Marge de benefici del restaurant | Com calcular i fer créixer els seus marges de benefici

Marge de benefici del restaurant | Com calcular i fer créixer els seus marges de benefici

Milloreu els marges de benefici del vostre restaurant

Publicat per Abhi Chatterjee el 22 de desembre de 2020

El benefici és una de les coses més importants per a qualsevol negoci. Per tant, és crucial entendre els marges de benefici del vostre negoci alimentari.

En aquest article, parlarem de com podeu calcular els marges de benefici del vostre negoci. També revelarem algunes maneres d’augmentar els vostres beneficis.

Comencem!

Quin és el marge de benefici mitjà d'un restaurant?

La veritat és que el marge de beneficis mitjà d’un restaurant varia molt segons diferents factors. Ningú no pot predir un número definit per obtenir beneficis del vostre restaurant.

El marge de benefici varia molt en funció de la vostra ubicació geogràfica, la tendència actual, la disponibilitat estacional de determinats articles, la situació econòmica de la vostra regió i diversos altres factors.

Per exemple, als EUA el marge de benefici mitjà se situa al voltant del 10%. No obstant això, a Mèxic, un restaurant pot esperar un marge de benefici del 20% de mitjana. Per tant, depèn de la ubicació i d’una àmplia gamma d’altres factors.

A més, recordeu que, tot i que el benefici es calcula en la vostra moneda (com ara USD, CAD), el marge de benefici sempre s’expressa en termes de percentatge.

Marge de benefici brut i marge de benefici net

càlcul-finances

És habitual que els propietaris de restaurants es confonguin entre marges de benefici brut i marges de benefici net. Tot i això, per entendre clarament les finances del vostre restaurant, és important conèixer la diferència entre aquests dos termes.

Aclarim aquest tema:

Quin és el marge de benefici brut d’un restaurant?

El benefici brut és el que queda després de deduir el cost dels productes (ingredients) dels ingressos del restaurant.

  • Benefici brut = Preu de venda: cost de les mercaderies (inventari)
  • Marge de benefici brut = (Benefici brut / preu de venda) x 100%

Posem l’exemple d’una hamburguesa. Suposem que esteu venent l’hamburguesa

5 USD. Però el cost de la mercaderia (com la vedella, el formatge, etc.) per fer l’hamburguesa és de 2,5 dòlars.

  • Benefici brut = 5 - 2,5 = 2,5 $
  • Marge de benefici brut = 2,5 / 5 x 100 = 50%

Aquest número us dóna una idea de l’eficiència del vostre restaurant, però no revela els beneficis reals del vostre restaurant. Això es deu al fet que el benefici brut no té en compte tots els costos de funcionament del vostre restaurant.

Quin és el marge de benefici net d'un restaurant?

El benefici net és el nombre que obtingueu després de deduir tots els costos de funcionament del vostre negoci del vostre benefici brut. Inclou el lloguer, els sous dels empleats, les despeses administratives, els impostos, el manteniment, etc.

El benefici net és el més important perquè us mostra l’èxit i la rendibilitat del vostre restaurant.

Aquí teniu la fórmula per calcular el marge de benefici net d’un restaurant:

  • Benefici net = ingressos totals - despeses totals
  • Marge de benefici net = [Benefici net ÷ Ingressos] x 100

Suposem que esteu intentant calcular el vostre benefici net del mes anterior. Els vostres ingressos totals van ser de 100.000 dòlars i els vostres costos totals van ser de 70.000 dòlars.

  • Benefici net = 100.000 $ - 70.000 $ = 30.000 $
  • Marge de benefici net = 30.000 / 100.000 = 0,3 = 30%

Marges de benefici per a diferents tipus de restaurants

Com hem explicat, és difícil assignar un número específic al "marge de benefici mitjà". Però podem comparar els marges de benefici relatius entre diferents tipus de restaurants, com ara "Servei complet", "Menjar ràpid", "Food truck", etc.

  • Restaurants de servei complet : normalment, el marge de benefici dels restaurants de servei complet és el més baix entre tots els altres tipus de restaurants. Tot i això, amb una gestió i una estratègia empresarial adequades, els restaurants de servei complet poden ser molt rendibles.
  • Restaurants de menjar ràpid: els restaurants de menjar ràpid tenen normalment els marges de benefici més alts. Això es deu al fet que necessiten menys personal i utilitzen ingredients menys costosos. A més, tenen un gran volum de vendes.
  • Camions de menjar : igual que els restaurants de menjar ràpid, els camions de menjar també tenen un marge de beneficis molt alt. De vegades, els camions de menjar tenen un marge de beneficis més alt que els restaurants de menjar ràpid, però normalment tenen un volum de vendes inferior en comparació amb els restaurants de menjar ràpid.

