Restoran Sahipleri için Banka Hesapları

Restoran Sahipleri için Banka Hesapları

Restoran sahipleri için en iyi bankacılık seçeneklerinin neler olduğunu buradan öğrenin

Yazan Victor Delgadillo 31 Ekim 2021

Hâlâ restoranınız için bir banka hesabı açmayı mı düşünüyorsunuz?

Bir restorana sahip olmanın finansal yönü, genellikle, sadece işlerini başlatmak isteyen yeni restoran sahipleri için bir bilmecedir.

Dürüst olmak gerekirse, bir banka hesabı açmak bir güçlüktür - özellikle de benim gibiyseniz ve bürokrasiden nefret ediyorsanız.

Bankaya gitmek, insanlarla çevrili sırada beklemek (ki bunun kötü bir fikir olduğunu biliyoruz), gerekli tüm belgelere sahip olmak, bir şeyi unutmak, ileri geri gitmek vb.

Ah , neden hala bankaları kullanıyoruz ki zaten?

Muhtemelen dünyanın çalışma şeklinden kaçamadığımız için!

Bu yazıda size şunlardan bahsedeceğim:

  • Restoranınız için neden bir banka hesabı oluşturmanız gerekiyor?
  • Kullanabileceğiniz banka hesabı türleri
  • Restoran sahipleri için en iyi hesap türü hangisidir?
  • Ve bir banka hesabı açmayı atlamanız gereken tek alternatif hakkında

Bu makaleyi okumayı bitirdiğinizde, restoranınızın mali durumunu halletmek için bu araca sahip olmanız gerektiğini daha iyi anlayacaksınız.

Hemen konuya girelim!

Not: Bu finansal bir tavsiye değildir, restoranınız için bir banka hesabına sahip olmanın önemi hakkında sadece birkaç yorum.

Restoran Sahibiyseniz Banka Hesabına Sahip Olmak Neden Önemlidir?

ATM'de para çekme

Banka hesapları, restoranınızdaki birçok şeyi yönetmek için gerekli bir araçtır .

Bir restoran açıyorsanız, aşağıdakiler için bir banka hesabına ihtiyacınız vardır:

  • Müşterilerden ödeme alın
  • Sağlayıcılara ödeme gönder
  • Hizmetler için ödeme yapın
  • Çalışanlarınıza ödeme yapın
  • Yeni ekipman satın alın
  • Biriken kazançlar
  • Ve kredilere, kredi limitlerine, finansmana ve diğer araçlara erişim elde etmek için.

Tüm bu kullanımlar, restoranlar dahil her tür işletme için hayati önem taşımaktadır.

Ek olarak, çoğu banka, restoranlar gibi çok yönlü bir işletme için işlemleri daha kolay hale getiren mobil ve çevrimiçi bankacılık sunar.

Restoranınızda Kullanabileceğiniz Banka Hesap Türleri

Restoran şık

İşletmenizde kullanabileceğiniz birkaç tür banka hesabı vardır. Bu şunları içerir:

  • Tasarruf ve çek gibi çeşitli kategorilere ayrılan kişisel banka hesapları.
  • Ve ticari kontrol ve ticari tasarruf hesapları gibi çeşitli kategorilere ayrılan ticari banka hesapları.

Farklı banka hesap türlerinin hepsinin, daha düşük faiz oranları, daha yüksek işlem ücretleri ve daha fazlası gibi farklı avantajları ve dezavantajları vardır.

Restoran Sahipleri için En İyi Banka Hesabı Hangisi?

Çoğu küçük işletme sahibinin, işlerini yürütmek için kişisel banka hesaplarını kullandığını deneyimlerimizden biliyoruz; bu kolay, ancak muhasebe karmaşasına yol açabilecek korkunç bir fikir.

Bir restoran işletmek, çok fazla paranızın olacağı ve çok fazla paranızın çıkacağı anlamına gelir, bu da kişisel harcamalarınızla kolayca karışabilir.

Bu nedenle, işinizi yürütmek için ayrı bir hesaba sahip olmak daha iyidir.

Aşağıda, sahip olduğunuz seçenekleri yıkıyorum.

İşletmeniz İçin Kişisel Çek Hesabı

Küçük bir restoranınız varsa, sahip olmanız gereken en iyi banka hesaplarından biri ayrı bir çek hesabıdır .

Kurulumu kolaydır, açılması uzun sürmez ve kullanımı kolaydır.

İronik olarak, bu tür bir hesap, özellikle mümkün olan en kısa sürede başlamak istiyorsanız, bir işletme hesabından daha faydalı olabilir.

