Restoran Mobilyaları: Hangi Mobilyalara İhtiyacınız Var?

Restoran Mobilyaları: Hangi Mobilyalara İhtiyacınız Var?

Restoranınız için hangi mobilyalara ihtiyacınız olduğunu buradan öğrenin!

Yazan Victor Delgadillo 9 Kasım 2021

Restoranınız için hangi mobilyalara ihtiyacınız olduğunu bilmiyor musunuz?

En iyi restoran mobilyalarını seçmek ister misiniz?

Mobilya, tesislerinde müşteri alan herhangi bir işletmenin önemli bir parçasıdır. Restoranlar bu kategoriye girer, bu nedenle misafirlerinize konfor sunmak çok önemlidir.

Bu yazıda size şunlardan bahsedeceğim:

  • Restoranınızda doğru mobilyalara sahip olmanın önemi.
  • Kullanabileceğiniz farklı restoran mobilyaları türleri.
  • Ve işiniz için en iyi mobilyayı seçebilmeniz için size birkaç ipucu vereceğim.

Bir restoranınız varsa ve mobilyalarınızın rahatsızlığından sürekli şikayet alıyorsanız bu yazı tam size göre. Ayrıca, işinizi nasıl donatacağınızı bilmiyorsanız, bu hızlı rehber çok işinize yarayacaktır.

Başlayalım!

Restoranınızda İyi Mobilyalara Sahip Olmanın Önemi

süslü restoran masaları ve sandalyeleri

Bir restoran işletmek, birçok karar vermenizi gerektirir. Personel yönetiminden restoranınızı işletmek için gerekli donanıma kadar, restoran sahibi olarak yolculuğunuz baştan itibaren kararlarla dolu olacak.

Bu nedenle birçok detay gözden kaçabilir. Bu detaylardan biri de restoranınız için doğru mobilyayı seçmektir.

Restoranınızın yemek odası için doğru mobilyayı satın almak, yemek yiyenlerin her zaman rahat etmesi için çok önemlidir.

Küçük, rahatsız veya ucuz sandalyeleri olan bir restoran, hizmetinizde birçok soruna neden olabilir.

Örneğin, kazaya tanık olanlarla birlikte, muhtemelen geri dönmeyecek bir lokantanın altına girmek gibi kazalara neden olabilirler.

Ayrıca, restoranınızda yeterince rahat hissetmedikleri veya sandalyelere sığmayacakları için müşterilerin geri gelmemelerini de önleyebilirler.

Tablolar da çok önemli .

Bir restoranın dört sandalyeyle çevrili küçük bir alanı olan masaları varsa, dört kişilik bir grup rahatsız olacaktır.

Bu aynı zamanda hafif ve dayanıksız masalarda da olur - müşterilere güvenlik sağlamaz.

Öte yandan, çok büyük ve ağır tablolar, örneğin bir grup çok büyükse ve masalarını bir araya getirmek istiyorlarsa sorunlara neden olabilir.

Bu, sunucularınızın iki katına çıkmasına neden olacak ve bu da uğraşmak istemediğinizden emin olduğum iş yeri kazalarına neden olabilir.

Yemek yiyenleriniz için doğru mobilyalara sahip olmak hizmetinizde büyük bir fark yaratabilir - sonuçta bir restoran işletmek için ayrıntılara çok dikkat etmeniz gerekir.

İyi haber şu ki, hizmet için kullanılan sandalye ve masaların ötesinde satın alabileceğiniz farklı mobilya türleri var.

Restoran Mobilyası Çeşitleri

Bir restoranda kullanabileceğiniz birçok mobilya türü vardır. Aslında, mobilya seçimini çok daha zorlaştıran herhangi bir türü kullanabilirsiniz.

Şimdi, bir restoranda bulabileceğiniz en yaygın mobilya türlerinden ve sizinkinde olması gerekenlerden bahsedeceğim.

1. Servis Sandalyeleri

küçük restoran masa ve sandalyeler

Bunlar, yemek yiyenlerin oturup yemeklerinin tadını çıkaracakları sandalyelerdir.

Bunlar genellikle rahattır , sırtlığı vardır ve masaya uyacak kadar uzundur.

Genellikle bir şekilde tabloyla eşleşirler. Örneğin, plastik sandalyeli cam masalar görmek yaygın değildir - ve böyle karışımları kullanmak da iyi bir fikir değildir.

Ek olarak, bunlar yemek yiyenlerin çoğu için rahat olacak yeterli büyüklükte sandalyelerdir.

2. Hizmet için Tablolar

Servis masaları, akşam yemeğinizin yemeklerinin servis edileceği yerdir. Bu masalar farklı boyutlarda, şekillerde ve malzemelerde olabilir - yine sandalyelerle eşleşmeleri önerilir.

