Marketingové příležitosti v restauracích: karneval a Valentýn

Marketingové příležitosti v restauracích: karneval a Valentýn

Nápady na propagaci restaurace pro únor

Zveřejněno Michael Elkins dne 8. ledna 2018

Restaurace mohou získat obrovské finanční a věrnostní výhody tím, že pořádá speciální propagační akce k oslavě společných celosvětových svátků a místních festivalů. Celosvětově jsou dvě z nejvýznamnějších oslav Karneval a Valentýna. Den svatého Valentýna je ve skutečnosti druhým nejrušnějším dnem v roce pro restaurace, takže vytvoření speciálního menu, přidání některých doplňků a propagace události vám pomůže maximalizovat příjmy.

Karneval nebo Mardi Gras Restaurace Promotions

Karneval je oslavou založenou na náboženství, která často prochází do nějakého hezky divokého území, kde party celebrantů těžce vystupují, chodí po průvodech, sjíždějí, oblékají kostýmy, ponořují se víc, než by měly, zpívají zemské písně a chovají se smíchem. Některé z vrcholových globálních karnevalových oslav se nazývají různými jmény včetně Mardi Gras, Carnival, Karneval, Fastnacht, Fat Tuesday, Carnevale a další. Oslava se odehrává až dva, nebo dokonce tři, týdny před konečnou událostí: Tlustý úterý nebo Shrove Tuesday, den před popálenou středou, kdy katoličtí křesťané často začínají pozorovat šest týdnů postní doby. To vyžaduje půst a usmíření, které končí na Velikonocích. V roce 2018 probíhá většina oslav karnevalu od 2. února do 13. února, což je poslední den.

Během této týdenní oslavy mohou restaurace vyrábět speciální menu s oblíbenými karnevaly z celého světa, jako je například New Orleans King Cake, etnické oblíbené, pouliční jídla prodávaná před restaurací a hotové menu pro oslavu rodin, které nemají čas kuchař. Některé restaurace mohou chtít rezervovat soukromé strany křupů, tajných společností a dalších skupin. Některé typické nápady pro propagaci karnevalu zahrnují:

  • Živá zábava

    Možnosti zábavy spouštějí gamut od hudby calypso až po nejznámější baviči. Vaše restaurace si může najmout kapela, předvést amatérský talent, využít DJ nebo vytvořit playlist specifický pro karneval. Karaoke je vždy populární a mnoho účastníků se může oblékat jako zpěvák, který napodobují.

  • Strany kostýmů

    Kostní večírky jsou během karnevalu velice veliké, a to téměř ve všech zemích a kulturách. Můžete uspořádat kostýmní soutěž, která přiláká oslavy karnevalu, ale uvědomte si, že mnoho lidí vytváří pro tuto událost neuvěřitelně komplikované kostýmy, které by mohly vést k logistickým problémům při návštěvě restaurace.

  • Nabídky barů

    Bar nápady pro Carnival by mohly zahrnovat video marketing předvést slavnosti na loňské události, a nezapomeňte film letos pro budoucí promo akce. Tyto videozáznamy můžete okamžitě sdílet v sociálních sítích a generovat tak publicitu v restauracích. Karneval je ideálním časem k vytvoření nápojových nápojů pomocí molekulární mixologie.

  • GPS Marketing pro hosty v okolí

    Většina karnevalových oslav zahrnuje jak vnitřní, tak venkovní události. Pomocí technologie GPS můžete pozvat blízké partygoři, aby si odpočinuli chvíli, odpočinuli si v klidu a odpočinuli si od davu tanečníků, návštěvníků průvodčích a lidí, kteří předváděli své kostýmy.

  • Propagujte své události

    Je důležité propagovat vaši akci před, během a po karnevalu, abyste přilákali většinu lidí a získali nejvíce publicity z vašeho úsilí. Zahrnout odkazy pro osoby, které si mohou uložit své podpisové události. Mohl byste provést poplatek za krytí a spustit otevřenou lištu po předem stanovenou dobu, ale měli byste omezit nápoje na louhy se spodním police, pravidelné pivo a domácí vína.

