Restoran Tanıtımı İçin Elektronik Tabela Kullanımı

Restoran Tanıtımı İçin Elektronik Tabela Kullanımı

Elektronik araçlar menü pazarlamacılığına rakip olabilir

Yazan Michael Elkins 2 Şubat 2018

Mekan içi tabelalar yıllardır restoranların en çok kullandığı araçlardan biri olsa da, bugüne geldiğimizde bu tabelaların pazarlamaya faydaları ve iyi bir müşteri sunmadaki yardımları yadsınamaz bir noktaya geldi. Bu tabelalar, dijital tabela, elektronik panolar ve benzer diğer isimleri alsa da bilgileri, menüleri ve diğer içerikleri göstermek için aynı teknolojiyi kullanıyorlar. Aslında, elektronik panolar New York Times Meydanı’ndan ve diğer şehir merkezlerinde olduğu gibi temelde hep aynı teknolojiyi kullanıyorlar. Doğru bir sistemle, siz de bir veya birden fazla lokasyonda bu tabelaları kullanabilirsiniz.

Dijital tabelaları büyük ekranlı monitörlere bağlayıp, günün spesiyelleri, pazarlama mesajları ve müşteriler tarafından çekilmiş fotoğraflar, videolar ve yorumlarlar gibi çeşitli içerikler yayımlayabilirsiniz. Dijital oyuncular, promosyon panoları, menü panoları, bültenler, yönlendirmeler gibi uygulamaları hayata geçirirken, işletmeciler de gelecek etkinlikler için müşterileri bilgilendirebilir veya müşterilerden gelen sosyal medya içeriklerini paylaşabilirler. Bu gönderiler yemek fotoğrafları, özel etkinliklerin yorumları ve yemeklerinize yapılan yorumları içerebilir.

Elektronik panoların önemli şehir merkezlerindeki faydaları ortada olmasına rağmen, bazı şehirlerde bu dijital panolar sürücülerin dikkatini dağıttıkları için yasaklanmıştır. Ancak, restoranınız elektronik tabelaları kullanmak, bilgi vermek ve müşteri sakadatini arttırmak için ideal platformlardır. Müşterileriniz tarafından paylaşılan fotoğrafları yansıtmak, büyük ekranlı monitörlerde yaratıcı görselli dijital mesajları paylaşmak, yerel etkinlikleri ve haberleri duyurmak için dijital panolardan faydalanabilirsiniz. Statik fotoğrafların ve sanat eserlerinin aksine, dijital tabelaların gücünü kullanmak üzere restoranınızın dijital altyapısında değişikliğe gidebilirsiniz.

Dijital Tabelaların Sağladığı Katma Değerler

Dijital mesajlarınızı yönetebilir, menü tabelalarınızın ve içeriğinizin de internet bağlatınız olduğu sürece uzaktan yönetilebilmesini sağlayabilirsiniz. Yazım hataları için endişelenmezsiniz, kargo ücreti veya gündem dışı bilgiyi menü panolarında tutmak gibi sorunlar dijital teknolojiye geçtiğinizde tarih olur. Mekan içinde özel bir bölüm ayırarak katma değerli içerikler oluşturabilir, trivia, diğer internet ve dijital eğlenceyi ön plana çıkardığınız bir ortam oluşturabilirsiniz. Dijital tabelalara sahip olmanın diğer yaraları ise:

  • Çapraz Satışlar ve Ek Satışlar

    Garsonlarınızı çapraz satışlar için ne kadar teşvik etmiş olursanız olun, mutlaka telkin yöntemiyle yapılan satışlarda açıklar kalacaktır. Dijital tabelalar, müşterileri özel başlangıçlar, tatlılar ve iştah açıcılar konusunda bilgilendirmek için güçlü fırsatlardır.

  • Kolay Menü Değişiklikleri

    Sadece bir kaç klik ile menünüzü değiştirebilir veya ürünlerin fiyatlarını güncelleyebilirsiniz.

  • Besin Değerleri Bilgisi

    Menü ürünlerinin besin değerleri hakkındaki küresel regulasyonlar her geçen gün daha da gelişiyor. Eyaletin, şehrinizin veya yerel kuruluşların regulasyonlarına uyum sağlamak için menünüze kalori veya besin değerlerini ekleyebilirsiniz.

  • Gün İçerisinde Menüyü Güncelleme

    Eğer o öğüne özel fiyatlarınız varsa bu tabelalar sayesinde günün istediğiniz saatinde fiyatlarınızı değiştirebilirsiniz. Kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemekleri için menülerinizi güncellemek de bir o kadar kolaydır. Geceleri, canlı müzik etkinliklerini duyurmak isteyebilir ya da moleküler miksoloji teknikleriyle hazırlanmış imza kokteyllerinizi ön plana çıkarabilirsiniz.

  • İş Ortaklarınızın Mesajlarını Gösterme

    Restoranlar her zaman yakın civarlardaki toptancılar, sinema salonları, tiyatrolar ve belediye gruplarının etkinlikleri ile iş birliği yaparak pazarlama promosyonları sunarlar. Bu iş birliğini dijital panolarda da göstererek en favori bağış topluluğunu veya yerel etkinliği duyurmaya yarımcı olabilirsiniz.