Com podeu millorar el marge de benefici del vostre restaurant?

Per millorar el marge de benefici del vostre restaurant, podeu seguir dos mètodes:

  1. Augmenteu les vostres vendes
  2. Reduïu els vostres costos

Parlem de com podeu implementar-los:

A. Augmentar les seves vendes

Nota: augmentar les vendes no reduiria el cost dels béns, de manera que els vostres beneficis bruts seran els mateixos. No obstant això, el vostre marge de benefici net augmentarà a causa de costos fixos com ara el lloguer, els serveis públics i el manteniment.

1. Accepteu les comandes en línia

Si encara no oferiu serveis de lliurament ni de menjar per emportar, hauríeu d'iniciar-lo el més aviat possible. Actualment, els clients sempre fan comandes en línia quan necessiten serveis de menjar o menjar per emportar.

Per tant, tenir el lloc web del restaurant que accepti comandes en línia pot augmentar els vostres ingressos de manera significativa.

Però a la majoria dels propietaris de restaurants els preocupa les dificultats i les despeses de construir i mantenir un lloc web de restaurant.

Afortunadament, la tecnologia ha millorat molt. Hi ha serveis al mercat que creen un lloc web de restaurants sense necessitat de contractar un enginyer de programari. Per exemple, el creador de llocs web del restaurant Waiterio crea i manté automàticament un lloc web per al vostre restaurant de forma gratuïta. ( Feu clic per obtenir més detalls.)

Així que, poseu el vostre restaurant en línia i comenceu a rebre més comandes.

2. Feu canvis al menú

El menú és una part important d’un restaurant rendible. El preu dels articles del menú influeix molt en la rendibilitat del restaurant.

És possible que hi hagi articles que tinguin un marge de beneficis alt, però que no siguin molt coneguts entre els vostres clients. Utilitzeu el menú per vendre més aquests articles.

Col·loqueu-los més amunt a la llista d’aliments o ressalteu-los amb alguns mètodes creatius. També podeu contractar un dissenyador gràfic perquè el menú del vostre restaurant sigui més atractiu per als vostres clients.

D’aquesta manera, podeu augmentar la venda dels articles de menú més rendibles.

3. Seguiment de l'informe de vendes

No podeu augmentar els vostres beneficis si no enteneu els vostres informes de vendes.

Els informes de vendes revelen informació comercial important, com ara quins articles es venen més. També us ajudarà a calcular el vostre benefici total de cada element del menú. Utilitzeu aquesta informació per fer créixer el vostre negoci de manera estratègica.

Per exemple, després d’observar el vostre informe de vendes, esbrineu que el 42% de les vostres vendes provenen de grans hamburgueses de pollastre. Així, podeu assegurar-vos de mantenir sempre les vostres hamburgueses en estoc. També podeu començar a oferir variacions de la vostra hamburguesa, com ara "Hamburguesa de pollastre doble amb formatge addicional".

També podeu augmentar lleugerament el preu de la vostra hamburguesa per generar més ingressos per al vostre restaurant.

Nota: És important obtenir un sistema de TPV que ofereixi l'informe detallat de vendes de tots els articles del menú.

4. Creeu una presència en línia

Sabíeu que el 85% de la gent visita el vostre restaurant a Google abans de visitar-lo? Per tant, és important registrar el vostre restaurant a "Google My Business".

També heu de rebre algunes ressenyes positives sobre el vostre restaurant. També podeu tenir presència a les xarxes socials, com ara pàgines de Facebook, Instagram i Twitter, perquè el vostre restaurant creixi una presència en línia més àmplia.

5. Anuncieu el vostre restaurant

Hi ha moltes maneres d’anunciar el vostre restaurant. No parlo d’enormes campanyes de màrqueting que requereixen molts diners.

Hi ha moltes maneres d’anunciar el vostre restaurant de forma gratuïta o a un preu barat.

canals de xarxes socials

Per exemple, obtenir classificacions dels motors de cerca i trànsit orgànic de les xarxes socials són mètodes per rebre més clients de forma gratuïta. L’ús d’anuncis de Facebook o llistats de diaris locals són alguns mètodes econòmics per aconseguir més convidats.

