Sigortayla Restoran Risklerini Kapsamak

Sigortayla Restoran Risklerini Kapsamak

sigorta kapsamı restoran varlıklarını korur

Yazan Michael Elkins 9 Nisan 2018

Birçok restoran işletmecisi, sigorta maliyetlerini büyük bir yük olarak görebilir ancak doğru sigorta acentesi, bilinen restoran risklerini azaltan bir sigorta kapsamı önererek size yardımcı olabilir. Restoranınızı güvenli uygulamaları olan tehtitlere karşı koruyucu bir sigorta ile korumazsanız işinizi yok edebilecek sağlık, güvenlik ve afet riskleri ile karşı karşıya kalabilirsiniz. 2015 yılında ABD'de yapılan bir çalışmaya göre 2,9 milyon işyeri hasarı rapor edilmiştir. Bu hasarın 2,8 milyonu, restoran, bar, otel ve semt lokantaları gibi işletmelerde meydana geldi.

Ortak restoran riskleri, hem çalışanların hem de müşterilerin yaralanmaları, ve düşmelerini içerir. Restoranlar genellikle amonyak, çamaşır suyu ve kostik fırın temizleyicileri gibi tehlikeli kimyasalları kullanırlar. Herhangi bir şef, bu yanıklar, kesikler ve laserasyonların işin bir parçası olduğunu kanıtlayabilir. Yeni çalışanlar genellikle dilimleme makineleri ve diğer güçlü ekipmanı kullanırken hata yaparlar. Gres sıcaklarının tutulması güvenlik riskleri yaratır ve gres birikimleri kendiliğinden alevlere yol açabilir.

Sigorta Gerektiren Restoran Riskleri

Doğal afetler, gelir kaybı, yangın, hırsızlık, kaza sonucu oluşan cam kırılması ve hem çalışanlar hem de müşterileri kapsayan birçok restoran riski vardır. Neyse ki, birçok sigorta şirketi restoranlarda doğabilecke tüm risklere karşı hazır paket fırsatları sunmaktadır. Bazen, bu kapsama alanları bulunduğunuz yere bağlı olarak farklılık gösterebilir, ancak en yaygın olan kapsamlardan bazıları şunlardır:

  • Genel Sorumluluk Sigortası

    Bu, en yaygın restoran sigorta kapsamları arasındadır ve çoğu yer belirli miktarlarda sigorta yükümlülüğü almanızı gerektirir. Bu kapsam, sizi restoran operasyonları ve personelinin neden olduğu sorumluluk, dava ve mal hasarından korur.

  • Otomotiv

    Yiyecekleri araçlarla taşıyorsanız veya bir şirket kamyoneti veya minibüsüyle paket servis yapıyorsanız, sizi kazalardan ve mal hasarından korumak için ticari otomatik kapsamaya ihtiyacınız olacaktır.

  • İşçi Tazminatı

    İşçilerin tazminat talepleri restoranlar arasında yaygındır ve ağır nesnelerin kaldırılmasından kaynaklı kayma, düşme, kesilme, aşınma ve yaralanmaları ya da sadece bir vardiya boyunca sürekli olarak ağır yiyecek tabaklarını taşımaktan doğan durumları kapsar. Diğer çalışanlar veya müşterilerle fiziksel şiddet nedeniyle yaralanmalar olabilir.

  • İşsizlik ve Maluliyet Sigortası

    Bu kapsam işçilerin tazminatıyla eşleştirilebilir, ancak bu kendi başına farklı bir kapsamdır. Bu, iş faaliyetleri nedeniyle işten çıkarılmış veya geçici veya kalıcı olarak çalışamayacak durumda olan kişiler için geçerli olabilir. Bazen, yerel yönetim kurumları eyalet ya da belediye işsizlik kapsamlarındaki engellilik sigortalarını yönetir.

  • Önemli İnsanların Kaybı

    Şefin veya diğer kilit rolllerdeki kişilerin hastalık veya yaralanma nedeniyle kaybedilmesi işinize gerçekten zarar verebilir veya işletmenin devam etmesini imkansız hale getirebilir. Kilit kişi sigortası, fatura ödemeye devam etmenizi sağlar veya yeni yetenekler için arama yapmanıza olanak tanır. Restoranlarda bu sigorta yaygın olmasa da, ünlü bir şefe sahipseniz bu oldukça önemlidir.

