Seyyar Yemek Kamyonetlerinin İşletmenize Katacakları

Seyyar Yemek Kamyonetlerinin İşletmenize Katacakları

yemek işine kolayca girin

Yazan Michael Elkins 23 Nisan 2018

Bir yemek kamyoneti işine girmek, restorancılık işlerine girmek için iyi bir başlangıçtır ve hatta mevcut bir restoranınız varsa işleri büyütmek için bu yolu deneyebilirsiniz. Şehrinizde düzenli müşterileri çekmenin uzak olduğu bölgelere ulaşabilir veya küçük siparişleri bu şekilde dağıtabilirsiniz. Mevcut restoranlar, şehrin her yerine en sevilen yemeklerini potansiyel müşterilerine ulaştırabilir, bu da daha yükselen satışlar ve mekanınızda istikrarlı bir trafik ile sonuçlanır.

Bir başlangıç ​​stratejisi olarak, yemek kamyonetleri çok iyi bir seçenektir. Yatırım maliyetleri düşüktür ve herhangi bir yere bağlı kalmasınız. Bir lokasyonda satışlar iyi gitmiyorsa, hızlıca yer değiştirebilirsiniz. Yemek kamyonetleri ile yoğun bir öğle yemeğinde 2.000 dolara yakın kazanabilir ve başarılı bir operasyon ile restoranınıza müşteri de çekebilirsiniz. Bordro ve işletme maliyetleri bir restoranın fiyatından çok daha düşüktür, dolayısıyla toplamda da daha fazla kazanç elde edersiniz.

Bir Yemek Kamyoneti İşletmesini Kurma

Bir yemek kamyoneti işletmesi kurmak, bir restoran açmaktan daha az planlama gerektirir, ancak işinizi planlarken göz önünde bulundurulması gereken önemli konular vardır.

Mevcut Restoranınızın Profilini ve Karlarını Oluşturma

Bir yemek kamyonetinin en büyük avantajlarından biri satış esnekliğidir. Bir restorana sahipseniz, yeni bölgelere yayılabilir, şehrin farklı bölgelerinde eşsiz yiyecekler pazarlayabilir ve yerel festivallere ve kutlamalara katılmak için yine bu kamyonu kullanabilirsiniz. Bir yemek kamyoneti, işletmenizi 7/24 tanıtabilecek bir mobil reklam platformu olarak da hizmet vermektedir.

Forklifti muhafaza etme ve gıda onayları alınmış bir tesiste yiyecek depolama maliyetleri büyük ölçüde azalır, çünkü zaten yiyeceklerinizi depolamak ve hazırlamak için onaylanmış bir yere sahip olmuş olursunuz. Yemek kamyonetinize tüm tanıtımlarınızda yer verebilir ve her bir reklamdan daha fazla geri dönüş alabilirsiniz.

Bir Yemek Kamyoneti İşletmesinin Finansmanı

Çok fazla sermayeniz yoksa, bir yemek kamyoneti bir bir restoran açmaktan çok daha ucuz olabilir. Hatta benzer bir amaçla kullanılmış bir kamyonu emekli bir işletme sahibinden kiralayabilirsiniz. Yerel düzenlemelere bağlı olarak, küçük bir araba, festival kabini veya römorkla başlayabilirsiniz.

Bir yemek kamyoneti işletmesini çalışır hale getirmek için ortalama maliyet 15.000 ile 100.000 dolar arasında değişmektedir; ancak, kamyonetinizi özelleştirmek, yerel sağlık ve iş yönetmeliklerine uygun hale getirmek veya üst düzey müşterileri memnun etmek için daha fazla harcama yapmanız gerekebilir. Aşağıda, bir yemek kamyonetinin ortak başlangıç ​​masraflarının bir listesi yer almaktadır:

  • Bir kamyonet satın almak veya kiralamak
  • Mutfağınız için önemli değişiklikler yapmak veya yerel sağlık düzenlemelerine uygun hale getirmek
  • Basit ve uygun fiyatlı bir mobil POS sistemi almak
  • Güvenilir bir kablosuz internet servisine abone olmak
  • Mevcut bir web sitesinin tasarlanması veya güncellenmesi
  • Kamyoneti daha çekici hale getirmek için dış tasarım yapılması
  • Muhasebe ve ofis malzemeleri için yazılım edinme
  • Yasal konular ve tavsiyeler için bir avukat tutulması
  • Başlangıç ​​lisansı ve izin maliyetlerini

Bir işletme kredisi elde etmeyi istiyorsanı iyi bir kredi almanıza yardımcı olur. Ancak, kötü kredisi olanlar, bir yemek kamyonetinin çeşitli yaratıcı şekillerde finanse edebilirler. Bu stratejiler şunları içerir:

  • Bir finansal yatırımcı veya ortak bulma
  • İşinizi küçük yatırımcılarla finanse etmek için kitle fonlaması seçeneklerini kullanma
  • Eşler arası kredilendirme ağından kredi almak için güçlü bir durum yaratmak
  • Yerel bir pazarda küçük bir römork veya kabin ile başlamak
  • Mevcut bir restoran için bir yemek kamyoneti işletmek
  • Bir yemek kamyoneti sahibi ile kira sözleşmesi yapmak
  • Gerekli bir yerel hizmet sağlayan bir yemek kamyoneti için sponsorlar bulma

