Mevcut Bir Restoran Nasıl Satın Alınır [Komple rehber]

Mevcut Bir Restoran Nasıl Satın Alınır [Komple rehber]

Bir restoran satın almak için atmanız gereken adımları kontrol edin

Yazan Victor Delgadillo 12 Mayıs 2022

Mevcut bir restoranı sıfırdan satın almaya karşı makalemizden mi geldiniz ?

Eğer öyleyse, sıfırdan başlamaktansa bir restoran satın almanın daha mantıklı olduğuna karar verdiğiniz içindir. Ama… Bir restoranı nasıl satın alırsınız?

Bir restoran satın almak çok iyi bir fikir, avantajlarla dolu ve iyi yapılırsa büyük sorunlara dönüşebilecek birkaç riski olabilir.

Bu rehberde size şunlardan bahsedeceğim:

  • Bir restoran nasıl satın alınır.
  • İzlemeniz gereken adımlar.
  • Araştırıp elde etmeniz gereken bilgiler.
  • Ayrıca, başarılı bir şekilde bir restoran satın almak için sahip olmanız gereken zihniyet hakkında da biraz.

Bu kılavuz, sizi mevcut bir gıda işletmesini satın alma kararından, iş sizin elinize geçtiğinde başarısını garanti altına almak için farklı süreçler ve sistemler oluşturmaya götürecektir.

İş söz konusu olduğunda, işleri şansa bırakmak iyi bir fikir değildir. Bu nedenle, bu tür bir yatırımda yolunuzu ne kadar iyi tanımlarsanız, işe yarayacağını o kadar kolay garanti edebilirsiniz. Hadi yolu açmaya başlayalım!

Hangi Restoranlar Satın Alınır?

Swot analizi yazmak

Aklınızda bir restoran satın alma fikriniz varsa, bunun nedeni, görüş alanınızda bir tane olması olabilir. Ancak, bazen satılık restoranlar olumsuz nedenlerle satılmaktadır - bu kılavuzda durumun böyle olup olmadığını öğrenmek sizin işiniz.

Bu nedenle, listenize farklı veya en az birden fazla restoran eklemeniz önemlidir. Ayrıca, gittiğiniz herhangi bir restoranın satılık olup olmadığını sorabileceğinizi unutmayın. Değerli işlerini size satma olasılıklarının olup olmadığını öğrenmek için restoranın mevcut sahipleri ile gayrı resmi veya resmi toplantılar talep edebilirsiniz.

Tabii ki, bu biraz incelikle, saygıyla, acele etmeden ve sahibinin sırf onu satın alabileceğiniz veya almak istediğiniz için satmak zorunda olmadığını kabul ederek ele alınması gereken bir konudur.

Bu şekilde düşünmek, seçeneklerinizi daha iyi keşfetmenize yardımcı olacaktır!

Satın Alma Kriterlerinizi Oluşturun, Nedenlerinizi Belirleyin ve Farklı Fırsatları Analiz Edin

Artık bir restoran satın almanın sıfırdan başlamaktan daha iyi bir fikir olduğuna karar verdiğinize göre, daha derine inmeye başlamalısınız.

Bu başlıkta, iyi ve uygun fiyatlı görünen ilk restoranı satın almak için tükenmeden önce göz önünde bulundurmanız gereken ilk üç şeyden bahsedeceğim. Her restoranın tam resmini elde edene kadar bu kriterleri uygulamayacağınız belirtilmelidir. Bununla, restorandan daha sonra alacağınız faturalandırma, kar marjları, cari işletme maliyetleri ve daha fazlası gibi bilgileri kastediyorum.

En Uygun Restoranı Satın Almak İçin Seçim Kriterleri Oluşturun

neden bir restoran satın almak istediğinizi analiz etmek

İlerleyebilmeniz için satın alma işlemini kolaylaştıracak bir tür seçim kriteri veya yönergesi oluşturmanız çok önemlidir. Bu adım basittir, ancak bu onu daha az hayati yapmaz.

Seçim kriterleri, söz konusu restoranın satın alma kararı verebilmeniz için karşılaması gereken gereksinimlerin bir listesidir.

