Restoranınızın Dış Görünüşünü Çekici Hale Getirin

Restoranınızın Dış Görünüşünü Çekici Hale Getirin

restoranınızın çekiciliğini arttırın

Yazan Michael Elkins 11 Haziran 2018

Restoranınızın Dış Cephesinde Neler Yapabilirsiniz

Birçok restoran müşterisi içeri girip girmemeye restoranınızın dış görünüşüne göre kararlar verir. Elbette eski binalarda, antika görünümlü ve salaş yapıda olup başarısını kanıtlamış çok sayıda başarılı restoran var ama bunlar bir açıdan sadece istisna. Bazı bölgelerde tarihi alan olaması veya kentsel yapının bir parçası olması nedeniyle restorasyon yapılmasına izin verilmez. Bu bölgede bir işeltmeye sahipseniz yine de bu mekanı temiz tutmak, pencereleri sürekli silmek, düşmüş yaprakları süpürmek ya da bahçedeki çöpleri düzenli temizlemek gibi basit ama etkili bazı rutinlere bağlı kalabilirsiniz.

Pencereler ve Tenteler

Pencerelerinizin hem iç hem de dış kısımları temiz tutulmalıdır çünkü temiz camlar, dışardan geçen insanlar için restoranınızın vitrini görevini görür. Aynı şey içeride yemek yiyen müşterileriniz için de geçerlidir. Pencerelerde kirli camlar veya ölü böcekler, müşterilerinizin iştahını kaybetmelerine neden olabilir.

Tente bakımı estetik ve finansal nedenlerden dolayı önemlidir. Hasar görmüş bir tente kolayca yaralanmalara veya maddi hasara neden olabilir ve restoran trafiğini yaratan insanların giriş çıkışlarda yaralanmalarına neden olabilir. Tente sigortanız yoksa, sorumluluk sizin üzerinize kalabilir. Kir, yaprak ve döküntüler kolayca bir tenteden düşebilir ve dışarıda yemek yiyen misafirlerinizin yiyeceklerine girebilir.

Tabelalar

Tabelelarınızın sadece temiz değil, aynı zamanda kolay görünür olması gerekir.. Bu tabeleların aydınlatılması, tabelaların önünü kesen ağaç ve çalıların budanması ve gerektiğinde tabeleların yeniden boyama gerektirebilir. Restoranınızın adresini, yayaların ve sürücülerin görebileceği bir şekilde görüntülemek de önemlidir. Dijital bir tabela kullanıyorsanız, mesajlarınızı kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği veya happy hour'ları duyurmak için sürekli değiştirebilirsiniz. Özel pazarlama mesajları, müşterileri çekmek için dijital tabelaların etkinliğini artırabilir.

Doğru Ambiyansı Yaratmak

Dış tasarımın müşteri psikolojisine olan etkisini araştıran birçok çalışma vardır. Restoran konseptinize bağlı olarak, dış tasarım detayları önemli ölçüde değişebilir. Bir spor temalı bar veya lokanta, yerel spor takımlarına ait bazı hatıralık eşyaları sergilemek isteyebilir. Aile restoranları, çocuklara da hitap eden posterler asabilir veya çocuk menüleri yaratabilir. Diğer başlıca tasarım fikirleri şunları içerir:

  • Bazı restoranlar dış mekanlarının otobüs, teleferik veya tren gibi görünmesi için bazı tasarımlar çalışırlar.
  • Çiçekler ve bitkiler dış mekanların olmazsa olmazıdır; ancak düzenli sulanmış, budanmış ve sağlıklı olduklarına emin olmanız gerekir.
  • Birçok restoran heykeller, duvar resimleri ve kayalardan yapılan taş bahçeler gibi büyük yapılı açık hava sanatlarını kullanmaktadır.
  • Çocukları hedeflemediğiniz sürece parlak, dikkat çekici renkli kombinasyonlar yerine tamamlayıcı renkler kullanın.
  • Şık bir restoran amaçlıyorsanız daha pastel tonlar kullanın.
  • Kırmızı ve sarı, fast food ve fast casual lokantalar için yaygın olarak kullanılır, çünkü iştahı arttırın ve hızlı servis sağladığı hissini verir.
  • Renklerden rüküş bir görüntü yaratmamak için beyaz öğlere yer verin.
Restoran işletmesi dıştan davetkar ve temiz giriş

Otoparkı Temizleme ve Yönetme

Park alanı, birçok restoranın yetersiz kaldığı kritik bir alandır. Çöpleri, kırık camları ve gürültücü insan kalabalığını bu alandan uzak tutmak, müşterilerde kötü bir izlenim bırakmanızı engelleyebilir. Otopark aydınlatması da önemlidir - insanlar kendilerini güvende hissetmek ister.

Güvenlik için periyodik olarak hatlarınızdaki çizgilerin yeniden çizilmesi önemlidir - bu şeritler, insanların park alanı için ayrılan sınırlar içerisinden park edebilmelerini sağlar. Ayrıca çukurları tamir etmek ve park alanının asfaltını tamir etmek önemlidir.

