Переваги розробки професійного бізнес-плану для ресторанів

Переваги розробки професійного бізнес-плану для ресторанів

бізнес-план сприяє критичним дослідженням

Автор: Michael Elkins 9 грудня 2017 р.

Відкриття ресторану - це важка робота, і ваша любов до приготування їжі та розваг не перетворить вашу мрію на життєздатний бізнес. Це основна причина, чому вам потрібно розробити бізнес-план. Традиційно, бізнес-плани розроблені, щоб допомогти вам отримати фінансування або задовольнити потенційних інвесторів. Однак, навіть якщо ви самостійно фінансуєте всю операцію, бізнес-план може допомогти вам активно визнати та подолати проблеми.

Переваги створення стандартизованого бізнес-плану для вашого ресторану включають отримання фінансування, розуміння того, що ви зіткнетеся з відкриттям вашого ресторану та вивчення найважливіших деталей, таких як концепція, основні цінності та бізнес-стратегія. Ваш бізнес-план служить дорожньою картою, коли ваш ресторан переходить на нову територію. Після встановлення вашої справи ви можете повернутися до свого плану, щоб дізнатись, чи залишаєтесь ви на своєму шляху, чи потрібно змінити вашу стратегію.

Критичні компоненти вашого бізнес-плану

Бізнес-плани, як правило, слідують стандартизованому формату, який допомагає позичальникам та інвесторам знаходити потрібну їм критичну інформацію. Інформація включає в себе деталі бізнесу, попередній бюджет, інформацію про вашу концепцію, ваш досвід та вашу фінансову інформацію. Наступні області мають критичні наслідки:

Короткий зміст

Короткий зміст - це вступ, який узагальнює весь план. У цьому розділі ви хочете привернути увагу читача до основних ідей вашого ресторану. Ви опишите стиль ресторану, місце розташування, які клієнти ви будете націлені та чому ви добре підходять для запуску ресторану. Ви також покриватимете, скільки грошей ви та будь-які партнери інвестуєте, скільки вам потрібно, і коли ви думаєте, що розбиваєтеся.

Концепція

Ваша основна концепція та місія повинні бути простими для розуміння. Наприклад, заява Applebee пропонує, що компанія хоче внести свій внесок у "зростання, радість та збагачення всіх тих життях, до яких ми торкаємося". У мережі більше 1500 ресторанів по всьому світу .

Концепція вашого ресторану може складатися з швидкого харчування, сімейного харчування, вишуканої їжі для міських спортсменів, швидкої випадкової або вишуканої їжі. Це корисно прочитати різноманітні бізнес-плани ресторану, щоб отримати відчуття стилю написання, варіантів компонування та технології, які вам потрібні в ресторані.

Дизайн

Дизайн охоплює як внутрішній, так і зовнішній дизайн Вашого ресторану. Вона також включає в себе ваше меню, кольори компанії, логотип і навіть ваші матеріали вилучення. Все це працює бездоганно, щоб замовити ваш ресторан. Ви повинні будете включити витрати на меблі та обладнання, а також витрати на найм підрядника та дизайнерські послуги.

Меню та сервіс

Ви повинні детально розібратися в тому, який вид їжі та напою ви плануєте подати, і як їжа буде подана. Визначте, що буде унікальним щодо вашого ресторану, і чому це повинно бути успішним у області, яку ви вибрали для визначення свого бізнесу. Включіть вибіркове меню із прогнозованими цінами, витратами на харчування та деталями ланцюга поставок. Сьогоднішні тенденції мають тенденцію до уподобання до ресторанів, які використовують місцеві постачальники та ферми, тому спробуйте включити місцеві джерела у ваші плани. Ви повинні скласти детальний аналіз витрат. На цьому етапі ви повинні замовити логотип для вашого ресторану, щоб включити його до вашого бізнес-плану.

калькулятор ресторану бюджету

Бюджет

Вам потрібно буде скласти детальний бюджет, включаючи накладні витрати, орендну плату, прогнозовану заробітну плату, податки, витрати на проектування та реконструкцію, витрати на маркетинг, витрати на систему POS, страхове покриття та те, як ви плануєте займатися надмірними відходами, крадіжками та псуваннями. Важливо показати потенційним кредиторам та іншим зацікавленим особам, що ви доклали багато зусиль до планування. Вартість харчування може становити від 20 до 35 відсотків. Піцерії, як правило, мають найнижчі витрати на їжу, а самі ресторани - найвищі.

