Управління персоналом ресторану: Ваш найбільший ресурс або найбільша головна біль?

Управління персоналом ресторану: Ваш найбільший ресурс або найбільша головна біль?

співробітники можуть створювати або пропонувати рішення

Автор: Michael Elkins 19 грудня 2017 р.

Рекрутинг, управління та штатний розклад вашого ресторану можуть спричинити проблеми та рішення. Якщо ви робите цю роботу чесно та професійно, ви можете надихнути лояльність і створити команду сприятливих послів бренду, які можуть стати найбільшим ресурсом вашого ресторану. Задоволені працівники набирають своїх кваліфікованих друзів, служать торговими послами та залучають високопрофесійних кандидатів на роботу. Ось чому критично важливо планувати свій найм, рекрутинг та повсякденне управління персоналом під час розробки вашого бізнес-плану.

Робота з вашими власними слабкими місцями як ресторатор

Ваші перші і найважливіші рішення щодо найму повинні допомогти усунути вашу слабкість у бізнесі. Якщо ви є власником будинку, який любить створювати меню, навчати шеф-кухарів і навіть працювати на лінії, то вам може знадобитися той, хто розуміє комерційне програмне забезпечення, маркетинг або обов'язки передового керівництва. Деякі власники ресторанів люблять взаємодіяти з гостями, і якщо це змушує вас незручно або у вас є інші обов'язки, які ви не хочете делегувати, вам потрібно буде найняти когось, хто візьме на себе ці обов'язки. Якщо ви любите робити тури серед столів та гостей, то вам знадобиться хтось сильний, щоб керувати кухнею.

Визначення того, які типи працівників вам потрібні, навички, які вони потребують, і які навчальні програми ви можете запропонувати для кар'єрного росту, є важливою частиною вашого кадрового планування. Кожній команді буде потрібно менеджер, тому важливо дізнатись, як команди працюють. Це не означає, що ваші працівники не повинні мати можливості звертатися до вас чи генерального менеджера з будь-якими проблемами, які не розглядаються, але персонал має в першу чергу стежити за ланцюжком команд для більшості проблем з управління персоналом.

Використання технології для управління своїми співробітниками

Технологія може спростити управління вашими працівниками багатьма способами при оптимізації вашої операції. Інтуїтивно зрозуміле програмне забезпечення може обчислювати фонд заробітної плати, управляти добровільними, обов'язковими та судовими відрахуваннями заробітної плати та автоматизувати підготовку державних та страхових звітів. Правильне апаратне та програмне забезпечення також може рекламувати ваш ресторан таким чином, щоб залучити кваліфікованих працівників. Програмне забезпечення CRM та ERP може допомогти оцінити ваші кадрові потреби на основі сезону, свят, місцевих свят та часу доби. Важливо мати достатньо персоналу, щоб задовольнити ваші потреби, не витрачаючи більше на фонд заробітної плати, ніж це потрібно. Ваші сервери не будуть щасливими, якщо ви переповнені, тому що вони не зароблятимуть достатньо підказок.

Однак отримання зручної та зручної POS-системи може полегшити вашому персоналу приймати замовлення, створювати власні звіти, ефективніше керувати своїми столами та приймати платежі безпосередньо за столом. В офісі Waiterio пропонуються безкоштовні плани для невеликих ресторанів, які приймають менше 100 замовлень на місяць та оплачують плану підписки на кілька валют. Система дуже інтуїтивно зрозуміла, тому вашому персоналу не потрібно багато тренувань.

Тисячолітній загадок

Ресторани в усьому світі відчувають безпрецедентні труднощі з наймом. Передачі залишаються найефективнішим способом найму працівників ресторану, але технологія змінила способи подання рефералів. Соціальні медіа, особисті мережі друзів та партнерів, онлайн-службові дошки та професійні охоронці обміну замінили традиційні ретрансляції з ретрансляції з мультимедійними рефералами за допомогою цифрових технологій. Одне дослідження, присвячене роботі Jobvite, показало, що для наймання зазначеного кандидата потрібно менше часу та витрат, ніж для загального заявника. Реферали також залишаються на своїх роботах довше і відчувають більшу задоволеність роботою.

Тисячоліття часто піклуються про своє робоче середовище та концепцію ресторану, аніж про ставки їх оплати. Робота в ресторанах команда все більше високі тарифи заробітної плати - особливо для кваліфікованих посад і знаменитості шеф-кухарів. Тим не менш, тисячоліття добре реагуватимуть на графік гнучкості, деталі ланцюга поставок ресторану та роботи в диверсифікованому середовищі. Багато тисячоліть дуже піклуються про свої перспективи кар'єри та про те, як їхні мережі друзів будуть переглядати свої робочі місця, замість своїх негайних зарплат і пільг на початковому рівні.

