Поради щодо безпеки ресторану для COVID-19

Поради щодо безпеки ресторану для COVID-19

Бережіть працівників ресторану

Автор: Victoria Crowe 22 грудня 2020 р.

Ресторани та професійні кухні можуть бути потенційно небезпечними місцями для роботи, якщо не дотримуватись ефективних заходів безпеки. Потрібна лише одна мокра поверхня або важкий предмет, щоб нанести працівник серйозні травми. В середньому потрібно 30 днів, щоб хтось повернувся на роботу після травми, тому так важливо захищати своїх працівників.

Загальні поради щодо безпеки ресторанів під час COVID-19

Зараз важливіше, ніж будь-коли, підтримувати безпеку - як на відкритому повітрі, так і в приміщенні, наприклад, у вашому ресторані. Ваша робота забезпечити захист не лише себе, а й своїх співробітників та клієнтів під час коронавірусу. Ось що ви можете зробити зараз, щоб захистити всіх:

  • Проведіть оцінку ризику: оцінка ризику COVID-19 допоможе вам керувати ризиком та захистити людей. Визначте, що може спричинити передачу вірусу, подумайте, хто може бути в зоні ризику, вирішіть, наскільки ймовірно, що хтось може бути підданий, і дійте, щоб усунути або контролювати ризик.
  • Частіше чистіть: збільшуйте частоту очищення поверхонь, особливо тих, які сильно торкаються. Додайте більше станцій дезінфекції рук і попросіть як персонал, так і клієнтів користуватися ними, а також частіше мити руки. Це особливо важливо в ресторані, де персонал кухні буде регулярно обробляти їжу.
  • Покриття для обличчя: якщо це вимагається законодавством, попросіть своїх клієнтів носити захисні покриття для обличчя, щоб вони могли захистити себе та оточуючих - включаючи ваших співробітників. Це стосується і ваших співробітників; їм або потрібно носити маски для обличчя або захисні щитки, щоб зупинити потенційну передачу.
  • Примусити соціальну дистанцію: Як роботодавцю, можливо, вам доведеться змінити планування ресторану як на кухні, так і в головній зоні відпочинку. Ви можете мати менше персоналу на кухні і навіть розставити знаки та односторонні системи, щоб усі могли дотримуватися, щоб кожен міг залишатися на безпечній відстані.
  • Підвищення вентиляції: Тримайте двері та вікна відкритими, де це можливо, а також постійно використовуйте вентиляційні системи.
  • Відправляйте співробітників додому, коли вони виявляють симптоми: Навіть якщо ви вирішили мати менше співробітників під час змін, якщо хтось проявляє симптоми коронавірусу, відправте їх додому для самоізоляції. Будь то кашель, висока температура або навіть втрата відчуття смаку чи запаху, вони не повинні працювати в ресторані.

Виконайте перевірку безпеки для своєї кухні

Працівники повинні зосередитися на своїй роботі, не турбуючись про свою безпеку. Хорошим місцем для початку є оцінка ризику безпеки на кухні. Це передбачає виявлення небезпек, які є на кухні та хто найбільше ризикує отримати шкоду. Це може бути що завгодно, від гострих ножів і важких ящиків до вологої підлоги та гарячих рідин.

Коли ви щодня працюєте в одному місці, легко не помітити потенційних небезпек, тому переконайтеся, що процес ідентифікації є ретельним. Попросіть працівників кухні врахувати небезпеку, яку ви могли упустити.

Склавши список усіх можливих ризиків на кухні, подумайте, кому і як може бути заподіяно шкоду. Ця інформація корисна, коли мова йде про прийняття заходів захисту.

Деякі ризики будуть очевидними, але вони настільки ж важливі для безпеки кухні, і до них слід ставитися серйозно. Персонал, який не знайомий із кухонним середовищем, може не усвідомлювати деяких найпоширеніших ризиків, тому оцінка забезпечить їх захист.

Після того, як ви зібрали ризики, подумайте, чи можете ви їх повністю видалити або, принаймні, зменшити там, де шкода малоймовірна. Рішення можуть запобігти доступу до небезпеки, розповсюдженню захисного обладнання або пошуку альтернативи.

