Restoranlar İçin Bahar Pazarlama Fikirleri

Restoranlar İçin Bahar Pazarlama Fikirleri

Aziz Patrick Günü, Paskalya ve 1 Nisan Önerileri

Yazan Michael Elkins 12 Şubat 2018

Bahar ayları restoranlar için bazı eşsiz pazarlama fırsatları ile beraber gelir. Aziz Patrick Günü, Paskalya Günü ve 1 Nisan gibi özel günler yeni ve mevcut müşterileri restoranınıza çekmek için büyük pazarlama fırsatlarıdır. Bunun dışında baharda yine mezuniyet balosu, sezonsal menü değişiklikleri, bahar tatili, yerel festivaller, Amerika’daki Mart çılgınlığı ve ısınan havayla mekan önünde açık havadaki oturma alanlarını tekrar faaliyete almak promosyonlar yaratmak için diğer fırsatlardır.

Bahar Restoran Promosyonları için Pazarlama İstatistikleri

Günde 7.5 milyon bardak Guinness tüketilirken, bu rakamlar Aziz Patrick Günü’nde tam 13 milyona çıkıyor. Paskalya ve Aziz Patrick Günü etnik menüler yaratmak için eşsiz fırsatlardır. ABD Ulusal Restoran Derneği’ne göre müşterilerin %80’i ayda en az bir kere etnik mutfaklarına göre yemek yemeği tercih ediyor. Müşterilerin %43’ü ise atalarına ait olan etnik yemekleri sevdiklerini söylüyor. Bahar promosyonları bu araştırmaları restoran promosyonlarınıza ve yaratıcı mutfağınıza yansıtmak için değerli bir fırsata dönüşüyor.

Aziz Patrick Günü Promosyon Fikirleri

İrlanda yemek ve içkileri bahar promosyonlarının önemli öğelerindendir. Birçok şehir Aziz Patrick Günü için geçitler ve festivallere ev sahipliği yapar. Restoran sahipleri eğer mümkünse mutlaka bu etkinliklerde yer almalıdır. Kutlamalar genelde tatilin hemen önceki hafta sonuna kaydırılır.

Bar ve Yemek Salonu İçin Özel Menüler Yaratmak

İrlanda yemekleri pahalı değildir ancak salamura sığır eti ve lahana salatası için iyi bir fiyat verebilirsiniz. Salamura sığır etini büyük bir kapta pişirin, et suyunu saklayın ve sığır etini buzdolabında saklayın- böylece daha kolay dilimlere ayrıldığını göreceksiniz. Uygun bir günde, lahana, kırmızı patates, kereviz ve bebek havuçları bu et suyunun içinde pişirin. Her porsiyona 4-6 dilim sığır eti ve sebze ekleyin. Maydanoz, yaban turpu ve İrlanda tipi soda ekmeği ile servis edin. Patates çorbası da başlangıç veya belki de ana yemek olarak bir İrlanda favorisi olacaktır.

Diğer popüler İrlanda yemekleri ise ıspanaklı krep, sığır eti türlüsü ve Çobanın Turtası, Colcannon ( İrlanda usulü patates püresi) ve İrlanda güvecidir. Vejeteryanlar için Çoban Turtası’nı sadece sebzelerle de yapabilirsiniz. Dekorasyonlar önemli olmasına rağmen çok büyük bir efora ihtiyacınız yoktur. Aslında basit yoncalar, altın rengi ve yeşil renk kağıt süslemeleri oldukça iyi bir hava katmaya yeterlidir.