Neredeyse zorunlu gerekliliklerden bazıları şunlardır:

  • İyi bir konum.
  • Başarısız bir iş olmadığını veya kötü bir üne sahip olduğunu.
  • Dokunabileceğiniz bir müşteri tabanına sahip olun.
  • Tüm izinlerin güncel olması (veya en azından bunları kolayca alacak bir altyapıya sahip olması).
  • Sahibinin, işletmenin tüm hayati numaralarına erişmenizi sağlaması.
  • Sahibiniz ayrıca size bağımsız bir değerleme yapma izni verir.
  • Satın alma fiyatının, aldığınız değerin çok üzerinde olmaması.

Ekleyebileceğiniz diğer gereksinimler, toplam satın alma veya aktarma maliyeti veya restoranın belirli bir bölgede yer alması gibi tercihleriniz veya yatırım limitlerinizle daha çok ilgilidir.

Satın alma kriterlerinin size ve deneyiminize bağlı olduğunu unutmayın. Hatta bazı insanlar, önceki sahiplerin rekabet etmeme maddesine geçişte kendilerine yardımcı olmasını bir gereklilik olarak dahil eder. Böylece girişimciler yeni iş yüklerine daha kolay uyum sağlarlar.

Satın Alma Nedenlerinizi veya Hedeflerinizi Tanımlayın

Restoran işinde hedef belirleme hayati önem taşır

Mevcut bir restoranı satın almanın yeni bir iş kurmaktan daha avantajlı olduğunu varsayamazsınız - aslında çoğu zaman öyle değildir. Restoranın itibar sorunları, borçları ve daha fazlası varsa, mevcut bir restoranı satın almak risklidir.

Bu nedenle mevcut bir restoranı satın alma nedenlerinizi belirlemelisiniz.

Uygulanabilir yatırımlar söz konusu olduğunda yeterince iyi olmayan nedenler var. Bunun acele bir karar olmaması için nedenlerinizi çok iyi analiz etmelisiniz!

Bir restoran satın almak için bazı iyi nedenler şunlardır:

  • Restoranın sizin emriniz altında gelişme potansiyeline sahip olduğunu doğrulanabilir verilerle bilmek.
  • İyi bir pazarlama stratejisi ile restoranın çok daha başarılı olacağını bilmek.
  • Gastronomik teklifin olduğu gibi özel olduğunu ve birkaç değişiklikle kar marjlarını artırabileceğinizi bilmek.

Ayrıca, oradan yeni bir restoran oluşturmak için yalnızca altyapısını (ekipman, personel, iş alanı ve daha fazlası) korumak için tüm gereksinimleri karşılayan bir restoran satın alabilirsiniz.

Bununla birlikte, zor matematikte gerçek, karlı, geçerli fırsatı tanımak hayati önem taşır.

Bu düşünce doğrultusunda, ucuz olduğu için, güzel olduğu için veya benzeri bir şey olduğu için restoran almanın çok kötü bir fikir olduğunu belirtmek isterim. Temelsiz idealleştirme , başarılı işlerle sonuçlanmaz!

Restoran Almaktan Kaçınmanın Nedenleri

Bir işletmeyi satın almanın iyi bir fikir olmadığını gösteren kırmızı bayraklar

Satın alma kriterlerinizde, piyasada bulunan farklı restoran seçeneklerinin hariç tutulmasına yönelik gereklilikler de olabilir. Aslında, bu kılavuz boyunca yapacağınız en fazla şey, seçenekleri elemek olacaktır . 50 restoranlık bir listeden 1 ile 3 arasında seçenek bırakmanız gerekecek - bu üçlü bağa ulaşırsanız, hangisini alacağınıza karar verirken iyi şanslar .

Mevcut bir restoranı satın almamak için en bariz nedenler şunlardır:

  • Mevcut sahibi, restoranla ilgili bilgileri paylaşmayı veya uzmanlarla veya danışmanlarla bağımsız değerlendirmeler yapmanıza izin vermeyi reddediyor. Bu, seçeneklerinizin en az %50'sini elemenize yardımcı olacaktır.
  • Restoranın kötü bir üne sahip olması, kötü bir konumda olması veya çok fazla rekabete sahip olması.
  • Restoranın borcu olması, vergisinde gecikme olması, kirası olması veya işletme ruhsatının olmaması.
  • Ekipman veya mobilyaların çok hasarlı, eski olması veya genel olarak yenileme maliyetlerinin çok yüksek olması.

