Väsentlig teknikinfrastruktur för dagens anslutna restaurang

Väsentlig teknikinfrastruktur för dagens anslutna restaurang

investera klokt i multipurpose-teknik

Upplagt av Michael Elkins den 13 december 2017

Du behöver inte ett digitalt kommandocentrum för att effektivt använda tekniken för att märka din restaurang, marknadsföra ditt företag och engagera dina kunder. Det är dock viktigt att känna igen rollen som teknik spelar för dagens restauranger. Tekniken omfattar både digital tech och avancerad gadgetry och utrustning, men den här artikeln undersöker digital tech för restauranger. Gadgets är roliga men mindre kritiska för erfarna kockar som alltid kan hitta lönsamma lösningar.

Tekniken främjar dubbelriktad kommunikation med dina kunder och ger dig nya sätt att nå fram till dina restauranger och alternativa inkomstströmmar som cateringtjänster. Sociala media-plattformar ger oöverträffade marknadsförings- och marknadsföringsmöjligheter som värd för kundgenererade fotokonkurrenser, uppmuntrar människor att bjuda in sina vänner till improviserade sammankomster på din restaurang och dela recensioner, matsalbilder och foton på dina signaturdiskar.

Under restaurangplaneringsfasen är det viktigt att överväga vilken typ av teknikinfrastruktur du behöver för att marknadsföra din restaurang. Du behöver ett försäljningsställ, ett POS-system, en responsiv webbplats och en hanteringsprogramvara som ett minimum. Du kan lägga till annan teknik när ditt företag växer, men det är mycket lättare om du bygger en robust teknikinfrastruktur från början för att utnyttja alla dina online marknadsförings- och kundengagemang.

Curating Customer Experience

Kundupplevelsen är nu viktigare än smaken av mat för många människor. Kundtillfredsställelsen inkluderar alla aspekter av din restaurangoperation från tvåvägsförlovning för att ge realtidsinformation om din försörjningskedja och näringsprofilen för dina menyalternativ. Därför har de flesta konsumenter blivit mer intresserade av hur de köper istället för vad de köper, och digital teknik är nödvändig för att ge tilltalande upplevelser.

Forskning visar att restaurangteknik kan förbättra kundens upplevelse genom att påskynda beställningsprocessen, minska fel, ge distraheringar medan kunder väntar på att sitta och göra det möjligt för människor att ansluta till sina favorit sociala plattformar medan de äter. Kunderna kan läsa recensioner i realtid från sina medarbetare, ta emot personliga incitament och lojalitetsbelöningar och snabba transaktioner vid genomkörningsstationer och in-house-orderkiosker. Tekniska tillämpningar som skapar en vinnande kundupplevelse inkluderar:

 • Använda digitala meny- och marknadsföringsskyltar

  Digitala menyskyltar gör det möjligt för dig att marknadsföra ditt företag, marknadsföra specialerbjudanden, engagera dina kunder med information i realtid och enkelt lägga in eller ändra dagens meny och specialerbjudanden. Digitala menyer påskyndar beställningen och hjälper dig att vända bord snabbt. Om du äger mer än en restaurang kan du automatiskt hantera varje plats och styra meddelandena på flera skärmar.

  En av de största fördelarna med digitala skyltar är möjligheten att föreslå-sälja på distans. Du kan inte alltid förlita dig på harried servrar för att upprepa ett erbjudande till varje kund. Du kan föreslå varor, cross-sell och marknadsföra företagsvaror och alternativa tjänster som leverans, catering eller en mobilmatstruck.

 • Förbättra underhållningsalternativ

  Varje restaurang behöver ett slags ljudsystem för bakgrundsmusik, men fler och fler företag erbjuder nu specialiserade underhållningsalternativ som spel-medan-du-vänta, live sociala medier, karaoke, nyhetsrapporter och lokal turisminformation.

  Det finns alltid allestädes närvarande storskärms-tv för sändning av sportevenemang. Du kan också använda denna teknik för att känna igen kunder som har födelsedag eller årsdag firande.

