Restoran Arkası Personeli Nasıl İşe Alınır ve Bakımı Yapılır?

Restoran Arkası Personeli Nasıl İşe Alınır ve Bakımı Yapılır?

Restoranlar için iyi bir arka plan personeli tutmanın ve tutmanın anahtarlarını buradan öğrenin!

Yazan Victor Delgadillo 4 Ekim 2022

İyi bir arka plan personeli işe almakta sorun mu yaşıyorsunuz? BOH personeliniz işi bırakmaya devam ediyor mu? Bu makaledeki cevapları bulun!

Dünya çapındaki restoranlarda yaygın bir sorun, iyi bir arka plan personelinin olmamasıdır. Mutfağı idare eden iyi bir ekip olmadan bir restorana sahip olamazsınız ve iyi ekipler bulmak zordur. Ciro oranlarıyla ilgili olarak, tavsiyelerin çoğu tüm restoranları aynı yöne işaret ediyor - verimliliği artırıyor. Ancak bunu yapmak zordur ve devir oranlarının düşeceğini garanti etmez. İşte şüphelerinizi gidermek için faydalı olacak rehber.

Bu yazıda size şunlardan bahsedeceğim:

  • Ev Arkası Personel ve neden deneyimli yöneticiler için bile bir avuç dolusu
  • Restoranınız için iyi bir arka ofis ekibi tutmanın anahtarları
  • Ve devir oranlarını azaltmak için kullanmanız gereken uygulamalar

Bu makaleyi okumayı bitirdiğinizde, verimsiz bir BOH ekibine sahip olmanın ardındaki sorunları daha iyi anlayacaksınız. Umarız, özel senaryonuza dayalı çözümler bulmanızda size yardımcı oluruz. Hadi kazalım!

İşte Neden İyi Ev Arkası Mutfak Personeli Almalısınız?

restoran arkası personel

Arka taraf personeli, tezgahın arkasındaki her çalışandır ve restoranınızı organize etme şeklinize bağlı olarak genellikle mutfağın derinliklerindedir. Bir restoranda yapılan işlerin en az %50'sini - en azından belirli bir yerde - onlar halleder. Bu makalede pozisyonları detaylandırmayacağım, ancak bunu kapsayacak şekilde oluşturduğumuz organizasyon şemalarına göz atın.

Evin arka tarafındaki personelin ekstra sorunlara neden olmasına neden olan birkaç şey var. Ancak en derin mesele, restoranınızda temel bir yer olan mutfağınızı yönetecek kişilerin işe alınma sürecidir. Bazı sahipler ve yöneticiler bu sürece çok az dikkat eder ve pozisyonları doldurmayı daha çok önemser. Ama gerçek şu ki, restoranınızın mutfağındaki her bir konum çok önemlidir.

Bunun nedeni, aşağıdakilerle evin arkası personelinin ilgilenmesidir:

  • Mutfak aletleri
  • Envanter
  • Mutfağın temizliği ve organizasyonu
  • Bazen yeni yemekler veya sunumlar için fikirler bulurlar.
  • Tehlikeli bir ortamda çalışırlar ve uzun süre ayakta dururlar.
  • Ayrıca FOH personeli ile de iletişim halindedirler.

Bu nedenle yetenekli, bilgili ve aynı zamanda profesyonel kişileri işe almanız gerekir. Mesele şu ki, tüm gereksinimleri karşılayan insanları her zaman bulamayacaksınız. Ek olarak, aşçıların biraz benmerkezci oldukları için sahip oldukları kötü itibarı saklamanın bir yolu yok - beni bu konuda sayın. Aşağıda, sizi buraya getiren döngüyü kırmak için iyi çalışanları belirlemenin anahtarlarını paylaşacağım.

Bir Restoran İçin Harika Mutfak Personeli Tutmanın Anahtarları

bir yemeği profesyonelce kaplayan şef

Yani, ekibinizin bir parçası olmak için birçok gereksinimi karşılayan insanlara ihtiyacınız var ve onlara şimdi ihtiyacınız var. Ancak, nihai ekibi işe alma görevine başlamadan önce göz önünde bulundurmanız gereken birkaç şey var.

Öncelikle, Restoranınızın Mutfak Personeli İhtiyaçlarını Değerlendirin

Restoranınızın ihtiyaçlarını değerlendirmek için şu üç basitleştirilmiş adımı uygulamanız gerekir:

  • Sahip olduğunuz restoran türünün bilincinde olun!
  • Cevap: Restoranın türüne göre işçide hangi özelliğin olması gerekir? Bunu basitleştirmek için, bunların beceri, bilgi, uyum sağlama, işbirliği ve profesyonellik olduğunu varsayalım.
  • Cevap: Hangi özellikleriniz üzerinde kontrolünüz var?

