Restoran Tedarikçileri: En İyisi Nasıl Elde Edilir?

Restoran Tedarikçileri: En İyisi Nasıl Elde Edilir?

İşletmeniz için en iyi restoran tedarikçilerini nasıl alacağınızı buradan öğrenin!

Yazan Victor Delgadillo 15 Kasım 2021

Restoranınız için tedarikçileri nasıl seçeceğinizi bilmiyor musunuz?

Gıda işletmeniz için tedarikçi seçmeye başlamanız mı gerekiyor?

Restoranlar söz konusu olduğunda, en uygun sağlayıcıları seçmek sizi kurtarabilir veya çok fazla sorun yaşamanıza neden olabilir. Restoranınızı bir günde tamamen veya kısmen devre dışı bırakma gücüne sahip olanlar onlar!

Bu yazıda size şunlardan bahsedeceğim:

  • Restoranınız için en iyi tedarikçileri seçmenin önemi.
  • Tedarikçi seçim süreci.
  • Göz önünde bulundurmanız gereken sağlayıcı türleri.
  • En iyilerini seçmek için ipuçları.

Ayrıca, ticari müttefiklerinizle ilişkilerinizi güçlendirmek işiniz için hayati önem taşıdığından, tedarikçileriniz için en iyi müşteri olmanız için size bazı ipuçları vereceğim.

Başlayalım!

Restoranınız İçin En İyi Tedarikçileri Seçmenin Önemi

restoran tedarikçisi boşaltma minibüsü

Restoranınız için en iyi tedarikçileri seçmek bir ölüm kalım meselesidir - işiniz, ürünlerini akşam yemekleriniz için lezzetli yemeklere dönüştürmektir!

Yani bu ürünler yoksa restoranınızın başı ciddi belada demektir.

Kötü bir tedarikçinin bir gün içinde işletmenizi devre dışı bırakabileceği ya da planlanandan birkaç dakika veya saat sonra gelerek restoranınızın işleyişini engelleyebileceği doğrudur .

Restoranınız için o kadar önemlidirler ki, onları iş planınıza dahil etmelisiniz.

Ayrıca size sipariş vermediğiniz ürünleri (özellikle sormadan alırsanız) veya kalitesiz, hatta daha da kötüsü son kullanma tarihine çok yakın ürünleri gönderirlerse size çok para harcamanıza neden olabilirler. planladığınızdan daha hızlı kullanmanız gerekir.

Öte yandan, doğru tedarikçilerin yanınızda olması restoranınıza çok yardımcı olabilir.

Nasıl? Size tam olarak ihtiyacınız olanı ve beklediğinizden fazlasını verir.

Sağlıklı bir işletmenin büyüyen bir işletme olduğunu unutmayın - tedarikçileriniz büyürse daha iyi ürünler, daha fazla çeşitlilik ve daha fazlasını elde etmek için daha fazla fırsatınız olacaktır.

Bu nedenlerle, sizin işinizle onların işi arasında sinerji yaratan sorumlu iş ortaklarına sahip olmak hayati önem taşır.

Ancak bu sinerjiye nasıl ulaşabilirsiniz? Her şey sağlayıcıların seçimi ile başlar.

Aşağıda süreç hakkında daha fazla bilgi veriyorum.

Gıda İşletmeniz için Tedarikçi Seçme Süreci

bir restoran tedarikçisiyle el sıkışmak

Herhangi bir restoran türü için en iyi tedarikçileri seçmek zor bir iş olmak zorunda değil. Aslında, özellikle çok sayıda sağlayıcıya sahip bir bölgedeyseniz, oldukça basittir.

Bu yüzden onları seçmek için kullandığım süreci burada paylaşıyorum.

1. Restoranınızın İhtiyaçlarını Belirleyin

Restoranınızın ihtiyaçları, iş ortakları olarak ne tür distribütörlere ihtiyaç duyacağınızı belirleyecektir.

Şunları göz önünde bulundurmalısınız:

  • Sığır eti tedarikçileri.
  • Sebze tedarikçileri. Bazı restoranlar, bir veya iki tür sebze almak için bölgelerinin dışında sebze satıcılarına ihtiyaç duyacaktır.
  • Tavuk, yumurta ve diğer kuşlar için kümes hayvanları tedarikçileri.
  • Balık ve deniz ürünleri tedarikçileri.
  • Baharat dağıtıcıları.
  • Bitkisel yağ distribütörleri.
  • Endüstriyel temizlik ürünleri distribütörleri.

Bazı ülkelerde, restoranların sağlayıcı kategorisine giren belirli hizmetlere sahip olması gerekir. Örneğin, endüstriyel ekipman temizleme hizmetleri, yağ tutucu temizleme, kullanılmış yağ gibi şeyler için sürdürülebilir atık yönetimi hizmetleri ve daha fazlası.

Ek olarak, bazı restoranlar temiz, servise hazır etler, belirli tavuk parçaları ve daha fazlası gibi aynı satıcılardan ekstra hizmetler kullanır.

