Yaz Promosyonları ve Restoran Pazarlama Fikirleri

Yaz Promosyonları ve Restoran Pazarlama Fikirleri

pazarlama kampanyalarıyla gelirinizi artırabilirsiniz

Yazan Michael Elkins 21 Mayıs 2018

Restoranlar için yaz sezonunun farklı etkileri olabilir - bazı restoranlar en iyi tatil yerlerinde turistlere hitap eden iş fikirleriyle gayte güzel işler yapabiliyorlar. Bazı restoranlar yerel festivallere ve açık hava etkinliklerine katılarak bu fırsatları değerlendiriyor. Birçok restoran, daha sıcak aylarda artan trafiği kendine çekmeyi başarıyor. Fakat bunların yanı sıra çoğu restoran da düzenli müşterileri tatile gittiğinde ve parklarda, açık havada yemek yediklerinde ciddi olumsuzluklara maruz kalmaktadır. Daha sıcak hava doğal olarak insanların daha hafif ve uygun fiyatlı yiyecekler sipariş etmesini sağlar. Bu yüzden yaza özel bir pazarlama kampanyası geliştirmek önemlidir.

Restoran zincirleri çoğu zaman kesintilerle karşı karşıyadır ve birçoğu da Rewardsnetwork.com'a göre geliştirme planlarını bu nedenle geri çekmektedir. Böyle bir ortamda, küçük işletmecilerin uzun ve sıcak yaz aylarında hayatta kalmaları biraz zor olabilir.

Müşterileriniz asıl niyeti restoranınızdan vazgeçmek olmasa da, insanların bazı alışkanlıkları bu dönemlerde değişebiliyor. Normal müşterileriniz, restoranınız bomboş kalırken güzel günlerde parkların tadını çıkarmak için piknikler yapabilir. Birçok insan seyyar yiyecek kamyonlarından yemek ve atıştırmalık satın alırlar. Fransa ve diğer ülkelerde, bazı büyük restoran işletmeleri Ağustos ayı boyunca kapanmaktadır. Bu, tüm yaz açık olan restoranlar için harika bir pazarlama fırsatı anlamına da gelebilir.

Restaurant.com'daki bir makale, yerel turizmin değerinde kaliteli yemek restoranlarının yerini % 30 seviyesinde tutuyor. Seyahat uzmanları, seyahatin ABD'de bu yıl düşüşte olduğunu öngörüyor. Bu nedenle, turizmden beklenen gelirlerine bağlı olarak bu durum restoranlar için iyi veya kötü bir haber anlamına gelebilir. Turistlerden gelecek dolar payından bağımsız olarak, satışları arttırmak ve müşteri sadakatini güçlendirmek için yaz restoran etkinliklerini destekleyebilirsiniz.

Sadık Müşterilerinizin Güvenliğini Sağlamak

Yaz ayları boyunca insanlara restoranda yemek için bir neden sunarak müşteri sadakatini parlatabilirsiniz. Yaz, yeni bir menü pazarlamak, özel tadım etkinlikleri düzenlemek ve yardım fonu bağışçılarını desteklemek için harika bir zamandır. Yaz ayları boyunca sadakat ödülleri programlarınızı özel teşviklerle tanıtın. Sosyal medya, yarışmalar, çöpçü avı, bar sohbetleri ve pop-up etkinlikleri gibi birçok promosyon fırsatını değerlendirin.

Tadım etkinlikleri, yerel bir şarap evi veya el yapımı bir bira fabrikası ile ortak çalışmayı içerebilir. Yaz aylarında haftada bir kez şarap veya bira tadımı yapabilirsiniz. Yaz menünüz için tadım etkinlikleri düzenleyebilirsiniz. Bazı ilginç yeni bar içecekleri, dondurmalı sodalar, ev yapımı limonata, smoothie'ler ve buzlu kahve içecekleri hazırlamak, sıcak aylarda satışları ateşleyebilir.

Catering ile de ayrıca ekstra gelir sağlayabilirsiniz. Yaz aylarında, açık ve kapalı partiler, resepsiyonlar, düğünler, barbeküler, spor etkinlikleri ve catering işleri için diğer önemli firsat dönemleridir.

fireworks summer holidays celebration

Gerçek Tatiller, Yaz Etkinlikleri ve Kutlamalar

Yaz mevsiminde nerede olursanız olun düzinelerce etkinlikle karşılaşırsınız. Yerel bültenlerden olarak neler olup bittiğini öğrendikten sonra bu etkinliklerde seyyar satış yapıp yapamayacağınızı değerlendirebilirsiniz. Bir mobil POS sistemi bu tür satışların yönetimini kolaylaştırır. Doğrudan katılabileceğinizden bağımsız olarak, sosyal medya pazarlaması ve GPS hedefli reklam kampanyalarıyla etkinliği daha etkili bir şekilde duyurabilirsiniz.

Yaz aylarında, özel menüler, açık hava barbeküleri, ambalajlı paket yemekler ve hazır ambalajlı piknik sepetleri ile tatil günlerinin tadını çıkarabilirsiniz. Çoğu ülke, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Bağımsızlık Günü, Meksika'daki Cinco de Mayo ve Fransa'daki Bastille Günü gibi sıcak havalarda bir tür bağımsızlık günü kutluyor. Diğer yaz tatilleri, Babalar Günü ve Amerika Birleşik Devletleri'nde, Anma Günü ve İşçi Bayramı yaz dönemindeki bazı etkinliklerdendir. Avrupa'da, yüzlerce film festivali, konser, milli bayram, tekne gezileri ve ortaçağ fuarları, restoranlar için harika pazarlama fırsatları sunar.

