Restoranınızda Paket Servis Hizmeti Başlatma

Restoranınızda Paket Servis Hizmeti Başlatma

işinizi paket servis seçeneğiyle genişletin

Yazan Michael Elkins 16 Nisan 2018

Paket yemek servisi pazarı sadece pizza servisi ile sınırlı olmaktan çıktı ve küresel bir fenomen haline geldi. Özellikle yeni kuşaklar favori restoranlarından kolayca yemek siparişi vermek ve hızlı bir şekilde eve teslim almak istiyor. Avrupa, Amerika Birleşik Devletleri, Asya ve Orta Doğu'daki restoranlarla ilgili yeni bir çalışma, paket servis yemek sipariş etmek için en iyi internet platformlarının her birinin değerinin 1 milyar ABD Doları'nın üzerinde olduğunu ve dünyada paket servis pazarının yaklaşık 83 milyar Euro olduğunu ortaya koydu. Bu rakam, toplam gıda pazarının sadece %1'ini oluşturmkatadır. Bu oranın önümüzdeki beş yıl için yılda %3,5 veya daha fazla büyümesi beklenmektedir.

Restoran işletmecileri daha yüksek kiralar ve bilinen gıda zincirlerleri rekabeti ile karşı karşıya. Sadece birkaç yıl önce, en iyi zincirler mağazalar mekan büyüklüklerini genişletiyordu, ancak şimdi büyük zincirler daha küçük mekanlarda daha hızlı hareket edebildikleri operasyonlara yöneliyor. Başarılı restoranlar artık masalarını daha hızlı döndürmek ve catering, paket sipariş ve logolu ürünler gibi alternatif işlemlerden para kazanmak için işlerini düzene sokmaya odaklanıyor. Günümüz restoran sahipleri, özel etkinlikler düzenleyerek ve tüketicilere ve şirketlere yiyecekler sunarak ekstra gelir sağlayabilir. Yemek siparişi teslim edecek restoran altyapınız yoksa, üçüncü parti hizmetlerinden birini seçebilirsiniz.

Üçüncü Parti Paket Servis Hizmeti Kullanımı

Hizmet endüstrisindeki büyük pazarlama şirketleri, restoranlara yönelik genişletilmiş paket servis seçeneklerinin değerini kabul etmiş ve birçoğu artık teslimatları kendileri yönetemeyecek için restoranlar için üçüncü parti dağıtım hizmetleri sunmaktadır. Bu şirketler arasında Google, Amazon, GrubHub, UberEats, DoorDash, Postmates ve bir dizi yerel paket servis hizmeti de dahil olmak üzere bir çok şirket vardır.

Bir üçüncü parti paket servis hizmeti seçmeden önce, ücretleri araştırın, teslimatların ne kadar hızlı yapıldığını görün ve teslimatlar için bir alan belirleyin. Müşterileriniz geç teslimatlar, soğuk yiyecekler, kaba sürücüler ve diğer problemlerden sizi sorumlu tutacak, bu nedenle diğer servislerin bölgenizdeki diğer restoranlar için ne kadar iyi performans gösterdiğini öğrenmelisiniz.

Üçüncü parti bir hizmet kullanmanın yararları arasında, ücretsiz reklam alma ve rakiplerinize satış noktası açısından fark atma bulunmaktadır. Popüler hizmetlerden birini kullanmıyorsanız, pazar payınızı en büyük rakibinize kaptırabilirsiniz. Ancak, bir üçüncü parti sağlayıcı ile teslimatları yapabilmek için de bir teslim ücreti ve brüt satışlarınızın bir yüzdesini ödemek zorunda kalacaksınız. Özel yemekler için hizmet veren restoranlar, çoğu kez, kâr oranından ödün vermeden kendi teslimat servislerini kurabilirler. İster bu servisi %100 kendi bünyenizde kurun, ister dışarıdaki hizmetleri kullanın, teslimatlar restoranınızın profilini yükseltebilir, yeni müşteriler çekebilir ve satışları arttırabilir.

