrià en sfärifieringsteknik, som förvandlade vätskor till färgglada, fasta sfärer. Dessa sfärer kan lägga till en konstnärlig touch till cocktails och levererar ofta en kraftfull smakförbättring.

Andra tekniker har blivit vanliga för att skapa skum, skiktade drycker, geler och drycker som byter färg när du dricker dem. Blandning av drycker har blivit en konst i den konkurrerande världen av bar marknadsföring, och barägare kan locka millennials och urban hipsters med drycker som innehåller alchemical magi och artistry. Specialutrustning för trendiga barer innehåller nu flytande kväve, dehydratorer, godisverktyg, blåsfacklor, ingrediensformar och piskutrustning. Kreativ mixologi har ofta skum, gelé, ätbara cocktails, infuserade smaker och vätskor som kan suspendera fasta ingredienser.

Designproblem som påverkar barer

Det finns flera inredningsfrågor som påverkar barer , vilka kunniga ägare adresserar för att göra anläggningen bekvämare och attraktivare för kunderna. Dekorationer för speciellt tillfälle är viktiga, och barer väljer ofta att installera kylskåp och kortbehandlingsutrymmen för att snabbt förbereda mat för barkunder. Det är också viktigt att lokalisera barområdet nära toaletter. Belysning är vanligen dim. Om du planerar att ha karaoke eller underhållning, är det bra att installera infrastrukturen för att skapa ett scen- och sändnings ljud.

GPS-marknadsföring

Mobil platsbaserad marknadsföring är ett kraftfullt verktyg för barer och restauranger. En brittisk undersökning fann att 66% av marknadsförarna nu tror att platsbaserad marknadsföring erbjuder de mest lovande reklamfrämjande möjligheterna att använda digital teknik. Du kan rikta personer på en närliggande teater eller sportevenemang när de lämnar och bjuda in dem att sluta för en cocktail, middag eller mellanmål.

Nyckeln till framgång är att erbjuda ett personligt meddelande vid rätt tillfälle till personer som är i närheten. Människor delar med gärna sin platsinformation på sina mobila enheter, och du kan skicka anpassade meddelanden baserat på var de råkar vara sådana som:

 • Meddelanden på sitt eget språk
 • Tidiga förslag på att förlänga kvällens underhållning
 • Särskilda incitament för att svara på ditt meddelande
 • Mobil bokning av bord eller bord för en stor grupp
 • Riktningsperspektiv baserat på ålder
 • Uppmuntra människor att varva ner efter en hektisk dag med shopping

Smaka på händelser

Sociala affärer drinkare, exklusiva par och dryck avicionados njuta av alla typer av provsmakning evenemang, och dessa kan inkludera öl, vin, signatur drycker, alkoholfria drycker och till och med kaffe och te. Du kan få mycket reklam körsträcka genom att vara värd för en öl-från-runt-världen smakprovning eller en hantverk ölprovning. Om du bär hantverks öl, kan de främja årtusenden, ölaffärer och människor som är nyfiken på hantverks-ölutvecklingen.

Dessa provsmakningsarrangemang kan ha ett tema - som en viss anda, ursprungsland, festliga semesterdrycker och andra kreativa koncept. Meny-driven matprovningshändelser kan också rita en trevlig pubmassa där gästerna kan prova olika mat, aptitretare och drycker. Tänk på attraktionen att få en inbjudan på din telefon för att få en cocktail medan provtagningstapas direkt när du går förbi baren som gör erbjudandet.

Sponsrade lokala sportlag

De flesta barer är beroende av upprepade kunder, och människor kan vara mycket speciella om barens atmosfär och sina medmänniskor. Ett av de enklaste sätten att locka regelbundna kunder som delar en attityd är att sponsra ett lokalt idrottslag. Du kan välja professionell, högskola eller till och med skollag, och du kan bjuda lagmedlemmarna till en gratis måltid eller dryck efter ett lokalt spel.

Det finns många marknadsföringsmöjligheter för lokala lag som innehåller märkesvaror, spelpooler, live-sändningar, sportartiklar och dumma sportkonkurrenser. Din bar kan också vara värd för virtuella sportlag och ligor - speciellt för mästerskapshändelser.

Generera publicitet med händelser och stunts

Framgångsrika barfrämjande händelser inkluderar barkrypningar, scavenger hunts, tävlingar, helgdagar och underhållning. Guerrilla marknadsföringshändelser - som att skriva ut tecken på övergivna byggnader, städa upp graffiti i staden och kosta anställda till Halloween eller knyta in med ett blockbuster-film eller sportmästerskap kan generera mycket publicitet på Internet och i de traditionella medierna .

Bo stora med omedelbar beställning

Barvinsten koncentreras ofta på bara några timmar som föregår och följer midnatt. Det betyder att det är kritiskt att påskynda tjänsten, ta order snabbt och fortfarande ha tid att engagera kunder och bedöma varje beskyddares tydlighet. Ett mobilt och enkelt gränssnitt - till exempel det prisvärda POS-systemet som erbjuds av Waiterio - kan snabbt skicka drinkordrar till bartendern, minska misstag och ledig tid för servrar att ansluta till kunder.

I dagens sammanhängande värld står barer inför extrem konkurrens för att locka trendiga singlar med höga disponibla inkomster och affärsmän som vill royaltely underhålla sina kunder. Barverksamhet står inför konkurrens från hotellsalonger, raves, privata värdevenemang och popup-klubbar. Men att utveckla kreativa idéer som resonerar med din målgrupp kan säkerställa en stadig kundkrets, öka vinsten och skapa din bar som en populär lokal hangout för din riktade kunddemografiska.

(Grow your food business with Waiterio POS)

Gå med i 40 000 restauranger med hjälp av servitörsförsäljningssystemet

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Gratis nedladdning

Senaste artiklar