Yaz tatilleri Ulusal Yumurta Günü, Dondurma Soda Günü, Ulusal Çikolatalı Éclair Günü, FIFA Dünya Kupası, Ulusal Martini Günü, Yaz Gündönümü ve Ulusal Abur Cubur Günü'nü içerir. İhtiyaçlarınıza uygun bir tatil bulamazsanız, kendiniz de bir tane oluşturabilirsiniz. Uydurma tatiller arasında Temmuz ayında Noel, Summerween, Weasel Stomping Günü, Çocukları Kampa Götürme Günü veya işin getirebileceğini düşündüğünüz herhangi bir fikir bulunabilir.

Yaz için Özel Menüler

Yaz ayları çilek, domates, roka, salata yeşillikleri, şeftali, biber, kabak ve taze otlar gibi yerel ürünleri pazarlamak için harika bir zamandır. Yerel çiftçi pazarında mevcut olanlara göre günlük olarak taze yemekler oluşturabilirsiniz. Yerel meyveleri kullanarak ev yapımı dondurmanın ile harika lezzetler sunarak yaratıcılıklarınızı gösterebilirsiniz.

Kişisel not: Restoranım, asırlık bir çiftçinin pazarında bulunuyordu ve çoğu zamanımı “günün sebzeleri” fikirleri bulmak için kullandım. Bu günün önerisi o kadar popülerdi ki, normal menü öğelerinden daha fazla ilgi oluşturuyordu.

Her hafta yeni bir şey beklemek, özellikle yaz aylarında, restoranlar için büyük bir karttır. Daha ağır kış yemekleri, daha çok malzeme içerir ve düzenli müşteriler soğuk havalardaki kullanılan malzemelere daha çok ilgi gösterir. Yaz konukları genellikle yeni yemek deneyimlerine daha açıktır. Bir yemek yarattığınızda, web sitenize ve sosyal medya sayfalarınızda resimleri paylaşın. Müşterileri medya vızıltı oluşturmak için resim ve yorumları paylaşmaya teşvik edin.

Basit Tatlılar

Yaz aylarında, basit ama renkli meyve tabağı ve tatlıları ile büyük karlar elde edebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey biraz çilek, şeftali veya diğer meyveleri biraz şeker ve limon suyu veya bal ve balzamik sirke içinde atmaktır. Bunları şahane bir mevsim ikramı için kurabiye, sünger kek ya da bebe bisküvisi üzerine atın. Renkli desenlerde meyve dilimleri düzenleyin ve birinci sınıf bir yaz tatlısı yaratmak için üzerine bir şurup gezdirin. Meyvelerin bozulmasını önlemek için bir yaz smoothie menüsü de oluşturabilirsiniz.

Yerel Turistik Etkinliklerle Ortaklık

Yaz aylarında, yerel oteller, moteller, müzeler, sanat galerileri ve eğlence parklarından gelen referanslar gelirinizi artırabilir ve müşterisi azalmış işletmelerin sıkıntılarını karşılayabilir. Müşterileriniz seyahat ediyorsa, onların yerine turistleri hedefleyin.

Otel konukları için indirimler sunabilir, menünüzün broşürlerini yerel otel lobilerine bırakabilir veya şehir ziyaretçilerinden yararlanmak için otele paket teslim hizmeti verebilirsiniz. Diğer seçenekler arasında plaj giyim mağazası, güneş gözlüğü mağazası veya sörf tahtası ve paddleboard kiralama mağazası gibi yerel perakendeciler ile ortaklık yer almaktadır.

Yaz Eğlencesi

Çok sayıda profesyonel ve amatör grup eğlence seçenekleri sunuyor. Müzisyenler, stand-up, çizgi romanlar ve tiyatro etkinlikleri için sınırlı sayıda restoran için rezervasyon yaptırabilirsiniz. Hatta turistleri düzenli olarak çekmek için falcılar ve sihirbazlar ile bile çalışabilirsiniz. Yerel sanatçıları çalışmalarını restoranınızda sergilemek üzere toplayın. Canlı eğlencelere rezervasyon yapmak, etkinlik için gelen insanlara harika yemekler ve samimi atmosfer sunmanızı sağlar.

Etkinliğe biletleri için bir indirim kurgusu tasarlayabilirsiniz. Etkinlik öncesinde ve sonrasında gerçek zamanlı olarak reklam vermek için GPS hedefli pazarlamayı kullanabilir veya geçit törenler, sokak festivalleri ve konserler için mekanınızı kullandırarak iyi bir reklam yapmayı başarabilirsiniz.

Yaz Romantizmi

Yaz için en etkili restoran promosyonlarından biri de şüphesiz ki romantizmdir. Yaz boyunca iki kişilik mum ışığında romantik bir akşam yemeği düzenleyebilirsiniz. Başlangıçlar, meze, antre, tatlı ve şarap içeren her şey dahil paketler tasarlayabilirsiniz. Yemek, çiçekler, çikolatalar ve afrodizyak etkileri olduğu bilinen yiyecekler içeren bir menüden oluşabilir. Bu, yaz aylarında pahalı şaraplar ve şampanyalar pazarlamak için harika bir yoldur. Canlı müzik, gitar veya piyanoda ile romantik melodileri içerebilir.

Yaz etkinliklerinde yapılan yaratıcı pazarlama çalışmaları, yaz aylarında dışarıda yemek yemeyi tercih eden müşterilerin neden olduğu gelir kaybını önleyebilir. Sadece insanların şehirde nerelerde olduğunu tespit edin ve ilgili pazarlama için hedefleyin. Bunun ne kadar işe yaradığına şaşıracaksınız.

Waiterio POS ile gıda işinizi büyütün

Waiterio satış noktası sistemini kullanarak 40.000 restorana katılın

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Ücretsiz indirin

Son Makaleler