Приєднайся до нас

Рекрутинг і найм

Дуже важливо забезпечити привабливе робоче середовище для залучення кваліфікованих працівників. Просто створення порталу самообслуговування, де працівники можуть отримати доступ до своїх записів, змінити свою особисту інформацію, просити час і отримати інформацію про їх переваги, може стати великим плюсом. Якщо співробітники легко і легко зможуть працювати на борту судна, він буде корисний для комп'ютерних тисячоліть.

Очікується, що тисячоліття складатимуть близько 75 відсотків світової робочої сили до 2025 року , тому критично важливо їх наймати ефективніше. Деякі з найефективніших методів найму та найму працівників ресторану включають:

  • Скласти апеляційні посадові інструкції

    Ефективне вербування вимагає сильної самореклами. Важливо створити яскраві та привабливі посадові інструкції.

  • Використовуйте свій веб-сайт для рекрутингу

    Millennials часто вважають за краще шукати ресторани, де вони почуваються, що вони будуть насолоджуватися роботою, тому використовуйте ваш веб-сайт, щоб продемонструвати переваги роботи для вашої компанії.

  • Візьміть активну роль у соціальних медіа

    З'єднання та реферали в соціальних мережах стають все більш критичними платформами для брендингу та рекрутингу. Прийом персоналу також може використовувати соціальні мережі для дослідження кандидатів на роботу.

  • Цільові та оцінювальні кандидати на роботу

    Ви можете використовувати багато цифрових інструментів, щоб оцінити вміння та навички кандидатів.

  • Сприяння соціальним причинам та місцевим подіям

    Ви можете отримати багато переваг для підбору персоналу, підтримуючи цінні причини, якими користуються ваші цільові клієнти та бажані кандидати на роботу.

  • Заохочуйте існуючих працівників рекламувати свій ресторан

    Постійні та задоволені співробітники можуть стати вашим найбільшим ресурсом найму, коли вони публікують вигідний зміст щодо вашого бізнесу.

  • Кандидати на екрани по телефону

    Важливо розробити контрольний список того, що ви шукаєте у службовців для кожної позиції ресторану.

  • Визначити кандидатів на розвиток кар'єри

    Чим швидше ви визначите перспективи просування та перепідготовки, тим більша їхня задоволеність роботою.

  • Зберігати резюме на файлі

    Коли ви отримуєте резюме, зберігайте важливу інформацію у файлі. Можливо, вам зараз не потрібен шеф-кухар, але підтримка відкритих комунікацій може виявитись безцінною в майбутніх зусиллях з працевлаштування.

  • Надання навчання та наставництва

    Ви можете значно заощадити на середніх витратах на найм та навчання персоналу шляхом створення власної програми самонавчання. Ваші навчальні інструменти можуть включати письмові матеріали, тести, відео, фотографії та інші навчальні посібники. Додайте людський зв'язок до своєї стратегії навчання, призначивши наставників або тренерів для нового найму, щоб допомогти їм вивчити свої обов'язки.

  • Дайте працівникам мережеві та табличні інструменти

    Якщо ви хочете, щоб ваші співробітники допомагали вашим зусиллям з підбору персоналу, важливо їх заохотити. Визнати свої соціальні зусилля, винагородити їх за демонстрацію соціальної відповідальності та створення різноманітного робочого середовища. Заохочуйте своїх співробітників розвивати співчуття до людей з інших культур та соціально-економічних передумов.

Управління ризиками та безпека для працівників

Ресторатори повинні бути готові до вирішення різних питань безпеки працівників. Старі або несправні обладнання, проблеми санітарії, слипи і падіння, скорочення, опіки та хвороби харчових продуктів - це загальні фактори ризику в ресторанах. Співробітники штаб-квартири мають додаткові небезпеки поводження з п'яними та шкідливими клієнтами та переконатись, що вони не обслуговують алкоголь неповнолітнім та незахищеним клієнтам, що може спричинити відповідальність за будь-які подібні аварії, випадки водіння в нетверезому стані, бої та ін. Якщо один з ваших працівників ганьби або хулігани інших, ви можете зіткнутися з придушенням або дискримінацією судового позову.

Управління ризиками, страховий захист та програми безпеки працівників необхідні для захисту ваших гостей та працівників. Створення безпечного, привабливого та сприятливого робочого середовища - це найкращий спосіб підняти зусилля набору персоналу та підвищити лояльність працівників, і це, у свою чергу, приверне правильних постійних клієнтів.

Приваблива обстановка настільки ж важлива для працівників початкового рівня, як і для високопрофесійних кандидатів на роботу. Підтримка персоналу з регулярними промоушенами, підвищення зарплат і підвищеної відповідальності спонукають до більшої лояльності, допомагатимуть у наступному плануванні ключових посад та заохочують ваших працівників працювати для вас. Заохочуйте команду до атмосфери, підтримувати стабільність та місцеві джерела, надавати гнучкі графіки роботи та оперативно боротися з проблемами насильства та дискримінації.

Розвивайте свій харчовий бізнес за допомогою Waiterio POS

Приєднуйтесь до 40 000 ресторанів за допомогою системи торгових точок офіціантів

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Завантажити безкоштовно

Останні статті