L’última guia per contractar i gestionar cambrers

L’última guia per contractar i gestionar cambrers

Com contractar un cambrer? Com gestionar els vostres cambrers?

Publicat per Katarina Nikolic el 7 de maig de 2021

Necessiteu contractar cambrers per al vostre restaurant?

Voleu conèixer el secret per mantenir satisfets els vostres cambrers (servidors)?

L’objectiu principal d’un restaurant és satisfer els vostres clients oferint un servei de la millor qualitat perquè continuïn tornant al vostre restaurant.

Per aconseguir-ho, heu de tenir membres del personal fiables. Des de gestors de restaurants fins a xefs i servidors, tothom hauria de ser bo en la seva feina. Els cambrers són la cara del vostre negoci; són els primers a rebre totes les crítiques o elogis.

Per això, és crucial triar els millors cambrers per al vostre restaurant. El millor seria que els vostres cambrers també estiguessin satisfets o deixessin la feina.

Com contractar cambrers per al vostre restaurant? [7 consells útils]

Cambrers de restaurants arreglats

El procés de selecció dels cambrers i l’ocupació solen ser els millors si els prenen recomanacions de socis, companys o un altre restaurant.

Sempre hi ha una carrera per trobar cambrers qualificats dins de la indústria de la restauració. De vegades, alguns bons cambrers es transfereixen entre restaurants oferint pagaments més alts i millors condicions de treball.

Per tant, primer heu de tenir en compte les recomanacions abans de buscar gent nova i publicar una plaça de treball en línia.

En cas que no hi hagi aquesta opció, es fa el procés de selecció més exhaustiu. Independentment de l'educació, l'edat o l'experiència, la qualitat de l'empleat serà evident després que comenci la feina. Per això, és bo tenir un període de prova durant almenys un mes per garantir que el candidat sigui adequat per al vostre restaurant.

1. Què heu de buscar mentre contracteu un cambrer?

Respecte a l’experiència: és bo per a un candidat tenir-la, però en un entorn de restaurant, de vegades només l’actitud, el caràcter, la voluntat de treballar i aprendre coses noves i tenir una gran connexió amb la gent és el que el restaurant i els seus hostes tenen. necessitat.

El candidat adequat ha de ser fort com a individu i robust en el treball dins d’un equip. L’hospitalitat és una passió i la gent l’ha d’entendre i educar abans de començar.

Treballar com a cambrer sembla fàcil i la majoria de la gent pensa que tothom pot fer aquesta feina.

És cert, però per ser cambrer professional i tenir el servei més excel·lent requereix molta pràctica, temps i dedicació.

2. Teniu un període de prova per als vostres cambrers acabats de contractar

Durant el període de prova, els responsables del restaurant poden veure tots els aspectes del candidat. Per exemple:

  • Relació amb els convidats
  • Qualitat del servei prestat
  • Relacions amb els companys
  • Treballant a pressió
  • Productivitat
  • Actitud
  • Habilitats de lideratge

El període de prova proporcionarà una bona visió de la persona i ajudarà els directius i els propietaris de restaurants a decidir si han d’oferir un contracte a llarg termini al candidat o buscar una altra persona.

3. Consulteu les referències dels anteriors empresaris

Pel que fa a les recomanacions, les referències tenen un paper important. Si hi ha una cerca de candidats amb experiència, hauríeu de tenir en compte contactar amb empresaris anteriors i obtenir informació sobre el candidat.

Aquesta és una excel·lent manera de garantir que el candidat sigui capaç.

4. Compreneu els vostres requisits

Il·lustració d'una llista de comprovació

Els empresaris haurien de proporcionar tants detalls com sigui possible quant a la seva oferta i requisits quan publiquin una feina en línia. Això es deu al fet que reduirà els candidats i esperarà que només "els correctes" es presentin al procés de selecció. Això estalviarà molt de temps per a les entrevistes perquè els candidats sabran des del principi si l’oferta els és adequada o si són capaços de complir els estàndards del restaurant.

Els nous empleats poden cometre errors mentre es familiaritzen amb els estàndards i requisits del restaurant. Tot i així, és essencial avaluar-los, donar-los comentaris, prestar atenció al nivell de compromís i formar-los tot el temps.

Els errors són acceptables, però la dedicació i el compromís demostren que el candidat està preparat per assumir-ne la responsabilitat. Cada nou membre del personal hauria de ser presentat i acollit per tot l’equip i comptar amb el suport durant el procés d’avaluació.

