Restoranınızı Internette Listeleme

Restoranınızı Internette Listeleme

potansiyel müşterilerinizin restoranınızı bulmasını kolaylaştırın

Yazan Michael Elkins 21 Temmuz 2018

Bugünlerde pazarlamada, restoranınızı mümkün olan tüm mecralarda online olarak listelemek gittikçe önem kazanıyor. İnsanlar restoranları listelemek, yorumları okumak ve yoldayken hızlı rezervasyon yapmak için telefonlarını kullanıyor. Restoranınızı ne kadar fazla web sitesi ve dizinde listelerseniz, arama motorlarındaki sıralamanız o kadar iyi olur. Daha fazla potansiyel müşteri sizi doğrudan veya organik aramalarla bulacaktır. Çoğu listeleme ücretsiz olmakla beraber ve bilgilerinizin gönderilmesi veya eski bilgilerden kaynaklanan yanlışlıkların giderilmesi çok kısa bir zamanda çözülebilir.

Özetle, bu listeler ve internet dizinlerine yerel alıntılar denir. En popüler olanlar Yelp veya Foursquare gibi restoran inceleme siteleri ve Google, Bing, Yahoo ve benzerleri gibi büyük arama motorlarıdır. Trip Advisor dünyanın en popüler seyahat sitesidir. Eğer işiniz turizm ticaretini hedefliyorsa - ki çoğunlukla herkes bunu hedefler - bu siteye giriş yapmak, yakın ülkelerdeki gurmeleri ve turistleri restoranınıza çekmek için etkili bir yol olacaktır.

TripAdvisor'da yapacağınız listeleme restoranlar için ayrılan özel bir bölümde görünür. Ne tür bir restoranınız olduğunu, adresinizi, mutfağınızı ve fiyatlarını burada yayımlayabilirsiniz. Yerel tavsiye veren sitelerin çoğu, ücretsiz listelemeleri için benzer bir yapıyı kullanır. Bazı dizinler bu hizmet için ücret alırlar veya aylık üyelik planları sunarlar, ancak ücretli seçenekler daha büyük avantajlar da sağlar. Paket servisinizin yanı sıra mekanınızda sunduğunuz yemekleri tanıtmak için yerel alıntıları kullanabilirsiniz.

Arama Motoru Listeleri

Mümkün olduğunca çok sayıda arama motorunu veya bulunduğunuz yerdeki en iyi üç veya dört arama motorunu araştırarak işe başlamalısınız. Başarının anahtarı sabırlı davranarak işinizle ilgili eksiksiz ve doğru bilgi sağlamak için gerekli her şeyi zamanla yapmanızdadır. Tüm girişlerinizi bir hafta içinde tamamlamaya çalışmanıza gerek yoktur, ancak önemli bir kısmını restoranın açılış tarihlerinden önce yapmak mümkün olduğu kadar çok kişiye ulaşmanızı sağlar. Google arama motorları arasında en iyi bilinendir, bu yüzden Google Benim İşletmem uygulamasına kesinlikle kayıt olmalısınız. Google, her gün milyarlarca aramayı yönetiyor.

Google'da listemek üzere bir giriş yapmanın avantajlarından biri, Google Web Yöneticisi ve Açık Site Gezgini gibi analitik araçlardan faydalanabilmektir. Bu araçlar, sitenize bağlanan tüm web sitelerini bulmanızı sağlar. Restoranınız için daha fazla sonuç sağlamak için bu bilgileri kullanabilirsiniz. Bir Google girişi, konumunuzu mobil uyumlu bir harita üzerinde de gösterir. Bu da müşterilerin telefonlarında sizi bulmasını kolaylaştırır.

Google ayrıca, 1979'da kurulan Zagat'a da sahiptir. Zagat, en iyi restoran inceleme sitelerinden biridir ve şimdi Google'ın arama motoru ve hizmetleriyle tamamen entegre edilmiştir.

Microsoft'un Bing arama motoru ikinci en çok kullanılan arama motoru olmakla beraber, listelemeniz için birden fazla konum, fotoğraf ve video eklemenizi sağlıyor. Üçüncü olan Yahoo, yine kullanmanız gereken arama motorlarından biri olarak karşınıza çıkar. Temel bir listeleme yapmak ücretsizdir, fotoğraf ve şirket açıklaması eklemek için küçük bir aylık ücret karşılığında yeni sürüme de geçebilirsiniz.

restoran ziyaretleri planlayan turist

Hyper Yerel Alıntılar

Hyper yerel alıntılar arasında yerel şehir ve yemek dergileri, gazeteler, ticaret odaları ve iş grupları yer almaktadır. Herhangi bir şehir, ülke veya kıtadaki yerel dizinleri bulmak için bir arama yapabilirsiniz - sadece "en iyi [coğrafik bölge] restoranları" anahtar kelimelerini girin. Mutfak türü, fiyatlar ve diğer ölçütlere göre listeleme yapan popüler dizinlerin ve platformların bir listesini göreceksiniz.

Restoran İnceleme Platformları

Yelp, dünyanın en büyük restoran inceleme platformudur ve bu uygulamadan hoşlansanız da hoşlanmasanız da bilgilerinizin doğru olduğundan emin olmalısınız. Olumsuz bir yorum alırsanız, şikayetleri kabalaşmadan profesyonelce ele alarak puan kazanabilirsiniz.

OpenTable, bir rezervasyon hizmeti sunar ve yemeğin nerede yeneceğine karar vermeye yardımcı olan bilgiler sağlar. Dünya çapında binlerce restoranın yüz binlerce yorumunu barındırır.

