Restoran Müşterilerine Ücretsiz Wifi Hizmeti

Restoran Müşterilerine Ücretsiz Wifi Hizmeti

Wifi pazarlama, satış ve sosyal alanda faydalar sağlar

Yazan Michael Elkins 18 Haziran 2018

Restoran müşterilerinize ücretsiz Wi-Fi sunmanın o kadar fazla avantajı vardır ki, bu noktayı asla kaçırmamalısınız. Restoranda yemek yemenin sadece açlığı gideren bir eylem değil aynı zamanda sosyal bir deneyim olduğundan bahsetmiştik. İnsanlar yemek yerken güçlü bir sosyal bağlantı kurmayı da hedefliyorlar. Bazı restoran işletmecileri - özellikle de sınırlı bir oturma kapasitesine sahip olanlar - insanların telefonlarında ve mobil cihazlarında zaman geçirmesinin masa devir hızlarının yavaşlatacağından endişe ediyorlar. Ancak, araştırmalar bu korkuların asılsız olduğunu göstermektedir. İnsanları çoğu Wifi sunan restoranları tercih ediyorlar; böylece data paketlerini kullanmadan sosyal ağlardan da kopmuyorlar.

Daha Uzun Kalan Müşteriler Daha Fazla Para Harcar

Smallbiztrends.com'da yayınlanan bir makaleye göre, sadece birkaç müşteriniz restoranda para harcamadan internette uzun zaman geçirecek. İşletmelerin yaklaşık % 62'si, müşterilerin normale göre daha uzun süre zaman harcadığını ve bunların% 50'sinin daha fazla para harcadığını söylüyor. Bu rakamlara Wifi sunmayan restoranların kaybettiği müşteri sayıları dahil bile değil.

Ücretsiz Wi-Fi Sunmanın Restoranınıza Faydaları

Dijital dünyada ücretsiz Wifi hizmeti sunuyor olmanız güçlü bir pazarlama aktivitesidir. Ücretsiz internet bağlantısından yararlanmak için misafirleri ve iş sahiplerini çekmek üzere bir pazarlama kampanyası planlayabilirsiniz. Yerel işletmeler, öğle yemeği, akşam yemeği ve iş toplantıları planlayabilir. Ücretsiz Wi-Fi'ın diğer avantajları şunlardır:

  • Wifi İç ve Dış Mekanı Hareketlendirir

    Dış mekanlarda Wifi hizmeti vermek için bazı özel teknolojilere gereksinim duyabilirsiniz, ancak binaların yakınındaki herhangi bir açık havada mekanda internet bağlantısına sahip olmak, açık hava masalarında sipariş almayı, açık havada xxx ürünleri satmayı ve müşterilerin yoğun zamanlarda herhangi bir müsait masa için hızlı rezervasyon yapabilmelerini sağlar.

  • Müşterileriniz Hakkında Birçok Detay Öğrenebilirsiniz

    Müşterileriniz çevrimiçi olurken kendileriyle ilgili birçok bilgiyi toplayabilirsiniz. İlişkileri geliştirmek, reklam için etkili platformlar seçmek ve pazarlama mesajlarını kişiselleştirmek için sosyal alışkanlıkları hakkında bilgi edinebilirsiniz. Müşterilerinizi bilgilendirerek, ağın ilgili reklamları görüntülemek için çerezleri kabul etmesini sağlayın.

  • Müşteriler Anında Yorum ve Resimler Gönderebilirler

    Dijital kuşak, yediği yemeğin fotoğraflarını anında Instagram ve diğer sosyal medya hesaplarında paylaşmayı seviyor. Ayrıca, Yelp, Foursquare ve benzer uygulamalara da yorum gönderebilir. Bu tür paylaşımları, sizin bulduğunuz bir hashtag'i içeren fotoğraf yayınlayan herkese ücretsiz yemek fırsatı vererek ödüllendirebilirsiniz.

  • Misafirleriniz Arkadaşlarıyla Bağlanıp Onları Partiye Davet Edebilirler

    Müşterilerinize ücretsiz Wifi sağladığınızda arkadaşlar veya iş ortakları ile spontan toplantılar düzenlemelerini kolaylaştırmış olursunuz.

  • Wifi Misafir Memnuniyetini Artırıyor

    İnternete bağlı müşteriler daha mutludur ve restoranınıza tekrar gelme ihtimalleri yükselir.

  • Büyük Gruplar İçin Dikkat Çekici Hale Gelmek

    Wifi sunan restoranlarda çalışma grupları giderek yaygınlaşmaktadır. Büyük iş gruplarını çekmek, catering, özel partiler ve yiyecek teslimatları için fırsatlar yaratmak anlamına gelir.

  • Bekleyen Müşterileri Mutlu Edin

    Wifi, bekleyen müşterilerinizi meşgul tutmak için etkili bir araçtır.