Dış mekan gıda satışları hakkında yerel yönetmelikleri araştırmak önemlidir. Bazı bölgelerde, bazı ya da tüm kamu sokaklarında yiyecek kamyonlarına izin verilmemektedir, bu yüzden işletmenize izin verecek mülk sahiplerini bulmalısınız- otoparklar, alışveriş merkezileri önleri, müzeler, fabrikalar gibi. Bazı bölgeler, yerleşik restoranların çok yakınında çalışan yemek kamyonetlerine karşı düzenlemeler yapmaktadır. İşinizi mekanı olan bir rakibe çok yakın bir yere yerleştirmek, pratikte izin verse bile çok sayıda negatif durumu beraberinde getirir; fiyatlandırma savaşları ve rakipleriniz tarafından gelen baskılar gibi

siyah boulangerie alsacience yemek arabası

Gıda Güvenliği

Gıda güvenliği, yemek kamyonetleri için restoranlar kadar büyük bir endişe kaynağıdır. Güvenli depolama alanları bir kamyonda son derece sınırlıdır, bu yüzden yerel düzenleyici kurumlar tarafından onaylanmış bir yerde malzemeleri depolamanız gerekir.

Bir Yemek Kamyonetini İşletmenin Tekrarlanan Maliyetleri

Planlamanızda dikkate alınması gereken tekrarlanan maliyetler, normal restoranları da kapasayan pek çok masrafı içerir. Operasyon halinde olan yemek kamyonetlerinin masrafları şunları içerir:

  • İşletme ve kamyonet için sigorta
  • Gıda ve malzemeleri içeren envanter
  • Gıda depolamak, hazırlık ve temizlik ve kamyonetinizi dezenfekte etmek için komisyon ücretleri
  • Kamyon çalışırken, mekanik iş, temizlik, boyama, kamyon giydirmesini tasarlama ve ışıkları sağlama gibi düzenli kamyon bakımı masrafları
  • Propan, yakıt ve/veya jeneratör maliyetleri
  • Maaş bordrosu
  • Ödeme işleme maliyetleri

Bu, tüm harcamaların tam listesi değil, sadece en bariz olanlarıdır. Maliyetleriniz mutfağınıza, yerel sağlık ve iş yönetmeliklerine ve diğer kriterlere bağlı olarak değişecektir.

Bir Yemek Kamyoneti İşletmesinin Pazarlanması

Bir yiyecek kamyonunun pazarlanması, kamyonunuzu bir mobil reklam panosu gibi kullanmak kadar kolay olabilir. Sosyal medyayı ve GPS pazarlamacılığını kullanarak, yemek kamyonetinizi kahvaltı, öğle veya akşam yemeklerinde hızlı yiyecek siparişleri için kullanılabileceğini bildirmek için kullanabilirsiniz. Hootsuite gibi sosyal medya kaynaklarını, yiyecek ve işleyişinizle ilgili internet yansımalarını izlemek için kullanabilirsiniz. Yiyecek kamyonunuzu pazarlamanın en iyi ve en ucuz yollarından bazıları şunlardır:

  • Emeğinizin memnuniyetle karşılanacağı yerel fuarları, festivalleri, bağışçıları ve özel kutlamaları tanımlayın.
  • Günlük özel fotoğraflarınızı çevrimiçi yayınlayın.
  • Gideceğiniz alanlarda el ilanları ve kartvizitler dağıtın.
  • Yaygın olmayan yüksek kârlı yemeklerden örnekler sunun.
  • Sosyal medyada ve web sitenizde herhangi bir olumlu basın veya yorum paylaşın.
  • Yerel yemek blogcularına ve yorumcularına ücretsiz yemekler sunun.

Bir Komisyon veya Destek Sisteminin Seçilmesi

Yemek kamyonetleri sıkı bir çalışma gerektirir, önleyici bakım ve gıdaları saklamak ve gerekli hazırlık çalışmalarını yapmak için yaratıcı yollar bulunmalıdır, ancak bu işleri girişimci adaylar için daha kolay hale getiren seçenekler vardır. Yemek kamyoneti işletmeciliği daha yaygın hale geliyor ve bunların çoğu, işletme önerileri, müşterileri bulma konusunda yardım ve personelin gıda hazırlayıp depolayabileceği ticari mutfak tesislerine erişim gibi yemek kamyonetleri için anahtar teslim hizmetler sağlıyor. Profesyonel destek personeli şirketinizi büyütmek için sertifikalar, gıda güvenliği eğitimi ve iş stratejileri konusunda size tavsiyelerde bulunabilir.

Depo hizmetleri, çalışma alanınızı ve malzeme siparişi verebilmek için fiziksel adresinizi düzenleyebileceğiniz kamyonet bölmelerini içerir. Forkliftinizde taşıyamayacağınız malzemeleri saklayabilirsiniz. Bu ticari işlemlerin personeli envanterinizi alabilir, böylece kesintisiz çalışabilirsiniz. Yiyecek hazırlama sürecini hızlandırmak için ticari restoran ekipmanı, tencere, tava ve küçük eşyalara da erişebilirsiniz. Mevcut restoranlar, hazırlık çalışmalarını yönetmek ve gıdaları güvenli bir şekilde saklamak için yerleşik seçeneklere sahiptir.

Bir yemek kamyoneti işletmesi kurmak, bir gıda girişimcisi olmanın en hızlı ve en kolay yoludur ve mevcut restoranınızı tanıtmak ve genişletmek için de harika bir yoldur.

Waiterio POS ile gıda işinizi büyütün

Waiterio satış noktası sistemini kullanarak 40.000 restorana katılın

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Ücretsiz indirin

Son Makaleler