Consells de seguretat del restaurant per a COVID-19

Consells de seguretat del restaurant per a COVID-19

Mantingueu segurs els empleats del vostre restaurant

Publicat per Victoria Crowe el 22 de desembre de 2020

Els restaurants i les cuines professionals poden ser llocs de treball potencialment perillosos si no se segueixen mesures de seguretat efectives. Només cal una superfície humida o un objecte pesat per provocar una lesió greu a un empleat. Es triga una mitjana de 30 dies a tornar algú a la feina després d’haver sofert una lesió, motiu pel qual és tan important mantenir segurs els seus empleats.

Consells generals de seguretat per a restaurants durant el COVID-19

Ara és més important que mai mantenir la seguretat, ja sigui a l’aire lliure o a l’interior, com ara el restaurant. La vostra feina és assegurar-vos de protegir no només a vosaltres mateixos, sinó també als vostres empleats i clients durant el coronavirus. Això és el que podeu fer ara mateix per protegir tothom:

  • Realitzeu una avaluació del risc: una avaluació del risc COVID-19 us ajudarà a gestionar el risc i protegir les persones. Identifiqueu què pot causar transmissions del virus, penseu en qui podria estar en risc, decidiu la probabilitat que algú pugui estar exposat i actuï per eliminar o controlar el risc.
  • Neteja més sovint: augmenta la freqüència amb què es netegen les superfícies, especialment les que es toquen molt. Afegiu més estacions de sanejament de mans i demaneu al personal i als clients que les facin servir i també es renteu les mans amb més freqüència. Això és especialment important en un restaurant on el personal de la cuina manipularà regularment els aliments.
  • Cobertes facials: quan la llei ho requereixi, demaneu als vostres clients que es posin cobertes facials perquè es mantinguin segurs a ells mateixos i als que els envolten, inclosos els vostres empleats. Això també val per als vostres empleats; o bé han de portar màscares o escuts per aturar la transmissió potencial.
  • Aplicar el distanciament social: com a empresari, potser haureu de canviar la distribució del vostre restaurant tant a la cuina com a la zona d'estar principal. Podeu tenir menys personal a la cuina i fins i tot posar cartells i sistemes unidireccionals que tothom pugui seguir perquè tothom pugui mantenir-se a una distància segura.
  • Augmenteu la ventilació: manteniu les portes i les finestres obertes sempre que sigui possible i també feu funcionar sistemes de ventilació en tot moment.
  • Envieu el personal a casa quan presentin símptomes: fins i tot si decidiu tenir menys membres del personal durant els torns, si algú presenta algun símptoma del coronavirus, envieu-lo a casa per autoaïllar-se. Tant si es tracta de tos, d’alta temperatura o fins i tot de perdre el sentit del gust o de l’olfacte, no haurien de treballar al restaurant.

Realitzeu controls de seguretat per a la vostra cuina

Els empleats han de concentrar-se en la seva feina sense preocupar-se de la seva seguretat. Un bon lloc per començar és amb una avaluació del risc de seguretat de la cuina. Això implica identificar els perills que hi ha a la cuina i qui té més risc de patir danys. Això pot ser des de ganivets afilats i caixes pesades fins a terres humits i líquids calents.

Quan treballeu cada dia al mateix lloc, és fàcil passar per alt els possibles perills, així que assegureu-vos que el procés d’identificació és exhaustiu. Demaneu al personal de la cuina que consideri els perills que podríeu haver perdut.

Un cop hàgiu fet una llista de tots els riscos possibles a la cuina, penseu en qui es pot fer mal i com. Aquesta informació és útil a l’hora de decidir mesures de protecció.

Alguns dels riscos semblaran obvis, però són igualment importants per a la seguretat de la cuina i s’han de tractar seriosament. És possible que el personal nou en els entorns de cuina no s’adoni d’alguns dels riscos més comuns, de manera que una avaluació assegurarà que estan protegits.

Després d'haver recopilat els riscos, considereu si podeu eliminar-los completament o, si més no, reduir-los a allà on és poc probable que es produeixi un dany. Les solucions poden evitar l'accés al perill, distribuir equips de protecció o trobar una alternativa.