Sahip olduğunuz restoranın türüne göre farklı ebat ve malzemelerde masalar kullanabilirsiniz.

En yaygın şekiller kare, dairesel ve dikdörtgendir, ancak birçok restoran insan grupları için daha uzun masalar oluşturmak için kare masaları kullanır.

3. Büfe için Dikdörtgen Masalar

Dikdörtgen büfe masalar, insanların kendilerine hizmet etmeleri için birden fazla yemek tepsisini yerleştirmek için genişliklerinden daha uzundur.

Bu tür masalar sağlam olmalı ve ağırlığı tüm masa boyunca eşit olarak desteklemek için dörtten fazla ayağa sahip olmalıdır.

Bazıları buz tepsileri, sıcak tepsiler, soğutucular ve daha fazlasını yerleştirmek için farklı bölmelere sahiptir.

4. Bar İçin Yüksek Banklar

bar yüksek banklar

Müşterileri ağırlamak için çoğu barda yüksek banklar kullanılır.

En çok kullanılanı dairesel banklardır ancak kullanabileceğiniz birçok tasarım vardır.

Örneğin, dönen, sabit, üç veya dört ayaklı banklar ve daha fazlası.

Daha iyi bel desteği ve denge sağlayan küçük sırtlıklı banklar bile var, bu da karışımda alkol varsa harika.

Bar alanınız bekleme alanı işlevi görüyorsa, beklemeyi daha konforlu hale getiren ergonomik tasarıma sahip banklara yatırım yapmak çok iyi bir fikirdir.

5. Bireysel ve Çoklu Koltuklar

Koltuklar, misafirlerinize en büyük konforu sunan mobilya türüdür. Aynı anda birkaç müşteriyi barındırmak için bireysel veya çoklu olabilirler.

Bunlar, varsa bekleme alanına yerleştirmek için en iyi mobilya türleridir.

Bu, yemek yiyenleri masanın açılmasını beklemek zorunda oldukları gerçeğinden uzaklaştıracak ve beklemeyi daha keyifli hale getirecektir.

Restoranınız oldukça ünlüyse, müşteriyi rahat ettirmek için bu tür mobilyalara, sehpalara, şarj prizlerine erişime ve daha fazlasına sahip olmak iyi bir fikirdir.

6. Özel Mobilya

Özel mobilyalar, istediğiniz özelliklerde yapılan mobilyadır. Onları özgün veya göz alıcı kılan farklı tasarım öğeleriyle her tür mobilya olabilirler.

Örneğin, belirli şekillere sahip koltuklar, yeni tasarımlara sahip masalar veya sıra dışı malzemelerden yapılmış tabureler.

Bu tür mobilyaların ana avantajı, restoranınızın tarzına ve konseptine daha iyi uyum sağlamasıdır.

Öte yandan, en karmaşık veya hacimli tasarımların, restoranınız için kesinlikle olumsuz olan, akşam yemeği yiyenleriniz için rahatsız edici veya çok sıra dışı olması mümkündür.

7. Dış Mekan Mobilyaları

dış mekan sandalyeleri ve masaları

Restoranınızın terası varsa, ortak mobilyalar yerine dış mekan mobilyalarını kullanmak iyi bir fikirdir. Elementlere karşı daha dayanıklıdırlar, bu nedenle hasar endişesi duymadan onları dışarıda bırakabilirsiniz.

Bu tür mobilyalar rahat olmalı, sıradan mobilyalardan bile daha dayanıklı olmalıdır ve özellikle her gün çıkarıp takmanız gerekiyorsa hafif tutmak iyi bir fikirdir.

Akıllı bir alternatif, zemine sabitlenmiş, dışarıda bırakabileceğiniz sandalyeler ve mobilyalar oluşturmaktır, ancak bunlar her restoran için önerilmez.

Örneğin, iyi manzaralı prestijli bir restoransa, dış mekan mobilyası kullanmak iyi bir fikir değildir - ortak mobilyalar kullanmalı ve onu mümkün olan en iyi şekilde korumalısınız.

Ayrıca bu mobilyayı güneşten korumanız gerektiğini ve ayrıca mobilya açıkken müşterilerin otururken yanmasını önlemeniz gerektiğini unutmayın. Büyük bir şemsiye yapacak!

Restoranınız İçin En İyi Mobilyayı Nasıl Seçersiniz?

bekleme alanında koltuklar

Restoranınız için doğru mobilyayı seçmek bir çalışma meselesidir. Hedef kitlenizin ve alıcı kişiliğinizin tam olarak ne aradığını bilmelisiniz.

