Restoranlarda Pazarlama Özel Günleri: Karnaval ve Sevgililer Günü

Restoranlarda Pazarlama Özel Günleri: Karnaval ve Sevgililer Günü

Şubat için Restoran Tanıtım Fikirleri

Yazan Michael Elkins 8 Ocak 2018

Restoranlar küresel tatiller ve yerel festivallere özel kutlamaları yine özel promosyonlarla yaparak finansal açıdan ve müşteri sadakati konusunda çok büyük kazançlar sağlayabilir. Dünya çapında, iki önemli özel gün de Karnaval ve Sevgililer Günü’dür. Özellikle Sevgililer Günü tüm restoranlar için tüm yılın en yoğun ikinci günüdür çünkü bir çok restoran bugüne özel menü hazırlar, bazı yeni ürünler ekler ve gelirini arttırabilmek için bu özel gün için kurguladığı etkinliğin tanıtımını yapar.

Karnaval ve Mardi Gras (Büyük Perhiz) Restoran Promosyonları

Karnaval, her ne kadar dini bir kutlama olsa da katılımcılar bugünde özel kostümler giyer, geçitlere katılır, farklı lezzetleri dener, bolca yemek yer ve şarkı söyleyip dans ederler. Bazı küresel Karnaval kutlamaları Mardi Gras, Karnaval, Tövbe Salısı, Büyük Perhiz veya Lent olarak da anılır. Kutlamalar yaklaşık iki bazen üç hafta kadar sürer ve daha sonra asıl etkinliğe geçilir: Tövbe Salısı ya da Karnaval Sezonu olarak bilinen gün, Kül Çarşambası’ndan hemen önceki gün olup Katolik Hristiyanlar genelde tüm etkinliği altı hafta olarak geçirirler. Bu süreç, Paskalya’da sona erecek şekilde oruç ve bağlılık gerektirir. 2018’de bir çok Karnaval etkinliği 2-13 Şubat arasında yapılacak.

Haftalar süren bu kutlamalarda restoranlar karnaval için tüm dünyadan özel menüler sunarlar, New Orleans’ın Kral Keki, etnik lezzetler, restoranların önünde satılan sokakta lezzetleri ve önceden hazırlanmış paketler şeklinde satılan ürünlerle yemek pişirmeye vakti olmayan aileler hedeflenir. Bazı restoranlar gizli topluluklar ve diğer gruplar için özel partiler de düzenleyebilirler. Karnaval kutlamasını ön plana çıkarmak için bazı fikirler aşağıdaki gibidir:

  • Canlı Eğlenceler

    Eğlence seçenekleri çeşit çeşit olup kalipso müziklerinden en popüler eğlence çeşitlerine kadar bir çok şeyi içinde barındırır. Restoranınız belki bir müzik grubuyla anlaşabilir, amatör sanatçıların şovlarına yer verebilir, bir DJ ile birlikte Karnaval’a özel bir çalma listesi oluşturabilir. Karaoke her zaman popüler bir alternatiftir, katılımcılardan şarkısını söylediği sanatçının kostümü ile gelmesini de isteyebilirsiniz.

  • Kostüm Partileri

    Karnaval boyunca kostüm partileri bir çok ülke ve kültürde önemli bir yere sahiptir. Karnaval katılımcıları çekmek için bir kostüm partisi etkinliğine ev sahipliği yapabilirsiniz, ancak bu durumda insanların oldukça yaratıcı kostümlerle gelebileceğini de düşünüp, bunun restoran çevresinde yaratabileceği lojistik problemlerine de hazırlıklı olmalısınız.

  • Bar Promosyonları

    Karnaval için bar promosyon fikirleri geçen seneki etkinliklere dair bir video oluşturmak olabilir. Bu arada gelecek sene kullanmak üzere bu senenin etkinliğini kayda almayı da unutmayın. Bu videoları sosyal medya hesaplarında anında paylaşabilir ve restoranının bilinirliği arttırabilirsiniz. Karnaval ayrıca moleküler miksolojiyi de kullanarak değişik içecekler hazırlayıp sunmak için ideal bir zamandır.

  • Yakındaki Kitle İçin GPS Pazarlaması

    Bir çok Karnaval kutlaması hem iç mekanda hem de dış mekanda yapılır. GPS teknolojisini kullanarak yakın lokasyonlardaki kitleyi restoranınıza davet edebilir, onların kalabalık içerisindeki dansçılar, göstericiler ve kostümlü insanlar arasında bir an için bile olsa rahat bir nefes almasını sağlayabilirsiniz.

  • Etkinliklerinizin Promosyonunu Yapın

    Etkinliklerinizi Karnaval öncesinde, sırasında ve hatta sonrasında duyurmanız, eforlarınızın bir çok insana ulaşabilmesi için çok önemlidir. Bu duyurular sırasında mümkünse insanların rezervasyon da yapabilecekleri linkleri de paylaşın. Ayrıca sadece bu etkinliğe özel açık bir bar yapabilirsin ancak yönetiminde zorlanmamak için temel likörler, bira ve şaraplarla buradaki menüyü kısıtlamalısınız.