Un cop finalitzats, compartiu les vostres conclusions amb l'equip de cuina més ampli i informeu-los de qualsevol canvi que s'hagi fet. A continuació, recordeu revisar l’avaluació regularment a mesura que canvien els perills i s’incorporen nous membres a l’equip.

Fer sessions regulars de formació del personal

La forma més eficaç de reduir els incidents de seguretat a la cuina és mitjançant una formació regular. Tots els membres del personal haurien de conèixer els procediments de seguretat que cal seguir per a diversos escenaris i incidents.

Feu uns quants exercicis per veure el rendiment del personal. Sabien què fer? Van cometre errors? Fins i tot situacions senzilles com un vidre aixafat requereixen un determinat procediment. El vostre personal de cuina sap què és això?

La formació regular garanteix que tothom estigui preparat per a qualsevol escenari de seguretat. Preneu-vos el temps per fer exercicis diferents perquè tots els membres de l'equip estiguin preparats en el cas improbable d'una emergència.

Realitzeu els exercicis d'incendis i evacuació periòdics perquè el personal pugui protegir-se a si mateixos i als hostes si la situació ho requereix. Han de conèixer els passos crucials a seguir per al seu paper específic i on es poden trobar fora quan hagin evacuat.

Obteniu més informació sobre la gestió del personal del vostre restaurant en aquest article.

Garantir la seguretat dels equips

Els restaurants i les cuines professionals alberguen equips que poden ser perillosos si no es mantenen correctament. Les mescladores, trituradores, forns i talls presenten perills per als usuaris si no segueixen bones pràctiques de seguretat.

Tothom que necessiti utilitzar equips ha de rebre la formació necessària per estar segur. A més, tota la maquinària s’ha de netejar, inspeccionar i mantenir regularment de manera que sempre estigui al nivell exigit.

Feu una auditoria ràpida del restaurant o la cuina on treballeu. Quan va ser la darrera vegada que es va inspeccionar o substituir la maquinària? Les màquines potencialment perilloses estan equipades amb protectors de protecció per mantenir l’usuari segur?

Vesteix el vestit adequat

Per reduir la possibilitat d’accidents al lloc de treball, heu de portar el vestit adequat per al vostre paper. Cal portar roba, davantals, guants, xarxes per a cabells i altres articles essencials quan sigui necessari per mantenir la cuina en un lloc segur i higiènic per a tothom que l’utilitzi.

Alguna cosa que sovint s’oblida és el calçat d’una persona. Portar les sabates adequades pot ser la diferència entre un canvi normal i un accident que et deixa incapaç de treballar a causa d’una lesió.

A l’hora d’escollir el parell de sabates de treball adequat, cal tenir en compte alguns criteris. En primer lloc, fins a quin punt són antilliscants? Les cuines i els restaurants poden tenir terres humits que fan que els membres del personal rellisquin i caiguin. Amb sabates antilliscants, es pot moure entre diferents superfícies del sòl sense preocupar-se d’un possible accident.

Una altra cosa a tenir en compte és la seva durabilitat i comoditat. Passareu molt de temps de peu durant els torns ocupats. Necessiteu calçat que us pugui protegir els peus i evitar que es produeixi dolor articular. Les sabates que no han estat dissenyades per fer front a períodes de treball tan intensius tenen menys probabilitats de donar als peus el suport que necessiten.

Les cuines poden ser entorns ocupats per treballar-hi i els objectes pesats o els ganivets afilats es poden enderrocar fàcilment en superfícies. És vital que porteu calçat que tingui les característiques de seguretat necessàries per mantenir els peus protegits. Cerqueu sabates que no siguin foradades i que tinguin puntes, ja que us protegiran els peus dels objectes punxeguts i dels dits dels peus fora de perill de la caiguda d’articles.

La salut i la seguretat del personal del restaurant és responsabilitat de tots. Si algú veu un perill que pot causar problemes, ha de prendre les mesures necessàries. Tant si es tracta del tema d’informar els altres, haurien de ser decisius i proactius. Deixar problemes que altres persones puguin tractar és com succeeixen els accidents.

Feu créixer el vostre negoci alimentari amb Waiterio POS

Uniu-vos a 40.000 restaurants mitjançant el sistema de punt de venda de cambrer

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Descàrrega gratuita

Articles recents