İşletmeniz için İşletme Hesapları

Online ödeme

Ticari hesaplar daha karmaşıktır, açılması daha uzun sürer, genellikle daha yüksek işlem ücretleri, bakım ücretleri vb. vardır.

Ancak, özellikle bazı bankalar işinizi daha hızlı büyütmenize yardımcı olabilecek krediler sunduğundan, daha büyük veya büyüyen işletmeleri yönetmek daha iyidir.

Restoranınız büyümeye başladığında ve özellikle bayilikler veya başka restoranlar açmak istiyorsanız, ticari banka hesapları oluşturmanız gerekir.

İdeal olarak, orta ölçekli bir işletmeyi yürütmek için en az üç ayrı hesabınız olmalıdır - biri günlük işlemler için, diğeri bir rezerv hesabına ve vergiler için ayrı bir hesaba para gönderir.

Bu, nakitinizin doğru yönde akmasını sağlayacak, restoranınızın parasını farklı olumsuz durumlar için kurtarmanıza yardımcı olacak ve vergilerinizi kolayca takip etmenize yardımcı olacaktır.

Tasarruf ve Kontrol Hesapları

+ tasarruf hesabı

Hem tasarruf hem de çek hesaplarının bir işletmeyi yönetmenize yardımcı olabilecek birçok avantajı vardır, bu yüzden bu gerçekten bir tür karşılaştırma değildir.

Bu, farklı ihtiyaçlarınızı karşılamak için erişiminiz olan kaynakları kullanmakla ilgilidir.

Örneğin, içinde durağan para bırakmak için bir rezerv hesabı oluşturmanız gerekiyorsa, faiz oranları sayesinde hiç çaba harcamadan para kazanmanıza yardımcı olabilecek bir tasarruf hesabı olsa iyi olur.

Ancak, para akışını sürdürmeniz gerekiyorsa, özellikle çok yönlü ve uygun işlem ücretleri olan bir seçenek seçerseniz, bir çek hesabı size yardımcı olacaktır.

Banka Hesaplarına En İyi Alternatif Nedir?

Wise, eskiden İngiltere için İngilizce olarak Transferwise

Tek bir geçerli cevap var: Wise .

Wise, eski adıyla TransferWise, işinizi yürütmek için kullanabileceğiniz güvenilir hesaplar sağlayan uluslararası bir bankacılık hizmetidir.

Wise, para transfer etmenize, diğer para birimlerini değiştirmenize ve daha kolay bir şekilde yardımcı olabilecek sınırsız bir hesaba erişmenizi sağlar.

Wise'ı işletmeler için mükemmel hesap yapan ana avantajlardan biri, çok şeffaf oranlara sahip olmasıdır - hayalet işlem ücretleriyle paranızı boşa harcamazsınız.

Ayrıca kullanımı inanılmaz derecede kolaydır, bu nedenle neden 7 milyondan fazla insan tarafından kullanıldığına şaşmamalı.

Ayrıca ATM'lerde kullanabileceğiniz, çevrimiçi ödemeler yapabileceğiniz ve daha fazlasını yapabileceğiniz ücretsiz bir Wise ticari banka kartı da alırsınız.

Restoranınızda teslimat veya paket servis seçenekleri sunmak istiyorsanız gerekli olan çevrimiçi ödeme almak için Wise borderless hesabını sorunsuz bir şekilde oluşturabilirsiniz.

Ve son olarak, Wise 50'den fazla ülkede mevcuttur, bu nedenle nerede yaşadığınızdan bağımsız olarak, muhtemelen ona erişiminiz olacaktır.

Bugün deneyin!

Yanlış Banka Hesabı İşletmeniz Üzerinde Büyük Bir Etkiye Sahip Olabilir

Özellikle yanlış araçlarla birlikte yanlış finansal uygulamaları kullanıyorsanız, restoranınızın finansmanıyla ilgilenmek zor olabilir.

Bu nedenle, konu işinizi yürütmeye geldiğinde hedefiniz, doğru avantajlarla ve birkaç sınırlamayla doğru banka hesabını seçmek olmalıdır.

Her şeyi doğru yapıyor olsanız bile, gelecekte sorunlardan kaçınmak için muhasebe konularında profesyonel tavsiye almanız şiddetle tavsiye edilir.

Banka hesabınız işletmenizin ihtiyaçlarını karşılıyor mu?

Waiterio POS ile gıda işinizi büyütün

Waiterio satış noktası sistemini kullanarak 40.000 restorana katılın

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Ücretsiz indirin

Son Makaleler