Bu listeyi çok iyi incelediğinizden emin olun.

Restoranınızın özel ihtiyaçlarının bir listesine sahip olduğunuzda bir sonraki adım gelir.

2. Potansiyel Tedarikçileri Belirleyin

renkli sebzeler

Artık neye ihtiyacınız olduğunu bildiğinize göre, tedarikçi aramaya başlamanın zamanı geldi. Tedarikçi bilgilerini almanın birkaç yolu vardır.

  • Listeler ve forumlar gibi web sitelerinde arama yapabilirsiniz.
  • Sosyal ağlarda araştırma yapabilirsiniz.
  • Tedarikçiler hakkında ticaret odalarından bilgi talep edebilirsiniz.
  • Diğer restoranlardan meslektaşlarınıza sorabilirsiniz.
  • Restoranlarda sorabilirsiniz.

Bulması zor ürünlere ihtiyacınız varsa, belirli bileşenlerin ithalatı ve daha fazlası gibi hizmetler için ortak tüketiciye biraz yabancı şirketler aramanız gerekebilir.

Bu durumda, orijinalliği elde etmek istiyorsanız hayati önem taşıyan tedarikçileri hakkında bilgi edinmek için konseptiniz için aklınızdakilere benzer restoranlara yaklaşabilirsiniz. Daha az popüler olan gastronomileri uygulamak istiyorsanız bu çok daha önemlidir.

3. Sağlayıcılarla İletişime Geçin

İhtiyacınız olan sağlayıcıların iyi bir listesine sahip olduğunuzda, onlarla iletişim kurmanın zamanı geldi.

Sağladıkları hizmetle ilgili farklı sorular sormanız gerekecek:

  • Her sipariş için ihtiyacınız olan hacmi halledebilirlerse.
  • Haftalık veya aylık yapmanız gereken sipariş sayısını halledebilirlerse.
  • Hizmetin maliyeti.
  • Gelecekte sipariş hacmini artırmak mümkün olsaydı - restoranınız başarılıysa, işletmek için kesinlikle daha fazla malzemeye ihtiyacınız olacak ve sağlam bir altyapınız yoksa bunu yapamazsınız.
  • Ve daha önemli sorularınız varsa - daha sonra yanlış anlamaları önlemek için mümkün olduğunca çok soru sormak iyi bir fikirdir.

Distribütörlerinizle iyi bir ilişkinin önemli bir parçası olduğu için işinizi ve ihtiyaçlarınızı ayrıntılı olarak tanımlamayı unutmayın.

Tabii ki, her zaman müzakere etmeye çalışabilirsiniz, ancak bunu ihtiyatlı bir şekilde yapın, çünkü gerekli olanı ücretlendirmeden size iyi hizmet sunamazlar.

4. Tedarikçilerinizi Test Edin

Son olarak, yeni tedarikçileriniz, distribütörleriniz, üreticileriniz ve daha fazlasıyla çalışmaya başlamalısınız. Bu, aramanın bir parçasıdır çünkü birinci adımdaki ihtiyaç listenizi bir kontrol listesine dönüştürmeniz gerekir.

İlk üç ay boyunca, sağlayıcıların anlaşmanın sonunu yerine getirdiklerinden emin olmanız gerekecek.

Bu şunları içerir:

  • Siparişleri zamanında teslim etmek.
  • Hasarlı ürün yok.
  • Son kullanma tarihine yakın ürün yok.
  • İhtiyacınız olmayan veya istemediğiniz şeyleri getirmediklerini.
  • Ve farklı mevsimler boyunca iyi bir fiyat veya en azından sabit bir fiyat tuttuklarını.

Son olarak, anlaşmanın kendilerine göre olan tarafını tutamazlarsa, yeniden aramaya başlamanız gerekir - tabii başkaları varsa.

Bölgenizde Çok Fazla Sağlayıcı Yoksa Ne Yapmalısınız?

Bu durumda, küçük tedarikçilerle veya aile çiftlikleriyle ortaklık yapmak veya çiftliklere yatırım yaparak kendi tedarikçilerinizi oluşturmak ve daha fazlası gibi bunları başarmak için başka stratejiler uygulamanız gerekebilir.

Kesin olan, çok daha fazla para harcamanız ve hatta bölgenizde bir restoran açmanın iyi bir fikir olup olmadığını yeniden gözden geçirmeniz gerekeceğidir. Sağlayıcılar bu kadar önemli.

