Menu Engineering: Nejvlivnější marketingový nástroj vaší restaurace

Menu Engineering: Nejvlivnější marketingový nástroj vaší restaurace

zapojit hosty do kulinářských informací

Zveřejněno Michael Elkins dne 26. prosince 2017

Menu inženýrství zní příliš složitě pro mnoho aspirujících restaurátorů, aby zvážily, ale důvtipní majitelé restaurací používají některé z těchto technik v celé historii, protože chuck vozy dodává potraviny jako první "pop-up" restaurace. Marketingové značky, atraktivní fotografie potravin a přesvědčivé popisy byly vždy součástí restaurace. V dnešní digitální kultuře, kde mají lidé kratší pozornost, věnuje pozornost návrhovým prvkům a propagačním strategiím vašeho menu je rozhodující pro maximalizaci výnosů a zisku.

Majitelé restaurací vždy zdůrazňovali klíčové položky nabídky a podpisové pokrmy. Nabídka "inženýrství" vezme věci trochu dále tím, že kodifikuje osvědčené postupy a asimiluje spotřebitelský výzkum, aby povzbudil zákazníky k nákupu cenově výhodnějších položek nebo přesunutí předmětů, které neprodávají, ale jsou důležité, aby se udržely v nabídce, protože přitahují zákazníky.

Vaše menu je primárním marketingovým nástrojem restaurace, takže je důležité maximalizovat jeho vliv. Měli byste zahájit inženýrství menu během procesu plánování restaurace . To vám umožní vytvořit ukázkové menu, které můžete použít pro zobrazení potenciálních investorů a prokázat, jak důkladně jste naplánovali svou obchodní strategii.

Váš reálný zisk se může zvýšit o 15% nebo více

Inženýrství nabídek pomáhá vyvážit náklady na stravu a zvyšovat celkové hodnocení hostů tím, že nápadně prodává dezerty, polévky, předkrmy a a la carte položky. Jedna studie zjistila, že jednoduché inženýrství menu může zvýšit zisk o 15% nebo více podle přední tiskové společnosti . Tato výhoda se může vztahovat na desky nabídek, digitální značky, on-line menu a speciální menu, jako jsou seznamy vín, dezertní menu atd.

Jednoduché kroky k zahájení "inženýrství" Vašeho menu

Posouzení každé položky v nabídce je prvním krokem. V podstatě musíte provést analýzu nákladů, která zahrnuje související náklady na pracovní sílu, a určit, co jsou - nebo si myslíte, že jsou - vaše nejoblíbenější a nejvýhodnější položky. Určení nebo odhadování ziskovosti a popularity dává každou položku do jednoho ze čtyř kvadrantů:

  1. Ziskové a populární

    To je jednoduché. Vaše menu by mělo zvýraznit tyto položky v hlavních pozicích. Můžete také použít vkládání nabídek pro složité a zajímavé příběhy.

  2. Populární, ale ne ziskové

    Mezi ně patří komfortní potraviny a základní hamburgery a hranolky. Gourmet hamburgery a pizza však často spadají do prvního kvadrantu, protože mohou být velmi ziskové. Mohli byste zvážit způsoby, jak zvýšit ziskovost všech druhých kvadrantových položek, jako například nabízet drahé mísy na odběr vzorků, používat méně nákladné přísady a nabízet náplň volitelných doplňků.

  3. Výhodná, ale ne populární

    Toto je místo, kde uplatňujete své marketingové znalosti a propagujete tyto položky jako denní nebo týdenní slevy pro zvýšení počtu objednávek.

  4. Není ziskové a není populární

    Jedná se o položky, které byste mohly považovat za vyloučení, pokud neexistuje přesvědčivý důvod k jejich zachování. Něco musí být v dolní části seznamu, nicméně tyto věci pečlivě zvažte. Jsou vyrobeny z rychle se pohybujících základních potřeb nebo vyžadují speciální přísady? Jsou složky kterékoli z těchto položek vysoce poddajné? Oni přitahují vlivníky, kteří přivádějí další hosty? Mnoho položek na jídelním lístku vašeho dítěte spadá do této kategorie, ale musí být v nabídce, aby přilákali rodinné hosty.

Cílem inženýrství - jelikož něco je vždy na konci seznamu - je snížit propast mezi vašimi nejlepšími a nejhoršími prodejci na co nejmenší počet.

Rozdělit nabídku na kategorie

Nabídky jsou obvykle rozděleny do kategorií, jako je hovězí, kuřecí, drůbež, těstoviny, speciální předkrmy, mořské plody, nápoje, dezerty vegetariánských jídel a další. Můžete také rozdělit položky menu na snídani, oběd a večeři nebo použít samostatné nabídky. Každé dělení musí být rozděleno na čtyři kvadranty, aby se využily výhody inženýrství menu.

Vaše nabídka nejen maximalizuje prodej, ale přitahuje i nové a opakované zákazníky. Některé restaurace vkládají své nabídky do svých oken, aby přilákaly kolemjdoucí, a nejúspěšnější restaurace po svých nabídkách na svých webových stránkách a na jiných platformách, jako jsou diskontní a revizní stránky a platformy sociálních médií.

lidé pijí alkohol a mluví na jídelním stole

Nejlepší návrhy a postupy pro umístění v nabídkách

Pravděpodobně jste už slyšeli, že klepání z penny může přinést psychologický přínos - například účtování 2,99 dolaru místo 3,00 Kč. V této filozofii je pravda, ale má tendenci pracovat lépe na rychlé občerstvení, neformální restaurace a sousední restaurace. Mezi další společné zásady inženýrství menu patří:

  • Vypněte své nejlepší prodejce

    Položky nabídky v krabičce upozorňují. Někteří lidé čtou každou položku v nabídce, ale mnozí se prostě uspokojují na první atraktivní misi, která zaujme jejich pozornost.