teslim pizza

Kendi Teslimat Hizmetinizi Başlatma

Kendi restoran teslimat hizmetinizi başlatmak, yakındaki evlere veya ofislere kahvaltı ve öğle yemeği teslim etmek için bir çalışan işe almakla başlayabileceğiniz bir iş. Mesela bisiklet ile teslimatlar popüler bir seçenektir çünkü restoranınızın çevrecilik ve sürdürülebilirliğe olan bağlılığını da güçlendirirler. Teslimat yapmanın en basit yolu, bir teslimat alanı, saat ve menü seçmektir - örneğin 11:00 ile 14:00 arasında öğle yemeği siparişleri gibi. Flyer'ları personelin yürüme mesafesndeki yakın alanlara dağıtabilirsiniz. Daha uzun teslimat saatlerine ve genişletilmiş dağıtım alanlarına gitmeden önce sınırlı hizmetle işlerin nasıl yürüdüğünü görebilirsiniz.

Paket Servis Kuryeleri Kiralama

Restoranınıza bağlı olarak, paket servis personelini işe alırken birkaç seçeneğiniz vardır. Tam zamanlı bir sürücüyü işe almak için yeterli siparişi henüz almıyorsanız üçüncü parti bir hizmet kullanabilirsiniz. Bir kurye kiralayabilir ve teslimatları ve diğer restoran görevlerini yerine getirmek için onu birden fazla foksiyon için eğitebilirsiniz. Üçüncü bir seçenek, sürücüleri vardiyalı çalışanlar yerine paket başına ücretlendirilecek çalışanlar olarak kiralamaktır. Kuryeleri işi genişletmek, yeni müşteriler bulmak ve onları mutlu etmekten sorumlu kılabilirsiniz.

Bir kuryeyi işe alma kararınız, süreç üzerinde ne kadar kontrol istediğinize bağlıdır. Üçüncü parti hizmetleri ve bağımsız kuryeler kullanıyor olsanız bile müşterileriniz açısından teslimatların da performansınızı etkileyeceğini unutmayın. Seçeneklerinizi ayrıca yerel iş gücü ve sağlık departmanı yönetmeliklerine göre de sınırlandırmak durumunda kalabilirsiniz. Kuryeleri işe almak ve eğitmek zorunda kalacaksınız, bu yüzden dikkate alınması gereken bazı başlangıç ​​maliyetleri doğacaktır. Yeni bir restoran hizmetine veya alternatif gelir kaynağı ile ilgili bir projeye başlamadan önce daima bir avukata danışmalısınız.

Teslimat Hizmeti Nasıl Kurulur

Dikkatli bir şekilde başlamalısınız çünkü teslimatlar bazı zorluklar doğurabilir. Paket siparişler düzenli siparişlerle aynı zamanda gelirse, mutfak personeliniz baskı altında akalabilir. Bu durum kaçınılmaz. Bu sorunu, mutfak personelini arayarak, çalışanları farklı fonksiyonlarda joker olacak şekilde eğiterek ve personelinizi en yoğun zamanlarda daha fazla kişi olacakları şekilde akıllıca planlama yaparak çözebilirsiniz. Neyse ki, kötü havada yani genellikle mekan yoğunluğunuzun az olduğu zamanlarda, paket siparişler artacaktır. Teslimatlar yavaşlarken güzel havalarla mekanda ağırlayacağınız müşteri sayısı artıracaktır. Genellikle, yerinde yemek ve paket servis hizmetleri bu açıdan birbirini çok iyi tamamlar.

Gereksiz iş yapmamak için muhtemelen teslimatları birleştirebileceğiniz ayrı bir alana ihtiyacınız olacaktır. Yiyecekleri sıcak tutmak için ısıtılmış kaplarda, termal torbalarda veya iyi paketlenmiş ambalajlarda taşımak önemlidir. Kuryeleriniz - bağımsız çalışanlar olsa bile - yiyecekleri ve aracın içinde tutulması gereken paket malzemelerin güvenliğini sağlamanın yollarını bulmalıdır.