  • Ticari Mülkiyet Sigortası

    Bu kapsamda, restoranınızın fiziksel konumu ve doğal afetler, yangın, hırsızlık ve diğer suç eylemlerinin neden olduğu hasarlar bulunmaktadır. Sigorta ayrıca genellikle fırınlar, ızgaralar, aletler ve mutfak eşyaları gibi ticari ekipmanları da kapsar. Ekstra bir pay ödemeyi tercih etmediğiniz sürece kırık cam pencere vs kapsama dahil değildir. Sel sigortası da genellikle bağımsız maddelerle bağldırı çünkü bazı bölgelerde diğerlerinden daha fazla sel olasılığı vardır. Mülkiyet kapsamı, doğru bir şekilde değerlendikleri ve beyan edildiği takdirde değerli sanat ve koleksiyonları da içerebilir. Bazı tehlikeler - depremler ve elektrik kesintileri gibi - ayrı bir madde eklenmemişse kapsam dışında olabilir.

  • Gıda Zehirlenmeleri

    Gıda zehirlenmeleri personel veya üçüncü partilerin ihmali nedeniyle oluşabilir. Bu yüzden gıda güvenliği çok önemlidir. Sigortanın kapsamı sizi gıda zehirlenmelerinin bir kısmından koruyabilir. Elektirik kesintilerinde,dondurucularınızdaki yiyeceklerin bozulmasına karşın teminat alabilirsiniz.

  • Haksız Fesih

    Herhangi bir işin risklerinden biri, bir çalışanın haksız bir fesih davası veya cinsel taciz iddiasında bulunmasıdır. İstihdam uygulamaları sorumluluk sigortası, bu tür iddialarla karşılaşacağınızı düşünüyorsanız, işletmeniz için önemli olabilir. Örneğin, kostümlü garsonlar çalıştıran barların bu iddialarla karşılaşması daha olasıdır.

  • Kanalizasyon ve Drenaj Problemleri

    Kanalizasyon ve drenaj sorunları işinizi tehlikeye atabilir. Kanalizasyon aniden boşalmayı ve yedeklemeyi durdurursa, mutfağınızda kirli suyla karşılaşabilirsiniz veya daha da kötüsü olabilir. Organik yağlar, tıkanmaların yaygın bir nedenidir ve bazen, tesisatçının yaptığı basit bir işlem, sorunu çözmeyecektir. Bazı bulaşık kimyasalları, boruları daraltan kalıntı katmanları üretebilir. Fırtına boşaltma suyu da drenajlarınızın tıkanmasına neden olabilir. Düzenlie bakım yapmak en doğrusudur, ancak iş kesintisi sigortası, böyle bir sorunla karşılaştığınızda sizi zor durumdan kurtarabilir.

  • Alkol Sorumluluğu

    Sattığınızda veya alkol ürettiğinizde, sarhoş olmuş müşterilerin eylemlerinden sorumlu olmak durumundasınız. Örneğin, sarhoş veya reşit olmayan bir müşteriye içecek servisi yaparsanız, neden olduğu herhangi bir kazadan sorumlu olabilirsiniz. Alkol sorumluluk sigortası sizi hasar iddialarından ve mahkemede savunma masraflarından korur.

  • İş Kesintisi Sigortası

    Bu kapsama sizi restoranınızı kapatabilecek çeşitli tehditlerden korur. POS sisteminiz - diğer şirket kayıtlarıyla birlikte - tazminat talebinizi yaparken gelirinizi onaylayan bir kanıt sunabilir.

koyu gözlükler

Bu tür kapsamların çoğu standart restoran sigortası paketlerine dahil edilmiştir, bu nedenle size makul olmayan aylık primlere mal olmayacaklardır. Eğer sık ​​sık sele maruz kalan bir bölgede sel sigortası gibi özel bir sigortaya ihtiyacınız varsa, çoğu yargı birimi yerel, il veya ulusal hükümetler tarafından desteklenen garanti kapsamı sunulmaktadır.

Kendi Sağlığınızı Korumak

Bir restoran sahibi olduğunuzda kendiniz için sağlık sigortası yaptırmanız önemlidir, çünkü tıbbi faturalarınız restoranın sorumluluğu olabilir. Birçok restoran işletmecisi olağanüstü sağlık faturaları nedeniyle işlerini kaybedebiliyor..

Restoran işletmesinin riskleri dikkatlice oluşturulmuş bir sigorta planı ile yeterince karşılanabilir. Alternatif gelir akışlarınız varsa - lobideki catering, teslimat hizmeti veya hazır paketli ürünler gibi - doğru kapsam ile varlıklarınızı ve iş operasyonlarınızı koruyabilirsiniz.

Waiterio POS ile gıda işinizi büyütün

Waiterio satış noktası sistemini kullanarak 40.000 restorana katılın

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Ücretsiz indirin

Son Makaleler