Not: Kaçınılması gereken tehlike işaretleri listesi ne kadar uzunsa, fikirleri elemek ve seçenekler listesini daraltmak sizin için o kadar kolay olur. Yine de, başarısızlığa yer bırakmak iyi bir fikirdir. Mükemmel restoranlar satılık değildir!

Farklı Fırsatları İyice Analiz Edin

Şimdi tüm sürecin en sıkıcı kısımlarından biri geliyor - fırsat analizi. Zahmetli bir süreçtir ancak amacı kısa ve uzun vadede yatırımınızın her kuruşunu korumaktır.

Gereksinimleri ve hedefleri veya satın almanın arkasındaki nedenleri dikkate alarak farklı fırsatları analiz etmelisiniz. Klasik SWOT analizi yapmanız önerilir. Mümkün olduğu kadar çok olgusal ve alakalı bilgi eklemelisiniz.

Genel bir kural olarak, bu noktada restoran sahibinden bilgi almanız önemlidir - ancak bu tür işlemlerde en iyi arkadaşınız muhasebeciniz olacaktır .

Bu bilgilere ek olarak, eksiksiz bir iş planı ve pazar analizi yapmak için kaynak ayırmanız da hayati önem taşır. Bir restoran sahibi size benzer bilgiler verirse alabilirsiniz, ancak kendi vizyonunuzu oluşturmanız çok önemlidir . Bu çok önemli çünkü sizin iş perspektifiniz çok daha önemli – şu anki sahibi o kadar değil.

Araştırın ve Gerekli Tüm Bilgileri Alın

Bir işletme satın almadan önce bilmeniz gereken önemli restoran numaraları

Bir restoran satın almadan önce ihtiyaç duyulan bilgiler olabildiğince detaylı olmalıdır. Bu nedenle, mevcut bir restoranı satın alma süreci, yeni bir iş kurmak kadar uzun sürebilir - yani, elinizden gelenin en iyisini yapmayı umursuyorsanız.

Şimdi size edinmeniz gereken tüm bilgilerin ve bunları nasıl veya kimden alabileceğinizin bir listesini vereceğim.

Restoran Numaraları

Restoranın numaraları:

  • Son 12 aylık satış marjı.
  • Ortalama yıllık, altı aylık, üç aylık, aylık, haftalık ve günlük satışlar.
  • Kâr marjı.
  • Ortalama yıllık, altı aylık, üç aylık, aylık, haftalık ve günlük kazançlar. Tüm bu bilgileri doğrulamak için finansal tablolar istemek iyi bir fikirdir. Ancak, herkes bu kadar çok şey paylaşmaya istekli olmayacaktır.
  • Restoranın işletme maliyetleri. Bu, malzemelerin, gıda dışı malzemelerin, yeniden kullanılabilir ürünlerin, hizmetlerin (elektrik, gaz, su), kiranın, profesyonel hizmetlerin (muhasebeciler, avukatlar, danışmanlar vb.) ve daha fazlasının maliyetlerini içerir.
  • Restoran borçları. Buna tedarikçilerle olan borçlar, işletme kredileri için banka borçları, kira borçları, kamu veya özel hizmetlerle olan borçlar ve daha fazlası dahildir.

Bu bilgiyi restoranın sahibinden veya muhasebecisi veya yöneticisinden alabilirsiniz. Gizli veri içermeyen bir işlem olabilmesi için bu bilgilerin analiz edilmesinin hayati önem taşıdığını unutmayın. Bir restoranın sahibi size tüm bu bilgilere erişim izni vermiyorsa, tüm seçeneği atın çünkü körü körüne satın alarak para kaybedersiniz.

Sizin için yararlı olacak diğer veriler, her bir satın alma işleminin ortalama maliyeti, menünün ortalama maliyeti ve daha fazlasıdır.

