Як ви можете вибрати найкраще місце для свого ресторану?

Як ви можете вибрати найкраще місце для свого ресторану?

Місце розташування має вирішальне значення для успіху ресторану

Автор: Abhi Chatterjee 11 березня 2021 р.

Ви замислюєтесь над тим, яке місце вибрати для свого ресторану?

Місце розташування є одним з найважливіших факторів успіху будь-якого ресторану. Насправді багато людей кажуть, що розташування - це все для ресторану. Ми з цим згодні.

Ось чому так важливо, щоб ви вибрали правильне місце для свого ресторану.

Отже, головне питання:

"Як вибрати підходяще місце для вашого ресторану?"

У цій статті ми розповімо вам, як.

Яке погане місце для ресторану?

Хрест на місці

Експерти ресторанів кажуть, що погане розташування - одна з найбільших причин провалу ресторану. Тож давайте обговоримо три речі, про які слід пам’ятати, вибираючи сайт:

1. Погана видимість ресторану

Якщо ваш ресторан не видно легко з вулиці, це величезний мінус для вашого ресторану.

Подумайте про це на мить уважно. Як ми зазвичай відкриваємо нові ресторани?

Швидше за все, ми йдемо вулицею або їдемо на машині, і бачимо ресторан, який привертає нашу увагу. Якщо нам це подобається, ми відвідуємо ресторан.

Тепер, звичайно, якщо їжа відмінна, взагалі її рекомендують нам друзі та сім’я, і ми з’ясовуємо новий ресторан. Однак, якщо місце розташування недобре, важко буде отримати перших кількох клієнтів, що ускладнить отримання таких рефералів.

Тож визначте пріоритетом місце розташування, яке буде легко помітним для пішоходів та пасажирів.

Важливе зауваження : Якщо з якихось причин отримати хороше місце неможливо, вам слід попрацювати над присутністю в Інтернеті . Зареєструйте свій ресторан у Google Business , створіть веб-сайт для свого ресторану та почніть приймати замовлення в Інтернеті.

2. Паркінг

Якщо багато ваших клієнтів використовують свої машини для відвідування ресторану, то вам потрібно запропонувати їм місце для паркування. Навіть якщо у вашому ресторані немає власного місця для паркування, десь поруч має бути місце для паркування, де вони зможуть припаркувати свої машини.

3. Погана місцевість

Дві основні причини, чому місцевість може бути неправильною для ресторану:

  • Високий рівень злочинності : Вашим клієнтам стає незручно відвідувати місце. Це також може бути ризиковано для співробітників та вашого ресторану.
  • Неохайний населений пункт : Само собою зрозуміло, що місцевість повинна бути чистою. Тож краще не розміщувати свій ресторан занадто близько до смердючих місць, як ринок.

Завжди запитуйте це перед тим, як вибрати місце

Корисна ідея

Перш ніж вибрати місце, дайте відповідь на це запитання:

"Чи успішні інші ресторани в цьому районі?"

Якщо ви дізнаєтесь, що в районі є багато ресторанів, які зазнали невдач або не надто успішні, тоді краще не вибирати це місце .

Однак важливо зазначити, що якщо один чи два ресторани не мали успіху, це не обов’язково означає, що місце розташування не є хорошим. Це також може означати, що в ресторанах було страшне харчування, поганий сервіс або неяскрава атмосфера. Також може бути багато інших причин.

Але якщо раніше не працювали кілька ресторанів, то це, безумовно, означає, що з цим місцем щось не так.

Як вибрати найкраще місце для вашого ресторану? (7 речей, які ви повинні знати)

Тепер перейдемо до основного фокусу цієї статті.

Так, вибір місця розташування ресторану може бути дуже складним завданням. Тож ми допоможемо вам у цьому.

Ось сім найважливіших факторів, які потрібно врахувати:

1: Знайте своїх потенційних клієнтів

Клієнт у ресторані

Перш ніж почати ресторан, знання своїх клієнтів є однією з найважливіших речей.

Ось кілька запитань, на які потрібно відповісти:

  1. Яка ваша ідеальна демографічна група клієнтів?
  2. Хто буде вашими звичайними клієнтами? (Демографія)
    • Вік
    • Багатство
    • Стать
  3. Що їм подобається?

Важливо: Переконайтесь, що ваше місцезнаходження відповідає демографічним показникам ваших клієнтів .

Наприклад: припустимо, ви плануєте запустити дорогий ресторан. Чи можете ви здогадатися, яке місце вам слід вибрати?

Все просто: виберіть місце, де мешканці або відвідувачі мають фінансове забезпечення. Це також повинно відповідати їхнім уподобанням.

Отже, ось кілька важливих питань, на які вам потрібно відповісти:

  • Чи достатньо місцевих жителів чи людей, які його відвідують?
  • Чи можуть ці люди дозволити собі їжу у вашому ресторані?
  • Чи підходить ваше місцезнаходження для демографічних даних ваших клієнтів?

