Jak si můžete vybrat nejlepší místo pro vaši restauraci?

Jak si můžete vybrat nejlepší místo pro vaši restauraci?

Poloha je rozhodující pro úspěch restaurace

Zveřejněno Abhi Chatterjee dne 11. března 2021

Přemýšlíte o tom, jaké místo zvolit pro vaši restauraci?

Poloha je jedním z nejdůležitějších faktorů úspěchu každé restaurace. Ve skutečnosti mnoho lidí říká, že umístění je pro restauraci vše. Souhlasíme s tím.

Proto je tak zásadní, abyste pro svou restauraci vybrali správné místo.

Hlavní otázka tedy zní:

"Jak si vyberete vhodné místo pro vaši restauraci?"

V tomto článku vám povíme, jak na to.

Co je špatné místo pro restauraci?

Kříž na místě

Odborníci na restaurace tvrdí, že špatné umístění je jedním z největších důvodů selhání restaurace. Pojďme si tedy promluvit o třech věcech, které byste měli mít na paměti při výběru webu:

1. Špatná viditelnost restaurace

Pokud vaši restauraci nelze snadno vidět z ulice, je to pro vaši restauraci obrovská nevýhoda.

Přemýšlejte o tom na chvíli pečlivě. Jak obvykle objevujeme nové restaurace?

S největší pravděpodobností jdeme po ulici nebo jezdíme autem a vidíme restauraci, která upoutá naši pozornost. Pokud se nám líbí, navštěvujeme restauraci.

Samozřejmě, pokud je jídlo vynikající, obecně nám ho naši přátelé a rodina doporučují a najdeme novou restauraci. Pokud však umístění není dobré, bude těžké získat prvních pár zákazníků, což znesnadní získání takových doporučení.

Proto je prioritou získat místo, které je snadno viditelné pro chodce a cestující.

Důležitá poznámka : Pokud z nějakého důvodu není možné získat dobrou polohu, měli byste pracovat na své online přítomnosti . Zaregistrujte svou restauraci ve službě Google Business , vytvořte web pro svou restauraci a začněte přijímat online objednávky.

2. Parkovací zařízení

Pokud mnoho vašich zákazníků používá svá auta k návštěvě restaurace, musíte jim nabídnout parkovací zařízení. I když vaše restaurace nemá vlastní parkovací místo, někde poblíž by mělo být parkovací místo, kde mohou zaparkovat svá auta.

3. Špatná lokalita

Dva hlavní důvody, proč by lokalita mohla být pro restauraci špatná:

  • Vysoká kriminalita : Zákazníkům je nepříjemné navštívit lokalitu. Mohlo by to být také riskantní pro vaše zaměstnance a vaši restauraci.
  • Neuklizená lokalita : Není nutné říkat, že by lokalita měla být čistá. Je tedy lepší neumisťovat vaši restauraci příliš blízko k páchnoucím místům, jako je trh.

Před výběrem místa se na to vždy zeptejte

Užitečný nápad

Před výběrem umístění odpovězte na tuto otázku:

"Jsou ostatní restaurace v této oblasti úspěšné?"

Pokud zjistíte, že v okolí je mnoho restaurací, které selhaly nebo nejsou příliš úspěšné, pak je lepší si toto místo nevybírat .

Je však důležité si uvědomit, že pokud jedna nebo dvě restaurace nebyly úspěšné, nemusí to nutně znamenat, že umístění není dobré. Může to také znamenat, že restaurace měly hrozné jídlo, špatnou obsluhu nebo nevýraznou atmosféru. Může existovat i spousta dalších důvodů.

Pokud ale dříve selhalo několik restaurací, pak to určitě znamená, že s místem není něco v pořádku.

Jak vybrat nejlepší místo pro vaši restauraci? (7 věcí, které byste měli vědět)

Pojďme nyní k hlavnímu zaměření tohoto článku.

Ano, vybrat místo v restauraci může být velmi náročné. Takže vám s tím pomůžeme.

Zde je sedm nejdůležitějších faktorů, které musíte vzít v úvahu:

1: Poznejte své potenciální zákazníky

Zákazník v restauraci

Než zahájíte provoz restaurace, je znalost vašich zákazníků jednou z nejdůležitějších věcí.

Zde je několik otázek, na které musíte odpovědět:

  1. Jaká je vaše ideální demografická skupina zákazníků?
  2. Kdo budou vaši obvyklí zákazníci? (Demografické údaje)
    • Stáří
    • Bohatství
    • Rod
  3. Co mají rádi?

Důležité: Zajistěte, aby vaše poloha byla vhodná pro demografické údaje vašich zákazníků .

Například: Předpokládejme, že plánujete spustit drahou restauraci. Dokážete uhodnout, které místo byste si měli vybrat?

Je to jednoduché: vyberte místo, kde jsou obyvatelé nebo návštěvníci finančně bohatí. Také by to mělo odpovídat jejich preferencím.