 • Främja sömlös restaurangkommunikation

  Tekniken möjliggör sömlös kommunikation mellan baksidan och framsidan. Köket kan informera servrarna omedelbart när de går ur ett menyalternativ, och kundklagomål kan omedelbart skickas till en chef.

 • Tips, tricks och hur-till-video från din kock

  Fler och mer kändis kockar film matlagning och recept video. Vissa erbjuder matlagningskurser och tips om att använda kulinarisk utrustning. Du kanske vill integrera videofilmerteknik och / eller bygga ett stagingområde för matlagningskurser.

 • Skicka in sociala medier innehåll i realtid

  Du kan skriva recensioner, testimonials och information om olika kök från dina sociala mediasidor. Levande inlägg av din speciella dag kan uppmuntra kunder att ta bilder och dela med sig av sina restaurangupplevelser.

 • Anpassa incitament erbjudanden och kuponger

  Du kan använda teknik för att marknadsföra dina befintliga kunder för att påminna dem om speciella evenemang, ge incitament erbjudanden eller rikta närliggande personer som har sina GPS-lokalisatorer påslagen.

 • Bättre genomkörning

  Digital teknik kan göra det möjligt för kunder att beställa innan de når fram till genomkörningen för att påskynda transaktionerna. Kunderna kan spara på gas genom parkering och ha sina orderingångar levererade till dem när maten är klar.

använd din befintliga telefon som POS

Ditt POS-system - Ryggraden för digital teknik

Forskning visar att 65 procent av kunderna föredrar att betala med ett kredit- eller betalkort för billiga artiklar - till exempel kaffe - medan 90 procent använder plast för att betala för högre gästkonsulter och stora biljettobjekt enligt en artikel om restaurangtrender som förbättrar kundupplevelsen . Genom att erbjuda enkla betalningsmöjligheter snabbt beställer och betalar checken, så kan ditt POS-system enkelt generera högre försäljning.

Tyvärr kräver vissa POS-system en ganska stor investering i hårdvara som tabletter, beställningsstationer och skrivare. Därför är Waiterio POS-systemet idealiskt för start och små till medelstora restauranger. Detta intuitiva och användarvänliga system kräver lite utbildning, och din personal kan ladda ner applikationen på sina befintliga telefoner, vilket kraftigt minskar din kapitalinvestering i ett POS-system.

Du kan använda relativt billiga telefoner för att ta order på bordssidan, skicka order till olika stationer, hantera dina bord tabeller effektivare, ta emot betalningar och minska långa rader vid POS-stationer, vilket effektiviserar och förenklar din restaurangs designstrategi och flödesmönster . Det är vad kostnadseffektivt teknik gör: Det genererar flera operativa fördelar med de billigaste och komplicerade applikationerna. Andra fördelar med ett mångsidigt POS-system inkluderar:

 • Kunderna kan beställa på eget schema.
 • Mobil beställning ökar noggrannheten och transaktionshastigheten.
 • Du kan ändra priser och enkelt lägga till menyalternativ.
 • Servrar kan ta order snabbare och spendera mer tid att interagera med kunderna.

Digital teknik kan ge bra kundupplevelser varje gång, men den stödjande infrastrukturen måste utformas som en integrerad del av din restaurangs design- och servicestrategi. Teknik tillåter restauranger att dela information över flera plattformar och egenskaper, så du får en mängd data för nya verksamheter och inkomstströmmar.

Teknologiproblemet är hälften av problemet, så jag ska nästa adressera den andra hälften av ekvationen - mänskliga resurser. Att anställa, träna och hantera din personal genererar extrema utmaningar, men rätt teknikverktyg kan förenkla och automatisera många rekryterings-, anställningstjänster, utbildning och HR-hanteringsproblem.

(Grow your food business with Waiterio POS)

Gå med i 40 000 restauranger med hjälp av servitörsförsäljningssystemet

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Gratis nedladdning

Senaste artiklar