  • Çalışanlarınızı Eğitme

    Eğitim materyallerinizden bir kütüphane oluşturup bunları dijital monitörlerinize yansıtarak çalışanlarınızın eğitim almasını sağlayabilirsiniz, böylece bilgisayar sistemlerinize erişim vererek risk almanıza gerek kalmaz.

  • Kritik Bilgileri Paylaşma

    Bekleme süreleri gibi kritik bilgileri paylaşmak için de menü panolarından yardım alabilirsiniz. Bu panolar aynı zamanda müşterilerinize beklerlerken oyalanabilecekleri katma değerli içerikler sunmanızı da sağlar.

digital sign open 24 hours

Geleneksel Tabelaları Elektronik Teknolojiyle Değiştirin

Dijital panolar sizin için yoldan geçenlere pencerenizden bilgileri yayınlayabildiğiniz, yemek salonunuzdaki sosyal medya promosyonlarınızı gösterebildiğiniz, mekan için trafiğinizi arttırabildiğiniz, catering servisi gibi alternatif gelir kanallarınızı pazarlayabildiğiniz ve markaları ürünlerinizi sunabildiğiniz değiştirilebilir bir palet sunar. Yemeklerin nasıl hazırlandığına dair videolar paylaşabilir, bir mutfak hakkında bilgi verebilir, mutfak tekniklerini ya da restoranınızın önemli anlarını aktarabilirsiniz. %40’tan daha fazla tüketici satın alma noktasına yaklaştıklarında ürün hakkında bilgi verildiğinde satın almaya daha yatkın hale geldiklerini paylaşıyorlar. Restoranınız kapalı bir alan olduğu için, bu nedenle, mümkün olduğunca ilgi çekici ve ikna edici bilgi paylaşmaya gayret göstermelisiniz.

Daha İyi Bir Müşteri Deneyimi Sunun

Yeni müşterilerin her zaman restoranınız, konseptiniz ve tedarik zinciriniz hakkında soruları vardır, ancak bu bilgileri merkezi bir dijital pano ile yanıtlayabilirsiniz. Bu tabelalar hem iç mekanda hem de dış mekanda sezonsal menü değişiklikleri, sosyal medyada yapılan yarışmalar hakkında müşteri bilgileri ve sakadat ve ödül programlarınız hakkında bilgi verebilmenize yardımcı olurlar. Kahve veya yemeği beklerken müşterileriniz cep telefonlarına gömülmek yerine, kahve çekirdeklerinin nerden geldiğiniz, yerel çiftçilerden hangi malzemelerin alındığını öğrenme fırsatı bulurlar.

Mükemmel Bir Araca Servis Deneyimi Yaşatın

Arabaya servis pencereleri her zaman kötü bir üne sahiptir çünkü müşterileri daha fazla benzin harcamaya yönlendiren bir uygulamadır. Dijital bir pano sistemi sayesinde, araca teslim pencerelerinde daha hızlı sipariş alabilirsiniz. Hatta yakın lokasyonlardaki sürücülere GPS teknolojisi ile pazarlama yapabilirsiniz. Eğer mevsime göre menünüz değişiyorsa, araca servis menünüzü sıcak ve soğuk içecekler ile bile güncelleme şansınız olur. Dijitale dönüştürülmüş panolar hataları önler, verdiğiniz bilgiler sayesinde bir çok sürücü yakıt harcamak yerine aracını park eder ve siparişlerini bekler.

İçeriği Test Edip Pazarlama Mesajlarınızdaki Son Düzenlemeleri Yapın

Dijital panolar menünüz ve çalışanlarınızdan sonra pazarlama konusunda sizin en değerli silahınız olabilir. Bir çok versiyondaki pazarlama mesajını baskı ücreti ödemeden, kargo parası vermeden, bunlar için alan almadan test etmenizi sağlar. Arbitron çalışması halka açık alanlardaki dijital medya kullanımının, Facebook’a video göndermek ya da internette yapılan yayınlara göre çok daha etkili olduğunu savunuyor.

Dijital panolar aynı zamanda özel etkinlikleri duyurmak için kullanılabilir, mesela Karnaval ve Sevgililer Günü promosyonları için. Doğru zamanlama ile verilmiş dijital mesajlarla mükemmel bir müşteri deneyimi yaratabilirsiniz. Ayrıca sipariş tutarlarınız artar, müşterileri iki yönlü bir diyaloğa davet edebilir ve yerel haberleri post ederek bir komünite oluşturmuş olursunuz. Menünüz dışındaki hiçbir pazarlama aracı yatırımınıza karşılık size bu kadar iyi sonuçlar sağlayamaz.

Waiterio POS ile gıda işinizi büyütün

Waiterio satış noktası sistemini kullanarak 40.000 restorana katılın

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Ücretsiz indirin

Son Makaleler