Restoranınız İçin En İyi Tedarikçileri Seçmek İçin İpuçları

üzüm tutan eller

En iyi tedarikçileri bulmak için izleyebileceğiniz birkaç basit ipucu:

  1. Bölgenizdeki çoğu tedarikçiyi arayın - bu şekilde her şeyin her zaman taze olduğundan emin olursunuz. Restoranınızda çok fazla sebze kullanmanız gerekiyorsa bu çok önemlidir.
  2. Size temel ürünleri daha hızlı teslim edebilecek yerel üreticileri arayın. En iyisi değilse, acil durumlarda hizmetlerini kullanabilirsiniz.
  3. Önce hizmeti denemeden düşük fiyatlar bulmaya çalışmayın. Daha pahalı firmalarla hizmet kalitesi açısından rekabet edemeyen düşük fiyatlı firmalar var.
  4. Başka bir bölgeden ürünlere ihtiyacınız varsa, bunları sunabilecekleri en yakın bölgede arayın. Bu, nakliye masraflarından tasarruf etmenizi sağlar ve her şeyin taze olmasını sağlar.
  5. İnternet ve sosyal ağlardaki sağlayıcıların incelemelerine bakın. Ayrıca, hizmet hakkında soru sormak ve tavsiye edip etmediklerini sormak için diğer restoran sahipleriyle konuşabilirsiniz.
  6. İlk bulduğunuzla yetinmeyin! İşletmenizin tüm ihtiyaçlarını karşıladığından emin olmak için hizmeti her zaman bir süre test etmelisiniz. Geliştirilebilecek bir şey varsa, her zaman başka bir sağlayıcıyla anlaşabilirsiniz.

Ekstra ipucu: İthal ürünler kullanmanız gerekiyorsa, hangisinin en iyi yöntem olduğunu kontrol edin. Bunları kendiniz ithal etmek, bunu yapmak için bir hizmet kullanmaktan daha ucuz olabilir. Ayrıca, diğer işletmelerin kullandığı veya doğrudan tüketiciye iyi satan ürünleri ithal ederek ikincil bir işletme oluşturabilirsiniz.

İyi Bir Müşteri Olmayı Unutmayın

dizüstü bilgisayarla iş yapmak

Herkesin bahsetmediği bir şey, iyi sağlayıcılara sahip olmanın yalnızca sizin için yapabilecekleriyle ilgili olmadığıdır - herhangi bir ilişki gibi, iki yönlü bir yoldur .

Bu nedenle, distribütörleriniz için iyi bir müşteri olmayı her zaman hatırlamalısınız.

Bu iş ortaklarıyla ilişkinizi geliştirmek için kullanabileceğiniz bazı ipuçları:

  1. Zamanında ve tam meblağlarla ödeme yapın. Arkadaşlık olabilir, ama esas olarak bu bir iş ilişkisidir.
  2. Ürünleri teslim etmekten sorumlu kişilere iyi davranın. Güvenlerini kazanmak için su, basit yemekler, içecekler ve başka ikramlar sunun. Ayrıca iyi bir insan olmanın sana hiçbir maliyeti olmayacak!
  3. İyi bir iş için iletişim halinde olduğunuz distribütörleri ve tedarikçileri tebrik edin. Ayrıca nezaketen en az bir kez akşam yemeğine davet edebilirsiniz.
  4. Siparişlerinizi düzenleyin ve her zaman zamanında yapın. Bu da iyi bir envanter yönetimi gerektirecektir.
  5. Mümkün olduğunca hızlı olması için siparişlerin alınmasını sistematik hale getirin. Teslimatları almanıza yardımcı olmak için mutfak ekibinizi ve diğer çalışanlarınızı düzenleyin. Restoranınız muhtemelen teslim etmeleri gereken tek restoran değil!
  6. Size sundukları hizmetten memnunsanız pazarlık yapmaya çalışmayın.
  7. Tedarikçilerinizle çalışan her kişiyle olan ilişkiniz üzerinde çalışın. Distribütörlerden ve müşteri hizmetlerinden sorumlu kişilerden en yüksek rütbeli kişilere kadar. Sizinle çalışmaktan mutlu olacaklar!

Bu basit ipuçları, tedarikçilerinizle iyi bir ilişki kurmanıza çok yardımcı olacaktır.

Restoranlarla çalıştığım süre boyunca, tedarikçilerin kötü olmadığını, kötü müşteriler olduklarını ve bunun sorunun büyük bir parçası olduğunu anlamayan birçok restoran sahibi tanıdım.

Kimsenin çalışmak istemediği müşteri olmayın.

Tedarikçiler Restoranınızın Kalitesini Dikte Ediyor!

Menünüzdeki harika yemekleri hazırlamak için kullandığınız ürünlerin kalitesini belirleyenlerin tedarikçiler olduğu düşünülürse, onlarla her zaman iyi bir ilişki kurmanız iyi bir fikirdir.

Onlarla kötü bir ilişki birçok soruna neden olabilir. Hasar görmüş, son kullanma tarihi yakın, kötü paketlenmiş veya tüketime uygun olmayan ürünler çok fazla zaman kaybına neden olur ve bunları kullanırsanız restoranınızı kaybedebilirler.

Bu nedenle, bir yemeğin çiftlikten veya fabrikadan sofraya kadar olan sürecinin her aşamasına ve bunu mümkün kılan insanlarla olan ilişkilere özen gösterilmelidir.

Restoranınızda iyi bir tedarikçi altyapınız var mı?

Waiterio POS ile gıda işinizi büyütün

Waiterio satış noktası sistemini kullanarak 40.000 restorana katılın

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Ücretsiz indirin

Son Makaleler