Zde je několik základních otázek, na které musíte odpovědět:

  • Má místo dostatek obyvatel nebo lidí, kteří jej navštěvují?
  • Mohou si tito lidé dovolit jídlo ve vaší restauraci?
  • Je vaše poloha vhodná pro demografické údaje vašich zákazníků?

Shrnutí : Bude skvělé, pokud si vyberete místo, kde sídlí nebo navštěvuje vaše cílová demografická skupina. Pokuste se zůstat v okruhu 3 kilometrů od takových míst.

Tato část je také součástí vašeho obchodního plánu. V tomto článku se dozvíte více o tom, jak napsat obchodní plán pro vaši restauraci .

Dlouhodobý cíl: Analýza psychografických údajů

Pochopení demografických údajů je zásadní pro úspěch vaší restaurace. Musíte však pochopit ještě jednu důležitou věc - psychografii.

Zatímco demografické údaje vám řeknou, kdo navštěvuje vaši restauraci, psychografická analýza vám řekne, proč navštěvují vaši restauraci.

Ukážu vám příklad. Předpokládejme, že spustíte lištu a váš průměrný věk vašich zákazníků je 40 let. Všimněte si však, že během „Happy Hours“ vaši restauraci navštěvuje spousta mladých párů.

Po provedení průzkumu zjistíte, že navštěvují váš bar, protože mají rádi jídlo a je pro ně cenově dostupné. Rozhodli jste se tedy toto více propagovat a zvyšujete slevy. To výrazně zvyšuje vaše příjmy.

Získání těchto informací o podnikání vám pomůže rozšířit vaše podnikání.

2: Analyzujte své konkurenty

Řada restaurací

Stejně jako znalost vašich zákazníků, znalost vašich konkurentů je také zásadní pro úspěch vaší restaurace. Zde je několik otázek, které si musíte položit:

  1. Kolik oblíbených restaurací je ve vaší lokalitě?
  2. Kolik restaurací jsou vaši přímí konkurenti?
    (Předpokládejme, že provozujete čínskou restauraci. Pokud je v dané lokalitě jiná čínská restaurace, bude tato restaurace vaším přímým konkurentem.)
  3. Jsou vaši konkurenti úspěšní?

Jakmile máte tyto odpovědi, je zde několik základních věcí, které potřebujete vědět:

  • Pokud existuje příliš mnoho konkurence (zejména přímými konkurenty), bylo by dobré, aby si vybrat toto místo. Důvodem je, že trh je již nasycený.
  • Nejlepší je, když je méně konkurentů, ale stávající restaurace prosperují.

Tip : Přemýšlejte o tom, jak můžete vyniknout od konkurence. "Proč by si vaši zákazníci měli zvolit spíše vás než konkurenci?" To je základ každé marketingové strategie.

3: Analyzujte polohu

Ikona umístění restaurace na mapě

Existují dvě hlavní věci pro analýzu polohy:

  1. Přístupnost místa
  2. Doplňkové podniky

A. Přístupnost místa

To znamená, jak snadno dostupné je vaše umístění pro chodce a vozidla.

Nožní provoz: Tato metrika znamená, kolik lidí denně projde poblíž vaší restaurace. Více „pěší dopravy“ zvyšuje vaše zákazníky.

Provoz vozidel: Tato metrika znamená, kolik vozidel najede vaší restaurací za den. Větší provoz vozidel je vždy žádoucí.

B. Doplňkové činnosti

Doplňkové podnikání znamená podnikání, které není vaším konkurentem, ale ovlivňuje vaše podnikání pozitivním způsobem. Například pokud se v blízkosti vaší restaurace nachází kancelářská budova, vaše restaurace z toho bude mít prospěch, protože během oběda mohou vaši restauraci navštívit někteří pracovníci kanceláře.

Některé další doplňkové podniky jsou:

  • Vlaková nádraží
  • Kina
  • Sportovní stadion
  • Nákupní centra

Důležitý tip: Nezapomeňte na tuto část, když pracujete na analýze svých zákazníků. Pomocí Map Google můžete zjistit všechny místní firmy v okolí.

4. Viditelnost restaurace

Umístění restaurace na mapě

Jak jsme již diskutovali dříve, vyberte místo, které je snadno viditelné z ulice. Mělo by se snadno najít v Mapách Google . Místa s vysokým provozem jsou skvělá pro restaurace.

Existuje mnoho technik, které můžete použít ke zvýšení viditelnosti vaší restaurace. Například můžete upoutat pozornost pomocí chytlavých elektronických vývěsních štítů. Dalším skvělým způsobem, jak upoutat pozornost, je chytlavý design exteriéru.

Online marketing je dnes skvělý způsob, jak zlepšit viditelnost vaší restaurace. Proto je registrace vaší firmy na Google zásadní. Chcete-li to posunout o krok dále, můžete spustit stránku na Facebooku a spustit malé reklamní kampaně na Facebooku. Pokud můžete natočit video o své restauraci, může být spouštění reklam na YouTube pro vaši restauraci velmi přínosné.

(Chcete-li zlepšit online viditelnost, přečtěte si, jak můžete vytvořit web pro vaši restauraci a začít přijímat objednávky online doručení.)