Bir iki damla yeşil gıda boyası kullanarak, barda yeşil bira servis edebilirsiniz. İrlanda viskileri ve kahveleri de oldukça ilgi görecektir. İrlanda’nın en popüler 10 içkisini bar menünüzde servis etmeyi deneyebilirsiniz.Bu içkiler:

  1. Black ‘n’ Black, ya da bir shot siyah frenk üzümü ile Guiness
  2. İrlanda elma şarabı
  3. Guinness’in ince ve yumuşak içimli stout’u
  4. Fat Frog, Wicked (WKD) Blue, Smirnoff Ice ve Bacardi Orange ile yapılan bir içki
  5. Baileys, Kahlua veya İrlanda viskisiyle yapılabilen İrlanda kahvesi
  6. Smithwick’s, İrlanda Red Ale birası
  7. Baileys, kahve aromalı ve kremamsı muhteşem bir likör
  8. Craythur ya da Poitin, patatesten yapılan bir İrlanda içkisi
  9. Viski ve kızılcık şurubu, Bushmills veya Jameson viski ile yapılması tavsiye edilir.
  10. Baby Guinness, Kahlua shot’ın üstüne Bailey’s İrlanda Krema Likörü ile minyatür bir Guiness görüntüsü verilir.

İrlanda Temalı Etkinliklere Ev Sahipliği Yapmak

”Altın çömlek” ödüllü bir hazine avı oyununun sponsoru olabilir, En iyi Leprikon kostümünü seçmek için bir kostüm yarışması düzenleyebilir veya İrlanda step dansı etkinliği düzenleyebilirsiniz. Yeşil çiçekler, yeşil kolyeler, çiçekten gerdanlıklar ve bira bardakları kullanmak kolay ve ekonomik olacaktır.

Saint Patrick green beer

Paskalya İçin Restoran Fikirleri

Paskalya Pazarı temalı açık büfe bruck'ları için ideal bir zamandır. 2018'de büyükler için Paskalya temalı bir brunch düzenlerken, çocuklar için de sıradaki tatil ve etkinlikleri duyuran materyaller üretebilirsiniz. Popüler bruch ürünleri, klasik kahvaltı ürünlerine benzeyebilir ancak biraz farklılaşmak için mimoza ve Bloddy Mary servis edebilirsiniz. Renkli Paskalya pastaları her zaman restoranların en popüler ürünleri olurlar. Şeker yapımındaki marifetlerinizi göstermek için yükske kalitede şeker ve çikolatalar yapabilirsiniz. Diğer Paskalya fikirleri ise şunlardır:

Paskalya Yumurtası Avı

Çocuklar için Paskalya yumurtası avı oyununa ev sahipliği yapın. Eğer büyük bir bahçeye sahipseniz yumurtaları buraya saklayabilirsiniz. Eğer bahçeniz yoksa da yakın bir parkı kullanabilirsiniz. En çok yumurtayı bulan ufaklığa hediyeler verebilirsiniz.

Paskalya Tavşanı Kostümleri

Alışveriş merkezlerinde Noel Baba’nın ilgi çektiği gibi Paskalya Tavşanı kostümleri de aile ve çocukları çekmek için iyi bir yoldur. Paskalya Tavşanı çocuklara çikolata ve şeker dağıtabilir.

Dekoratif Yumurta Çikolatalar

Yerel bir şekerci veya çikolatacı kişiselleştirilmiş ve üstüne çocuklarınızın isimlerinin bulunduğu yumurtaları hazırlamanızda yardımcı olabilir. Bunları yemeğin sonunda sürpriz olarak servi edebilirsiniz.

Gelecek Ziyaretleri İçin Paskalya Boyunca Gelen Tüm Müşterileri İndirim Tanımlama

İndirimler ve bir sonraki ziyaret için sunulan cazip teklifler bir promosyonu genişletmek için zemin hazırlar.

İlginç Menüler

Özel bir omlet ve/ veya Belçika Waffle’ı istasyonu kurmayı düşünebilirsiniz. Paskalya’da pazar günü için fırınlanmış dana eti veya alternatif olarak tavuk eti, bütün jambonlar, Hollandaise soslu somon filetoları, Newburg Istakozu, yumurtalı ekmek ve jumbo yengeçler ile kahvaltı, öğle ve akşam yemeği menülerini zenginleştirebilirsiniz.