Bu son soru kafanızı karıştırabilir, o yüzden biraz açayım. İkinci sorunun cevabına bağlı olarak, iyi bir ekip oluşturmak için doldurmanız gereken bazı boşluklar olacaktır.

Size Birkaç Örnek Vereceğim

Diyelim ki bir fast-food restoranınız var ve yeni çalışanlarınızın uyum sağlama yeteneğine ve takım çalışmasına yatkın olmasına ihtiyacınız var. Boş alanlar şöyle olurdu:

  • Beceri
  • Bilgi
  • Ve profesyonellik

Kontrol altına almanız gereken özellikler bunlar. Nasıl? Katılım ve eğitim sayesinde! Restoran türünü bilmek önemlidir, çünkü bu şekilde yeni çalışanlara yardımcı olabileceğiniz alanları veya özellikleri bileceksiniz.

  • Restoranınızda kaliteli bir yemek deneyimi sunuyorsanız, deneyimsiz aşçıları işe almak kötü bir fikir olabilir. Muhtemelen en azından biraz deneyim sahibi olmaları için onlara ihtiyacınız var.
  • Bir fast-food restoranınız varsa, deneyimsiz çalışanları işe almak için biraz hareket alanınız vardır. Uyumluluk, işbirliği ve hatta profesyonellik gibi bazı gereksinimleri karşılayıp karşılamadıklarını değerlendirdiğinizden emin olun!

Tabii ki, tüm ihtiyaçlarınız bu özellikler tarafından karşılanmayacak ve farklı bir restoranınız olabilir. Bu yüzden ilerlemeden önce bu adımları gerçekten düşünmelisiniz.

Şimdi İşe Alım Süreci Geliyor

şefin özgeçmişi ve mülakat süreci

Arka ofis personelinin işe alım süreci, ön ofis personelininkinden biraz farklıdır. İçsel bir psikolojik değerlendirmeye veya deneyimlerinize dayanarak insanları okumaya odaklanabilirsiniz. Uzman olarak bunlardan herhangi birini elde edebilirsiniz. Bu tavsiye edilmez, özellikle de tüm detaylar hakkında endişelenmek istemiyorsanız. Bununla ilgilenebilecek bir uzman da tutabilirsiniz.

  • Deneyimli bir restoran yöneticisi veya insanları okumayı bilen, ekip kurabilen bir şef şeklinde olabilir.
  • Veya psikolojik değerlendirme sürecini nasıl yöneteceğini bilen bir İK uzmanı şeklinde.

Her iki yol da sizi başarıya götürebilir! Yine de formüle bağlı kalmalısınız. Restoranınızın ihtiyaçlarını göz önünde bulundurduğunuzdan emin olun. Ayrıca, yeni bir restoran veya mevcut bir restoran için işe alıyorsanız, işler farklıdır.

Mevcut Bir Restorana Mutfak Elemanı Alıyorsanız Fazladan Adımlar Atmanız Gerekiyor

Yeni bir restorana sahip olmanın en iyi yanı, tüm personelinizi sıfırdan işe alabilmenizdir . Daha önce bahsettiğim anahtarları uygulayarak harika bir ev arkası ekibi oluşturabilirsiniz. Mevcut bir restoran için eleman alıyorsanız, atmanız gereken birkaç adım daha vardır:

  • Mevcut ofis arkası personelinizi göz önünde bulundurmalısınız
  • Ekip olarak sahip oldukları güçlü ve zayıf yönleri analiz edin
  • Ve yeni üyeleri adapte etmek için kullanabileceğiniz en iyi yöntemleri bulun.

Bu kolay bir iş değil çünkü restoranınızı çalışır durumda tutmak ve maliyetli hatalardan, ekibin aksamasından ve daha fazlasından kaçınmak çok önemlidir.

Ev Dışı Personel Devir Oranları Nasıl Azaltılır?

kovulmak ya da istifa etmek üzere olan kızgın şef

Artık yüksek potansiyele sahip bir ekip kurduğunuza göre, personel açığından o kadar da uzakta olmadığımız için hayati önem taşıyan personel devir oranlarını azaltmaya odaklanabilirsiniz. Ancak korkmayın, uygulayabileceğiniz birkaç ipucu var. En iyi yanı, bunları herhangi bir restoranda uygulayabilmenizdir, bu yüzden not aldığınızdan emin olun.