Örneğin, hedef kitleniz 18 ila 30 yaş arasındaki kişilerse, göz alıcı, rahatlıktan biraz ödün veren, ancak çok fazla olmayan yenilikçi mobilyalar kullanmak iyi bir fikirdir.

Ancak hedef kitleniz 40 yaş üstü ise sadeliği ön plana çıkaran ve ergonomik olan konforlu mobilyalar kullanmanızda fayda var.

Bu, malzemeler gibi mobilyaların her yönü için geçerlidir.

Örneğin, gerçek deri ve abanoz ağacından mobilyalar, bir aile restoranı veya çocuklar için en iyi mobilya türü değildir.

Seçkin müşterilerin olduğu kaliteli bir restoranda da plastik mobilya kullanamazsınız.

Restoranınızdaki her bir mobilya parçasının konsepti ve hedef kitlesi ile uyumlu bir deneyim sunduğundan emin olmalısınız.

Göz önünde bulundurmanız gereken diğer hususlar, mobilyaların her zaman olması gerektiğidir:

  • Yüksek kalite.
  • Uzun ömürlü
  • Hafif — en azından taşınması kolay olmalıdır.
  • 5ft veya 6.5ft olsun, müşterilerinize uygun bir boyuta sahip olmalıdırlar.

Bu, müşterilerinizi rahat tutmanıza ve güvende hissetmenize yardımcı olacaktır.

Ne Kadar Mobilya Almalısınız?

yedek sandalyeler saklandı

Çok az bahseden bir şey, ihtiyacınız olan farklı mobilya türlerini içeren, ihtiyacınız olandan daha fazla mobilya satın almanız gerektiğidir.

Niye ya? Çünkü yedek mobilyanız olmalı!

Bir restoranda, mobilyalar beklendiğinden daha fazla hasar görür. Bunun nedeni, bir restoranın çok sayıda insanı çekmesidir. Ayrıca, sürekli etkinlikler düzenliyorsanız veya restoranınız çok hareketliyse, mobilyaların düşmelerden veya minderlerin zarar görmesinden ve daha pek çok şeyden zarar görmesi daha kolaydır.

Bu nedenle, yedek mobilya bulundurmakta fayda var. Sonuçta, sahip olduğunuzdan farklı mobilyalar satın almak istemezsiniz, çünkü bu restoranınızın görünümünün ahengini bozar.

Servisin ortasında bir masa veya sandalyenin kırılması da harika değil ve onu hemen değiştirmenin bir yolu yok.

Mobilyaya ne kadar harcamalısınız?

Her restoran için geçerli olan kesin bir miktar yoktur. Ancak, bütçenizin %10 ila %15'ini iyi mobilyalara harcamak , ilk başta iyi mobilyalar almanıza yardımcı olacak iyi bir kuraldır.

Restoranınızın önemli bir parçası olmasına rağmen, ana giderlerinizin inşaat veya yenileme maliyetleri, ekipman maliyetleri ve mekanla ilgili diğer giderler olacağını unutmayın.

Bunlar daha alakalı çünkü restoranınızın çalışmaya ve üretmeye devam etmesini sağlayacaklar - bu yüzden çoğu işletme sahibi daha sonra en iyi mobilyaları eklemeyi bırakıyor.

Yine de bu giderleri iş planınızda ve maliyet dökümünüzde dikkate almalısınız.

Son olarak, mobilya, dekorla birlikte restoran işinin en çok yönlü yönlerinden biridir. Restoranınız üretime başladığında bunları kolayca değiştirebilirsiniz, ancak değişikliklerin restoranınızın konseptine uygun olduğundan emin olun.

Lokantalarınızın Rahatlığı, Kalmak İstemesini Sağlayacak

Rahat mobilyalara sahip bir restoran, yemek yiyenlerin daha uzun süre kalmasını, daha fazla tüketmesini ve işinize aşık olmasını sağlar.

Bir restorana sahip olmanın sadece yiyecek satmakla ilgili olmadığını, hizmet ettiğiniz yemeği tamamlayan bir deneyim yaratmakla ilgili olduğunu daima unutmayın.

Ayrıca, bu gibi küçük görünebilecek ayrıntılar büyük bir etki yaratabilir.

Restoranınızın kalabalık grupların tercihi olmasını ister misiniz?

Yoksa restoranınızın, onları asla iyi bir şekilde ağırlayamayacağı için arkadaş veya aile gruplarının atladığı restoran olmasını mı istiyorsunuz?

Restoranınızı iyi donatın ve asla müşteri sıkıntısı çekmeyeceksiniz!

Waiterio POS ile gıda işinizi büyütün

Waiterio satış noktası sistemini kullanarak 40.000 restorana katılın

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Ücretsiz indirin

Son Makaleler