  • Temalı Yemekler

    Şarap ve yemek tadımlarını yapabilmek için yılın çok iyi bir zamanındasınız- özellikle etnik ve baharatlı lezzetleri deneyebilirsiniz.

celebration pink drink

Sevgililer Günü- Bir Çok Restoran İçin Erken Bir “Kara Cuma”

Bugünde gerçekleşen çok yüksek işlem hacminden dolayı artık restoranlar da parakendecilerin bu gününe katılarak “Kara Cuma”ya özel kutlamalar yapmaya başladı. Ancak restoranlar için asıl Kara Cuma, Sevgililer Günü’nün kutlandığı, kış nedeniyle satışların genel olarak çok da yüksek olmadığı 14 Şubat tarihi. Anneler Günü ile birlikte Sevgililer Günü yılın en çok satış yapılan zamanları olarak öne çıkıyor. Gelir açısından belirtmek gerekirse gerekirse insanların Sevgililer Günü’nde ne kadar para harcadıklarını sadece ABD’de 18.2 milyon dolar olarak belirtiyorlar.

Romantik bir akşam ve özel bir menü yaratarak bu özel gündeki gelirinizi arttırabilirsiniz.. Kötü hava koşulları gibi nedenlerde etkinliğinizin iptal olma riski bulunsa da bir çok Sevgililer Günü çifti bu günü hiçbir şeyi mahvetmesine izin vermiyor. Eğer çok kötü hava şartlarıyla karşılaştıysanız da bu etkinliği farklı bir güne tekrar planlayarak duyurusunu yapabilirsiniz.

Sevgililer Günü romantizm ve çiftlerle ilgili, dolayısıyla belki de yemek salonunuzu iki kişilik masalar şeklinde bölmek isteyebilirsiniz. Zevkli ve dekoratif bir atmosfer, masa örtüleri, çiçekler, mumlar ve diğer unsurlar sayesinde oluşturabilirsiniz.Hedef kitlenize uygun bir etkinlik planlayın ve bunu kitlenizin maddi olarak karşılayabileceğinden de emin olun.

  • Şarap Tadımına Ev Sahipliği Yapın

    Şaraplar mutfak seçimi ve coğrafyasal unsurlara göre seçilir. Belki özellikle bir bölgeye ait lezzetleri servis edebilir ya da farklı başlangıçlar sunabilirsiniz. Her bir lezzet için ona uygun bir şarap ile tadım etkinliğinizi gerçekleştirebilirsiniz.

  • Afrodizyaklı Yiyecekler Servis Edin

    Romatizmi arttıracak istiridye, bal, muz, çikolata, acı biber ve diğer ürünleri servis ederek bir değişiklik yapın.

  • Bir Fiks Menü Tasarlayın

    Bir fiks menü sayesinde belirli sayıda başlangıç, iştah açıcılar, salatalar ve tatlıları sunabilirsiniz. Bu aynı zamanda da servisinizin hızlı olmasını ve masalarınızın çabuk boşalmasını sağlar. Hatta biletleri önde satabilir ve ödemeleri önceden alabilir bu şekilde özel etkinliğiniz için bir müzik grubuyla anlaşma vs. İçin maddi kaynak yaratmış olursunuz.

  • Ekstralar Sağlayın

    Özel bir menü dağıtabilir, bir kutu çikolata, şampanya ve diğer ekstralarda her konuğun masasını süsleyebilirsiniz.

  • Her Çifte Minik Bohçalar Hazırlayın

    Bu küçük bohçaların içine bir sonraki yemek için bir kupon koyabilir veya ücretsiz bir tatlı, içecek veya başlangıç ısmarlayabilirsiniz. Bazı iş ortaklarınıza çalışarak tek bir gül, bir kutu çikolata ya da küçük hediyelikler verebilirsiniz. Bu etkinliğinizden en yüksek verimi almak için eşsiz bir yoldur.

  • Bir Falcı veya Tarotçu İşe Alın

    Akşamın romatizmine de uygun olarak bir falcı ile anlaşmak geceye büyük bir renk kalabilir.

Destek Elemanlar İşe Alın ve Çalışanlarınızı Bu Yoğunluğa Hazırlayın

Hem Karnaval hem de Sevgililer Günü, normalden çok daha fazla konuk ağırlamak demek, bu nedenle çalışanlarınızın uzun ve talepkar bir servise hazırlıklı olması gerekiyor. Ayrıca yeterince destek eleman da iş yükünü paylaşabilmek için oldukça önemli. Ayrıca falcılara, eğlence gruplarına veya dışarından iş yaptığını çiçekçi, şekerci vs. gibi ortaklara yapacakları işi aktarmak için bu işi yönetebilecek birine ihtiyacınız olacak. Satış promosyonları için çalışanlarınızı yönetmek başarınız için oldukça önemli.

Eğer bir POS sisteminiz yoksa, Waiterio’nun basit sistemini düşünebilir, bu uygun fiyatlı, öğrenmesi kolay, ve çabuk uygulanabilir sistemi kullanmak isteyebilirsiniz. Bu sizin sipariş alma hesapları yönetme ve elemanlarınızın daha çok servise konsantre olmasını sağlar.

Hem Karnaval hem de Sevgililer Günü müşterilerinize unutulmaz deneyimler yaşatmak için çok güzel fırsatlardır. Konuklarınızı romatizmin tadını çıkarıp, kostümleriyle eğlenceye doyup bir yandan da sosyalleşmenin zevkine varacaklar.

Waiterio POS ile gıda işinizi büyütün

Waiterio satış noktası sistemini kullanarak 40.000 restorana katılın

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Ücretsiz indirin

Son Makaleler