1. Nazik Yönetim veya Liderlik Uygulayın

Bu terimlere aşina değilseniz, bunlar sadece çalışanlara davranılması anlamına gelir, yani sadece çalışanlar gibi değil. Onları büyümek, öğrenmek ve deneyimlerinden saygın bir gelir elde etmek isteyen insanlar olarak görmelisiniz. Elbette, bazı insanlar sadece işlerini yaparak hayatlarını kazanmaya çalışıyorlar ve bunda da bir sorun yok. Ancak, uygun teşviklerle, herkesin zihniyetini değiştirebilirsiniz.

2. İşi Tanımlayın

Bunu başarmanın bir diğer önemli kısmı da işi doğru bir şekilde tarif etmektir.

  • Saygın bir gelir vaat edin
  • Hak edilmiş destek ve gerektiğinde yardım sözü verin
  • Esneklik ve büyüme sözü verin!
  • Ve neden olmasın, ayrıca arkadaşlık ve topluluk sözü verebilirsiniz.

Ama elbette dizlerinizle bu vaatleri kaldırın ve çalışanlar anlaşmanın kendilerine düşen kısmını yerine getirirse onları tutabileceğinizden emin olun. Bunu yapmak , yüksek devir oranlarıyla ilgili yaygın sorunları azaltmanıza yardımcı olacaktır:

  1. Düşük ücretler
  2. Kötü çalışma koşulları ve çevre
  3. Ve kötü muamele

Bu aynı zamanda duygusal maaş olarak adlandırılan şeydir ve bugünün standartlarına göre çok daha iyidir.

3. İşe Alım, Eğitim Programları, Kurslar ve Daha Fazla Büyüme Fırsatı

deneyimli şef öğretiyor ve başka bir aşçıya yardım ediyor

Son olarak, iyi işe alım ve eğitim programları oluşturduğunuzdan emin olun. Bunlar, ekibinizin kusurlarını gidermenize yardımcı olabilir. Personelinizin takdir edildiğini, saygı duyulduğunu ve pozisyonla birlikte büyüdüklerini hissetmelerine yardımcı olabilirler. Bu onların restoranınıza geri vermelerine, daha fazla çaba sarf etmelerine ve inceden inceye sıkı sıkıya bağlı kalmalarına neden olur. Çalışanlarınızı motive ve mutlu tuttuğunuz sürece restoranınız durdurulamaz bir güç olacak!

İyi Bir Ekibiniz Olduğunda Verimliliğe Odaklanmaya Başlayabilirsiniz

verimli bir restoran karlı bir restorandır

Verimliliğe bunaltıcı veya aşırı karmaşık olmayacak şekilde odaklanmalısınız. Bu nedenle, mutfakta işlerin çalışma şeklini standartlaştırarak başlamanızı öneririz. Standartlaştırabilirsiniz:

  • FOH ekibi ile iletişim. Bu çok önemli!
  • Yemek hazırlama süreci
  • Paket servis, teslimat, çevrimiçi satış veya hepsini sunuyorsanız farklı iletişim kanalları
  • Mutfağa ulaştıklarında hepsinin temiz olması için sipariş almayı optimize edin
  • Ve daha fazlası

Bu kulağa bir tür zorlu görev gibi gelebilir. Ama iyi haber, tüm bunları Waiterio'nun POS'u ile elde edebilirsiniz! Waiterio, işinizi halletmenize yardımcı olabilecek restoran yönetimine yönelik çok yalın bir yaklaşımdır.

Ev Arkası Personelinizin Yeterince İyi Olduğunu Nasıl Anlarsınız?

Artık her şeyin yerinde olduğunu düşündüğünüze göre, bunun herkes için işe yarayıp yaramadığını nasıl anlayabilirsiniz? Bu şunları içerir:

  • Ev arkası personelinin tüm üyeleri
  • FOH personeli
  • İdari personel ve daha fazlası.

Günlük yönetim bu konuda yardımcı olabilir, ancak bazen dayanılamayacak kadar çok olabilir. İşte iş memnuniyeti anketleri oluştururken. Sadece birkaç soru ve restoranınızın tüm çalışanları ile sağlam bir güven, çalışanlarınızın pozisyonları hakkında ne düşündükleri hakkında size çok şey söyleyebilir. Maaşlarını, programlarını, esnekliklerini ve çalışma ortamlarındaki rahatlıklarını sorun. Açıksanız, öneriler için biraz yer bırakın. Müşteri memnuniyeti anketlerini kullanarak müşterilerinize de sorabilirsiniz çünkü verimli bir BOH personeli aynı zamanda müşterilerinizin ihtiyaçlarını ve damak zevklerini de karşılar!

Peki, arka plan personeliniz birinci sınıf mı, yoksa iyileştirmeye mi ihtiyacı var?

Waiterio POS ile gıda işinizi büyütün

Waiterio satış noktası sistemini kullanarak 40.000 restorana katılın

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Ücretsiz indirin

Son Makaleler