  • Restoranınızı Topluluk Merkezi Olarak Tanıtın

    Wifi bağlantısı, restoranınızı spor kulüpleri, takım yemekleri, aktivite grupları ve diğer topluluk organizasyonları için bir topluluk merkezi olarak tanıtmanızı sağlar. Bağları güçlendirmek için ara sıra bir bağış etkinliğine ev sahipliği yapmayı düşünebilirsiniz.

  • Olumlu Yorumlar İçin İşletmenizi Pazarlayın

    Her gönderi milyonlarca takipçi çekmez ama zaten ihtiyacınız da tam olarak bu değildir. Sosyal Wifi, müşterilerinizin fotoğraf paylaşmasına ve yorum göndermesine olanak tanır. Her müşterinin ortalama 100 arkadaşı varsa, bunların %10'unun paylaşımdan sonra restoranınıza bir göz atmış olmaları önemli bir başarıdır.

Wifi sağlayıcınızdan teknik tavsiye almak önemlidir. Müşterileriniz ve iş sisteminiz için ayrı erişim noktaları kurmanın yolları vardır. Böylece işletim sisteminizi saldırılara karşı korursunuz.

Restoranın en iyi yemeklerini sosyal medyada yaymak isteyen müşteri

POS Sisteminiz için Teknolojik Altyapının Sağlanması

Bazı satış noktası sistemleri Wifi üzerinden çalışabilir. Bu, teknolojik ihtiyaçlarınızı basitleştirir ve birleştirir. Garsonların siparişleri almak ve ödemeleri kabul etmek için kendi telefonlarını kullanmalarını sağlamak için Wifi'dan yararlanabilirsiniz. Bu, donanım maliyetlerinizi azaltır. Güvenlik endişeleriniz varsa, bunu kolaylıkla yönetmek için her garsona bir şirket telefonu verebilirsiniz.

Güçlü bir bağlantı kullanmak önemlidir - özellikle İnternet için mobil POS kullanıyorsanız, yavaş bir internete bağlantısındansa hiç internet kullanmıyor olmanız bile daha iyidir. İnternet maliyetlerinizi, gerekli işletim altyapısı için bir sermaye yatırımı olarak düşünebilirsiniz.

Yoğun Restoranlarda Sınırlı Wifi Kullanımı

Ne yazık ki, bazı insanlar kahve veya başka bir içecek sipariş edip sunduğunuz bu imkandan faydalanacaktır. Bu durum işinizin bir parçasıdır - bazı insanlar oturup sadece birşeyler okurken ve diğerleri de ise yeni insanlarla tanışmak için fırsatlar yaratmaya çalışıyordur. Bazı müşteriler ise hiçbir şey satın almadan sadece tuvaleti kullanmaya gelirler.

Her bir sipariş için yalnızca bir saatlik ücretsiz İnternet kullanımını sunan bir Wifi şifresi oluşturabilirsiniz. Bu, her müşterinin Wifi'yi kullanmadan önce bir sipariş vermesini garanti eder. Birçok yazılım şirketi Wifi erişimini yönetmek için buna benzer çözümler sunmaktadır.

Bağlantınızın alanını yönetebilmek için mesafeyi ayarlayabilir ve insanların restoranınızın dışındaki Wifi'yi kullanmasını önleyebilirsiniz. Gün boyu çok yoğunsanız ve düşük cirodan muzdaripseniz, insanlar ücretsiz teklifinizi kötüye kullanırlarsa, Wifi Kullanımı'nı kolayca sınırlandırabilirsiniz.

Kişisel not: Gerekli olmadıkça, kesinlikle gelir için müşterilere sunulan Wifi kullanımının sınırlandırılmasını önermiyorum. Müşterilerde negatif bir algıya yol açabilir bu sınırlama. Sahip olduğum restoranın eski sahibi ilk zamanlarda sık sık masalara bir işaret koymayı önermişti: "Kütüphanelerde Yemek Yemediğiniz Gibi, Burada Kitap Okumayın." Bunu hiç yapmadık çünkü fikirden nefret ettim. İyi bir okuyucu olarak, bu yazı beni çok sinirlendirirdi. Bu arada, yerel kütüphane sistemim artık ziyaretçilerin kitap okurken yemek yemesine izin veriyor. Hatta bir kafe de var. İnsanlara istediklerini verin ve işinizin büyümesini izleyin.

Cep telefonları için sınırlı data paketleri olan kişiler için yerel bir kahraman olabilirsiniz. İş için tabletleri ve dizüstü bilgisayarları kullanan insanlar, düzensiz çalışma alanları, kötü internet bağlantıları ve çevresel rahatsızlıklar nedeniyle bazı yerlerde çalışmayı zor buluyor. Keyifli ve konforlu bir ortamda ücretsiz internet sunan restoran, daha fazla restoran müşterisi çekmek ve markanıza sadakat oluşturmak için ideal bir yoldur.

Waiterio POS ile gıda işinizi büyütün

Waiterio satış noktası sistemini kullanarak 40.000 restorana katılın

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Ücretsiz indirin

Son Makaleler