  • Strategické popisy použití

    Pokud se vaše restaurace specializuje na gurmánské sýrové sendviče, nechcete psát odstavec o jednoduchém grilovaném sýru. Napište dlouhé popisy o podpisových položkách, jako je Lobster Thermidor, Peking duck, cassoulet, paella, Louisiana gumbo nebo steak podpisu. Použijte evokativní text a obrázky přitažlivých desek a platforem. Uveďte značky klíčových složek nebo popište přípravné postupy, pokud jsou relevantní. Vytvoření příběhu prodává jídlo.

  • Vyhněte se sloupcům, které vypadají jako tabulky

    Nevztahujte ceny do sloupců, protože povzbuzují lidi, aby vyhledávali nejnižší cenu. Mnoho restaurátorů doporučuje nepoužívat měnové značky, ale jednoduché číslice umístí dva mezery po skončení textu.

  • Poslední položka získává zvýšenou pozornost

    První dvě nebo tři položky v seznamu dostanou nejvyšší pozornost, ale většina hostů se bude dívat na poslední položku. To je dobré místo pro zařazení něčeho z kvadrantu jeden nebo dva. Měli byste také své seznamy zkrátit tím, že je omezíte na pět nebo šest položek a vytvoříte další rozdělení pro další položky.

  • Infrastruktura návrhů vaší nabídky

    Vaše nabídka by měla doplnit vaši infrastrukturu interiérového designu a zároveň reagovat s vaším ideálním cílovým zákazníkem. Nabídka může být laminovaná jednostranná nebo vícevrstvá konstrukce s atraktivním krytem. Lidé rychleji rozhodují s jedním panelovým menu, což může být prospěšné, pokud jsou vaším cílem rychlé obraty. Dvoubarevná nabídka je nejoblíbenější, protože vám dává silnou kontrolu nad tím, jak jsou jednotlivé položky prezentovány. Velké nabídky mohou mít za následek menší kontrolu nad rozhodnutím hosta; můžete však dvousložkovou obrazovku stále používat ve vícestranových nabídkách.

  • Nebezpečí zvýraznění položky s nejvyšší cenovou nabídkou

    Pokud máte drahý předmět, který neodpovídá vašim ostatním cenám, upozornění na to, že se jedná o nejdůležitější místo, může být chybou, protože zákazníci mohou myslet, že vaše ceny jsou příliš vysoké.

  • Použijte dostatek panelů nabídek pro práci

    Navzdory rizikům ztráty kontroly je důležité použít dostatek panelů nabídky pro pokrytí všech nabízených nabídek. V případě potřeby můžete použít rozložení dvou panelů pro vstupy a další dvoustránkové uspořádání pro sendviče, boky, dezerty a nápoje.

  • Použití fotografií

    Použití vysoce kvalitních obrázků vlastního jídla může zvýšit prodej položky o 30%.

  • Marketingové iniciativy

    Svou kreativitu můžete využít ke zvýšení prodeje položek v kvadrantech tři a čtyři. Tyto položky mohou být nabízeny jako denní specialita, nebo můžete poskytnout pobídky k jejich objednávání, jako je bezplatný nápoj nebo dezert.

  • Udržování proudění jídelních trendů

    Vaše menu by se mělo změnit, jakmile se nové položky stanou oblíbenými a starší věci ztratí. Náklady a ziskovost se také mění, takže je důležité pravidelně opakovat hodnocení.

Tipy pro sugestivní prodej

Zaměstnanci by měli být školeni v tom, jak je vaše menu navrženo tak, aby mohli vytvářet inteligentní návrhy. Například noví zákazníci by se měli řídit nejoblíbenějšími položkami, protože je pravděpodobnější, že si je budou užívat. Pravidelní zákazníci, kteří vždy objednávají oblíbené položky, mohou být vyzváni, aby si vyzkoušeli výnosné, ale méně populární potraviny.

Za zvýhodněnou cenu lze zvýšit celkovou částku kontroly hosta. Vaši zaměstnanci budou mít více času se zákazníky, když mohou snadno zadávat své objednávky z telefonu nebo tabletu pomocí intuitivního mobilního POS systému .

Vaše menu může zákazníkům směřovat k lepšímu výběru jídla a vychovávat je o kulinářské kultuře, nutričním obsahu položek menu a výhodách a nevýhodách přípravných postupů. To je důvod, proč se vaše menu řadí mezi nejvýznačnější než lidské zdroje .

V restauračním podnikání jsou věci, které nemůžete vždy ovládat, jako jsou režie, nájem, náklady na vybavení, pojištění a základní personální výdaje. Můžete však zvýšit zisk, podpořit opakování podnikání a přilákat nové zákazníky s dobře navrženým a silně podporovaným menu.

Rozvíjejte své potravinářské podnikání s Waiterio POS

Připojte se k 40 000 restauracím pomocí systému Waiterio Point of Sale

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Stažení zdarma

Poslední články