Müşteri Akışı: Günlük ve Haftalık Ortalama Müşteri Sayısı

bir restoranın müşteri akışı

Bu bilgi bazen bir restoran satın almak isteyen girişimciler tarafından göz ardı edilir. Ancak, koşarak yere vurmayı ummaları çok önemlidir. Bu bilgilere en başından sahipseniz, yukarıdaki rakamları iyileştirebilecek bir iş planı, oluşturabileceğiniz promosyonlar ve pazarlama stratejileri açısından bir sonraki hamlenizin ne olacağını tam olarak bilebilirsiniz.

Bu bilgileri sunucular veya aşçılar gibi farklı kişilerden almalı ve satış raporları ile de karşılaştırmalısınız.

Restoranın günlük ve haftalık rakamları ile de hesaplayabilirsiniz ancak çalışanları dinlemek için zaman ayırmanızda fayda var.

Büyüme Projeksiyonları

Yukarıdaki tüm bilgileri aldıktan sonra, kısa, orta ve uzun vadede bir büyüme projeksiyonu yapmak için ihtiyacınız olan hemen hemen her şeye sahip olacaksınız.

Bunun için müşteri başına ortalama harcama, ortalama menü maliyeti, günlük müşteri sayısı gibi detaylara dikkat etmeniz gerekecek.

Bu bilgilerle, size paradan ne kazanabileceğiniz hakkında bilgi veren güvenilir tahminler yapabileceksiniz.

Bu sayıların size yalnızca mevcut sahibin yönetim modeline dayalı tahminler vereceğine dikkat edilmelidir. Ancak, yeterince iyilerse, bu, bunun iyi bir yatırım olduğunu yeniden teyit etmenin bir yolu olacaktır. Ayrıca, bu sayıları artırmanıza ve elinize geçtikten sonra işin büyümesini ölçmenize izin veren planlar oluşturmaya başlayabilirsiniz.

Restoran Pazarlamasının Mevcut Durumu

Birçok kişi, bu tür işlemleri gerçekleştirirken pazarlamayı önemli bir faktör olarak düşünmez. Bununla birlikte, pazarlama, restoranlar ve genel olarak konaklama sektörü için hayati öneme sahiptir.

Yapabiliyorsanız, restoranın pazarlama rakamlarına hızlı bir göz atmak, restoranın neden keşfedilmemiş bir potansiyele sahip olduğunu anlamanıza yardımcı olabilir. Örneğin, pazarlama stratejisi eksik veya etkisiz olabilir. Etkili pazarlama yapmak ne kadar pahalı olursa olsun, bu bilgiyi restoranı satın alma fikrini tamamen reddetmek için bile kullanabilirsiniz. Bu, elbette, restoranın geri kalan zayıf yönlerine veya maliyetine eklendiğinde yeni bir pazarlama stratejisinin maliyeti çok yüksekse.

Ayrıca, pazar araştırması yapar ve mevcut bilgilerle birleştirirseniz işletmeniz için çok daha etkili bir strateji oluşturabilirsiniz. Veya restoranın maliyetine eklediğinizde maliyet çok yüksek değilse, genel olarak restoranın tüm markasını ve pazarlamasını yenilemek gibi daha köklü bir şey yapmaya bile karar verebilirsiniz.

Çalışan Performansı ve Memnuniyeti

Satın almayı planladığınız restoranın verimli çalışanı

Geçmiş ve şimdiki çalışan memnuniyeti, önceden düşünülmesi gereken başka bir faktördür. Bir restoran sorunsuz görünebilir, ancak aşçı veya garson çevrelerinde "çalışmak için berbat bir yer" olarak bilinir. Bu, bordronuzu yenilemeye karar verirseniz, işe alma sürecini daha sonra zorlaştırabilir.

Mevcut restoran çalışanlarının performansı hakkında bilgi sahibi olmanız da çok önemlidir. Birçok girişimci, bunu hesaba katmadan bir restoran satın alma hatasına düşüyor. Böylece iki ciddi hata daha yapılabilir:

  • Restoranı harika yapan çalışanları bırakmak.
  • Restoranı mahveden çalışanları tut.

Elbette, uygun gördüğünüz gibi çalışanları işten çıkarabilir ve işe alabilirsiniz, ancak doğru kararı ne kadar hızlı verirseniz, restoran yönetimine geçiş süreci o kadar kolay olacaktır.