5. Velikost oblasti je důležitá

Velikost plochy podlahy

Noví ctižádostiví majitelé restaurací dost často podceňují prostor potřebný pro restauraci. Není to jen jídelna, která potřebuje prostor.

Dokonce i malé bistro nebo kavárna vyžaduje značné množství prostoru pro kuchyň, vybavení a skladování. Dokonce i jídelna může potřebovat nějaký další prostor pro čekárnu.

6. Bezpečnost a vybavení

Vždy se ujistěte, že budova, kterou používáte pro svou restauraci, má odpovídající vybavení. Zde je několik základních věcí, které byste měli zkontrolovat:

  • Správné elektrické zapojení
  • Správná požární bezpečnost
  • Správná instalace
  • Vybavení pro zdravotně postižené osoby

Ať už si pronajímáte prostor v budově nebo stavíte vlastní restauraci, zkontrolujte tyto věci.

7. Parkovací místo

Auto na parkovacím místě

Důležitost parkovacího místa závisí na demografické situaci vašeho zákazníka. Musíte se zeptat: „Bude většina mých zákazníků řídit auto do mé restaurace?“

Pokud nevíte odpověď na tuto otázku, podívejte se na ostatní restaurace v místě. Zjistěte, jak tyto restaurace navštěvuje většina jejich zákazníků. Získáte tak představu o tom, co se děje.

Záleží také na umístění. Pokud se například vaše restaurace nachází v blízkosti dálnice nebo na okraji města, musíte samozřejmě nabídnout parkoviště. V rušných městech však vaši restauraci mohou většinou navštívit chodci, takže parkovací místo může být zbytečným výdajem.

Zkontrolujte také, zda je poblíž nějaké volné veřejné parkovací místo. Je-li k dispozici, pak by nebylo nutné investovat do parkovacího místa pro vaší restauraci.

Koupit nebo pronajmout?

Muž s otázkou

Častou otázkou, kterou se většina nových majitelů restaurací ptá, je:

"Mám si koupit nebo pronajmout místo?"

Záleží.

Pokud máte dostatek peněz, rozhodně je dobré se rozhodnout místo koupit. Rovněž byste měli mít v úmyslu provozovat restaurační podnikání dlouhodobě. Z dlouhodobého hlediska může být nákup nemovitosti ekonomičtější než pronájem.

Nákup místa v restauraci však vyžaduje obrovské množství peněz jako záloha. Navíc, protože se jedná o aktivum, možná nebudete mít žádný odpočet daně.

Na druhou stranu, leasing vyžaduje pouze malé zálohy (obvykle nájem na pár měsíců). To může být skvělé pro podnikatele, kteří mají nízký rozpočet. Pamatujte také, že některá místa nelze zakoupit z důvodu vládních omezení. V takovém případě je tedy jedinou možností pronájem. Navíc, pokud používáte pronajaté místo, můžete mít nárok na odpočet daně.

Bonus : Velké řetězce restaurací, jako je McDonald's, sledují chytrou strategii. McDonald's není jen v potravinářském průmyslu; jsou také v obchodě s nemovitostmi. Koupí nemovitost, postaví restauraci a poté ji pronajme franšízantovi.

Příklad požadavků na umístění restaurace

Toto je praktický příklad analýzy polohy. Tuto možnost můžete použít jako šablonu při výběru umístění restaurace.

Požadavky na umístění: (příklad)

  • Minimální počet obyvatel (město): 25 000 v okruhu 5 km / 3 míle
  • Minimální plocha: 1 000 metrů čtverečních
  • Parkování (je-li k dispozici): 15 slotů
  • Místo musí být snadno přístupné
  • Preferovaná maximální dopravní rychlost: 35 mil za hodinu / 60 kmph
  • Mějte poblíž alespoň jeden doplňkový podnik
  • Neměl by mít v lokalitě více než 3 přímé konkurenty
  • Požadovaný příjem domácnosti: 30 000–70 000 $

Poznámka : To neznamená, že vaše požadavky na umístění by měly být přesně podobné tomuto. To je hrubý odhad.

Dobrá restaurace na špatném místě?

Poloha je zásadní, ale to neznamená, že špatné umístění vždy způsobí selhání restaurace. Úspěch bude sice náročný, ale ne nemožný.

Například restaurace s názvem „ Underdog Coffee “ se stala úspěšnou, přestože měla špatné umístění. Jak? Používali vysoce kvalitní kávová zrna, která byla lepší než jejich konkurenti. Rovněž vytvořili poutavé podsvícené značky, aby přilákali pozornost zákazníků.

Tip: Nejlepší způsob, jak udělat svou restauraci úspěšnou, přestože má špatné místo, je vybudovat online přítomnost a zahájit doručovací službu.

Pokuste se však získat co nejlepší umístění.

Rozvíjejte své potravinářské podnikání s Waiterio POS

Připojte se k 40 000 restauracím pomocí systému Waiterio Point of Sale

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Stažení zdarma

Poslední články