Короткий зміст : Буде чудово, якщо ви оберете місце, де мешкає або відвідує ваша цільова демографічна група. Намагайтеся триматися в радіусі 3 кілометрів від таких місць.

Цей розділ також включений у ваш бізнес-план. Прочитайте цю статтю, щоб дізнатися більше про те, як написати бізнес-план для вашого ресторану .

Довгострокова мета: проаналізувати психографіку

Розуміння демографічних даних має вирішальне значення для успіху вашого ресторану. Але є ще одна важлива річ, яку вам потрібно зрозуміти - психографія.

Хоча демографічні показники говорять вам, хто відвідує ваш ресторан, психографічний аналіз показує, чому вони відвідують ваш ресторан.

Дозвольте показати приклад. Припустимо, ви запустите бар, і ваш середній вік клієнтів становить 40 років. Тим не менш, ви помічаєте, що під час "щасливих годин" ваш ресторан відвідує безліч молодих пар.

Провівши деякі дослідження, ви дізнаєтесь, що вони відвідують ваш бар, тому що їжа їм подобається, і вона їм доступна. Тож ви вирішили рекламувати це більше і збільшуєте знижки. Це значно збільшує ваш дохід.

Отримати такі бізнес-ідеї допоможе вам масштабувати свій бізнес.

2: Проаналізуйте своїх конкурентів

Лінія ресторанів

Подібно до того, як знати своїх клієнтів, знання ваших конкурентів також має вирішальне значення для успіху вашого ресторану. Ось декілька запитань, які вам потрібно задати:

  1. Скільки популярних ресторанів є у вашому місцезнаходженні?
  2. Скільки ресторанів є вашими прямими конкурентами?
    (Припустимо, ви керуєте китайським рестораном. Якщо в цьому населеному пункті є ще один китайський ресторан, то цей ресторан буде вашим прямим конкурентом.)
  3. Чи успішні ваші конкуренти?

Тепер, коли у вас є ці відповіді, ось кілька важливих речей, які ви повинні знати:

  • Якщо конкурентів занадто багато (особливо прямих), було б добре не вибирати це місце. Це тому, що ринок вже насичений.
  • Найкраще, якщо буде менше конкурентів, але існуючі ресторани процвітають.

Порада : Подумайте, чим ви можете виділитися серед своїх конкурентів. "Чому ваші клієнти повинні вибирати саме вас, а не ваших конкурентів?" Це основи будь-якої маркетингової стратегії.

3: Проаналізуйте місце розташування

Значок місця розташування ресторану на карті

Існує дві основні речі для аналізу місця:

  1. Доступність місця
  2. Доповнюючий бізнес

А. Доступність місця розташування

Це означає, наскільки легко доступне ваше місцезнаходження для пішоходів та транспортних засобів.

Пішохідний трафік: Цей показник означає, скільки людей щодня гуляє поруч із вашим рестораном. Більший "пішохідний трафік" збільшує ваших клієнтів.

Перевезення транспортних засобів: Цей показник означає, скільки транспортних засобів проїжджає повз ваш ресторан за день. Більший транспортний рух завжди бажано.

B. Додаткові види бізнесу

Доповнюючий бізнес означає бізнес, який не є вашим конкурентом, але впливає на ваш бізнес позитивно. Наприклад, якщо біля вашого ресторану знаходиться офісна будівля, ваш ресторан отримає від цього вигоду, оскільки під час обіду деякі офісні працівники можуть відвідати ваш ресторан.

Деякі інші додаткові види бізнесу:

  • Залізничні станції
  • Кінотеатри
  • Спортивний стадіон
  • Торгівельні центри

Важлива порада. Не забувайте цей розділ, працюючи над аналізом своїх клієнтів. За допомогою Карт Google можна дізнатись усі місцеві компанії поблизу.

4. Видимість ресторану

Розташування ресторану на карті

Як ми вже обговорювали раніше, виберіть місце, яке легко видно з вулиці. Її слід легко знайти на Картах Google . Місця з високим трафіком чудово підходять для ресторанів.

Існує багато методів, якими ви можете збільшити видимість свого ресторану. Наприклад, ви можете використовувати привабливі електронні вивіски, щоб привернути увагу. Ще один чудовий спосіб привернути увагу - це ефектний зовнішній дизайн.

На сьогоднішній день інтернет-маркетинг - це чудовий спосіб покращити видимість вашого ресторану. Ось чому реєстрація вашої компанії в Google є надзвичайно важливою. Щоб зробити цей крок далі, ви можете запустити сторінку у Facebook та розпочати невеликі рекламні кампанії у Facebook. Якщо ви можете зробити відео про свій ресторан, розміщення оголошень на Youtube може бути дуже вигідним для вашого ресторанного бізнесу.

(Для покращення видимості в Інтернеті дізнайтеся, як створити веб-сайт для вашого ресторану та почати приймати замовлення на доставку через Інтернет.)