Bunun gibi verileri madalyonun her iki tarafından da almalısınız: idari taraf ve bizzat çalışanlar . Çoğu zaman hangi taraf daha uygunsa onu dinlemeye karar veririz. Ancak, her iki tarafı da dinlemek doğru kararı vermenize yardımcı olabilir.

Örneğin, idari taraf, programları ve bordro ödemelerini kötü idare ederken çalışanların en verimli olmadıklarından şikayet edebilir.

Öte yandan, geçmişte bu sorunları çözmek için birçok kez adımlar atıldığında, çalışanlar daha iyi performans gösterecek en iyi çalışma koşullarına sahip olmadıklarından şikayet edebilirler. Bu durumda belki de sorun çalışanlardadır.

Müşteri memnuniyeti

restoranınızın hizmet ve ürünlerinden memnun müşteri

Ve son olarak, müşteri memnuniyeti ve restoranın itibarı. Bu, elde edilmesi belki de en zor bilgidir, özellikle de tek güvenilir kaynak müşterilerin kendileri olabileceğinden.

Şöyle düşünün:

  • Restoran sahibi burayı satmak istiyor.
  • Tüm restoran çalışanları işlerini sürdürmek istiyor.
  • Yöneticiler veya muhasebeciler umursamıyor!

Her yerde bir çıkar çatışması vardır, bu nedenle doğrudan kaynak en güvenilir olanıdır - müşteriler. Bu bilgiler, sosyal ağlarda anketler yaparak, forumlarda veya yerel web sayfalarında anketler yaparak, Yelp veya Google My Business veya Facebook gibi inceleme sayfalarında arama yaparak ve daha fazlasıyla elde edilebilir.

Şahsen de yapabilirsiniz. Ancak insanlar, restoranın önünde dururlarsa harika olduğunu söyleme konusunda daha fazla baskı altında olabilirler.

Satın Alma ve Yasal Devir Süreci

Bir işletme satın alırken hukuk danışmanı aramak çok önemlidir

Artık gerekli tüm bilgilere sahip olduğunuza göre, bir devir veya satış sözleşmesi oluşturmaya başlamanın zamanı geldi. Bu süreç bulunduğunuz yere bağlı olarak değiştiğinden, ülkenizde yasal tavsiye almanız önemlidir. Buna ek olarak, restoranın veya markanın farklı unsurlarının tescilli olup olmadığını araştırmanız gerekecektir. Diğer her şeyi satın aldıktan sonra bile yanlışlıkla kullanım ücreti ödemek istemezsiniz.

Ayrıca, restoranın farklı yönlerini çok özel olarak içeren bir satış sözleşmesi de yazmalısınız - ihmal hataları oldukça yaygındır.

Örneğin, restoranın sahibinin veya restoranın izinlerini elinde bulunduran kişinin, ülkenizde mümkünse, söz konusu izinleri size devredeceğini sözleşmeye eklemelisiniz. Bu, sizin adınıza tüm izinleri yenilemesi gereken mevcut bir restorana sahip olmaktan kaçınacaktır - yine de, nerede yaşadığınıza bağlı olarak başka seçeneğiniz olmayabilir.

Daha sonra onun yüzdesini satın alabilmek için restoranın şu anki sahibiyle bir ortaklık oluşturmak gibi akıllıca bir anlaşma yapmazsanız.

Bunu yasal olarak, ancak akıllıca ve satın alma işleminin sonunda artılardan çok artılara sahip olmak için - tabii ki restoran sahibini kızdırmadan - yapmanın birçok yolu vardır.

Bu nedenle, bu tür işletmelerin devri ve satışı konusunda deneyimli bir kişiden hukuki tavsiye almanız şiddetle tavsiye edilir. Bu şekilde, fırsatı en üst düzeye çıkarmak ve gizli risklerden kaçınmak için elindeki tüm hileleri uygulayabilir.

Sorunsuz Bir Geçiş İçin Bir Süreç Oluşturun (Ve Mümkünse Önceki Sahibini Dahil Edin)

Bir işletmeyi başarılı bir şekilde yönetmeye geçmek istiyorsanız, önceki sahibinin restoranı işletirken kazandığı tüm bilgileri ve deneyimi öylece çöpe atamazsınız. Ne de olsa, koşmaya başladığınız noktaya kadar, o işi nasıl yürüteceğini bilen tek kişi o kişidir.