Obteniu més informació sobre com comercialitzar el vostre restaurant en aquest article.

B. Reducció de costos

Reduir els costos augmenta directament els vostres beneficis. Parlem de com podeu reduir les despeses del vostre restaurant.

1. Reduir el cost dels ingredients

El cost dels ingredients és la despesa més gran d’un restaurant. Parlem de com podeu reduir el cost de l'inventari:

  • Trobeu venedors més econòmics: si podeu obtenir la mateixa qualitat d’ingredients a un preu inferior, evidentment reduirà el cost dels aliments.
  • Reduïu la porció dels vostres plats: per exemple, veneu una hamburguesa gran de 230 g en lloc de 270 g
  • Reduïu la quantitat d’ingredients utilitzats: per exemple, reduïu lleugerament la quantitat de formatge i pollastre que feu servir per cuinar la vostra hamburguesa

2. Controlar els costos laborals

Heu de mantenir un equilibri entre mantenir el vostre personal content i obtenir un benefici decent per al vostre restaurant.

Feu una investigació sobre la remuneració mitjana del personal del restaurant a la vostra ubicació. D’aquesta manera, podeu assegurar-vos que no pagueu en excés al vostre personal. A més, podeu donar petites bonificacions per millorar el rendiment del vostre personal.

3. Analitzeu el menú

Com hem comentat anteriorment, és crucial fer un seguiment del menú del vostre restaurant.

Una bona manera d’establir el preu dels articles del menú és mitjançant la "fórmula del cost dels aliments". Hem debatut més sobre aquest tema al nostre article " Càlcul del percentatge de cost dels aliments ".

En resum, els vostres costos alimentaris haurien de ser del 25 al 35% del preu de venda. Per exemple, si el cost dels ingredients per a una hamburguesa gran és de 3,5 USD, hauríeu d’establir el preu de la vostra hamburguesa com a mínim a 10 USD. (35% de 10 $ = 3,5 $)

Assegureu-vos que hàgiu definit correctament el preu de tots els elements del menú. Obteniu més informació sobre l’ enginyeria de menús aquí.

4. Reduir el malbaratament i el robatori

El malbaratament és un problema habitual als restaurants. Malauradament, el robatori també és un altre problema comú.

És important fer un seguiment de l’inventari del vostre restaurant. D’aquesta manera, podeu detectar aquest tipus de problemes. Tanmateix, en realitat, mai no és exacta al 100%.

Obteniu més informació sobre la gestió de l'inventari del vostre restaurant en aquest article.

Consell: utilitzeu un programari de gestió de restaurants per gestionar millor el vostre negoci

Com hem esmentat abans, la tecnologia ha evolucionat molt i hi ha un munt de sistemes per facilitar la gestió dels restaurants als propietaris de restaurants.

Aquest programari pot generar informes de vendes, gestionar les vostres comandes, fer un seguiment del vostre personal i fer moltes altres coses.

Hi ha moltes opcions al mercat. Però si encara no heu escollit cap programari, voldria recomanar-vos que proveu el nostre programa de gestió de restaurants Waiterio, ja que és fàcil d’utilitzar i podeu provar el programari gratuïtament.

Feu clic aquí per descarregar el programari Waiterio.

Conclusió

Resumim, doncs, tot el que hem comentat fins ara.

Quin és un bon marge de benefici per a un restaurant o un food truck?

No hi ha una resposta definitiva. Varia molt segons la ubicació i molts altres factors. Tot i això, podem dir que els foodtrucks i els restaurants de menjar ràpid tenen relativament un marge de benefici superior als de serveis complets.

Com es calcula el marge de benefici dels restaurants?

Aquí teniu la fórmula:

  • Benefici = Ingressos totals - Costos operatius totals (ingredients + sous + lloguer + altres despeses)
  • Marge de benefici = (Benefici / Ingressos totals) x 100%

Com millorar els marges de benefici?

Podeu millorar els vostres marges de benefici mitjançant:

  • Augmentar les seves vendes
  • Reduir els costos

Això és tot. Gràcies per llegir.

Feu créixer el vostre negoci alimentari amb Waiterio POS

Uniu-vos a 40.000 restaurants mitjançant el sistema de punt de venda de cambrer

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Descàrrega gratuita

Articles recents