5. Busqueu aquestes qualitats durant la contractació

Les qualitats generals que haurien de tenir els cambrers són:

  1. Aspecte
  2. Puntualitat
  3. Parant atenció als detalls
  4. Maneres
  5. Actitud
  6. Amabilitat
  7. Observança
  8. Amabilitat
  9. Productivitat (presa de decisions ràpida)
  10. Paciència
  11. Bon record i concentració
  12. Bon treball en equip

Podeu provar els sol·licitants amb algunes situacions que puguin passar al restaurant per veure com ho gestionarien, és una manera excel·lent de veure la rapidesa amb què pensen i les seves habilitats de lideratge.

Tanmateix, la indústria de l’hostaleria continua sent algunes de les indústries que necessiten un toc personal i persones implicades. Això no es pot fer en línia ni des de casa com altres feines, de manera que la part pràctica (prova) és la clau del procés de selecció.

L’entrevista us pot donar una idea bàsica sobre el candidat, però el que realment importa és el rendiment laboral.

6. La primera impressió és important

Mentre mantingueu entrevistes, presteu atenció a la primera impressió que tindreu des del primer moment que entra el candidat. Aquesta és la impressió que tindran els clients quan el cambrer s’acosti a la seva taula.

Permet que els candidats es presentin i prestin atenció a la seva actitud i llenguatge corporal.

Mireu si el candidat us dóna contacte visual perquè demostra amabilitat i reconeixement al convidat. Treballar en un restaurant requereix algú que tingui una comunicació senzilla i que tingui una actitud amable.

7. Preguntes que hauríeu de fer durant l'entrevista

Una entrevista formal

Treballar a l'interior d'un restaurant de vegades pot ser relaxat i desenfadat, però de vegades pot suposar una pressió i dificultats per al cambrer. Per tant, hauríeu d'ajustar l'entrevista d'acord amb això.

En primer lloc, feu preguntes fàcils que relaxin els candidats; algunes coses personals com la seva pel·lícula preferida o on els agrada viatjar. Doneu-los espai per presentar-se amb la millor llum possible i veure com actuen quan parlen de coses que els agraden.

D’altra banda, doneu-los algun tipus de pressió introduint preguntes que potser no serien el tema que esteu discutint en aquest moment. Vegeu com reaccionen quan canvia l’estat d’ànim i quina habilitat tenen.

Feu-los preguntes hipotètiques i deixeu-los imaginar situacions que es poden produir mentre treballen al restaurant i com les resoldrien.

Com gestionar correctament els vostres cambrers? [Mantingueu els cambrers contents i satisfets]

Després de seleccionar candidats i crear un equip, la idea és construir el millor equip que pugueu tenir i mantenir-los satisfets. No voleu que deixin la feina, ja que suposarà una pèrdua per al vostre restaurant. Aquests són alguns consells que cal tenir en compte:

1. Formació

L’element crític per tenir un equip i camarers amb èxit és la formació. Els directius han d’esforçar-se al màxim per formar el seu personal segons els seus estàndards. Han de dedicar el seu temps als seus empleats i educar-los.

A més, l’equip directiu s’encarrega de proporcionar un entorn de treball còmode a tots els membres del personal donant-los només crítiques constructives. Però també han de donar-los elogis i animar-los per l’excel·lent feina.

La formació ha d’incloure:

  • L’aspecte general dels membres del personal
  • Bon comportament i cortesia
  • Coneixement sobre el menú i els ingredients de cada element del menú.
  • Tast de vins i coneixements sobre la barra perquè els servidors puguin recomanar begudes adequades per a cada àpat.

La higiene és essencial quan es treballa amb menjar i es serveix, de manera que s’hauria d’entrenar sobre el manteniment a l’interior del restaurant i les estacions de treball i sobre com gestionar el menjar des de la cuina fins al client.

Els servidors s’han de formar segons el tipus de restaurant i l’estil de servei, ja sigui un restaurant de cuina fina o de menjar ràpid. Això inclou la forma de servir i la taula.

2. Construir una comunitat

3 empleats del restaurant

És fonamental crear una comunitat dins del vostre restaurant. A la gent li agrada el sentiment de pertinença. Els empresaris o directius han de tractar els seus empleats de la millor manera possible. Haurien d’animar-los a parlar quan se sentin desbordats i a compartir les seves millors experiències.

Els membres del personal del restaurant passen moltes hores de la seva vida treballant, de manera que l’entorn laboral hauria de tenir la sensació d’una “segona família”.

La pressió és habitual en els restaurants quan es treballa amb persones, de manera que la pressió addicional causada per membres del personal o gestors de restaurants no donarà bons resultats.