Verandalar, Açık Alanda Bekleme ve Yemek Alanları

Açık havada yemek için bir alan tasarlamak, geliri % 30'a kadar artırabilir. Açık havada yemek yemek için kaldırım alanlarını kullanma, çatıyı kullanma, veranda masaları ve restorana iat alanların tasarımla özelleştirilmesi gibi çeşitli seçenekler vardır.

Çekici bir alan tasarlamaya çalışın; güneşten ve yağmurdan koruma sağlayın ve malzeme kamyonlarınız yanaştığında atmosferin bozulmayacağına emin olun. Ayrıca klima ünitelerin, çöp kutularının ve kabloların görsel açıdan kötü görünüp görünmediğini de göz önünde bulundurmalısınız.

Bir açık alan olarak bekleme alanı oluşturacaksanız, hoş bir atmosfer sağlayarak insanların sıkılmadan beklemesini sağlayıp ve başka bir restorana gitmesini engelleyebilirsiniz. Wi-Fi'yı müşteri erişimi sunmak, müşterilerinizi beklerken mutlu ve keyifli tutmanın harika bir yoludur. Wi-Fi, başarılı restoranların teknoloji altyapısının önemli bir parçası haline gelmiştir. Wi-Fi'yı kurmak, sunucularla iletişim kurmayı kolaylaştırır ve restoranın mobil POS sistemine açık alanlardan erişmenizi sağlarken, yemek sırasında dileyen müşterilerin de kesintisiz bir şekilde internete bağlanmasını sağlar.

Bir Açık Hava İstasyonu Oluşturun

Restoranlar, daha fazla müşteri çekmek için bir açık hava istasyonu kurarak ilgi odağı olabilirler. Açık hava satışları için birçok seçenek vardır - kış aylarında sıcak çikolata servisi, yaz aylarında soğuk içecekler ya da öğle yemeği için hızlı sipariş alımları gibi.

Ayrıca markalı tişörtler, sporla ilgili öğeler ve turist hatıraları gibi restoran ürünlerini de satabilirsiniz. Diğer bir seçenek, yerel sanatçıların eserlerini müşterileri çekmek için göstermektir. Görevli bilgili bir personel, sorulara cevap verebilir, satışları destekleyebilir ve hırsızlık veya vandalizm eylemlerini önleyebilir.

Açık alanın türüne bakılmaksızın, dış mekanın konseptinize ve mutfağınıza uyması için küçük ayrıntıları göz önünde bulundurmanız önemlidir. İlginç bir alan yaratmak için fonksiyonel bekleme alanları, minik bir şömine ve renkli tenteler, brandalar ve şemsiyeler kullanabilirsiniz. Yerel bir spor takımının logosunu veya alkol distribütörleri, yakındaki şarap imalathaneleri ve yerel bira üreticileri de dahil olmak üzere tedarikçilerin logolarını göstermek isteyebilirsiniz. Açık havadaki yemek mekanlarına menüleri ve küçük ikramları nasıl hızlı bir şekilde sağlayacağınızı düşünün. Müşterileri, oturduktan sonra mümkün olan en kısa zamanda içeri kabul etmeniz de önemlidir.

Düzenli Dış Mekan Bakımı

Düzenli dış mekan bakımı, bölgenizi düzenli tutmanın tek yoludur. Restoranlar her gün kapalı mekanlarını temizler, aynı şeyi açık alanlar için de yapmalısınız. Alanı ve girişleri temizleyin ve merdivenlerdeki veya dış duvarlardaki hasarları onarın. Kaldırımınızda oyuklar ve farklı hasarlar varsa, onarım yapmak için bir beton şirketi ile anlaşmayı gözden geçirin.

Ön kapınız müşterilerden, personelden ve seyyar satıcılardan dolayı oldukça fazla kullanılır. Son derece göze çarpan kapı, konuklarınızda ilk izlenimi bırakır. Bir plaka takmayı, kapıyı yeniden boyamayı veya düzenli olarak kapıyı yağlamayı veya kapınız eskiyse değiştirmeyi düşünebilirsiniz.

İnsanlar kesinlikle dış mekana göre restoranlar seçiyorlar, bu yüzden restoranınızın ne tür bir izlenim uyandırdığını dikkatlice düşünmelisiniz. İstediğiniz müşteri kitlesini çeken bir dış cephe oluşturmanın birçok yolu vardır. Tasarımdan bağımsız olarak en önemli strateji, düzenli bir temizlik ve bakım programı uyguluyor olmanızdır.

Yıl boyunca, restoranın zorunlu çalışma rutininin bir parçası olarak açık hava görevlerini de personelinize atamalısınız. Kış aylarında bunları en düşük düzeyde tutabilirsiniz, ancak yıl boyunca düzenli yapılması gereken bakımlar mutlaka vardır.

Waiterio POS ile gıda işinizi büyütün

Waiterio satış noktası sistemini kullanarak 40.000 restorana katılın

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Ücretsiz indirin

Son Makaleler