Після завершення поділіться своїми результатами з ширшою командою кухні та повідомте їм про внесені зміни. Потім, не забудьте регулярно переглядати оцінку, оскільки небезпеки змінюються і нові члени приєднуються до команди.

Проводити регулярні навчальні сесії персоналу

Найефективніший спосіб зменшення випадків безпеки на кухні - це регулярне навчання. Усі співробітники повинні знати процедури безпеки, яких слід дотримуватися для різних сценаріїв та інцидентів.

Проведіть кілька тренувань, щоб побачити, як працює персонал. Чи знали вони, що робити? Вони помилялись? Навіть такі прості ситуації, як розбите скло, вимагають певної процедури. Чи знає ваш персонал кухні, що це таке?

Регулярне тренування гарантує, що всі готові до будь-якого сценарію безпеки. Не поспішайте виконувати різні тренування, щоб усі члени команди були готові до малоймовірних надзвичайних ситуацій.

Проводьте регулярні пожежні та евакуаційні тренування, щоб персонал міг захистити як себе, так і гостей, якщо того вимагає ситуація. Вони повинні знати найважливіші кроки для своєї конкретної ролі та де зустрітися на вулиці після евакуації.

Дізнайтеся більше про управління персоналом вашого ресторану в цій статті.

Забезпечити безпеку обладнання

У ресторанах та на професійних кухнях знаходиться обладнання, яке може бути небезпечним, якщо його не обслуговувати належним чином. Змішувачі, подрібнювачі, духовки та нарізки представляють небезпеку для користувачів, якщо вони не дотримуються належних правил безпеки.

Кожен, хто потребує використання обладнання, повинен пройти необхідну підготовку, необхідну для забезпечення безпеки. Крім того, все обладнання слід регулярно чистити, перевіряти та підтримувати, щоб воно завжди відповідало необхідному стандарту.

Проведіть швидкий аудит ресторану чи кухні, в якій ви працюєте. Коли востаннє перевіряли або замінювали техніку? Чи оснащені потенційно небезпечні машини захисними кожухами для захисту користувача?

Носіть правильний одяг

Щоб зменшити ймовірність нещасних випадків на робочому місці, слід одягнути відповідне вбрання для своєї ролі. Одяг, фартухи, рукавички, сітки для волосся та інші необхідні предмети слід носити, коли це необхідно, щоб кухня була безпечним та гігієнічним місцем для всіх, хто нею користується.

Щось, на що часто не звертають уваги, - це взуття людини. Носіння правильного взуття може бути різницею між звичайною зміною та нещасним випадком, через який ви не можете працювати через травму.

Вибираючи правильну пару робочого взуття, слід пам’ятати декілька критеріїв. По-перше, наскільки вони стійкі до ковзання? Кухні та ресторани можуть мати мокру підлогу, через яку співробітники ковзають і падають. За допомогою взуття, що захищає від ковзання, ви можете пересуватися між різними поверхнями підлоги, не турбуючись про можливу аварію.

Ще щось слід врахувати, наскільки вони довговічні та зручні. Ви будете проводити багато часу на ногах під час напружених змін. Вам потрібне взуття, яке може захистити ваші ноги і зупинити розвиток болю в суглобах. Взуття, яке не було розроблено для таких інтенсивних періодів роботи, рідше надає ногам необхідну підтримку.

Кухні можуть бути зайнятими робочими середовищами, а важкі предмети або гострі ножі легко збити з поверхонь. Життєво важливо носити взуття, що має захисні функції, необхідні для захисту ваших ніг. Шукайте взуття, яке не захищає від проколів та має кришки на носках, оскільки вони захистять ваші ноги від гострих предметів та пальців, захищених від падіння предметів.

Охорона здоров’я та безпека персоналу ресторану - обов’язок кожного. Якщо хтось бачить небезпеку, яка може спричинити проблеми, йому потрібно вжити необхідних заходів. Якщо це стосується питання інформування інших, вони повинні бути рішучими та ініціативними. Залишення питань для вирішення іншими людьми - це те, як трапляються аварії.

Розвивайте свій харчовий бізнес за допомогою Waiterio POS

Приєднуйтесь до 40 000 ресторанів за допомогою системи торгових точок офіціантів

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Завантажити безкоштовно

Останні статті