Els cambrers haurien de tenir la sensació que l’empresari es preocupa per ells. Podeu fer-ho mitjançant:

  • Organització d’edificis d’equips
  • Trobades col·lectives (esdeveniments dedicats a membres del personal)
  • Bonificacions
  • Animant el personal tot el temps
  • Sistema "Empleat del mes"
  • Cursos (educació)

Si hi ha temps addicional, una bona educació addicional del personal del restaurant és una bona opció. Per exemple, classes de tast de vins a càrrec d’un professional, sessions d’idiomes, innovacions gastronòmiques, etc.

Què fer quan els vostres cambrers cometen errors ?.

Si els empleats cometen errors, haurien de formar-se millor. La paciència té un paper clau quan es treballa dins d’un col·lectiu on hi ha treball en equip. Normalment, un mal ambient laboral i treballadors insatisfets són el resultat d’una pèssima gestió de restaurants.

Però si els membres del personal es tracten bé, a canvi, teniu persones fiables que respectaran l’atenció i el temps dedicat. En un equip on les relacions es basen en el respecte, la majoria de les vegades tot funciona.

3. Condicions de treball

Les bones condicions de treball i un entorn laboral saludable es creen mitjançant:

  • Salaris satisfactoris
  • Suport emocional
  • Torns fixos
  • Pagaments extra per hores de treball extra
  • Bona gestió de l’horari laboral proporcionant espai intermedi per al descans.

Els cambrers amb molta feina no tindran un bon rendiment. Els àpats de bona qualitat també són importants. Normalment, als restaurants, els membres del personal s’alimenten de restes a causa d’un alt percentatge de malbaratament alimentari. Pot afectar el pressupost, però d'acord amb els xefs, podeu fer menjars saludables per als empleats.

Una altra manera d'animar els cambrers o els servidors a estar en la "batalla" constant per obtenir el millor rendiment és tenir un sistema de classificació.

Normalment, això s'aconsegueix triant un "empleat del mes".

El premi pot ser per vacances o bonificació monetària. No costarà molt al restaurant, però demostrarà agraïment als membres del personal i els animarà a oferir un servei encara més destacat en el futur.

Tenir una jerarquia entre el personal que serveix al restaurant pot ser bo perquè tots els cambrers puguin esperar una certa promoció a nivells superiors després dels seus mesos o anys passats al restaurant.

4. Propina

Consells per als cambrers

Treballar com a cambrer pot ser un desafiament i una tensió perquè haureu d’estar molt concentrats a oferir un servei de la millor qualitat. De vegades, també és una feina física (transportar i moure coses). Tot i això, pot ser una feina gratificant: perquè els cambrers de vegades poden tenir més consells que el salari real.

Com millor rendiment ofereixen els cambrers, més consells reben.

Per als mètodes de propina , el millor és que els restauradors o gestors no s'impliquin. Han de participar només si hi ha alguna disputa entre els empleats. És del conveni col·lectiu si volen compartir els consells o no.

Hi ha avantatges i desavantatges per a totes les opcions sobre la tipologia de "política". Compartir consells de restaurant entre el personal és una bona idea perquè en aquest cas, tothom rep els consells: l’amfitrió, els xefs, el supervisor, les persones que no estan en contacte directe amb els diners, no només els cambrers.

No obstant això, hi ha un problema en el qual pocs cambrers poden esforçar-se per oferir un servei de la millor qualitat. En canvi, altres companys ofereixen un servei mitjà i acaben igualment amb els diners obtinguts pels cambrers d’alta qualitat.

A causa de la llarga experiència i els diferents escenaris, la millor opció possible per donar propines és donar als membres del personal la possibilitat de compartir consells. Però poden conservar els consells per si mateixos si el client els dóna explícitament els consells a un cambrer en particular pel seu servei excepcional.

5. Bonificacions

Una bona manera de mantenir satisfets els vostres empleats són les bonificacions . Fins ara entenem que els cambrers reben bons diners mitjançant salaris i consells.

Teniu excel·lents cambrers; heu d'intentar que treballin al vostre restaurant. Va dedicar temps a educar aquestes persones i qualsevol cambrer perdut suposa una pèrdua important per al restaurant. Per això, les bonificacions són essencials.

Segons les seves vendes mitjanes durant una temporada particular, els gestors de restaurants haurien de tenir alguns objectius mensuals per a les vendes dins del restaurant.

Si es compleixen aquests objectius i hi ha un benefici addicional per sobre, s'hauria de dividir entre els empleats de l'equip. O bé, podeu donar bonificacions avaluant el rendiment d’un cambrer individual. Per exemple, l '"empleat del mes" rep una bonificació.

Feu créixer el vostre negoci alimentari amb Waiterio POS

Uniu-vos a 40.000 restaurants mitjançant el sistema de punt de venda de cambrer

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Descàrrega gratuita

Articles recents