Ayrıca sürücü güvenliği, gıda sıcaklığı ve kazalar gibi dağıtımın doğurduğu yeni yükümlülükler vardır. Restoranınızın adı bir araçta görünüyorsa, sürücü ile ilgili şikayetleri de karşılamaya hazır olun. Sürücülerin dikkatli olmasından bağımsız bundan şikayetçi olan insanlar olabilir. Sürücülerinizi yönetmek ve rotaları çizmek için bazı yöntemlere ihtiyacınız olacak. Teslimatı dışardan alıyor olsanız bile, hizmetiniz size kötü bir itibar kazandığı takdirde işletmeniz zarar görebilir. Sistemlerinizin kullandığınız herhangi bir dağıtım iş ortağının sistemi ile sorunsuz bir şekilde entegre olmuş olmanız önemlidir.

Paket Siparişlerinizin Pazarlamasını Yapın

Her siparişte, siparişleri tekrarlamak için insanları yönlendirmek, eksik veya hasarlı menüleri değiştirmek önemlidir. Menünüzü web sitenizde yayınlayabilir, geleneksel şekilde veya elektronik panolarda teslimat hizmeti verdiğinizden bahsedebilir, taşıma paketlerine reklam verebilir, yerel otellerde, perakende satış noktalarında ve bültenlerde teslimat yaptığınız menüleri duyurabilirsiniz. Yeni bir dağıtım hizmeti başlatıyorsanız, yerel gazetelere, dergilere ve yakındaki işverenlere basın bültenlerini vermeyi deneyin.

Mobil POS sisteminiz ile paket sipariş ödemelerini alabilir artı bir değer yaratabilirsiniz, çünkü sipariş hatalarını azaltırken tüm siparişleri takip etmeniz mümkün hale gelir. Teknoloji, mutfağınızdaki birden fazla oeprasyonu yönetmeyi basitleştirir - örneğin, catering işleri, teslimatlar, apket servis ve mekandaki siparişler gibi. Proaktif hatırlatıcılar, müşterilere hangi ürünlerin mevcut olduğunu gösterebilir, gıdaların nasıl pişirileceğini öğretebilir ve müşterilerin belirli diyet kısıtlamaları olduğunda malzemelerde değişiklik yapılmasına olanak tanır.

Teslimat menünüzü belirlemek için menü mühendisliği yapabilir, böylece yalnızca en popüler ve karlı öğeleri sunabilirsiniz. İşletmeniz büyüdükçe, üçüncü parti hizmetlerinden kendi kuracağınız teslimat sistemine, genişletilmiş rotalara ve daha eksiksiz menülere geçiş yapmayı düşünebilirsiniz. Dışarıda yemekleriniz için büyük bir talep varsa, bir büfe, küçültülmüş ek bir işletme veya yemek kamyoneti işletmeyi düşünebilirsiniz.

Yiyeceklerin yaklaşık %70'inin 2020 yılına kadar restoran mekanı dışında tüketilmesi beklenmektedir, bu nedenle işinizi adil bir payda, dışardan alacağınız bir teslimat hizmetine, catering veya paket servislere göre konumlandırmanız önemlidir. Yaya, bisiklet ve araba teslimatı gibi birçok farklı seçenek bulunuyor. Teslimatı daha yaygın hale geldikçe, menünüzü birden fazla sitede yayınlamak önemli olabilir, bu nedenle yapacağınız sözleşmelerde sizi kısıtlayan maddelerden de kaçınmaya çalışın.

Waiterio POS ile gıda işinizi büyütün

Waiterio satış noktası sistemini kullanarak 40.000 restorana katılın

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Ücretsiz indirin

Son Makaleler