  • Tematické potraviny

    To je skvělé období roku, kdy se konají události ochutnávky vína a jídla - zejména ty, které obsahují etnické a kořenité potraviny.

oslavu růžový nápoj

Valentýna - mnoho restaurací Získejte ranní "černý pátek"

Restaurace po celém světě dnes slaví "Černý pátek" jako den, kdy mnoho maloobchodníků začne pracovat v černé barvě kvůli dnešnímu obrovskému objemu prodeje. Restaurace má svůj vlastní černý pátek 14. února, kdy Valentýn vznítí prodej v průběhu každoročního zimního zpomalení. Druhý den pouze na Den matek, Valentýn dodává druhý nejvyšší objem prodeje roku pro většinu restaurací. Cena za to, kolik lidí tráví na Den svatého Valentýna, je ohromující 18,2 miliardy dolarů jen ve Spojených státech.

Můžete maximalizovat svůj příjem tím, že připravíte speciální menu a vytvoříte romantický večer. Ačkoli je vždy nebezpečí, že vaše událost bude zrušena kvůli špatnému počasí, většina párů valentinského dne nenechá nic víc než jenom blizzard odradit je od jejich oslavy. Tuto událost můžete naplánovat nebo poskytnout alternativní datum sněhu pro ty, kteří ji nemohou udělat z důvodu nepříznivého počasí.

Den svatého Valentýna je o románech a párách, takže možná budete chtít uspořádat jídelnu, abyste mohli ubytovat další dva stoly. Budete chtít vytvořit intimní a dekorativní atmosféru s ubrusy, květy na stole, svíčky a další schůzky. Naplánujte událost, která osloví vaše cílené zákazníky a kterou si mohou dovolit.

  • Hosté degustace večeře

    Vína jsou vybrána na základě geografického nebo kuchařského tématu. Mohli byste podávat jídla z určitého regionu nebo vytvořit nádherné vrstvené vstupy. Každé hřiště je doprovázeno jedním nebo více víny pro vkus páry.

  • Podávat afrodiziakální potraviny

    Mezi obyčejné potraviny, které mají za cíl povzbudit romanci, patří ústřice, med, banány, čokoláda, chilli papričky a další.

  • Zvažte nabídku Prix-Fixe

    Nabídka s pevnou cenou může nabídnout omezený počet vstupů, předkrmů, salátů a dezertů. To vám pomůže urychlit službu a otočíte stolky trochu rychleji. Lístky můžete předem předat a přijmout předčasné splacení, což může pomoci financovat jakékoli speciální plány, jako je pronájem kapela nebo bavičů.

  • Poskytněte doplňky

    Po příjezdu můžete hostům nabídnout menu, krabici čokolád, šampaňské a další doplňky.

  • Nabídka každého páru sáčku AZ Swag

    Šňůra na šňůry může obsahovat motivační nabídku pro budoucí jídlo v restauraci nebo volný dezert, nápoj nebo předkrm. Některé obchodní partnery byste mohli požádat, aby pro zákazníky dokázali jednu růžku, krabici čokolády nebo jiné připomínky. To je skvělý způsob, jak získat více kilometrů z vaší události než příjmy jednoho večera.

  • Najděte Tarot Reader z Fortune Teller

    Půjčování vědra může být skvělá zábava a přidat k večerní romanci.

Přidejte další pracovníky a připravte své zaměstnance na kontrolu šílenství

Jak karneval, tak i Valentýn slibují, že spustí velké davy lidí a zaměstnanci musí být připraveni čelit dlouhým a náročným službám. Je také důležité naplánovat dostatečnou pomoc při práci. Možná budete muset také poradit s konzultanty, jako jsou věřitelé, bavičové a dodavatelé květin, bonbónů a dalších dobrot. Zapojení zaměstnanců do vašich prodejních akcí je důležité pro váš úspěch.

Pokud ještě nemáte mobilní POS systém, možná budete chtít zvážit jednoduchý systém společnosti Waiterio , který je levný, snadno se učí a rychle implementovat ve vaší restauraci. Tím se urychlí objednávání a zaplatíte kontroly hostů, aby se zaměstnanci mohli soustředit na služby.

Karneval a Den svatého Valentýna jsou ideální pro promo akce, které svým hostům poskytují nezapomenutelný zážitek. Vaši zákazníci si mohou vychutnat zvýšenou romantiku, zábavné kostýmy a jedinečnou společenskou interakci.

Rozvíjejte své potravinářské podnikání s Waiterio POS

Připojte se k 40 000 restauracím pomocí systému Waiterio Point of Sale

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Stažení zdarma

Poslední články