Terasta Yemek

Eğer hava şartları izin verirse misafirlerinizi avlu veya terasta yeren açık hava masalarına oturtun, böylece baharın gelişini kutlayan kitleyi kendinize çekebilirsiniz.

Alkolsüz ve Sıvı Olmayan İçkiler

Aileler ve içki kullanmayı tercih etmeyen misafirleriniz için farklı içecekler yaratın. Paskalya aynı zamanda barmenin marifetlerini gösterebilmesi için yaratıcılığa açık bir dönemdir, alkolü buharlar, pamuk şeker ve jöle shotları gibi sıvı olmayan içkiler servis edebilirsiniz.

1 Nisan Şaka Günü

Zekice kurgulanmış keyifli 1 Nisan şakaları sayesinde müşterilerinizi gülümsetebilirsiniz. 1 Nisan’a dair yaratıcı fikirleriniz restoranınızın geleneği haline dönüşebilir. Bu sayede müşterileriniz önceden rezervasyon yaptırır o sene gelecek şakayı heyecanla beklemeye başlar. Başarının anahtarı çok uzatmadan hızlıca sonuca gelmektir, bu sayede müşteriler hemen ne olduğunu anlayabilirler. En basit fikirlerden biri menünüzü eğlenceli başlıklarla yeniden düzenlemenizdir. Ayrıca öğle yemeğinde kahvaltı vermek, kahvaltıda akşam yemeği vermek gibi şakalar da yapabilirsiniz.

1 Nisan’da yapabileceğiniz diğer şakalar ise şunlar:

  • Çocuklar İçin Eğlenceli Şeyler Sunun

    Çocukları işin içine katmak oldukça kolaydır- “Waldo Nerde?” tipi oyunları herkes bilir, bunun için alışılmışın dışında çizimler kullanabilirsiniz. Ve bu alışılmadık çizimleri - plajda kar üzerinde güneşlenen insanlar gibi- bulanlara bir kupon veya ödül verebilirsiniz.

  • Bir Yemeğin Kilden Yapılmış Halini Servis Edin

    İyi bir mizah anlayışına sahip olduğunu bildiğiniz bir müşterinize bir yemeğinizin kilden yapılmış halini servis edebilirsiniz.

  • Hareket Eden Para

    Bir gerilla pazarlama aktivitesi olarak da görebileceğiniz misina ucuna para başlayıp mekan girişine koyma gibi küçük oyunlar tasarlayabilirsiniz. Hatta paranın tutarı kadar indirimi hemen o andaki hesaptan düşerek müşterileri ödüllendirebilirsiniz.

  • Uzaydan Gelen Ziyaretçiler

    Dikkat çekmek için uzaylı kostümü giymiş bir grup insanı mekanın önünde görevlendirebilirsiniz.

  • Renkli Yemek ve İçecekler Servis Edin

    İçecek ve tatlılara ufak bir damla gıda boyası ekleyebilirsiniz- mavi süt gibi. Dr. Seuss’un yeşil yumurta ve jambon ikilisini de servis edebilirsiniz.

Bahar promosyonları basit ve biraz daha detaylandırılmış olabilir arzunuza göre. Duyurularını basın bültenler, sosyal medya gönderileri, ve geleneksel pazarlama aracılığı ile yapabilir; ya da basitçe bir el ilanı tasarlayarak etkinlikten önce dağıtabilirsiniz. Önemli olan gerçek bir bahar etkinliğini yakalamak ve bunu yaratıcı bir şekilde duyurmak- yeni menü lansmanı, bahar tatili, mezuniyet balosu gibi. Ayrıca çalışanlarınızı eğiterek menüdeki yeni ürünlerin duyurularını yapmak için yönlendirebilirsiniz. Eğitimin içeriğinde POS sisteminde özel promosyonları bulma kısmına mutlaka yer verin.

Waiterio POS ile gıda işinizi büyütün

Waiterio satış noktası sistemini kullanarak 40.000 restorana katılın

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Ücretsiz indirin

Son Makaleler