Bu nedenle, satın alma ve sözleşme şartlarını müzakere ederken, geçiş ve mülkiyet değişikliği için bir sözleşme oluşturmanız önerilir.

Bu, önceki sahibinin sorumlu olduğu süreçleri tam olarak anlamanızı, her birini incelemenizi ve zamanı geldiğinde sorumluluğu üstlenebilmenizi sağlamak içindir.

Elbette daha sonra restoranda gerçekleşen farklı süreçleri iyileştirmek için değişiklikler yapabilirsiniz. Ancak bir geçiş planı oluşturmak, iş akışına, çalışanlara, mali kaynak yönetimine, satıcı ilişkilerine ve daha fazlasına daha iyi uyum sağlamanıza yardımcı olabilir.

Not: Bu, özellikle gıda işinde çok az deneyiminiz varsa veya hiç deneyiminiz yoksa önemlidir. Diğer işletmelerde deneyiminiz olsa bile, restoranların yalnızca deneyim sahibi olduğunuzda anlaşılan benzersiz zorlukları vardır. Yeni restoranınızın dizginlerini almayı öğrenirken önceki sahibin akıl hocası olmasından daha iyi ne olabilir?

Hedeflerin ve Odak Alanlarının Oluşturulması

Restoran zaten sizindir. Her iki taraf da zaten bir sözleşme imzaladı, işlem yapıldı ve restoranınızı işletmeye başlamalısınız.

Buraya kadar bahsettiğim tüm bilgileri edindiyseniz, işe koyulmak için almanız gereken ilk idari kararlarla kolayca bir eylem planı oluşturabilirsiniz.

Restoranınız için hedefler oluşturmaya dayalı oldukça kapsamlı bir makale oluşturduk. Bu, restoran hakkında sahip olduğunuz bilgilerle, daha fazla dikkat etmeniz gereken farklı odak alanlarını belirlemenize yardımcı olacaktır.

Ayrıntılara dikkat etmek ve daha iyi muhakeme yapmak yerine, biraz mikro yönetim yapmak çok önemlidir - en azından tüm süreçleri yakından gözlemleyin.

Ardından, gözlemlediklerinize dayalı olarak süreçleri iyileştirmeye yönelik stratejiler oluşturabilirsiniz. Rahatsız edici yaptırımlar veya bireysel düzeltmeler uygulamadan tüm iş gücü için yeni eğitim yapmaya odaklanın. Bunlar sadece çalışanların zihinsel olarak yorulmasına ve çalışma ortamının kalitesinin düşmesine neden olur.

Restoranınızı Açın!

Ayrıca, işletme markasında herhangi bir değişiklik yaparsanız veya eskisinin altyapısından yenisini açarsanız , yeni restoranınızın büyük bir açılışını yapmanız önerilir. Bu, müşteri tabanınızı kolayca yeniden oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

Restoranınızı İşletmeye Başlayın

Bu kılavuzu olabildiğince ayrıntılı yapmak istesem de, size bunun her şey olmadığını söyleme dürtümü inkar edemem – girişimci ruhunuzun sezgilerine yer bırakmalısınız.

Bu tür girişimlerde açıklanamayan bir şey varsa, o da bir restoran görme ve “bir şey bana bu restoranın bir altın madeni olduğunu söylüyor” diye düşünme duygusudur. Canınız iş kurmak istediğinde böyle oluyor ve bu kadar çok detaya dikkat eden böyle bir rehber bir sınırlamaya dönüşebiliyor.

Bu yüzden sizi dengeyi bulmaya ve veriler, elektronik tablolar, anketler ve yüzdeler arasında sezginiz için biraz boşluk bırakmaya davet ediyorum. Bir girişim size hem teknik açıdan hem de sezgi açısından tüm yeşil ışıkları verirse, kesinlikle bir altın madeni olacaktır .

Sence köşedeki restorana yatırım yapmanın zamanı geldi mi? İyi şanlar!

Waiterio POS ile gıda işinizi büyütün

Waiterio satış noktası sistemini kullanarak 40.000 restorana katılın

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Ücretsiz indirin

Son Makaleler