Sosyal Medya Listeleri

Apple Haritalar, Facebook, Snapchat, Twitter ve Instagram, restoranınızı tanıtmak için ideal platformlardır. Dünyanın en büyük sosyal medya platformu olan Facebook şimdi yerel iş incelemelerini de sunuyor. Twitter ve Instagram, konukların restoran ve yiyeceklerinin fotoğraflarını gönderebilecekleri ideal sosyal medya araçlarıdır. Snapchat, bar ve gece kulübü bilgilerini yayınlamak için ideal bir ortamdır. Snapchat'da, marka profilinizi oluşturabilir ve daha fazla bilgi almak için kaydolmayı tercih eden kişilerin bilgileri ile bir e-posta pazarlama listesi oluşturabilirsiniz.

Restoranınız için Diğer Liste Fikirleri

Restoranınızın tarzına bağlı olarak, yerel kaynaklarda birçok olasılık vardır. Çevre dostu restoranlar, listeleri çevre yayınlarına yerleştirmek isteyebilir. İşletmelere hitap eden restoranlar yerel iş dergilerini hedef alabilir. Güzel yemek mekanları, yerel şarap üreten yayınlarda listelemeyi tercih edebilir. Her çeşit restoran için giriş fırsatları var. Bunlardan bazıları şunlardır:

  • Sarı sayfalar

    Bildiğimiz klasik Sarı Sayfalar'ın modası çoktan geçti. Bununla birlikte, bir çok internet sitesi bu konsepti canlı tutarak hizmet vermeye devam ediyor. YP.com'da günde milyonlarca arama yapılıyor. Superpages.com arama ipuçları, hava durumu ve piyango sonuçlarını veren bir başka popüler dizindir.

  • Manta

    Manta, küçük işletmelerin bulunduğu çevrimiçi bir dizindir. Hızlı bir şekilde kayıt olabilir ve işinizden bahsetmek için haberler, promosyonlar ve fırsatlar yaratabilirsiniz.

  • Citysearch

    Bu liste, restoranınız için önemli bir kaynak olabilir. Gezginler şehirleri araştırabilir ve restoranlar, barlar, oteller ve spalardan indirimler alabilir.

  • MapQuest

    Verizon'a ait olan bu servis, bulunduğunuz yeri çiziyor ve potansiyel müşterilerinizin restoranınızı hızlı bir şekilde bulmasına yardımcı oluyor. En eski çevrimiçi dizinlerden biri olan MapQuest yazılımı, hala telefonların %5'inde görülüyor.

  • Local.com

    Bu dizin, Amerika'daki yerel etkinlikler ve promosyonlar hakkında ücretsiz bilgi sağlıyor.

  • Angie's List

    Bu inceleme sitesi, restoranlar dahil olmak üzere her tür işletmenin tüketici yorumlarını yayınlıyor.

  • Zomato.com

    Eskiden Urbanspoon olan Zomato.com, profesyonel yorumcular, müşteriler ve blog yazarlarının yorumlarını yayınlayan bir bar ve restoran rehberidir. Site ziyaretçileri restoranları semtlere, mutfaklara ve diğer kriterlere göre filtreleyebilir.

Alıntılarınızı Nasıl Oluşturmalısınız?

Anahtar kelimelerinizi araştırmak ve hedeflediğiniz demografik kitlenin ilgisini çekebilmek için önemlidir. Bunlar arasında "kaliteli yemek", "taze ve sipariş üzerine pişirilmiş yemekler" ve "organik yiyecekler" sayılabilir. Restoranınız hakkında yüksek kaliteli içerik yayınlamak da önemlidir. Standartlaştırılmış bir profil, girişlerinizi yapma sürecini hızlandırabilir, ancak her girişi yayınlanacağı yere göre özelleştirmeniz gerekir. Örneğin, vejeteryan bir dergi için bir yazı içinde yanlışlıkla bifteklerinizi öven bir cümleye yer vermeyin.

Ücretsiz giriş yapabilmek için genellikle telefon numarası ve adres bilgisi yeterlidir. Dizin işletmenize ulaşarak listeleme bilgilerinizi yayınlamanıza veya güncellemenize olanak tanıyan size ait bir kod verecektir. Hızlıca girişleri yapmaya başlamadan önce tüm işletme bilgilerinizi toplamanız gerekir. Mekanınızda yemek, catering hizmetleri, paket servis ve daha fazlasını bu şekilde tanıtabilirsiniz.

Yemek kamyonetiniz için bile listeleme yapabileceğiniz yerel bir kaynak bulabilrisiniz. Food Truck Pages, yemek kamyonetlerini inceleyen ve mevcut olanlarla ilgili bilgi sağlayan örnek bir sitedir. Tüm seçenekleri görmek için "gıda kamyoneti dizinleri" arayarak diğer yemek kamyoneti alıntılarını inceleyebilirsiniz. Yiyecek kamyonetleri farklı noktalarda satışlar yapmak için mobil halde olsalar da, bu sizin kamyonet ve programınızla ilgili bilgileri yayınlayamayacağınız anlamına gelmez. Ayrıca, müşterilere ne sattığınızı ve herhangi bir zamanda nerede olacağınızı bildirmek için bir yemek kamyonetinin Facebook sayfasını oluşturabilirsiniz.

Yemek kamyonetiniz için güvenilir bir POS sistemine ihtiyacınız varsa Waiterio, küçük restoranlar ve yiyecek kamyonetleri için ideal olan basit ve uygun fiyatlı bir sistem sunar. Gıda işinizi listelemek - ne tür olursa olsun - doğrudan müşteri çekme ve organik arama yönlendirmeleri için düzenli bir akış sağlayabilir.

Waiterio POS ile gıda işinizi büyütün

Waiterio satış noktası sistemini kullanarak 40.000 restorana katılın

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Ücretsiz indirin

Son Makaleler