SWOT аналіз

Є завжди проблеми і можливості для будь-якого ресторану. Гарне планування допомагає точно визначити свої сильні сторони, слабкі сторони, можливості та загрози. Це називається SWOT-аналізом, і це важливо для цього - як для себе, так і для потенційних кредиторів.

Сильні сторони можуть включати вашу мережу друзів і партнерів, ваше місце розташування, досвід вашого ресторану та інші матеріальні та нематеріальні активи. Слабкі сторони можуть включати відсутність досвіду роботи в бізнесі або занадто велику кількість конкурентів у сусідніх ресторанах. Можливості можуть включати альтернативні потоки доходів, такі як пропонування служби доставки, харчування на місці та поза приміщенням, а також фірмові товари для продажу на власному та в Інтернеті. Загрози можуть включати втрату постачальника старіння, стихійні лиха, дії ваших конкурентів або те, що станеться, якщо ви станете недієздатними. Ви повинні включити стратегію для вирішення найбільш поширених загроз, таких як страхування.

Маркетингова стратегія

Днями, які покладаються на рекламу усно, немає. Навіть жителі району звертаються до своїх телефонів для дослідження ресторанів. Можливо, ваші клієнти витрачають багато часу на платформах соціальних мереж, тому вам потрібно зв'язатися з ними. Важливо розробити маркетинговий план перед початком запуску та план по збереженню імпульсу після вашого відкриття.

Якщо ви плануєте найняти PR-команду чи рекламну агенцію, зараз час зробити це, щоб ви могли звернутися до них у своєму бізнес-плані. Ви також повинні найняти адвоката, який допоможе вам визначити структуру вашої компанії та вирішити будь-які юридичні проблеми. Ваш адвокат також може переглянути ваш бізнес-план і внести пропозиції.

Зробіть належним чином перевірте, які типи публікацій ваші ідеальні клієнти прочитають і які соціальні платформи вони використовують. Ви вирішуєте, чи хочете ви включити автоматизовану програму лояльності та винагороди для своїх клієнтів.

Фінанси, фахівці та консультанти

Ви не можете робити все самостійно, тому вам потрібно делегувати спеціалізовані завдання, такі як проектування вашого веб-сайту, маркетинг вашого ресторану та управління вашими фінансами. Бухгалтер дуже корисний для керування вашими фінансами та прогнозованим бюджетом. Ви навіть можете вибрати найняти професіонала для написання свого бізнес-плану, але ви можете знайти шаблони бланків онлайн, щоб допомогти вам у цьому.

Ваш бухгалтер повинен буде знати, скільки місць у вашому ресторані матиме, середня оцінка гостей, прогноз обертів, стратегія управління ризиками та маркетингові плани, щоб зробити точні та розумні прогнози.

У сучасних ресторанах практично обов'язковим є отримання програмного забезпечення для керування стосунками з клієнтами, або CRM, і корпоративне програмне забезпечення для планування ресурсів, або ERP. Останній є традиційною системою бухгалтерського обліку.

Оздоблення торкається

Насправді, немає "оздоблювальних" штрихів, тому що ваш бізнес-план ніколи не закінчиться. Вам слід оновлювати його регулярно, коли з'являється нова інформація. Однак важливо створити професійний документ із гарною граматикою, точною орфографією та привабливою макетом. Коректувати свій план ретельно для помилок, викривлень та помилок.

Стиль важливий, і те, що ви збираєтесь, - це вдумливий, точний, обгрунтований та переконливий документ. Найкращі бізнес-плани є чистими, зрозумілими, впевненими та відносно формальними. Спробуйте уникати нахабства, недбалості або натовпу. Ви маєте справу з діловими людьми, які знають, чого вони шукають, тому переконайтеся, що ви це надасте.

Розвивайте свій харчовий бізнес за допомогою Waiterio POS

Приєднуйтесь до 40 000 ресторанів за допомогою системи торгових точок офіціантів

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Завантажити безкоштовно

Останні статті