5. Важливий розмір площі

Розмір площі підлоги

Досить часто нові початківці власники ресторанів недооцінюють простір, необхідний для ресторану. Не просто їдальня потребує простору.

Навіть невелике бістро чи кав’ярня вимагає значного простору для кухні, обладнання та зберігання. Навіть їдальні може знадобитися додатковий простір для зони очікування.

6. Безпека та засоби

Завжди переконайтеся, що будівля, яку ви використовуєте для свого ресторану, має належні приміщення. Ось кілька важливих речей, які слід перевірити:

  • Правильна електропроводка
  • Правильна пожежна безпека
  • Правильна сантехніка
  • Зручності для людей з обмеженими можливостями

Незалежно від того, ви наймаєте приміщення в будівлі чи будуєте власний ресторан, будь ласка, перевірте ці речі.

7. Місце для паркування

Автомобіль на парковці

Важливість місця для паркування залежить від демографічної ситуації вашого клієнта. Вам потрібно запитати: "Чи більшість моїх клієнтів будуть їздити на машині до мого ресторану?"

Якщо ви не знаєте відповіді на це, перевірте інші ресторани в цьому районі. Дізнайтеся, як більшість їх клієнтів відвідують ці ресторани. Це дасть вам уявлення про те, що відбувається.

Це також залежить від місця розташування. Наприклад, якщо ваш ресторан розташований недалеко від шосе або околиці міста, то, очевидно, ви повинні запропонувати парковку. Але в міських містах ваш ресторан можуть відвідувати пішоходи, тому місце для паркування може бути непотрібною витратою.

Також перевірте, чи є поблизу вільне місце для громадської автостоянки. Якщо він доступний, то вам не потрібно буде інвестувати в місце для паркування вашого ресторану.

Купувати чи здавати в оренду?

Людина з питанням

Найпоширенішим запитанням, яке задають більшість власників ресторанів, є:

"Чи варто купувати або здавати в оренду місце?"

Це залежить.

Це, безумовно, гарне рішення купити місце, якщо у вас є достатньо грошей. Ви також повинні мати намір вести ресторанний бізнес на тривалий термін. Зрештою, придбання нерухомості може бути більш економічним, ніж оренда.

Але купівля місця розташування ресторану вимагає величезних грошей як першого внеску. До того ж, оскільки це актив, ви не можете отримати податкових відрахувань.

З іншого боку, для оренди потрібні лише невеликі депозитні гроші (як правило, оренда на пару місяців). Це може бути чудово для підприємців, які мають низький бюджет. Також зверніть увагу, що деякі місця не можна придбати через державні обмеження. Отже, в такому випадку оренда є єдиним варіантом. Крім того, якщо ви користуєтеся орендованим місцем, ви також можете мати право на податкові знижки.

Бонус : Великі мережі ресторанів, такі як McDonald's, дотримуються розумної стратегії. McDonald's займається не лише харчовим бізнесом; вони також займаються нерухомістю. Він купує нерухомість, будує ресторан, а потім здає його франчайзі.

Приклад вимог щодо розташування ресторану

Це практичний приклад аналізу місця. Ви можете використовувати це як шаблон під час вибору місця розташування ресторану.

Вимоги до розташування: (Приклад)

  • Мінімальне населення (місто): 25 000 в радіусі 5 км / 3 милі
  • Мінімальна площа: 10 000 квадратних футів / 1000 квадратних метрів
  • Стоянка (якщо є): 15 слотів
  • Місце розташування повинно бути легкодоступним
  • Бажана максимальна швидкість руху: 35 миль на годину / 60 км / год
  • Майте поруч хоча б один додатковий бізнес
  • Не повинно мати більше 3 прямих конкурентів у населеному пункті
  • Бажаний дохід домогосподарства: $ 30 000 - $ 70 000

Примітка : Це не означає, що ваші вимоги до місця розташування повинні бути точно такими, як це. Це дає вам приблизну оцінку.

Хороший ресторан у поганому місці?

Розташування має вирішальне значення, але це не означає, що неправильне розташування завжди призведе до провалу ресторану. Хоча успіх буде складним, але не неможливим.

Наприклад, ресторан під назвою " Underdog Coffee " став успішним, хоча вони мали погане розташування. Як Вони використовували високоякісні кавові зерна, які були кращими за своїх конкурентів. Крім того, вони створили привабливі вивіски з підсвічуванням, щоб привернути увагу клієнта.

Порада . Найкращий спосіб зробити свій ресторан успішним, незважаючи на погане розташування, - це створити присутність в Інтернеті та запустити службу доставки.

Однак спробуйте знайти найкраще місце, яке ви можете.

Розвивайте свій харчовий бізнес за допомогою Waiterio POS

Приєднуйтесь до 40 000 ресторанів за допомогою системи торгових точок офіціантів

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Завантажити безкоштовно

Останні статті